Паметникът пред НДК се рушал още в началото

Проблемите с конструкцията на паметника "1300 години България" са се появили още при откриването му.

Обратно в новината

Коментари - Паметникът пред НДК се рушал още в началото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя "творец" такова нещо е "сътворил" с този паметник, че направо никой друг творец не би го направил !!! Не съм виждал никога нещо толкова грозно !

Тоя паметник мине не мине и айде пак с него, сумати тротоари има за опровяне. Онзи ден пак гледах предаване за бездомните кучета. Толкова пари се отделиха и няма и няма решение. Снощи в Младост отново глутница кучета ръмжаха и се бориха. Тия тук за някакъв въшлясъл паметник се дърлят.

Г-да от журналя ДИР-а какво пишете "паметника..има художествена стойност..." !!?? Вие слепи ли сте ,та не можете да видите това грозилище "Паметника пред НДК ???!!!

Това е паметникът на съвременна България - разруха и безхаберие...

5 000 000 лева за 1981г. и авторите имат още претенции кам нас?! Те хонорара си вземали, а отрочето им ние го гледаме и повръщаме вече 34 години. Нашите 5 милиона!!! НЕ преместване пак за наша сметка, ами авторите да платят за разрушаването на това лайно! Пък ако искат да го използват на вилата за трошляк ...

Да бе , на кривия и вълната му пречи!

Айде карайте го за претопяване тоя ръждив паметник на пернишкио винкеУ . Или пуснете циганите - за една нощ ще го изнесат тия термити..

Кой разруши предишния паметник. С какви мотиви комундетата разрушиха предишния паметник на загиналите за България войници от софийските полкове ? Наследниците на партията БКП за сметка на партийните субсидии да възстановят предишния паметник.

нешка харесва бареков и това пред ндк нешка - груба грешка

седмоъгълен петох.. - това му е името според народния фолклор праз 80-те години на 20 век

Също като соца е - куха същност и разпадаща се фасада. Напълно излишен е. Възрастните пенсионери питат къде са им парите за пенсии - вложили са ги в тая кухина по времето на соца.

Няма ли един мъж като Евгени /Булдозера/, щото от много умуване на умниците, това чучело продължава да заема мястото на истинските паметници - мемориалните плочи с имена на българи и грози центъра?

това май трябваше да бутне, а не да се излагат бомбаджиите цяла седмица не можаха да го взривят мавзолея на предателя Г. Димитров. Щото номера бе да се забрави за БКП и Димитров.

Sorry for HILTON hotel.

Старият софиянец, който не помни, че откриването на паметника беше от Т.Живков, сигурно е бил много млад тогава. А иначе паметника го работеха до последно преди идването на Т.Живков и пак не го бяха завършили. А защо не са му издали акт - ами защото не е бил завършен. А пък тогава Кеворкян пита Старчев, дали паметника не засенчва къщата НДК - пак по телевизията. А значително по-късно направиха хотела "Хивтън", който въобще затвори изгледа към Витоша, но това е отделен въпрос.

за много неща не се издаваха актове. Тогава имаше един приемателни комисии. Сумати обществени сгради по селата са без актове . Сега това с акта е поредното заобикаляне на проблема.

langlima

Старчев, трай и си взимай паметника вкъщи! Заради тази тъпня, опразниха тогавашния пенсионен фонд.

Въпрос към софиянци и не софиянците: Искате ли на това място да бъде издигнат друг паметник койт ода символизира 1300г. съществуване на България и българския народ и нация?

Още когато откриха този грозен и неразбираем "паметник",всички се подигравахме и му измисляхме какви ли не саркастични имена.Крайно време е да се премахне от там,да се изхвърли някъде и стига вече 3-4 псевдоинтелигенти да ни занимават с тая световна глупост.

а не искате ли нов паметник който да величае 1300 г. България? Това ми е въпроса. АЗ СЪЩО СЪМ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО МУ, НО ВИЕ ДРАГИ БЪЛГАРИ НЕ ЧЕТЕТЕ.

Леле, колко бързо на някой му замириса на пачки, под прикритието на "патриот. Сега се коментира премахването на това недоносче, а за нов паметник ще се дискутира друг път. Обидата за България от това "творение" е не по-малка от "кенефа" на чехския художник!

те ако искаха да строят паметник общинарите сиреч да си раздадат пачките за които говориш, веднага щяха да ви пуснат мухата за нов паметник. А те не искат. Ей така подхвърлиха че по добре да се възстанови паметника който е бил разрушен от БКП. С приказката за паметника замазаха "дупката" която ще си остане. Който е ходил в чужбина ако се загледа винаги на централни места има монумонти които величаят героите на нацията или историята и. А тук другарите от общината мълчат и някак си избягват темата за родолюбието, възпитаването на нацията. Разбираш ли?

langlima

НЕ!!! Ще сложат пак някоя грозотия за милиони, която всъщност ще струва...почти нищо. Сега, понеже пенсионния фонд е изпразнен, може да вземат останалите пари от здравната каса! Стига паметници! Когато станем богата държава, тогава могат да слагат!

Сигурен съм че ако питате автора на паметника или някой от неговите все още живи поръчители,те хората ше ви кажат че е хубав.Преди време др.робева също каза че е прекрасен. И сигурен съм че ше са искрени. Просто техните представи за красиво са такива. Такива са си хората.Толкова са им възможностите да оценка.Всеки има право да дава оценки.Лошото че хора с такива естечически критерии с такива представи за красивото имат възможност така да насаждат ГРОЗНОТО УРОДЛИВОТО, каквото искате.Там е проблема.Ако на едно малко дете му повтори 100 пъти че това е красивото и то ше почне така да мисли.И дори ше е готово и да се сбие за това си мнение.Там е проблема.Аз и по-рано писах, след като др.робева толкова се възхищава на това "нещо" може да бъде въдворена в двора в който ше бъде преместено това "нещо" и ше може всеки ден,по цял ден да му се наслаждава.Защо трябва аз като минавам през градинката на ндк да си обръщам главата на другата страна само щото др робева е тъпа кра.. извинете има такив вкус.Аз нямам никаква вина че др.робева, др.мичо балев, свинара от правец и другите животновъди от китната ни родина имат такива естетически представи.

Чието изграждане е струвало 5 млн. лв/1981г/

от кога държавата България е на на толкова години? аз като ги смятам от 681 до 1396 и после от 1878 до 2015 никак не излизат 1300 даже 1000 години няма. Не може да се поддържа тази лъжа, че държавата ни е на 12300 и повече години. Българската нация е на толкова, но не и държавата. затова паметникът се руши щото символизира една лъжа....

хехе разсмя ме. А за държавата това се казва шовинизъм и пропаганда както гърците си мислят че са наследници на елените, германците пък се мислят за ариици, македонците пък преки наследници на филип и александър. Що да не твърдим че държавата ни е на повече от 1300г. Американците пък си правят филми с които твърдят че те са искарали 2 рата световна война на гърба си. Само ние трябва да се праим на честни. Румънците пък са пряки наследници на римляните хахаха.

ама немоиш смята

ЗА ТОВА ЗАМИСЛЯТЕ ЛИ СЕ. И ТОЯ ПАМЕТНИК НЕ Е НА ВАС СОФИЯНЦИ. ТОЙ Е И НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ПОНЕ ПОИСКАЙТЕ НОВ ПАМЕТНИК ЗА 1300 Г. БЪЛГАРИЯ ЧЕ МАЙ СКОРО И НЕЯ ЩЕ Е НЯМА ХАХА. СЕГА МЕ НАРЕЧЕТЕ ПРОВИНЦИАЛИСТ ИЛИ СЕЛТАК.

Майна, я си направете какъвто си искате паметник и му се кланяйте. От какъв зор си заплакал за това грозилище?

майна казвай на някой друг твой близък човек. По интересно е че всеки път като задам въпроса" Не искате ли нов паметник който да символизира 1300 години България?" или млъквате щото незнаете какво да отговорите или започвате с обидите. ПАК ВИ ПИТАМ - НОВ ПАМЕТНИК ИСКАТЕЛИ СОФИЯНЦИ КОЙТО ДА СИМВОЛИЗИРА 1300г. БЪЛГАРИЯ?

Градски, моя род живеем до НДК още от перди турско, когато това е било на баш края на града. Аз, като софиянец, не искам тази изродщина да ми е пред очите всеки божи ден. Аз, като български гражданин, не изкам тази изродщина да символизира държавата и за нея да се харчат пари от моите данъци. На моето мнение е мнозинството от пряко засегнатите от този въпрос. Радвам се, че нашият глас е чут - това е демокрация. А ти, ако искаш, това "творение" - моля, за свои пари да си го вземеш у вашият си град и да си го туриш у двора, вместо автото.

ми приятно ми е Симион съм аз ЦАР БЪЛГАРСКИ ти селянино от кой род си и кои са твоите боляри?

Изцяло подкрепям г-н шопа-софиянец, защото съм му вероятно комшийка. Моите предци също са живяли в района на паметника , а тихните внукци, каквато съм, помнят какво имаше там преди този така наречен паметник. Махнете го г-да, омръзна ми повече от 30 години да гледам това грозилище.

И защо да те наричат така! То си е очевадно

Абе какво с години се дискутира тоя осмох*й. Хващам два хамала с инструменти, 2 циганинга да износят железата и проблема се решава за 1 седмица. Писна ми да чета за тоя уродлив кошмар постоянно

Довечера ще се облекча над авторските права на Старчев, на път за дома.

Да се маха веднага това недоразумение!!!

компания е различно от кампания, моля, поправете го - мащабна е кампанията! имате и други грешки, но от мен да мине :)

Този "велик" професор да го монтира в двора си. София не е на баща му. Този паметник е пълна подигравка с България и е олицетворение на алчната "интелигиенция" от времето на Людмила Живкова.

Петошнурникът няма място при воинската слава!

Тази грозотия да се махне веднага, а Старчев да не мрънка, щото може да го накарат да върне огромния хонорар, който е прибрал.

Даже Тодор Живков не отиде на откриването му. Да се махне веднага.