Търсят се лекари за Бургас

Лекарите са сред най-търсените кадри в Бургаска област в началото на годината, по данни на Бюрото по труда.

Обратно в новината

Коментари - Търсят се лекари за Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лекарските заплати са подигравка с усилията на почтените и кадърни лекари - лично аз познавам доста такива. Някои от тях заминаха в чужбина и са много, много по-добре! Никой от тях не мисли да се връща в България. Други започнаха частна практика и изкарват все пак повече, отколкото мизерното заплащане в болниците. Мой приятел от Бърза помощ работи на две места, за да може да свърже двата края и да подпомогне детето си да учи в чужбина, а то от своя страна не мисли да се връща тук. Разбира се, некадърни и безочливи лекари има, както има и в изобилие крадливи и безочливи политици, митничари, прокурори и т.н.!

Ами като искате европейско здравеопазване ще плащате на лекарите си по европейски.Иначе с български средства-по български.

Лекарите тук да не плачат за пари. Всички знаем, че не са останали на едната заплата и вадят достатъчно други пари от рушвети. Затова няма семейство на лекар в което някой да няма автомобил. Видяхме какво е правил вашите колеги д-р ген. Тонев и дерматоложката Кадурина.

Да закриват болниците в този регион или да си канят медицински специалисти от околните страни. Едва тогава ще разберат колко струва труда на лекарите!

Лекарите у нас държавата ги създава и държавата ги гони. Може много лесно да бъдат спрени, но няма кой да се занимае с това. Просто трябва да подписват, че поне 10 години ще работят в страната, иначе да си плащат ученето и да ходят където си искат.

Пропусна да кажеш, че договорът трябва да съдържа и клауза "Съгласие да бъда малтретиран от мангали и всякаква първосигнална измет". А ти умнико,що си мислиш, че много скоро тук няма да има мераклии за учене дори ?

Рисковете на професията, на който не му изнася мама и тати да си платят и да практикува където си иска. Така е честно. А мераклии за учене има, много повече от колкото предполагаш. Средства няма.

Ако една клауза от договора гласи начална заплата 3000 лв със съответното индексиране ще подписват и ще остават.Иначе ще подписват и пак ще заминават.И за една година с доходите си там ще си върнат дълговете.И ти пак ще стоиш без доктори.Те не са длъжни да ти погъзуват безплатно.Когато германските доктори,емигириращи в САЩ започнат да върнат пари,тогава и българските.Не разбрахте ли комунистически мозъци,че единствено с еврпоейски заплати може само да ги задържите.

Седнал неграмотния да дава условия. Не става така. Първо никой не ти дава право да лепваш етикети. Не съди за другите хора по своите си недостатъци! Второ виждал си ти комунист през крив макарон. Трето лекарите не работят безплатно, напротив. Плаща им се от няколко места, за дребни неща, плаща им се даже да станат лекари. За по-сериозна работа вземат достатъчно пари, почти колкото западно-европейците. Четвърто аз съм лекар и произхождам от семейство лекари. През мен минават ужасно много хора и никой от тях не е останал без лекар, няма и да остане. Дори когато става въпрос за неграмотни мухльовци. Последно, ти германците не ги гледай. Ако искаш можеш да идеш там, да се изучиш и после да идеш в Щатите или Абу Даби или Казабланка, абе където ти кефне, никой не те спира. Когато се учиш на гърбът на българския данъкоплатец обаче, под една остаряла концепция наречена държавна поръчка, трябва да имаш обвързаност. Защото трябва да върнеш това, което е вложено в тебе. То е дадено не даром, а защото държавата има нужда от такива специалисти.

За 500 лв заплатка няма да намерят.Виж за 5000 може.

Не е далече времето когато в цялата страна ще се търсят лекари, благодарение на социалната политика на много български правителства. Важното е да се изпълнява платър Ран Ът. за драстично намаление населението на РБългария и покорните депутати козируват. Какво тук значи някаква си личност?

Трябва да се поканят китайски и тибетски лекари тука с доказана квалификация като им се заплаща колкото вземат в държавата си.Спешната помощ да стане както е в Румъния. Цените на лекарствата да станат както в съседните ни държави.Частните кабинети да издават касови бележки за парите, които ни искат. За безработните- безплатна помощ и т.н.

Като дойдат китайци и тибетци за 700 лв ела ми се обади!

Колкото по-зле толкова по-добре. За да се оправят нещата трябва всичко тотално да се прецака. Да... вярно е, че тогава Плевналиев, Бойко и компания ще хванат първия самолет и ще ни оставят да се оправяме с разрушената си икономика, армия и заемите, но тогава без тях ще има по-голям шанс нещата да се променят към добро. Най-тъмно е преди зазоряване!

"Истина. Истина ти казвам", че написаното от "аз" е абсолютно реално. За обръщането на "Палачинката", Господ е казал че сте стане, едва когато нещата и животът са невъзможно зле. И понеже липсва Знание у хората за собствените им проблеми, е не възможно бързо обръщането на инволюцията на България. Моята надежда е, че динамиката на промените до идването на тази Коледа, най-малкото е да се удвои.

До една две години ще се търсят лекари и за правителствена и военна болница. Тогава може да се разбере, че освен пожарникарска за страната е нужно и друга квалификация.

Рентгенолози може да няма, но за сметка на това е пълно с неграмотни роми, които да бият останалите лекари.

Питам се що за нация сме , що за политици имаме . Макар и от чужбина следя всеки ден новостите и последната новина , която ме накара да се смея е че хора на 55 г са тръгнали на гурбет за пенсии . В момента хит е германия , но се питам Вие хора , нима мислите че в друга страна изведнъж ще ви дадат мечтаната пенсия или имаме пиар в тази област, Голата истина е че политиците Ви гонят с тези сладки приказки защото в България поколения няма да получат пенсиии това е проблем. Сега няма лекари- да няма да има защото народа ги обучава а държавата им легализира дипломите и наготово ги подарява на Европа . Що за наглост е това господа политици. Аз искам да предложа на болниците - сключете договор с ъс студенти , даваите им възможност за практика през лятото и договор за 5 г или им осигурете работа след дипломиране , ако е нужно да станат и ваши степендианти има различни форми с които да си подготвите кадри .

Дори да им осигурят стаж, след като не получават заплата като в Германия например, защо да остават? Проблемът е, че след като знаеш, че можеш да получаваш нормално и достойно заплащане някъде другаде, с добавка - уреден и спокоен живот, защо ще останеш в България? Аз поне не виждам причина. Свърши времето, когато хората бяха принуждавани да работят на определено място и не биваха пускани извън пределите на България. Сега всеки е свободен да се реализира там, където намери за добре.

Sgromolenko

Мда, и това явно не се харесва на некадърните шебеци с празни кратуни, които си мислят че някой им е длъжен само и само заради факта, че се е родил в кочината, която те самите правят да е такава.

като си 007 смяташ болниците за одушевени предмети. Те са неодушевени и се управляват от хора, които очакват да бъдат сменени скоро след поредните избори. Ако ли нямат този проблем - значи са доста мафиотизирани и освен моментното състояние на алъш- вериша друго не ги интересува.

007, съжалявам за грубия език, но вие сте определено неадекватен. За какво живеете и работите в чужбина, а давате акъл на политиците в България как да постъпят с разни измислени договори между болници и университети, за да задържат кадрите в България. Говориш празни приказки. Хората имигрират, защото не им се заплаща достойно. Когато започат дават заплати както средноевропейските тогава хората ще спрат да имигрират. Много ти е лесно от твоята камбанария на другия стандарт на живот в чужбина да даваш акъл на хората в България. Когато се завърнеш да работиш за 500-800 лв. в България - тогава ще те гледам като на нормален човек, а не като на неадекватен.

Те и в Перник търсят, самоче Меркел вече ги прибра на готово. Изучени, специялизирли и готови да лекуват.

Оправи си правописа човече... зле е! Много е зле!

деер

Опа, търсят се хора с медицински дипломи, а не лекари!!!!!!!!! Частните болници трябва да усвояват пари от НЗОК скорострелно, а с лекари това не става. Но и не твърдя, че лекарите в държавната болница не се броят на пръсти.

деер

75% харесват здравната услуга в Бургас-т.е. без лицемерщина после!!!!Не се оплаквайте и не ходете по другите градове тогава!