Коментари - Станишев: Плоският данък ще ни оправи | dnes.dir.bg
назад

Станишев: Плоският данък ще ни оправи

Всички ще спечелят от плоския данък, увери премиерът Сергей Станишев по време на втория ден на изнесеното заседание на кабинета в резиденция "Евксиноград" край Варна.

Обратно в новината

Коментари - Станишев: Плоският данък ще ни оправи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Даваме пример за тез,които още не са разбрали ! ПРИМЕР: Семейство пенсионери имат гаражче и го дават под наем да добавят нещо към пенсийката! Ако наема е 100лв.държавата ще ви взема 10лв.всеки месец т.е. за една година ще плащате 120лв.данък ! Колкото по-висок е наема,толкова повече пари ще плащате !!! Ето затова Държавата ще премахне НЕОБЛАГАЕМИЯТ МИНИМУМ,за да ви вземе много повече пари !!! Ситият никога не вярва,че има и гладни !

ИЗВИНЯВАИТЕ,НО ДОКАТО ВСИЧКИ СМЕ п.... НАРОЧНО ГО ПИША С МАЛКИ БУКВИ ЧЕ ДАЖЕ НЕ СМЕ ГОЛЕМИ ТАКИВА! НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ! КАКВО ЧАКАМЕ АЗ СЪМ ГОТОВ ДА ПОВЕДА НЯКАКВА БОРБА ) ДАЖЕ АКО ИСКАМ МОГА И ДА МАНИПУЛИРАМ ХОРАТА ) НО,ТОВА ЩЕ БЪДЕ САМО НЕЩО НОВО ОТ СТАРОТО ДОСЕГА ВИДЯНО! ЗАЩО СМЕ ТОЛКОВА ТЪПИ-ЗАЩОТО ВСЕКИ ОТ НАС УКРИВА ПО НЕЩО ЛИ-ЗАЩОТО КАТО Е ТАКА -СИ ТРАЕМЕ И ТЕ НИ ВДИГАТ ЦЕНИ И Т.Н. КАТО ПАК ЗАКЪРПВАТ БУДЖЕТА И ХВЪРЛЯТ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ НИ МАЛКО ТРОХИ! АБЕ ХОРА НИЕ ЖИВЕЕМ В ФЕОДАЛНИЯ СТРОЙ,НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАТЕ-РАЗЛИКАТА Е ЧЕ ЗАПАДА ЩЕ ОСТАНЕ В НЕГО А НИЕ ПЪРВИ ЩЕ СТАНЕМ РОБИ НА СТРАХА СИ! БЪЛГАРИЯ И СТРАХЪТ Й. ОТКАКВО НИ Е СТРАХ?ОТ ТОВА ЧЕ ИСКАМЕ ДА БЪДЕМ ВЕЛИКА СТРАНА И НАШИТЕ ДЕЦА ДА ЖИВЕЯТ КАТО НОРМАЛНИ И УВАЖАВАНИ ХОРА,ЗАТОВА ЧЕ НИЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖЕРТВАМЕ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА. ЗНАИТЕ ЧЕ ПЪРВАТА И НАЙ-ДЪЛГА И ГОЛЯМА МИСИЯ НА НАШАТА СТРАНА И ТОВА СМЕ НИЕ Е ДА - СЕ БОРИМ ЗА КАУЗИТЕ СИ,ЗА ДЕЦАТА СИ,ДА ЗАГЪРБИМ СТРАХА СИ И ДА СЕ ИЗПРАВИМ СРЕЩУ МАЛЦИНАТА ДЕТО ОТ ПОКОЛЕНИЯ МАЧКАТ ДЕЦАТА НИ СЪС НАРКОТИЦИ,ЧАЛГА И СТРАХ ПРИМЕСЕН СЪС ПРОСТАШКА ПРОСТОТИЯ! НИЕ РОДИТЕЛИ И МЪЖЕ ЛИ СМЕ ИЛИ П.... КОИТО КАТО ИМ КАЖАТ -яж-КАКТО АЗ НА МОЯ ПИТБУЛ И ТОЙ ТОГАВА ЯДЕ ИНАЧЕ МЕ ГЛЕДА И СЕ ЧУДИ КОГА ЩЕ МУ ПОЗВОЛЯ ) ВСИЧКО ЖИВО СЕ БИЕ ДО СМЪРТ ЗА ДЕЦАТА СИ,А НИЕ? ОТ НЯКОЛКО ДНИ ЖИВЕЯ НОВ ЖИВОТ. ЗАЩО ЛИ,ЗАЩОТО ДНЕС ЩЯХ ДА СЪМ УБИЕЦ И ВЕЧЕ В ЗАТВОРА ) ЗАЩОТО СМЪРТА САМО ПРИБЛИЖИ И ДОКОСНА СИНЪТ МИ В КАТАСТРОФАТА СЪС СТАВИЙСКИ И ТОГАВА ОСЪЗНАХ КАКВО ЩЯХ ДА НАПРАВЯ И КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ СЪС МЕНСЪС ДЕТЕТО МИ. НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ ТАКА!

то всички вече свикнахме да ни оправят редовно като се почне от сакскобурготски та................

Ama rumuncite zastreljaha Chaushesku i zhena mu?Koj GAD KOMUNIST E ZASTRELJAN NA gradskijat plo6tad v Bulgaria?Nikoj!!10 ot tiah da zastreliate ostanalite niama da im pee petela tolkova.Ima li MAZHE v BG?????????????

Аз също не работя в София. От Плевен съм. Но смятам, че това е по-доброто решение. В града основндата дейност са шивашките предприятия. Масово се осигуряват на 180 - 220 лв. А иначе визмат заплати по-виски от моята. Защо те трябва да не плащат данъци а аз трябва??? Проблема не е в това какъв е размера на данъка, а колко човека го плащат. Ако всички си плащаха данъците те нямаше да са такива за всички. И именно това е целта - да се изкарат тъмните доходи на светло.

Имаме прекрасни икономисти,като В.Топлото,използвайт господа неговия опит.Става за съветник,побързайте иначе може да забегне.Браво,некои другари тая година повече приказват от миналата година.Кол са хитри!10% и да забравиме корпуцията,ТОЕСТ по тоя начин се баламосва наново народа.Царчето въведе интересни подходи.Г-н Виденов за три дена можеше да тури държавата в ред,обаче червената буржоазия му попречи като окраде доларите,сигурно още не са напълно законни.Кой ще помни след 2 г. как се начисляваха данъци и тем подобни неща по сегашните схеми!

За 800 дни или по-малко тоя път?

Да си го кажем както е: не ни ограбва плоският 10%-ен данък; ограбва ни безчовечността на работодатели, които се гаврят с работниците като им плащат 200-300лв - пари, които отдавна са неадекватни на фона на цените в БГ. Ограбват ни и алчните търгаши, които постоянно вдигат цените.

Тях ще оправи! Ами нас?

Вярно е. Ще ви оправи.

Тодорчо, не се обаждай когато не разбираш.

Плоски лъжи.

Romania ne e towa, koeto be6e predi 15 godini. Towa, koeto q razli4awa ot nas e naj we4e lipsata na administratiwni pre4ki (politi4eski 4aduri).te wzimat we4e 2 puti po golemi zaplati ot nas. a na6te politizi ne osuznawat, 4e pazejki swoeto propuskat 6ansowe za desetokratno po golemi pe4albi...

kum ppp: ako danakut e powe4e ot 10% nikoj ot bogatite nqma da iska da pla6t6a tuk(a nqkude w 4ujbina i 6te mgat da si go pozwolqt ,za6toto sa bogati . prosto 6te hwanat samoleta i 6te jiweqt w luxemburg ili 6weizaria). nie sme 4lenowe na eu. tam pe4elqt malkite durjawi s niski danuzi za6toto priwli4at kapitala na golemite

bravo,takova razumno reshenie zasluzava samo admiracii,kolkoto i da gi e jad niakoi!!

И плюс това Адрешко Москва и другарите си докараха тази псевдодемоклрация и пазарна икономика. Никой от дребосъците няма принос за смяната на строя. Но нали БКП-то трябваше да манипулира отново масите, организира митинги все едно народа си избра смяната. А те горкичките ведно със СССР работят по въпроса от 1976 година и си направиха собствен строй, олигархичния. Това не са нормални държави и нормални взаймоотношения. Хората които си навряха в кучешки гъз миционерските тайни служби, разбраха от нормален живот и развитие без тоталитарна държава, а русия и българия ще са слуги на КГБ, ДС, президенти и олигарси. Гледахте ли по ТВ, руснаците се радват и живеят богато с 120 долара заплата, и в българия е същото само че с тях нищо не можеш да си купиш. Европейски цени, съветски путинови заплати

Какви заплати и пари си имал при социализма, бе Андрешко-бруто 145лева, чисти 110 лева.Ако не живеехме по три поколения в гетата на 60-70 кв.м, всички гъз до гъз, един връз друг, като едно цяло домакинство с всички заплати и без свобода за живот да не говорим. Почивка вярно на морето, но стаички с по 4 легла, заедно с други семейства с обща тоалетна на етажа, без баня и столово хранене. Нямаше сладолед за децата, ракия за бащата. От плажа в стаята и обратно, е верничко който краднеше живееша по-добре, но то и сега е така.

ДОЙДЕ ВРЕМЕ НА СЕ УЧИМ ОТ РУМЪНЦИТЕ.НЕКА ПОГЛЕДНАТ ЗАЩО ВСИЧКИ ГОЛЕМИ СВЕТОВНИ ФИРМИ ОПЕРИРЕТ ОТ РУМЪНИЯ.ЩЕ КАЖАТ ПО ГОЛЯМА СТРАНА.НАИСТИНА?!И ПО УМНИ УПРАВНИЦИ.ТОВА Е.

до ххх ей трите хикса ти цял роман написа бе човек заболя ме главата от твоите писания.Бъди по-кратък кажи си мисълта с две изречения.На всеки му е ясно за какво става въпрос.Плосък данък кръгъл данък все в гъза.Дават 10% на пенсионерите това са 10 лв. на 100 лв.пенсия.Надуха ни главите какво дали, а колко ни взимат ние си знаем.Във Варна ядем по 2 лв. домати, 2 лв. краставици 5 лв. най ефтиното сирене.Тръгнал да ми прави сметка на 1000 лв. заплата колко ще е данъка. Аз 1000 лв. вземам за пет месеца и цял ден съм пред компютъра. Очите ми изтичат за 200 лв. Е хайде ЧАО, че и аз се разприказвах много, но пък ми олекна.

Според мен тези изменения трябва да се приемат от парламента, преди да е приет бюджета за 2008 година. Значи късната есен. Абе ние ще ги търпим ли до тогава? Всичко това се прави с една цел. Монархо-турко-комуня да вземат колкото се може повече кметски места, а пък после - я камилата, я камиларя.

Какво вие интелигенцията. Като сте толкова интелигентни да сте гласували изроди с изроди. Оставихте да печелят комунягите, пък сега ви е кривичко. Заслужавате си всички лъжи и манипулации, като мозъците не са ви чак толкова интелигентни за да гласувате и направите правилния избор. Кво сега хленчите, никои не ви е крив, смотаняци български.

Аз не знам какво е учил СерГей Дмитриевич и какво е завършил (ако е завършил нещо в живота си), но по изказа си личи, че е пълен лаик в областа на икономиката. Тези думи, които говори ги е казал някой негов велик съветник и той ги повтаря механично. Нека да помислим! Досега под определен праг не се плащаше ДОД. Когато влезе десятъка вече всички ще плащат. Ако си вземал 200 лв. например, си плащал само здравни и социални осигуровки, но не си плащал ДОД. От 01.2008г. ще плащаш и 20 лева десятък. Печелиш ли? Но разбира се не това е най-важното. Даже и да се вдигнат доходите, това не ще доведе до подобряване на показателите на икономиката на България, защото у нас няма нормална икономическа среда. Ако не произвеждаме, то ще увеличаваме вноса и външно-търговското ни салдо ще достигне невиждан дефицит. За мен много по-голям проблем е бюрокрацията и корупцията на раздутото чиновничество в България. За да получиш някакво разрешително или за да разшириш бизнеса си, то са направо сизифови мъки. Да не говорим за бавната и корумпирана съдебна система и за несигурната обстановка, подплатена с регионални и общодържавни мафии. Започва да намирисва нещо на годините на Жан Виденов. Продоволствията тогава също поскъпваха. Имаше един министър Чичибаба (викахме му Али Баба), който съответствуваше по некомпетентност и далавери със сегашния Нихат Кабил. Изчезваше пшеницата. Нямаше вода. Пак се вдигаха безконтролно заплати на държавни чиновници и служители. Резултатът ви е известен. Трябва да се разбере, че повишението на заплатите е функция от много показатели, като най-важна е производителноста на труда. Също така е важен и обема на експорта. Не може всичко да внасяме, а напоследък и традиционни плодове и зеленчуци, и да очакваме, че всичко ще се оправи като вдигнем заплатите на чиновниците. Засега ни спасява още т.нар. валутен борд, но трябва да се знае, че и той няма да спаси икономиката от банкрут, ако не се потърси решение на проблемите, които посочих по-горе. Защо се получава така, че като дойдат комунягите на власт и осират всичко? А може би това не е случайно? Сигурно е добре за червените барони, които си напълват гушите така, че да са добре през следващите 10-15 години, когато техните няма да са на власт. Лошото е, че много станаха вече паразитите, вместо 1 сега са 3+5+8, което бедната ни икономика не може да понесе.

Станишчо на баба момчето, това е много хубаво дето си го измислил ... баба с плоския данък... обаче Станишчо има една непрозрачност у наше село, да е мъгла - не е мъгла, да е пушек - не е пушек, Станишчо ама нищо се не види и смърди ли смърди. Ей повервай ми Станишчо много смърди не се трае Баба тая непрозрачност. Баба.

Какво ли не правят местните избори.Уважаеми форумци колко нежно ни литкат и ни го набиват по друга писта: 10% плосък данък е ок за хора със заплати над 600-700 лв.Такива заплати взимат в големите градове и то не много хора,защото София,Варна не е България.По-важното е че се преобръща цялата данъчна концепция: от ПРЕКИ КЪМ КОСВЕНИ данъци.Ето от следващата година се повишава акциза на горива, а това веднага води до по-високи цени на абсолютно всичко.Т.е. и по висок данък ДДС.Ефекта е нулев за хората от средната класа и по-бедните слоеве,дори силно негативен!!!Тази данъчна концепция облагодетелства БОГАТИТЕ, за които 1000 лв са дневни пари. Защо не се намали ДДС върху лекарствата и др.подобни важни елементи от потребителската кошница.Крадяло се ДДС, ами спрете го, има служби,които ако го искат за 1 седмица ще блокират всички измами,но май някой нагоре взима пари от всичко това. Ами осигуровките намалят с 3% а вдигат с 2% здравните, тия просто си правят гаргара с нас. БСП е лява партия уж, а прави силна неолиберална,консерв политика.Тази политика на запад вече е демоде и се прилага социален модел в който обществените отношения се регулират с цел благосъстояние на голяма част от групите в обществото.

До провинциалиста - 11.40 ч. По - добре си стойте там в провинцията, че София се напълни с нахални селяни и човек не може де се размине от Вас.

така де пак ще ни оправят или с други думи ще ни го на%*&^т отново

Защо всички се хващате за плоския данък, а на никого не му направи впечатление израза Освен това е нужно да се вдигнат осигурителните прагове Дали ще е плосък или градиращ - разликата не е особено голяма. Всички са наясно, че са много малко хората, които получават единствено тези 200 лв, които им се водят по ведомост. Има и такива, които даже получават детски надбавки, а реалният им приход е дори над 1000 лв. Много по-добре щеше да бъде да се увеличи контролът върху дружества, занимаващи се със строителство и други производства, където освен всичко друго се играе и с ДДС... Според мен най-справедливо е семейното облагане (още някой го беше споменал), но не както е сега - да признаят о 1 лв на ден за дете - а да се признават всички разходи - вкл. за ел.енергия, вода, телефон и пр. Мечти...

Какво ли не правят местните избори.Уважаеми форумци колко нежно ни литкат и ни го набиват по друга писта: 10% плосък данък е ок за хора със заплати над 600-700 лв.Такива заплати взимат в големите градове и то не много хора,защото София,Варна не е България.По-важното е че се преобръща цялата данъчна концепция: от ПРЕКИ КЪМ КОСВЕНИ данъци.Ето от следващата година се повишава акциза на горива, а това веднага води до по-високи цени на абсолютно всичко.Т.е. и по висок данък ДДС.Ефекта е нулев за хората от средната класа и по-бедните слоеве,дори силно негативен!!!Тази данъчна концепция облагодетелства БОГАТИТЕ, за които 1000 лв са дневни пари. Защо не се намали ДДС върху лекарствата и др.подобни важни елементи от потребителската кошница.Крадяло се ДДС, ами спрете го, има служби,които ако го искат за 1 седмица ще блокират всички измами,но май някой нагоре взима пари от всичко това. Ами осигуровките намалят с 3% а вдигат с 2% здравните, тия просто си правят гаргара с нас. БСП е лява партия уж, а прави силна неолиберална,консерв политика.Тази политика на запад вече е демоде и се прилага социален модел в който обществените отношения се регулират с цел благосъстояние на голяма част от групите в обществото.

ha, ha, moiata kashta niama komini, razminah se danak dimnina. No imam dva klimatika. Moje da vavedat danak klimatik?

В по-малките градове работодателите не са толкова щедри и колкото и да си предан и всеотдаен в работата си,озверяват като чуят,че искаш увеличение и ти сочат вратата.Така,че ние със заплати до 350 лв трябва да дойдем да работим в София.Това ли е решението?

Както се казваше в един стар филм: Бедните.....ами, бедните да го духат:)

От къде ще дойдат 10% увеличение на пенсиите ли- ами нали Орешарски се похвали че сме имали няколко милиарда излишък за първото шестмесечие. Те така си стъкмяват бюджета- да си имат парички за извънаредни случаи- я социално недоволство, я избори, я някоя стачка. И хоп-правителството се отзовава на гласа на народа- дава,дава! Като наближат някакви избори и рога на изобилието започва да се излива над главите ни- ама внимателно се излива-да не вземе да се удави този народ и да не прецени за кого да гласува. Не че преценяваме де. Командира Костов преди време беше ни се разсърдил,че сме тъпи и не сме го разбрали колко чудесен управник е. Млъкна за 2 години ,ама да беше продължил да мълчи. Но политиката е мръсна работа,но си заслужава , както казва Кисинджер. Все си е друго да си лапаш от политическата баница и да се правиш на велик. А плоския данък да си го заврат... абе досещате се къде. Десятъка от турско е буквално хуманен. Защото този дето ни го тъкмят да ни го вкарат ще удари тези,дето винаги изнасят всичко на гърба си- хората,които редовно си плащаме данъците и разчитаме на заплатата си от около 300 лв. Абе защо не се появи нещо,дето да я помете тази политическа класа и да я изнесе извън Слънчевата система. Кръвопийци и обирджии,да им преседне дано!!!

аз не съм съгласна с това, че използвате английски думи и изрази без нужда - ин да лонг ран ез уел, флет текс и т.н.

Честито ни Средновековие! Следва данъкдимнина - данък на брой комини на къщата. Как още не са се сетили за него?!!! Ама има време - народа пак ще гласува за същите овчари

Gospodin Stanishev,mnogo ni podceniavate!Napravo ni burkate s Tvurdiiat si elektorat!PO nai - bezogleden nachin burkate v djoba na nai bednite!

Да! Ще ГИ оправи -ГОЛЕМИТЕ !!! Зла е съдбата на малките дяволи! Малките винаги жертва са ставали!! Малкият плаща за всички беди!!! Щом ще си дявол-ГОЛЯМ бъди!!!! Радой Ралин

ЗАПАДНИТЕ АНАЛИЗАТОРИ КРТИКУВАТ ДАНЪЧНИТЕ ИДЕИ НА КАБИНЕТА на правителството да въведе плосък подоходен данък и да увеличи пенсиите ще стимулира потреблението и ще влоши основния проблем на икономиката - раздуващият се дефицит по текущата сметка. Такива са първите оценки на западни анализатори, цитирани от агенция Ройтерс, според които това са ходове за спечелване на избиратели преди местния вот наесен, пише в. Дневник. Прек много се предлага в навечерието на местните избори. Трябваше да изчакат до 2009г. Това е абсолютно ненужно, казва Агата Урбанска, икономист в лондонската ING Wholesale Banking. Без проблем можем да си представим, че догодина дефицитът по текущата сметка ще скочи над 20% от брутния вътрешен продукт. Финансирането непрекъскнато се влошава, така че това е много странна политика, допълва тя. Според прогнозите на правителството тази дупка за 2008г. ще се разшири до 17.2% при досегашни очаквания от 12.8%, посочва Ройтерс. Симон Кихано-Еванс от Банк Аустрия смята, че сега международните рейтингови агенции също ще се разтревожат от растящия натиск върху дефицита по текущата сметка и може да понижат инвестиционната перспектива в оценките си за България. Властите твърдят, че плоският 10% данък ще помогне за привличането на повече чуждестранни инвеститори, нужни за да се подобри съотношението между износа и експлозивно растящия внос, обяснява Ройтерс. Анализатор обаче посочват, че намаляването до 10% на корпоративния данък, например, не е успяло да привлече големи инвестиции, защото за да спечели доверие България първо трябва да се справи с корупцията. Става дума за това, което Европейската комисия повтаря непрекъснато - корупция и организирана престъпност. Може би това са проблемите, върху които правителството трябва да се съсредоточи, а не плоският данък, казва Урбанска.

БСП не е социална партия щом приема плоският данък-той удря най-бедните, а поощрява богатите! Позорно е това решение!

И най-вече ние, богатите - забрави да допълни премиерът Станишев! За съжаление баницата е невъзможно да стигне за всички!

ПЪРВО НИСКА КОРУПЦИЯ И ПОСЛЕ НИСКИ ДАНЪЦИ. на България трябва да се справи с корупцията и след това да намалява данъците, защото тя е основната пречка за чуждите инвеститори. Това посочват западни анализатори пред агенция Ройтрес за плановете на кабинета да въведе плосък подоходен данък и да увеличи пенсиите, предаде Mediapool. Така ще се стимулира потреблението и ще се влоши основният проблем на икономиката - раздуващият се дефицит по текущата сметка, казват анализатори, според които това са ходове за спечелване на избиратели преди местния вот наесен. Българските власти смятат, че плановете за въвеждане на плосък данък от 10% ще помогне за привличането на повече чуждестранни инвеститори, за да бъде подобрен балансът във външната търговия, който в момента е в полза на вноса и продължава да се влошава. Икономически експерти обаче отбелязват, че намаляването на корпоративния данък не е успяло да привлече големи инвестиции, защото, за да спечели доверие, България най-напред трябва да се справи с корупцията. Става дума за това, което Европейската комисия повтаря непрекъснато - корупция и организирана престъпност. Може би това са проблемите, върху които правителството трябва да се съсредоточи, а не плоският данък, казва Агата Урбанска, икономист в лондонската ING Wholesale Banking. Прекалено много се предлага в навечерието на местните избори. Трябваше да изчакат до 2009 г. Това е абсолютно ненужно, посочва тя. Без проблем можем да си представим, че догодина дефицитът по текущата сметка ще скочи над 20% от Брутния вътрешен продукт. Финансирането непрекъснато се влошава, така че това е много странна политика, казва Агата Урбанска. Според прогнозите на правителството тази дупка за 2008 г. ще се разшири до 17.2% при досегашни очаквания от 12.8%, посочва Ройтерс. Симон Кихано-Еванс от Банк Аустрия смята, че сега международните рейтингови агенции също ще се разтревожат от растящия натиск върху дефицита по текущата сметка и може да понижат инвестиционната перспектива в оценките си за България.

vikam da nalojat ERGENSKI danyk na premiera - ne e jenen i na edin kup krai nego - da im spirat toz danyk deto edno dete ne sa otgledali- samo za sebe si sa misleli i sa krali- e BASI glupostite na BSP - krai nqmat

galkanaz, 10% ot 10 000 sa 1000 ne 100

Естествено, че ще ВИ оправи ...

АБЕ СЕР...ГЕЙЧО РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ПЛОСКИЯ ДАНК ЩЕ НИ ОПРАВИ. БОГАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПО БОГАТИ БЕДНИТЕ ПО БЕДНИ. А КЪДЕ Е ПРОСЛУВУТАТА ВИ КОМУНИСТИЧЕСКА СПРАВЕДЛИВОСТ. НА ВСЕКИ СПОРЕД КОЛИЧЕСТВОТО И КАЧЕСТВОТО НА ВЛОЖЕНИЯ ТРУД. И ТИ СИ ЕДИН ДЕМАГОГ И КАТО ТЕ ГЛЕДЕМ МАИ СЕ ГЛЕДАШ НА МНОГО СЕАРИОЗНО. ТОЙ В БГ Е ТАКА ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА ЩОМ И МЕНЕ МЕ НАПРАВИХА МИНИСТЪР БЕШЕ КАЗАЛ ЕДИН. ТО ТИ ЕДИН РАБОТЕН ДЕН НЯМАШ А СИ ТРЪГНАЛ ДЪРЖАВА ДА УПРАВЛЯШ. ДА БЕШЕ НАПРАВИЛ НЯКОЕ ДЕТЕ НА ЙОНЧЕВА, ЗА ДА РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС И ДА СПОМОГНЕШ МАЛКО ЗА ВЪЗПРОИЗВОСТВОТО НА ВСЕ ПО ИЗЧЕЗВАЩИЯ НАРОД. ПА АКО НЕ МОЖЕШ ОБАДИ СЕ МЖЕМ ПЪК ДА ПОМОГНЕМ.

bravo,takova razumno reshenie zasluzava samo admiracii,kolkoto i da gi e jad niakoi!!

Плоският данък от 10% и премахва всички облекчения, включително и за раждане на дете. Налогът е добър вариант за богатите, но удря по джоба на хората със свободни професии - адвокати, актьори, музиканти, журналисти, лекари и др. Сегашните нормативно признати разходи 70% - за авторски и лицензионни възнаграждения, включително доходи от продажба на изобретения, произведения на науката, културата и изкуството от техните автори; за доходи от продажба на продукти от селско стопанство 60% - за доходи от продажба на продукти от горско стопанство (включително от събиране на билки, гъби и плодове), както и от ловно и рибно стопанство 50% - за възнаграждения за изпълнения на артисти изпълнители, за доходи от упражняване на занаят, които не се облагат с патентен данък; за доходи от продажба на произведена декоративна растителност 35% - за доходи от упражняване на свободна професия или възнаграждения по извънтрудови правоотношения 20% - за доходи от наеми 10% - за доходи от управление и контрол, от участие в управителни и контролни органи на предприятия По света е по-разпространен прогресивният данък върху доходите. Много по-стръмен, отколкото у нас. В нашата страна ножицата на доходите е толкова разтворена, че най-бедните слоеве са на векове от най-богатите слоеве, които са в бъдещия ХХII век. Там, където го приложиха, не се оказа истина, че всички ще бъдат мотивирани да разкриват реалните си доходи. Изчислява се, че едва около 15 на сто от сивата икономика излиза на светло, докато огромната част от нея държи на традициите и стила.

Ще започна с уточнението, че не съм нито счетоводител нито данъчен, но според мен плоския данък е по-добрия вариант. Има един саит zaplati.hit.bg в който всеки роден след 31,12,1959 година може да си изчисли заплатата. Какво показва простата сметка при заплата от 450 лв (бруто) данъка е 45,60 лв по сега действащото законодателство а от 01,01,2008 ще е 39,40. При заплатата от 800 лв към момента данъка е 115,10 а от 01,01,2008 ще е 70,06 При заплата от 1500 данъка сега е 265 а от догодина ще е 132 - сякаш двойно по-малък. Е кажете ми се га кое е по-добре. Според мен целта е една единстевана и тя е много добра. Хората да престанат да се съгласяват да ги осигуряват на минималната работна заплата и да започнат да ги осигураяват на реалните им заплати. Защото както се видя от примера наистина за заплата по-малка от 400лв (бруто) данъка е по-висок, но пък кажете ми колко хора работят за по-малко пари (особено в София)??? Да и опредлено за свободните профеисии е кофти, но болшинството на нацията ни работи на трудов договор.

Нищо не казват от къде ще дойдат парите за тези повишения на пенсиите и намалението на осигуровките. А те ще дойдат от повишаване на акциза, което ще оскъпи всички стоки за крайния потребител.

Е сега вече ни оправиха... с плоския... хм данък. Ами така е, да са ни живи и здрави братята руси, аркадашите турци и т.нар. Симиончо