Изненадваща проверка на борсата в Първенец

Инспектори на пловдивската дирекция на Агенцията по храните направиха проверка на търговците на стоковата зеленчукова борса край пловдивското село Първенец.

Обратно в новината

Коментари - Изненадваща проверка на борсата в Първенец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На борсата зеленчуците 1-во качество, а на пазара 5-то. Как става тази работа?

ХА,ХА,ХАААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kokok

Тия от агенцията по храните що се правят на ударени? Половината търговци (не ги наричам производители, защото имат измислена регистрация) продават от камиони и бусове, което е забранено от Закона за храните. Как пък женурята от агенцията по храните не видяха нарушения? Е нЕма такава Държава!

Там да не е като на добричкия пазар? Всичките земеделски производители, пък продават лимони, портокали, банани... Как ги произвеждат - голяма мистика е това. Постоянно им правят проверки "изненадващи", но явно добре се отблагодаряват на когото трябва и околкото трябва...Позната "производителка" ми каза; Ако правя под 1000 лв. оборот на ден - по добре да се махна от там. (Надценката им е около 50%. Наем стотина лева на месец...) И всичките за загуба...

Това са плодове и зеленчуци, не са болтове и гайки. Един ден правиш 50% надценка, на следващия ден започва да се разваля и правиш 50% подценка за да продадеш все пак нещо. Щото на 3-тия ден вече я хвърляш. Ама то чуждия бизнес е като чуждата кокошка - патица изглежда отстрани.

НА КОГО ДА ВЯРВАМ?НА СЕБЕ СИ ИЛИ НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ?СИГУРЕН СЪМ ЧЕ С ВЪРЗАНИ ОЧИ НИКОИ НЯМА ДА ПОЗНАЕ ДОМАТ ЛИМУ ДАВАТ ДА ЯДЕ,КРАСТАВИЦА ИЛИ ЧУШКА.ВСИЧКИ ТЕЯ БОКЛУЦИ СА ОТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЖЕННОСТИ.ЗАТРИХА БЪЛГАРСКОТО ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДСТВО,ЖИВОТНОВЪДСТВО,ЛЕКА И ТЕЖКА ПРОМИШЛЕНОСТ И ВСИЧКО ПОСТИГНАТО ДО 1987Г.КОИ НАПРАВИ ТОВА ЛИ?ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ КОЯТО ИЗБИРАТЕ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ 26Г.

пак някой вътрешен човек на борсаджиите им сее обадил че щте има проверки типично по комунистически системата мой човек която за съжеление ощте същтествува естественно са изрядни всички а колкото до бългърските зеленчуци те отдавна ги няма през зимният и пролетния сезон но все пак поне за пасане произвеждаме то за ядене не се знае вече дали щте одглеждаме но да си попасем има наше родно браво на нашите управници вижда се че са успели да повдигнат зеленината в България

Каква ти изненада, след като по телевизиите го казват предварително, че ще има проверки. Да вземат да проверят производителите там където ги произвеждат тези зеленчуци- на нивата - колки декара са посадили, и колко в действителност продават. За цитрусите и ядките да не говорим.

Сега вече мога спокойно да си купя марули по 3 лв

Да видя, не вярвам, че търговците са изрядни ! По-скоро инспекторите са решили , че изненадващо трябва да напазаруват за празниците без пари !

На проверяващите не им вярвам.пак са тръгнали с големи торби,нали идва Гергьовден.