Сигнал до Брюксел за ”Трамвай Безумие”

Неправителствената организация "Спаси София" е сигнализирала европейските институции за некачествен ремонт на трамвайното трасе по бул. "България" в столицата.

Обратно в новината

Коментари - Сигнал до Брюксел за ”Трамвай Безумие” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно това щях да кажа - дали са сигнализирали Фандъкова или направо в Брюксел--- Комунистически номера които тя не заслужава защото ги е санкционирала!

Заедно с отстраняване на "лошите управленски практики" трябва да се отстраняват и лошите, некадърни шефове на общинските фирми, некадърните общинските кметове и зам. кметове и некадърните шефове на отдели.

Добре би било новините да се поднасят коректно, а не половинчато. "Кметът Йорданка Фандъкова е санкционирала СК-13 Трансстрой с 620 000 лв. заради откритите дефекти" По интересното е, че това е втората глоба на същата фирма, която преди това е санкционирана с 800 000 лв. за забавяне на същият обект. Друга дъщерна фирма на СК-13 е санкционирана и за некачествено строителство на вторият лъч на метрото. Въпросът е не трябва ли при толкова нарушения, фирмата да бъде ограничена от участие в обществени поръчки за поне няколко години, поради очевидната невъзможност да се справя с работата.

А по комунистическо време нямаше какво да се краде......

Репликата ми е към по-долния пост. Извинете за грешката.....

Едно време София я крадоха сините , след това гербавите. Винаги съм се съмнявал в цената на нова детска градина около 2,5 млн лева, но за сжаление никой досега не е отварял и въпрос за това ! Едно обаче знам, че тъпите селяни-софиянци от последните 15 г. пак ще изберат марионетките на банкянскио!

Аман от крадци! Но Човекът излезе от затвора и на тИКВАТА му се е.а ма..та Скоро ще има принудителни смени.

Ами безумието на "Лъвов мост" Кръгово с три самостоятелни светофара. Колко и да съм пътувал такава глупост не съм срещал.

Тази фирма вероятно е спечелила конкурс за обществената поръчка ? Освен да попитаме - избралите я колко са получили ?

Май далаверата се състои точно в това: "наша фирма" печели обществената поръчка с/у определен процент за 'нас" и после следва некачествено и евтино изпълнение, за което се усвояват толкова много милиони евра по съответната програма на ЕС, че наложените глоби са нищожни в сравнение с реализираните печалби! Да се проверят аналогично и ремонтите на бул. Витоша, където настилката е положена безобразно, а некачествените плочки/настилка вече са начупени, разместени, а на някои места дори липсват по няколко бройки! И за този ремонт са усвоени милиони от фонда на ЕС за благоустройство на столицата, но пак е направен много некачествено, нескопосано и без никакъв последващ контрол и гаранционна поддръжка!

Така е скъпи съграждани,като за кмет си сложихте самоковска компирица,при това учителка по руски език и при това сол ташак и протеже на боко тиквата.Какво да очакваме повече при това положение освен кражби,кражби и отново кражби

А майка ти обикаля по магистралата като селска .....

Отдавна известен факт е ,че компира фандъкова лапа от всяка такава ремонтна дейност,но кога ли прокуратурата ще се разрови примерно в това да се види как едни и същи фирми правят ремонт на тротоари и настилки

Безумие е да сигнализираш ЕС за нередности - ТЕ САМО НИ НАЛАГАТ ГЛОБИ ЗАРАДИ БЕЗУМИЕТО НА КОНКРЕТНИ ЛИЦА, които продължават да вършат безумие, защото за тях ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ НИЕ.

По-добре да се сигнализира ЕС, отколкото арменския поп. Току-виж са решили да озаптят новите ни политици.

Значи слагат и павета, без фуги.

На никой не му прави впечатление това. Друг "дребен" пример: на спирката на автобусите на Окръжна б-ца се мъдри надпис, че ремонтирана за 1000 лева, всъщност са вложени материали за неповече от 50лв и 1 или 2 души са мазали боята направо върху калта и ръждата. До месец пак ще е за ремонт.

Шапка свалям на тази организация, дано да има повече такива хора с държавата ни да сезират за всички нередности Брюксел за да ни видят истинския хал а не лъжите на политиците които ходят там и лъжат безочливо.А къде е другарката Фъндъкова и нейните зам.кметове те спали ли са като са приемали обекта. Така става със всички големи поръчки да си спомним Цариградско шосе колко пъти го правиха след като другаря борисов отряза поредната лентичка, да си припомним Витошка и нейните безмислени ремонти и още много други такива ремонти.Най после трябва да има няколко кметове,политици,премиери и президенти в затвора и тогава евентуално можем да започнем да се оправяме.

Елементарна , сива женица , мяукаща и отдавна достигнала нивото си на некомпетентност , заобиколена с нейни подобия, които от своя страна също имат такива подчинени. Бих се радвал, ако не се краде в СО , но уви ......

нека тази хубава организация се разходи на спирка БЕЛИ ДУНАВ в Надежда и особенно да разгледа надземната част правена от хиляда фирмички.на изхода посока Обеля от подземния паркинг да внимават да не им падат парчета от тавана и оградните стени..просто да внимават Иначе евала на организацията БРАВО

Тази "хубава организация" е от доброволци. Ако ти имаш отношение към някакъв проблем може да положиш някакви усилия да го регистрираш и да потърсиш решение. Било то и само като му дсдеш гластност в медиите.

Човекът току що даде гласност в този форум, който сигурно, се чете от много общинари за уплътняване на работното време...

Там са го правели мафиотската мутренска фирма "Джи Пи Груп"( близка до Б.Б.), на които странно как им се дават (уж печелят) конкурсите с евросредства...Нека тази организация провери и това.

БРАВО на организацията!!! Дано повече такива сигнали изпратят за нередностите, които се случват ежедневно и дано скапаните политици спрат да крадат от нас и от нашето бъдеще!!!!

Кметицата не е виновна конкретно че някаде не е извършен качествено ремонт, има толкова хора под нея които не са си свършили работата. И това сме ние, наши близки, познати или близки на наши познати. Тези, участвали и допуснали с действието или бездействието си некачественото изработване. Имам предвит работниците, които съм убеден че знаят как трябва да се прави за да стане яко, са си затворили очите, бригадирите са си затворили очите, надзора и т.н. Всеки е можел навреме да подаде сигнал някаде, или дори на много места. Разберете, НЕ СМЕ РОБИ ВЕЧЕ! Не си затваряйте очите когато ви е страх. Не прекланяйте главица. Сабията ще я отсече така или иначе. Не се задоволявайте с трохите, защото с трохи, винаги ще сте мишки! Това е България все пак...! А България е Свещенна .. и е над всичко..

голямо крадене и от двете фирми това е

Даскалицата от Самоков не става за кмет на София.Бюджетът на София е 1,5 милиярда годишно.С тези пари градът може да изглежда фантастично.Общинският съвет е също една банда крадци на едро.

Женицата е учителка, како и са сърдити! Да бъдим по добри !

Добър ден, това е практика в София. Погледнете "ремонтирания" мост Чавдар. Целия е ръждясал и се руши. "Най важното е, да се откраднат парите" това е мотото на СО. ОСТАВКА!

по-култулно де... казва се "да се оправдаят средствата"

Предполагам и "голямото саниране" ще протече по подобен начин. Иначе парите винаги са си много качествени и истински!

Самото трамвайно трасе го подмениха напълно. Издънките са по реновирането на спирките и според за малка част може да се търси гаранционен ремонт. Даже и тази снимка като я гледам трудно ще им докажат вина за появил се теч през стената. Апропо зад това стои РБ и както са я подкарали на септември ще имаме избори 3 в 1.

Нищо подобно! В участъка НГК до кръстовището "Пешев " не пипнато!

Не е пипнато на кръстовището на Гешов, където трябва да правят въртележката и по проект се води втори етап.

Къде е малоумната учителка (кметицата демек) подлога на ШлиФФера да даде обяснение?

А прехвалената прокуратура няма ли да се заеме. А и общината да вземе да си изиска гаранционния срок. То крали, крали, ама да си оправят простотиите. Овцете намаляват и по-умни стават. Стига сме оставяли ден да мине друг да дойде. Има конкретни подписи под приел обекта, да отговарят

Крайно време беше да го направи някой. В София се краде безобразно. За съжаление в останалите градове (с много малки изключения) се краде още повече.

И на нея акъла и е колкото на Цоко Боко и т.н. Но никой не пита КОЙ КОЙ ГИ СЛОЖИ.

Избирателите!

Честито, Фънди! Муууу!

25 години начело на Държавата са : 1.Юристи 2.Икономисти 3.Педагози 4.Журналисти 5.Артисти, и т.н. хуманитари,а инженерите и техниците са таксиметрови шофьори, хлебари, келнери и т.н.Падат асансьори, взривяват се цехове, апартаменти, срутват се сгради - ИЗМЕКЯРСКА ДЪРЖАВА!

Госпожа кмета нали си взе своето! Какво се оплаквате, нали за нея гласувахте и обвинявахте, че се плюе по нея. И ето го резултата - заслужаваме си го.

На последните избори за кмет на София са гласувани под 50% избиратели! Фандъкова печели НА ПЪРВИ ТУР с над 50% /от избирателите/ - значи "собре" се оправя с ЦИФРИТЕ /в Евро/!!!!!!

* да се чете "МНОГО ДОБРЕ"