Ранни български зеленчуци няма да има

Ранните български зеленчуци тази година няма да ги има. Заради прекомерната влага и ниските пролетни температури първите зеленчуци закъсняват с 20-25 дни.

Обратно в новината

Коментари - Ранни български зеленчуци няма да има | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние от село пшеницата я сеем, а вие журналистите, от статията разбрах, че я садите. Технологията за разсада ми трябва!

Що? Затвориха заводите за нитрати и другите изкуствени торове лили?

Че то има ли и "късни"?

"Друго е да си хапнеш чужда стока",по-сладка е.Нали е от чужбина.Ние сме малоумен и продажен народ.България БЕШЕ най-големият износител на плодове и зеленчуци,ама батковците казаха,така не може.Трябва да има МОЛ,ЦОЛ,ГОЛ ит.н.а Вие си яжте ушите.Докато им се усмихваме и възхищаваме,колко са благородни и как мислят за народа-леко,леко ни го вкараха и пак се хилим.МАЛОУМНИЦИ-аз също не се изключвам от тълпата.Бог високо,Цар далеко.

Чуждите банани, портокали, киви и зехтин са ми определно по-вкусни от нашите. А вярата ти, че глупаците на Запад ядът само едни пластмасови домати и, че домати само у нас могат да се отглеждат, се корени в изследването, което си провел в кръчмата с други такива нАучни светила, като тебе.

ако това 42 ти е възраста, просто сега трябва да заплача. Щото на тази възраст да ръсиш подобни щуротии означава че си много зле.

Що не си направи България парници? Имали сме слънце, ура! А онея имат пък ум и печелят парите.

парниците са за отглеждане на разсада и на дребни количества марули и цветя. Не се обаждай като не разбираш. Холандците са най-големите производители на манипулирани растения. Да ти го кажа по-просто те продават и поризвеждат ГМО, продават и хибриди. Продават и отрови и торове от които освен да се отровиш друго не става. Яж хол Първи приятели са холандските агро фирми с агро фирмите от САЩ като монсанто, синжента и да не изброявам. Една от най-неприятните болести в момента по доматите за първи път се появява в САЩ и Холандия. Ай сещай се.

Аз и сега като отида на пазара всички търговци ме убеждават, че зеленчуците са български. Тъй като има голямо търсене на български зеленчуци, всеки лъже колкото може, само и само да му се купува стоката подобна на пластмаса.

Ми така ще е. Глобалното затопляне не прощава. Утре ще ви кажат , че е най-горещата пролет от как свят светува. Не им вярвайте.

като отворите сайта на НИМХ и на която и да е друга агенция или институт отговарящ за метеоданните ще видите че има несъотвествия във данните за вятър, валежи и облачност. Просто рязко за 2 години над определени региони над България точно в най-неподходящия момент е имало я дъжд, облаци или вятър. То не само това ами и статистическите данни показват че в дадения момент не трябва да има дъжд, вятър и облаци. Като се замислим, на кого му трябва вода на нашите съседки които продават на нас стоката си и заеха нашите аграрни пазари.

ХААПР ли? п.п. А, едно време, нито суша, нито порой, само средностатистическо време. Хубаво и слънчево, но не прекалено и с превалявания по график. ;)

дори грешно си написал съкращението ХААРП ако си имал предвид за онази система за която се говори че бъзикала климата. Хаха ти си истински българин.