Коментари - Обвиниха Саркози в ”ядрена трампа” с Либия | dnes.dir.bg
назад

Обвиниха Саркози в ”ядрена трампа” с Либия

Група френски асоциации, "Да се откажем от ядрената енергия", обвини президента Никола Саркози, че се е предал като "ядрена трампа" като е предложил на либийския лидер Муамар Кадафи ядрена технология в размяна на българските медици.

Обратно в новината

Коментари - Обвиниха Саркози в ”ядрена трампа” с Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четеики нападките срещу еколозите ми става ясно че за съжаление много хора не мислят какво пишат :) и аз се радвам за медиците, но трябва ли освобождаването им да е причина за осъждане на целия свят на смърт? Еколозите (не само френските, а и тези по целия свят) са единствените здраво мислещи хора на планетата и всячески се опитват да ни спасят от нас самите. Колкото повече сме толкова по голям шанс има да успеем.

Моето мнение (без да знам фактите за споразумението което Саркози е направил), че е напълно възможно Саркози да е постигнал споразумение от което Франция би имала икономическа изгода, дори сделката да включва атомни технологии. Смятам това поради следните причини: 1. В предизборната си кампаниа (която аз следих), той нееднократно покажа че счита атомната енергия за най-преспективна в момента (мнение което изгуби давност в скандинавските страни и германи преди 10 тина години). 2. Франция носи отговорност за Геноцида в Руанда през 1994, когато половин милион от населението на 8 милионната страна беше избито. Фанция беше на страната на 1 от враждуващите фракции(на по-силната разбира се), като използва случая да им продаде оръжие и да изкара някои и друг франк. Естествено никой не говори за това в цивилизования Европейски Съюз. Но Франция направи изгодна оръжейна сделка, а половин милион души загинаха в рамките на 3 месеца и то в недалечната 1994 пред очите на цял свят. 3.Франция е бив6а колониална държава. Алжир е водил кървава битка години на ред за свободата си. Това обаче не само не се признава официално от Франция, но и филмите правени по тази тема (от европейски историци) са забранени със закон във Франция. Казаното до тук ме кара да вярвам че е възможно Франция да търси изгода от случая. Ние получихме помощ, за което и аз съм благодарна.

Уважаеми Zzloba, по-точна дефиниция за еколозите не съм чел. Благодаря !

ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ НА СОФИЯ-ТРЯБВАШЕ ПЪРВАНОВ ДА ДАДЕ ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА НА ДВАМАТА САРКОЗИ.

Т. нар. еколози са два типа - или са малоумни идиоти, или са рекетьори. Срещат се и разни смески между тях.

Дълбоки уважения към Президента на Франция и неговата съпруга. Човек който знае как и може да направи нещата. Убеден съм, че г-н Саркози никога няма да предаде интересите на Франция и ЕС, и че в скоро време ще разберем кой е истинския печеливш в тази история.

След като прочетох коментарите тук, искам да задам един въпрос... Наистина ли повечето от вас си мислят, че Саркози, Франция, ЕС са го направили това само заради българските мед. сестри, България и справедливостта? И че няма намесени финансови и политически условия? До 123: Май ти си идиота в случая.. или си прекалено малък да разбереш за какво иде реч точно... Че в политиката няма идеални цели, а има пари и интереси.

Както каза на времето ВЕЛИКИЯ Рей Чарлз - и в най радостния ден на живота ще се намери някой да ти напомни, че си черен.

are stiga s tia med. sewstri...ee deeba

Браво на Франция!!! До сега съм говорил много срещу тази държава, но дума повече няба да обеля. Браво...

Да, благодарим на всички които работиха за този ден. Те са много и работят от години наред. Франция има огромни интереси в Либия и на нея спешно и трябваше това споразумение за да може да сключи търговските си сделки. Утре Саркози отива в Джамахирията и познайте какво? Да той ще сключи сделки за 7-10 милярда доларас Кадафито. Само бойните самолети са на стойност 3.5-4 млрд. Ако не бяха ги освободили сделка на най.Щеше да ревне целия ЕU и USA.Сега всичко е точно. Просто съвпадък.

абе хора на вас мозъците ли са ви промили...я се стегнете...много ясно, че франция е предложила нещо голямо,за да ги пуснат за една вечер..Здравко не го пускаха толкова години да си дойде, преди два дена ги осъдиха на смърт...естествено,ч са се споразумяли за нещо и то не е само парите на децат..ако беше така щяха да ги пуснат преди дни ,а не да ги осъждат на доживотен...а ако си мислите,че само с убеждаване е станало много се лъжете..

След искрените ми благдарности към семейство Саркози...не бих коментирал тия еколози - явно простотия има и във Франция...важното е, че французите си избират другото!

Видя се за пореден път, че политиците в БГ са най-слабото звено. За пореден път. Скрити като мишоци. Францизите изпратиха правителствен самолет, а нашите геги - натъпкаха медиците в един микробус. И тоз мазен Паси, като види фото и ухилен, тих дипломат. КАВАЛ!!! Всички наши политици са едни големи кавали.

до баба гицка-Този до Саркози е баба ти, деееба кьорвата баба гицка.

Nikoi ne osmislia kakvo mu se kazva mai , mai - vkop4ili ste se v tezi medici , vse 1 vi zavisi jivota ot tiah.

ТЕЗИ ТЪПИ ЕКОЛОЗИ ВМЕСТО ДА СЕ РАДВАТ ЧЕ ИМАТ ПРЕЗИДЕНТ СЛЪНЦЕ КОЙТО УТВЪРЖДАВА ИМИДЖА НА ФРАНЦИЯ ТЕ ДРЪНКАТ ГЛУПОСТИ-ЯВНО СА ОТ ЛЕВИТЕ ПАРТИИ ДЕТО НИЩО НЕ НАПРАВИХА ПО СЛУЧАЯ-ПОДРЪЖНИЦИ НА СЕГУЛЕН РОАЯЛ.ТО ОТ СОЦИАЛИСТИ КАКВО МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ-КАТО ГЛЕДАМ НАШИТЕ ТОТАЛНО СЪМ РАЗОЧАРОВАН А ИНАЧЕ СЪМ С ЛЕВИ УБЕЖДЕНИЯ НО НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА СОЦИАЛИСТИ -БОКЛУЦИ.

Ама Запада да се уточни най-накрая!Кадафи терорист ли е или не.И ако е - защо му правят мили очи?

Защо само на Либия? Франция има големи апетити да строи АЕЦ Белене. Противно на всички останали европейски държави. Отдавна се работи върху внушението, че в България токът поскъпва, защото се спират реактори. Страхотна манипулация! А защо не се дава разрешение на ТЕЦ-овете да изнасят енергия и ги държат в резерв (плащат за резерва!)? За да не рухне митът за евтината ядрена енергия. Изобщо няма да коментирам риска.

Ха познайте Кадафи къде ще си тества ядрените бомбички.

Към една българка-Мадам Бенита Фереро ще обясни на ЕС какво е договорено и какво е платено,но не и на нас бълг.народ.Е ако е така както казват еко активистите е много,много зле за всички.Твърде висока цена е платена, а и те/сестрите/едва ли са били най-хрисимите.

След искрените ми благдарности към семейство Саркози...не бих коментирал тия еколози - явно простотия има и във Франция...важното е, че французите си избират другото!

Това е истинска позиция, а не абсурдна теза както сте я нарекли. Още мрат раково болни след Чернобил у нас, а ядрена технология в ръцете на такива като Кадафи е с лесно предвидими последствия. Мадам Фереро може и да обясни, но на българския народ никой няма да обясни колко ни струва това, защото ни управляват разбойници комунисти.

все съм си мислел че само ние българите обичаме да търсим под вола теле... ама и французите значи са същите ... станалото станало ... важното е че Саркози се яви катализатор на този дъъъълъг процес

семейство саркози или медиците?! айде стига глупости.. медсестри или ядрени оръжия.. хахаха това само идиот може да го измисли.. тия от нямане какво да правят вече се чудят каква глупост да изтърсят

Това на снимката жената на Саркузи ли е че не виждам добре.

Сега разбахте ли, за какво става дума - не за сестрички а за парички ...

Това е абсурдна теза, дипломацията на сем. Саркози може да бъде вписана като нагледен урок за всички лидери в момента, вкл. и за сем. Първанови. Тия френски асоциации да бяха тръгнали с мадам Саркози да освобождават медиците ни, а не при свършен факт да казват, че гроздето е зелено. Мадам Бенита Фереро ще обясни (абсолютно съм убедена) на ЕС какво е договорено и какво е платено.

колко свещенна простота има в мнението на една българка

До сега някой разбра ли откъде дойдоха парите за откупа на медиците ни???

Е бива ли даже и в статиите да има правописни грешки... официялно... осъзнайте се, бе!

Абсолютно съм съгласна с това твърдение. Но има и нещо друго,а то е,че Саркози си връща жеста даден от Соломон Паси,да си закрием нашата атомна ел.централа,за да купуваме такава енергия от Франция. Танто за кукуригу!!! Има една приказка,която точно пасва за случая и тя е :бития бит,е..... е...!!! Краят остава за масовката,каквато сме ние,простосмъртните българи!!!

Монетата винаги има две страни. А понякога пада и на калъч.

Опааа!?Имала си крушка опашка.....