В. Танев: Без театрите София ще е пустиня

Без театрите София ще е пустиня, каза зам.-председателят на Съюза на артистите в България Валентин Танев по повод на Международния ден на театъра - 27 март.

Обратно в новината

Коментари - В. Танев: Без театрите София ще е пустиня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не ми публикувахте мнението? Истината невинаги е такава, каквато искаме да чуем..

Както се развиват нещата, едва ли някой ще го забележи, освен тези, които живеят от тях.

макар задкулисно да не е свършил, явнит комунизъм си отиде. Така че си налягайте парцалите и изваждайте качествени представления, щото последните 3 пъти, в които ходих да ви гледам простотиите, направо се хванах за главата и се питам толкова ли е голямо опростачването, че някои ходят да ви гледат тъпотиите, че и да ви се радват и да ви пляскат на маймунджелъците. Налягайте си парцалите и играйте качествени неща, стига врънкали за дръжавна хранилка! В частната фирма ако не работиш си аут, а вие само за държавни пари мрънкате!

Ако и другите видове изкуство така се самофаворизират- тежко ни! Театърът в момента е мода, след време- ще станат изложбите, още по след време- хоровете, така че: ТЕАТЪРЪТ не е единствен лъч в тоя град!!!

Това е така. Но защо по дяволите няма театър в Младост, Люлин, ....?

Валентин Танев можеше да каже, че и без храна хората ще почнат да умират. Само че 2млн. град няма как да остане без театър, щом и в малките градчета си има театри. Вярно, там актьорите не заработват толкова добре от това да се правят на цигани пред пияни служители на фирмени партита и след тези халтурки ,с треперещи ръци да плюят против Архонт Биньо. Но все пак демагогията не е измислена у нас.

Ами че то самият народ няма потребност от култура бе, че нали си има чалга и биг брадър, освен това сам си избра невежа мутра да го оправя! Нещата са ясни- България от държава с народ се превръща необратимо в територия с население! Е, не всички са нещастни от това....засега!

София е театър и без театри.

Без НС, София ще е рай!

Посмали манго!То зрелища, зрелища, ама трябва и хляб кой да има да прави, и децата да учи, и болните да лекува! Хората които живеят в пустинята да не би да не са хора?Не се прави на по светец от папата!

Без театри не може, съгласен съм. А може ли без канализация? Или без улици? Културата е следствие на развито общество, което си е осигурило елементарните условия за живот. Културата не трябва да е самоцел. Не смятам за нормално да няма работници в много жеизненоважни сфери, а за сметка на това да е пълно с "актьори" "театрали" и всякакви културтрегери. Всяка година за изпитите за НАТФИЗ се вият все по-дълги и дълги опашки. Нямам против хората на изкуството, а против тези, за които то служи за оправдание на техния мързел и неспособността да бъдат полезни за обществото. Честит празник на Театъра :)

Много точен и съдържателен коментар,но е валиден за страни с традиции ,нашите секнаха преди 25 г. и бяха подменени с чалга и американска субкултура!

Ще настъпи ДУХОВНА КРИЗА!