Санирането на блоковете започва през юли

63 са подадените заявления за безплатно саниране по националната програма, съобщи зам.-кметът Ирина Савина. През юли може да стартира обновяването на сградите.

Обратно в новината

Коментари - Санирането на блоковете започва през юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са обявени фирмите изпълнители къде а къде бе ?????? Къде пише нещо за топлоизолациона та система , нещо за ВИК системата . Въобще нещо за вложените материали в това прословуто саниране .

се прави след като е изработен конкретния проект за конкретната сграда. малко по спокойно я карайте какви са тия нерви. нашият блок ще го санират на есен и сега уточняваме нещата. комисия от блока участва и при уточнение на проекта и при избор на изпълнител

прави се договор на Дуржеството с Банката за ЗАЕМ , т.е. заемат се едни пари от банката , и с тези пари се разпорежда кмета като договора е такъв , че банката мое да го тури на дружеството по всяко време и хорицата да си платят всичко. ЗАЕМА трябва да се покрие от държавата аама от къде ще ги съберат тез млиарди ? Даже и да ги съберат - излиза , че аз и пешо - плащаме за дограмата на Вуте , и освен това ще нахраним 10 по веригата дето ще крадат докато се направи допграмата

абе как ги мислите такива глупости просто не ми го разда главата. откъде толкова негативизъм и комплеакси. политиците докараха хората до лудост направо. с две думи СТИГА ГЛУПОСТИ

абе какво плащаш ти бе дрисък. плащал бил . герой на Алеко Константинов

допграмата ли програмата ли. а хората в цяла Европа правят такива програми и с има кръговрат на огромни обороти които дават работа на стотици хилади по веригата

При мене цели апартаменти вземахте без пари ,вили ,къщи ,а този лайнар дето ми беше подлога и носач ще лепи блоковете които аз съм строил със стреропор ,вместо да ви подари нови ,е вие си избрахте този еничар да управлява ,да ви превръща в по-ниска класа от едни гнусни евросъюзници ,които всъщност са биил и продължават да са врагове на България.

Краденето щеше да започне от началото на другата година ,но понеже предстоят местни избори свинята премиер ще краде отрано за да купува глрасове наесен ,да му преседне ДАНО от толкова пари ,пък с Божията помощ се споминал до есента на 2015 година

Когато чуя,че държавата дава нещо безплатгно,бягам далеч с двеста!Не ми е ясно къде е уловката?Нямам панелка и не съм чел такъв договор.Това,че фирмите на кой,боко,цоко и фандъка ще намажат е ясно.Та на кметицата само гардеробът и бил за 100 000,трябва да го поддържа.Сигурно е спестявала от закуски,га беше даскалица?Цялата схема ще се разсмърди много скори и най-вероятно потърпевши ще са санираните.Всъщност стереопор се ползва само в България за саниране.Пълен боклук,за нищо не става!

Всеки средно грамотен човек е направил това "саниране". Икономии се реализираха в началото, но сега ЕРД направиха нужните "корекции" и начисляват толкова, колкото им е необходимо. А за останалата част от "умниците" на живеещи в соцкооперациите, седнали да държавната софра, както са свикнали все някой да им дава има да чакат. Като им се разбият панелите, зейват едни отвори, не знам на какво разчитат, след като са живели като скотове повече от 1/4 век.

Е нали бяха 160 сега само 27 са подписали договори явно драстично са намалели идиотите в държавата. Това е престъпна грабителска схема.

Савина, не е проблема в това, че се губи енергия през панела. Ако щеш направи сериозна външна и вътрешна топлоизолация, сметките пак ще са нереални. Знаеш ли защо? Заради кражбите Савина, заради кражбите! Единственият начин е хоризонтална инсталация, а това е невъзможно. Никой няма да се съгласи кафявите да му издупчат панела за да минат тръбичките наляво и надясно...

63 договора за близо 2 млн. град?!?!? ахахаха!!! "С 30-50 % намаляват сметките за отопление след обновяването на сградите, сочат сметките на общината. В някои случаи сметките достигат намаление до 70 процента..." - ама защо само 70% нека бъдат 7000000%!!! Да му се с..ра на дипломата на инжинера дето ви прави сметките. С едно EPS ще свалиш сметките с до 70% ама някой друг живот... "...на медиите темата да е актуална" - т.е. промиването на мозъци да продължи, че за момента голямо фиаско се очератва.

В нашият блок номера няма да мине въпреки напъните на някой от цървулите в него ,7 апартамента си направихме изолация с 8 сантиметра графитна епс от най високият клас и силиконова мазилка ,всеки си сложи каквато дограма поиска ,или вложихме средно между 6 и 8 хиляди на апартамент ,ако искат останалите да им слагат боклуци за да вземат нашето съгласие да ни изплатят вложенията ,никой от саниралите иначе няма да им разпише .

А пък аз се чудех защо сме на този хал толкова години пък то виж кво било. Я колко по лесно става като крадеш от НЕК и Цанков камък. Раята мълчи само Р.Овч и ефенди Доган доволни.

И това саниране,ако се изпълнява,както европроектите с магистралите и инфраструктурата изобщо,жална ни майка! Всичко,което се строи днес с европари се руши още на следващата година! В Южен парк в София година след ремонта правиха отново основен ремонт,уви,сега отново е за ремонт,пак всичко се е разпаднало,въпреки,че се кълняха,че всичко ще се прави със скъпи и качествени материали! Същото е и на Витошка,която след ремонта се руши,половината пейки ги няма,но не защото са откраднати,а защото са се разпаднали! Паветата се клатят и рушат... Всичките им свръх скъпи ремонти ги правят цигани,за да им се плаща по малко,скъпите им материали са просто надписани евтини боклуци,един вид краде се яко!!! Ако ще е така и с панелките ни,това ще е големият ужас,защото ,ако сега са все още здрави,то тогава още на следващата година след ремонта ще почнат да се разпадта,а това са собствените ни жилища!!!!!

В тухлен блок съм и някои вече съжаляват, че си запечатаха стените ! Не искам мухъл или последваща влага от непрекъснато държане на отворен процеп на прозорец ! Искам само хубава замазка върху тухлите и минерална мазилка. Освен това такива "заеми" или "европийски, бъзвазмездни" пари, ще бъдат като невъзможен за връщане кредит до 9-то коляно ! МИСЛЕТЕ !!!!!!!

ЛЪЖЕШ, ГНИДО ТРОЛСКА ПЛАТЕНА!

ти си просто озлобен тъпанар, човекът много правилно ви го вкарва акъла в главата.

Ти мисли тъпако! Когато изолацията е направена качествено и стъклопакета е избран правилно мухъл няма! Аз както и комшиите в нашия ход мухъл нямаме!

А дано, но надали!!!!

Драги крадливи кариеристи от ГЕРБ, строителството не е проста работа и не е за прости хора! Някой вероятно в началото на първия Ви мандат вие подсказал, че чрез строителство се краде най-много пари и трудно се доказва кражбата и нейния размер, както и да се краде от магистрали и обществени поръчки за наши фирми създадени специално, за тази цел, но имайте в предвид, че тези кражби излизат наяве, след 1-2 години, когато започнат да се пропукват магистралите от пролетния дъждец, сградите, които ремонтирате отново в ужасно състояние. Но възмездия рано или късно ще има за всички вас другари комунисти, пардом боядисани, като партийци от ГЕРБ.

Явно ГЕРБ не са доволни от ентусиазма на желаещите и свалят мизата.Както е тръгнало ще се санира и при 100% несъгласни граждани. Отиваш сутрин на работа и като се върнеш привечер блокът грее с нова стиропорна премяна! Няма не искам няма недей.. както пееше Слави Трифонов. Защото залогът е голям- да се откраднат едни пари от едни фирми на наши хора. Това още ли не е ясно на наивниците, които чакат безплатен обяд?

Я някой да ми разкаже, за плана да се откраднат старите панелки, дето са пред разпадане... Тя държавата ще ги получи така или иначе като почнат да падат блоковете. За какво са й? Има недостиг на панелки на пазара и държавата ще върже бюджета с тях ли? :) Или лошите банки ще ги крадат? Те и сега си имат достатъчно имоти дето не знаят какво да ги правят.

Правилно ли разбрах, че санирането ще се сведе само до облепване със стиропор?

Не. Други въпроси имаш ли? ;)

да, има друг въпрос: какво още включва "безплатния" пакет, освен замазване и на очите на хората?

безплатно е сиренето само в капана за мишки.

ХОРА НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ!НЕ СИ ЗАДУШАВАЙТЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ КЛЕТЧИЦИ С ТОЯ ИЗКУСТВЕНЯК СТИРОПОРА! В ГЕРМАНИЯ ОТДАВНА ГО ОТРЕКОХА!НЕДЕЙТЕ БЕ ХОРА САМО ПЪЛНИТЕ ГУШАТА НА ПОБОГАТИТЕ! А ТЕ В ПАНЕЛКИ НЕ ЖИВЕЯТ!

кого се опитваш да лъжеш и заблуждаваш ти бе. в Германия и до днес се санира по този начин. не със стиропор но с 10см графитна изолация. през две улици от нас санират в момента точно по този начин. аиде по леко с глупостите..

що не четеш внимателно, бе, надъхан тъпанар. При "нас" наистина се канят САМО със най-прост стириопор да "облепят", не да санират. Самият ти казваш, че в Германия не санират със стириопор, използват порести материали, които са и антибактериални, а тук след време ще почнат "наши" фирми да сменят стириопора....

Най-големи щети си причиняваме като замажем истината.Обаче упорството е голямо,най-вече в държавната матрица.Изкарват едни "специалистки", на които им трябва екзорцист,защото не съзнават какво говорят. "Успешна" програма,"от юли се започва",63;39;накрая-25 ,70% от кои разходи? А новите правила на стр.министерство,в което едва ли работи и един нормален инженер или архитект ,допускало 5% несъгласие.Или на 36 апартамента това прави 1.8 апартамента.2 апартамента-НЕ!

Ако всички мислеха така, още щахме да сме в каменната ера. Колко плахо и отчаяно.