Плащане за градини и ясли и чрез ПОС терминал

От този месец таксите за 21 детски градини и ясли в София могат да се плащат и на ПОС терминал.

Обратно в новината

Коментари - Плащане за градини и ясли и чрез ПОС терминал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пост терминали? неграмотници!

а как се действа по света. В германия например при записването на детето се дават и данни от банковата ти сметка и съответната обшина всеки месец си тегли сумата от сметката.фиксирана сума.няма допулнителни няма корупция, за всички еднакво.така функционира и при данъка на колите и т.н.. а ние тепърва за пост терминали си говорим

Това е добре; ще могат да се следят плащанията от родителите. Питам - следят ли се плащанията по градините от директорите към учителките и лелките. По-точно кои от тях и по колко допълнителни получават, извън заплатата? Равнопоставени ли са те или пак "Който ми е мил и драг"?

Това е страхотна новина. Много е тегаво да носиш пари в брой. Да, и не е новина за тези, които нямат деца в градината. А касиерките - счетоводители не са паднали от Марс и са наясно с терминалите. Все още има форумни плъхове(тъпанари), които да плюят всяка една инициатива, която по никакъв начин не ги засяга всъщност.

Бихте ли обяснили "колко е тегаво" да се носят пари в брой? Преди 15-20 години като не бяха разпространени карти и банкомати да не би да е имало бартерна икономика.

Голяма работа, няма що!

От този месец ще имат ПОС терминал, но дали ще може да се плащат с него е друг въпрос. 1. Касиерката 2 месеца ще се обучава 2. Няма да могат да се плащат допълнителните дейности 6 месеца 3. 6 месеца няма да има връзка към борика или към където е вързан Само за справка - в данъчното реално започнаха да приемат карти 2 години след като приеха наредбата.

Разгеле, и тия ще влязат в XXI век.