12 круизни кораба с отказ от посещения в Бургас

На Пристанище-Бургас са отказани посещения на 12 круизни кораба от заявените предварително за годината 31.

Обратно в новината

Коментари - 12 круизни кораба с отказ от посещения в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За каква Констанца става въпрос?Говорите, като папагали.Ходили ли сте в Констанца?Какво има да гледат там туристите? Пристанището им или корабостроителницата? Не съм бургазлия, но често отивам в Бургас. Мога да ви кажа, че от 4-5год. Бургас светна, и се промени.Стана по красив и продължава да се разкрасява. Явно е че кмета ви бургазлии е читав човек и много ми е интересно защо го плюете в сайтовете. Нима ония преди него, крадливия комунист Костадинов какво направи за вас? Говорил съм с бургазлии и не можаха да кажат нищо друго освен едно градинка за пенсионери пред общината.

Kalin

Факта си е факт иначе си прав.Но за съжаление явно има нещо гнило щом предпочитат да спират там а не у нас.

да ги пренасочат към София...кво толкова има за гледане в Бургас...

По-добре в Пловдив,в Столипиново,нали спечелиха с някакъв проект известност.

Хем ше 'арчат по-малко нафта до там! ;)

Защо ни лъжат?Какво печелят от това?който се интересува от тези неща и следи предложнията за крузи ще му направи впечатление че не броя е намален а просто всички спират в Констанца а съвсем малко у нас.Явно причините са други затова ако обичат стига са ни пращали за зелен хавйвер с такива новини!

И туристи няма да има по същата причина и купувачи на имоти и износ. Но не е важно какво ти говорят хората от собствения ти народ и различни браншове. Важно е с какво Плювко и Боко са заплашени от САЩ, за да работят против народа си и колко още ще издържат.

Дали болиМВР

Аз съм МВР глупендер

За да дойде един кораб в "Черно море" трябва да посети минмимум пристанища, за да си избие разходите по преминаване през Босфор и ГОРИВОТО. В момента в Черно море Може да посети Турция, която няма такива портове в Черно море и съответно този кораба няма какво да прави там. Следващото е България= Варна, Несебър, Бургас. В Бургас кой знае какво няма, така че остават Варна и Несебър. Другото място е Констанца, следвано то Крим и Сочи, Разбира се и Грузия. Там наистина има какво да се види но е на другия край на морето след 2 дни път. Да не се подценява факта че туристите на борда също записват екскурзии в различните портове и компанията прави статистика дали има смисъл да се слиза някъде. Сега локално Най-посещаваната дестинация в Бългаия е Несебър, защото може цял ден да обикаляш докато разгледаш всичко. И щом сега няма круизи в Несебър то рпичината е ясна. Що се отнася до портовите такси, това е последната прична поради която някой кораб няма да посети порт и това го знае всеки един който се занимава с кораби. Таксите които плаща кораба са ок. 20 еврона пътник(вкл. и пасажерската такса)и бълха ги ухапала освен това все пак портаи държавата трябва да печелят нещо, зад поддържат инфраструктурата, да добавя че в тези пари е вклучен и биоклука който кораба разтоварва, заедно с фекалиите. Проблема е, че неможе да вкараш кораб да обикаля и да се амортизира да гори гориво само заради две държави и три порта. На кораба магазините и заведенията са в пъти по-модерни от всяко едно в Бургас, и ако се направи статистика ще се окаже че един пътник оставя 5 евро в Бургас. И това че има гара нищо не означава, ако си направя паркинг на поляната не значи че ще пристигнат коли да паркират. Проблема е къде са търговските кораби, защото по тях се съди за икономиката на държавата. П.п. Кораба може да седи на рейд без да плаща нищо и всички желаещи да слязат с лодки. Какви такси товгава какви 5 лева.

Във Варна какво има да се види? делфини?

Дръжте санкциите здраво! И яжте пасти!

И какво общо имат тук санкциите? Не войната е заради санкциите, ами е ОБРАТНОТО! Все едно да кажеш, че вятърът духа, защото се клатят дърветата! Ама какво ли ти се учудвам, нали си МВР-глупендер, както сам си написал малко по-горе! ;-)

Относно 1-2 от коментарите.. Марк Твен е казал, че всеки град, който не е на море, е провинция.. А по определение е ясно, че извън столицата.. ;д Иначе в Бургас наистина се правят много неща, но не забравяйте, че те са за сметка на други обекти, градове, населени места и т.н. Просто няколко години се концентрират пари в еидн град, после в друг..

Pesh0

Приеми го че не е за сметка на друг град , а защото кмета ни успява да печели европейски проекти. Просто това че вашия кмет ви краде и неможе да защити 1 проект , не е проблем на бургазлии. Е морето , естествено си оказва влиянието .

е

Точно Марк Твен го е казал това - "Там където има море, няма провинция" Хемингуей! Поне си обогатете малко общата култура. А относно посещенията на круизните кораби на Бургаския порт - ясно е, че няма туристически интерес. В Румъния, действително има какво да се види. А и какво може да се очаква от град, чиято Морска гара посреща гостите си с купчини въглища и други инертни материали, далееееече от Пристанище "Насипни товари". Иначе града през последните години привидно процъфтява инфраструктурно. Сега е Бургас, през следващите години ще е друг град...

В Румъния? Я ми обясни в Констанца какво има да се види, при положение, че освен магазин до магазина, друго няма в този град?

Като ви чета,вие сте от провинцията,т.е. далече сте от морето.Елате в Бургас,вижте как вече изглежда,вижте колко обекта се строят.Нас няколко круиза не ни събарят!Ясно ли е?

Супер много се кефя на Бургас. През последните години дръпна страшно много пред останалите големи градове. :))) Много се надявам да продължите в същия дух. Само едно уточнение (някой да ме поправи, ако греша) - провинцията означава всичко извън столицата. :)

Ей напило се някакво пропаднало писателче и изтърсило една глупост за морето и провинцията и сега от всички села покрай морето избиват комплекси цитирайки Хемингуей :)

Охоо варналийските гагаузи и ямболийските тронки изпълзяха за да хейтват

Какво да правят в този сив и мръсен град...Няма смисъл.

Същото като във Варна.

Иначе, големи знамена и лозунги се развяваха преди това..

Тази година едва ли ще дойдат и 5.