София с първата у нас донорска инвитро програма

Столична община ще подпомага финансово двойки, нуждаещи се от репродуктивен материал, за да станат родители, и ще подкрепя жените - донорки на яйцеклетки.

Обратно в новината

Коментари - София с първата у нас донорска инвитро програма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги съм се учудвал,как една на вид наистина добра/благородна/новина,може да предизвика и злобни и негативни коментари.Скъпи сънародници,донорството на яйцеклетки е като всяко останало донорство на органи.Сиреч,благороден жест, направен от благородни и интелигентни хора.А,защо само за софиянци,ами защото кампанията се финансира от Софийска община.А жените които идват от цялата страна да даряват яйцеклетки,не се тревожете,не стават софиянци,защото остават в болницата само един ден.Благодаря на всички донори от името на нуждаещите се.

Тази яйцеклетка,става впоследствие бебе.Нали така?Отива в другия край на България.След 20год.,ако се срещне с детето на донорката,влюбват се и правят бебе,то какво ще им се пада?Ще има ли най накрая задължително генетични изследвания?Или ще строим нови спец.заведения?

Родено дете от донорска яйцеклетка не е със 100% генетичен материал от донорката. То взима и от майката, която го износва и ражда. По тази тъпа логика: какво правим с дете изоставено от майка си в дом за отглеждане /евентуално осиновено/ и то след време се среща с сестра/брат, роден/а от генетичната си майка и се жени? За такива случаи още никой не е измрънкал. Шансът дете, родено от донорски материал да срещне сестра/бтрат, родени от донорката и да се ожени е много по-малък от кръвосмешенията, които стават по някои наши села.

по вземане на яйцеклетка е рискова за донорката: 1/ може да доведе до опасност за здравето и живота; 2/ може да създаде проблеми при желание за спонтанно забременяване в по-късен период.

Очевидно незнаете нищо за процедурата! Добре, че има и нормални и информирани жени в България (дано са повече).

Знчи нито се нуждаете от донорска яйцеклетка, нито имате намерение да дарявате. Просто влизате в тема, която не разбирате и въобще не ви интересува, само за да дадете некомпетентното си и безмислено мнение! Аман от такива като вас!

Не бих си дала децата(яйцеклетките) на друга.

Идиот, яйцеклетките ти не са деца!

Cтига с това изнудване ,селяните да идват в столицата за тези процедури,не стига че наи крадливите селяндури станаха министри , депутати и кметове ,а още да прииждат.Aман бе аман ,дарвета не останахa ,парковете изчезват и на техно място кооперации селски.

Каква е тази дискриминация? От къде на къде ще искат от жените да декларират, че живеят на семейни начала с някой? Ами ако искат да имат дете, но не искат да имат мъж? Ще пишат декларация с невярно съдържание ли?

Ами като не желат, да си пчатят отсобственото джобче.програмата е заподпомагане насемейства, а не за създаване на самотни майки.

Мъже, донори, внимавайте в картинката. Когато детето, чийто биологически баща сте вие, установи, кой е баща му, може да иска от вас издръжка. Има вече такава присъда. Родителите се развеждат и биологическия баща започва да плаща издръжката на детето.

Хората, за които тази новина е важна, не се хабят да пишат отговори на малоумна реалция кой къде да живее...Многи хубава новина, ситуацията, в която се намират тези хора е ужасна. Надявам се всички, коото имат този проблем, да го преодолеят, и да съхранят себе си!

Защо всички трябва да живеят в София?

Защото Столична община ще дава парите от собствения си бюджет, а не община Дулово или някоя друга. Данъците на живеещите в София отиват в общините в София. Затова. Примерно ти не си плащал данъци тук, а ще ползваш моите пари от данъци.

Не мога да разбера кой и защо сложи минуси на този въпрос ? Това е само един нормален и важен въпрос , а всички селяни реагираха с минуси !

извинявам се , не исках да кажа селяни , а идиоти