Пак засякоха ”Монтюпе” в нарушения

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе са дали 25 предписания на завода за автомобилни части "Монтюпе"

Обратно в новината

Коментари - Пак засякоха ”Монтюпе” в нарушения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе тази сутрин отново имаше обгазяване на града (вероятно от Монтюпе). Абе то бива бива наглост ама това минава всякакви граници! Да обгазяваш нощта след като са ти написали 25 предписания за обгазяване?! НАГЛОСТ!

Точно вчера разговаряхме с един приятел, който работи там.Той каза, че в завода се знае кога ще дойдат инспекторите и един ден преди това се изключват част от инсталациите. Идвала комисия от по 10 души, гледат, мерят и после нищо!!

това е обществена тайна и какво ще последва е ясно - ЕДНО ГООООЛЯМО НИЩО, защото за нас, българите Бог е високо и цар е далеко, насреща ни е Боко-тиквата и това е, оправия няма, пак ли трябва да започнат действия "Чист въздух за русенци" подобна на хлорните истории....

именно Руско, именно, кой ще е тоя служител от РИОСВ, който ще състави АКТ на тоя завод, в който началничката му уютно е очаквала завръщането си на "сцената"? а ако се намери някое камикадзе пък, какво ли пък ще е наказанието, които се издава от същата госпожа?

Нещата са ясни. Предния директор на РИОСВ беше уволнен защото осъди Монтюпе за замърсяване. Веднага поста зае видна гербаджийка, която по-случайност беше главен еколог там. Сега идват избори, и трябват пари за купуване на гласове. Предписанията се състоят в това да се уточни сумата за "дарението", и завода да продължава да си трови хората. Такъв завод във Франция щеше да бъде на момента затворен, а глобите далеч щяха да надхвърлят далаверата от спестяването на пречиствателните съоръжения.

Предният директор на РИОСВ-Русе Дауд Мехмед Ибрям, известен като агент Искрен, сътрудник на бившата държавна сигурност, беше освободен от длъжност, защото беше назначен като кадър на ДПС.И да сегашната директорка е от ГЕРБ, но никога не е била главен еколог на "Монтюпе"!!!

а какво правеше там, в цеха ли беше? :)

Извън завод етака!!! А представете си какво дишат вътре в самия завод???!!! Някой заинтересували се, еня ли го някой за умрелите , за болните от този завод??? Или да падат парички г-н директор И.Димитров? ГОСПОД гледа и вижда всичко ТАМ от ГОРЕ!Отмъщението ще бъде БОЖИЕ!!!+++

Моля, на вниманието на всички русенци: 1.Замърсявания на въздуха има от района на площадката на "Оргахим"/бивш "Г.Генов"/ по бул."България". 2.По пътя Русе - Мартен в района на "Полисан"/бивш КТМ/ 3.В Мартен от завода на "Булмаркет" 4.От "Монтюпе" - в кварталите "Здравец","Здравец - Изток","Родина" и "Възраждане 5.От "Керос" пак в тия квартали. Докога ще дишаме тези гадости,които ни разболяват и няма да има адекватно поведение на РИОСВ.Защо няма мобилна станция. Може би ще трябва да се обърнем към международни екологични и правозащитни органи.

На русенци не им върви откъм чист въздух- още от 1980-те години като се почне...Колкото до превишените метанови норми, то причината там може да не е само в завода! Иначе трябват и достатъчно, добре платени работни места, но не на всяка цена, мисля.

и неметановите въглеводороди /като бензол напр. и др/ са КАНЦЕРОГЕННИ и се натрупват в околната среда. Странно ли е тогава, че от откриване на завода са се повишили заболяванията от РАК?!

я карат на предписания и убиват с отровата населението на Русе. Гражданите на Русе да сезират Прокуратурата за престъпна небрежност на РИОСВ за прилагане на санкции, които не съответстват на тежестта на нарушението и с това допринасят за смътта на млади хора, които работят в Монтюпе.

ако не ги закрият ще продължат да замърсяват и да тровят

Да ги закриват бе. Някакви си няколкостотин скота ще останат без работа и семействата им ще ходят гладни. Голям праз.

Много завоалирано написано ! Има ли нарушения или няма. Ако има и не се отстранят по предписанието - глоба и запечатване на цеха. Какво чакат - докато се мотат хората си пускат миризмите нощем и после "ни лук яли ни лук мирисали". Мирише ми на корупция и дипломатияески натиск от франсетата.

"При проверката е установено, че има монтирани локални аспирационни системи, но те не обхващат всички производствени участъци. " Не минава ли проверка преди пускане в експлоатация? Как установяват нещо което си е било така в началото още? И какви са глобите?

така се прави. проверки,предписания,глоби,

Глобите отиват в гушите на чиновниците, а ние дшаме тази отврат...