Без кръщенета и венчавки в ”Александър Невски”

Светият синод препотвърждава решението си от 8 юли 1999 г., което не допуска кръщения и венчавки в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Обратно в новината

Коментари - Без кръщенета и венчавки в ”Александър Невски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както казват американците "Ин Клит Ви Тръст". Да се взимат младите!

Бил съм на венчавка в Света Неделя и беше много тържествено. Затова и църквата е толкова търсена , а ?

Cтига сте ни занимавали с тези социални паразити. Запазете църквите ,манастирите и параклисите като реликва , но знайте ,че като народ имаме нужда от много по-смислени неща за да се развиваме .

Доста нелепа грешка, извинявам се

...И последно, на 17 януари тази година, само 3 дни преди това решение на Синода, там се венча чалгаджийската певица Мара отварачката - черешката на тортата !

Уж искат да се кръщават в дадена религия, а забраняват.Храмът стана търговски център, а Христос е казал "Изгонете търговците от храма" Даже за снимане искат пари. Е няма да си кръстя детето.

Синода къде беше за сватбата на мара и гущера, или главния на храма гушна пари..... скандално. Венчавката в този случай трябва да се анулира, след като има такова решение. " Българийо, за тебе ли те умряха" - събуди се народеееее!!!!!

Е добре де, а защо не може да се правят венчавки и кръщанета там? Моля, кажете ми.

Храм паметник "Свети Александър Пайнерски" Сложете една такса 20 000 лв. Хем пари в храма ще влязат хем тюфлеците законно ще се фукат че са се женили там!

Какъвто народа, такива политиците, такава и църквата!

Глей ся глупости от синода. Значи има прецеденти. За едни може, а за други не може. Сложете една такса 10-20 000 лв венчавки/кръщенета/алибали и всичко ще си е законно и ясно. Имал си бол пари платил си. И оня гущерофф не се ли венча и той с чалгарката си там? Направо го прекръстете на 'Александър Пайнер' . . .

Това ли са "по-първите хора"?! Някакви чалгари, "бизнесмени" и ритнитопковци?! Боже, пази България, че явно и тия с брадите не могат!

каквото и да си говорим, и колкото и дълбоко вярвам в това, че не трябва да има венчавки и кръшенета в храм-паметника Александър Невски, да не забравяме, че Св. Павел в Рим е построен, след като облагат проститутките в Рим с данък ...

Нали пред Господа всички сме равни?!! Защо за по първите хора можело, защото по първите имат жълтици,пък сигурно свещениците си спомнят за това какво е направил Исус с търговците в храма!

Няма що, то тези големи величия фолкаджийки, футболисти и всякакви простаци и простакеши. Това е най-големият храм паметник на Балканите, светиня, но проклетите и продажни фарисеи са се надупили яко за пари!!! Никога тази измислена църковна институция не е била почтенна!!!

Към 553,няма за едни може за други не може, НЕ МОЖЕ ЗА НИКОЙ, престанете да се заблуждавате, вие който сте далеч от църквата!

За едни може, за други не! ЕВАЛА!

А сега къде ще се женчават мутри , плейметки , фолк фирии , футболисти , миски , новобогаташи и други VIP персони? Смятам обаче , че като разрешат гей браковете в България синодът ще промени решението си.Нали трябва да сме толерантни а и между отците има доста каандидат младоженци.

Моля, поне като пишете новини, проверявайте информацията си!!! Аман от некадърни журналисти! Дъщерята на Боби Михайлов се казва Бисера!!!!

Много е важно да се отбележи, че се казва Бисера, а не това, че на баща и паричките са причина за нарушаването на правилата на Светия синод. Ако не бяхме разбрали правилното и име, не знам какво бихме правили...Ужас!!!!

Христаки, успокой се , те въобще не се венчаха в Храм-паметника Александър Невски. Те искаха и се опитаха да се наложат но не успяха, а след това нямаха смелост да си признаят.

ТОВА РЕШЕНИЕ НЕ ВАЖИ ЗА МАРА ОТВАРАЧКАТА !!!

Смешници!Да си бяха затраяли поне,ся онези селендури Гущерови,ще се имат за много специални разбираш ли.После що хората не вярват на БПЦ,ами сами да си отговорят защо.