Автобус отнесе спирка в ”Редута”, пострада жена

Автобус на столичния градски транспорт, движещ се по линия номер 72, отнесе спирка в кв. "Редута" по обяд. Пострадала е жена, която е закарана в болница.

Обратно в новината

Коментари - Автобус отнесе спирка в ”Редута”, пострада жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не измествайте основния въпрос: Кой проектира и монтира спирката така, че козирката й да стърчи над пътното платно, и ще отговаря ли сега за това?! А кметиците вие си ги избирате - "Кой ми с*а в гащите?"

Катастрофата от вчера е пряко отражение на катастрофалното състоянието на община Слатина: най-корумпиранта община в София. Въпросът който си задаваме е какво свърши от началото на годината досега новоизбрания кмет Наталия Стоянова, след като Антоанета Апостолова подаде оставка вследствие на множество обвинения за злоупотреби? Защо този богат и гъстонаселен квартал е най-лошо благоустроеният в София? Отговорът е еднозначен: корупция, некадърност, слабо управление. Мислете му, идват местни избори! А след тях: съдебни дела срещу настоящата администрация.

изберете си пак фандъкова!

Ми спрете да й давате да кара на тая жена!

АКО ВЛЕЗЕТЕ В ГАРАЖ ЗЕМЛЯНЕ МОЖЕ И ДА НЕОЦЕЛЕЕТЕ,ПЬЛЕН ХАОС НЯМА ОСВЕТЛЕНИЕ ,ВОДАЧИТЕ ПАРКИРАТ С ФЕНЕРЧЕТА,НАЧАЛНИЦИТЕ РАЗБИВАТ АВТОБУЗИТЕ,НАРЯДНИЧКИТЕ СА ШЕФОВЕ,ДИРЕКТОРИТЕ СА ЛАЙФ ИВСИЧКО Е НА САМОТЕК И ВИНАГИ ГО ОТНАСЯТ ВОДАЧИТЕ,ПЬЛНА СКРЬП Е ТОЗИ ГАРАЖ

ИМА ЛИ КВАРТАЛ ИЗРЯДЕН ? НА КЬДЕТО И ДА ПОГЛЕДНЕШ ПЬЛНА МИЗЕРИЯ ТОВА Е СОФИЯ РЕМОНТИРА СЕ ЦАРИГРАДСКО И ВИТОШКА ИКРАЙ

Едва ли има друг квартал в София с толкова стръмни, тесни, криволичещи, осеяни с дупки улици. Не че искам да оправдая шофьора на 72, но маневрирането там си е цяло изкуство, маршрута му е по такива улички, бедна ви е фантазията, чудя се как по рано не е станало нещо такова.

За хората с увредено зрение ще дам отговор - Има, разбира се - Лозенец, Симеоново, Драгалевци, Бояна, Княжево и т.н. И ако има разбити улици в Редута, то това са павираните такива, а те са 2-3. Инфраструктурата в Редута е много по-добре е отколкото в панелните квартали и изброените по-горе. Всичко, дами и господа, е въпрос на пари. А пари няма, защото по принцип в постсоциалистическите държави икономиката е съсипана от комунистите, а парите - окрадени. И ако някой не е съгласен с това, нека ми посочи една държава, в която е върлувал комунизма и която да е по-добре от САЩ, бившата ФРГ, Япония, Англия, Франция, Швейцария, Швеция, Дания и т.н и т.н. Нека тези, които само критикуват новия път на България, да даде пример с миграция към държави от бившия социалистически блок (напр. от Германия към Полша)!

Кореняк редутчанин съм и това което казваш е меко казано смешно.За пример-началото на улицата по която върви автобус номер 72 е с ОГРОМНИ дупки няколко на брой,ул Атанас Узунов,която се явява главна за Редута и по която върви въпросния автобус е в окаяно състояние-дупки няма но е толкова къдрава ,че не може да се опише!

Ако ЗУТ се чете нормално, половината сгради в Редута са незаконни, защото етажността им не отговаря на ЗРП (нарушен е чл. 225 (2) т.1) Оттам и тесните улици, и липсата на паркоместа и въздух в квартала.

да бутат бе. как така се бутат ромски колиби. да бутат. да бутат и тази гнусотия-застрояване на южната част на парк редута!

Къде спят смотаните общинари? Само гледат как да ни тормозят с данъци а не могат да си дигнат тлъстите з-ци и да свършат малко работа на полза роду и жителите на Редута. Къде са онези хубавци от Градска Дебилност да проучат трафика и да въведат малко ред, като отрегулират улиците да бъдат еднопосочни. В южната страна на Гео Милев това е факт от години, а по Редутските стръмни, криви, без осветление или частично осветени улици и тротоари, обезобразени като след бомбардировка където минава и градски и селски транспорт НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ! Освен по сигнал да отмъкнат някое и друго возило.

Почва да ви копая метро в Редута ...маняна.

Улиците в квартала (ми) са не само много стръмни, но криви и с много дупки. Да не говорим, че парко места няма, хората паркират (включително и аз) с доста въображение и това допринася още за трудното маневриране в квартала.

Да не споменаваме, че точно при тази спирка е някакъв кошмар от всички микробуси, зареждащи магазина, спрелите за храна от скарата срещу спирката и принципно паркиращите на пътя в този участък - кой за кафе, кой за вестник, кой за аптеката и т.н. Дано жената е добре и се възстанови бързо и успешно!

Къде се намира спирката? Някой да знае?

Подозирам, че е на ул. Велчо Атанасов. Проблемът в редута е, че улиците са не само тесни, но и ужасно криви: когато по-високо превозно средство се люшка наляво-надясно има поасност да закачи нещо отстрани.

Вместо да ремонтират цариградско всяка година да вземат да ремонтират поне улиците където се движи градския транспорт, че тая улица на редута отдавна не е улица а лунен кратер.

Всич1ки улици са като лунен пейзаж.