Над 2000 творби са разположени в ”Квадрат 500”

Националната галерия „Квадрат 500” отвори врати за медии, ученици и студенти. Новите изложбени зали ще бъдат официално открити на 28 май.

Обратно в новината

Коментари - Над 2000 творби са разположени в ”Квадрат 500” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Паралелепипед не може ли? Че чужденците да се побъркат докато обяснят на някой бакшиш къде да ги закара.

Ми след като си имаме петоъгълен пето...к, защо и квЪдрат да си нямаме?

Той Борисов обръща специално внимание на изкуството,дали е случайност ,че гаджето му е запалено и той й е купил картини ,които струват колкото цялото това музейче.

имаше едно уискинце с това име май хахха отврат тъпооооооооооо

И кой точно аутист го измисли това именце на галерията?

Не обиждай аутистите! Тоя дето го е измислил сигурно е голям , но този, който го е одобрил, не знам какъв трябва да е.

Как така "голям кретен", бе? Не го ли пръкна Вежди Рашидов?

Изключително тъпо име, просто нямам думи! Нямам и желание да посещавам геометрични фигури, ако ще цялото световно културно наследство да се изложи там, дори безплатно!

Това място ще генерира 1000 пъти повече капитали отколкото се наливат в него. Ако се изгради 4-5 пъти по-голям обект ще е още по-добре. НДК изглежда перфектен за целта. Поздрави на министъра.

Безлична история, хората си кръщават музеите на името на някой известен тяхен човек или на важен исторически момент от развитието на народа и държавата им. А ние? Просто нямам думи.

Като Лувъра и Ермитажа, нали?

много е просто бе кръщаваме залата БЪЛГАРИЯ 3000 с една дума още 3000 години и готово. А не някакви тъпни квадрат или ромби или 500 ние сме тъп народ

Що за тъпо име...... Квадрат 500 .... Можеше да е Овал 2985 примерно.......Ашколсун !

Квадрат 500 е географско понятие и е избрано много подходящо като име на музей. И ашколсун за глупавото сравнение с овал. Неуместно и евтино.

като е географско понятие не разбрах.......??????????

Географско понятие ама друг път...Я чети тука :След направена селекция комисия се спряла на пет имена за музея. Засега най-много гласове е събрало името Квадрат 500. Предложението е повлияно от формата на сградата, както и от номера на квартала по плана на града. Следващите предложения са Зограф ( Може да се направи аналогия със Захари Зограф), Барт (Като съкращение от думите Bulgaria и Art, ВизАрт (предложението обединява произведения на визуалните изкуства като общо название) и Сердика ( препратка към археологическия и исторически обект Сердика).

Номера на квартала си е яко географско....Мдаааааа :)