През 2009 година ЕС ще има свой президент

Лидерите на Евпорейския съюз постигнаха съгласие по конституционния договор, който вече ще се казва Договор за реформи, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - През 2009 година ЕС ще има свой президент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, което е прието, трябва да бъде одобрено от националните парламенти за да влезе в сила. Може и да стане . Очевидно до конституция е още много далеч, но явно е възприета другата линия да се работи на парче. Та ако се приложат решенията, ще има президент и вънщен министър на Европейския съюз. Някои казват , че те ще имат повече представителни функции, но това не е така , понеже при отнощенията Европа САЩ, Европа - Русия , Европа - Китай често пъти изискват оперативност при взимане на решения и рещения взимани от президента и външния министър ще бъдат одобрявани или не от Европейската комисия, където пък за да има квалифицирана мнозинство ще се постига от не по - малко от 15 държави с население 315 милиона души (при сегашните 27 и 490 милиона). Това ще доведе до по - голяма оперативност. Ако този механизъм се окаже удачен, той очевидно ще бъде разщирен до първоначалния проект за конституция. Това би могло да се очаква примерно най - рано след 20 години. Сегашната структура на Европейския съюз е такава , че има 5 големи и развити държави Герамания, Англия, Франция, Италия и Испания , които имат население малко над 300 милиона и формират брутен вътрешен продукт от 10.2 трилиона долара. 8 Държави Холандия, Белгия , Люксембург, Ирландия, Дания, Швеция, Финландия и Австрия са относително най богатите в съюза. След това следват 5 страни от златната среда Гърция, Португалия, Словения,Кипър и Малта. След тяхидват 7 страни от бившия соц. лагер Полша, Чехия , Словакия , Унгария, Литва , Латвия и Естония и най -накрая България и Румъния. След 20 години страни като Чехия, Естония , Унгария вероятно Полша и можеби други от източна Европа ще се са придвижили до златната среда и тогава ще има по - голямо единство в съюза. Тогава може да се очаква , че в енергийната област Европа ще има ясна алтернатива на невта и газа и по - малко ще зависи от Русия. Ще бъдат минали 80 години от края на втората световна война и 40 от падането на комунизма и това няма да обременява тогавашните лидери. Дали тогава ще почне да се работи за по - тясна интеграция не е ясно, но може да се предполага. Ако всичко тръгне добре това би бил един процес от още 20 , 30 или 50 години. Та за нас Българите е важно, че можем да пътуваме в страните от Европейския съюз без виза, да си търсим свободно работа там , най -късно след 7 години, да рзчитаме на финансова подкрепа от Европа, да се отворим за Европейски инвестиции и технологии и да ускорим Европеизацията на България. Следователно колкото по - интегрирана и просперираща е Европа тлкова п - добре е за нас.Страни като Норвегия и Швейцария могат да се развиват съвсем успешно и извън съюза и даже им е по - изгодно, но за нас Европейското ни членство е много важно.

za6to be bulgari iskate tolkova mnogo evropeiskiq suiuz da se razru6i razru6enieto vi e v prirodata-6to puk da ne se izgradi i 6to e po lo6o ot suvetskiq suiuz ne vi razbrah

samo taka kym obedinena i silna Evropa, Evropa kakto me4ta Napolion i Hitler :)

Европейският съюз е като Съветския съюз, но по лошо.

Много се надявам нашето присъствие в ЕС скоро да доведе до неговото разпадане!

Дано да не е Георги Седефчов Първанов

Имаш в предвид Хитлер, нали! И това го броиш като негов втори опит. Примитивни хора е имало винаги. Убийствата и разрушенията не са симвон на цивилизация..... колкото до Европа. Искренно се надявам нещо хубаво да стане. Но има много история, много езици и много национализъм в Европа. За сега това сформирование го виждам по-нестабилно и от СССР. Боко.

Абе До ИЦО... вие демоНОкратите къде сте се засилили да бесите комунисти, вие сте щъщите като тях, само дето името на идеологията е резлично, ама същността е една. Ето интернационализъм от класа, вече си имаме ново СеСеСеРе, само дето се казва Евр(е)/опе/йски Съюз, а не Съветски, ама освен в името други разлики няма, или поне не съществени. Явно не си запознат с трудовете на чифутите Марск и Ленин, които говорят за заличаване на националностите, на националните граници и държави. Ей за това ти и другарите ти демоНОкрати сте комунисти, защото следвате линията на развитие начертана от учителите Маркс и Ленин. Така че, ако ние десните екстремисти успеем да стигнем до момента в който по въжетата ще висят комунистите, то и ти ще висиш на едно от тях, щото както вече поясних, демоНОкратите сте просто едни дълбоко законспирирани комунисти.

are antixrist idva ve4e

Като цяло ЕС е нещо добе замислено,но в Европа има много история,която пречи на границите.Сложно се разбират лидерите Франция,Германия,Анг а за другите не знам. Русия вербува всяка страна,има дъх на газ,така че скоро не виждам силен ЕС.

SPODELQM MNENIETO NA DA DA I NA EDIN.TOVA E ANTIHRISTA.TOVA OZNA4AVA VRA6TANETO NA RIMSKATA IMPERIQ KOQTO SE SPOMENAVA V BIBILIQTA. TOVA E TO HORA!SVAR6I SE NA6ETO VREME!DOIDE VREMETO GOSPOD DA IZQVI VOLQTA SI I DA IZLEE QDA SI NAD TOZI SVQT

Ицо, аз го познавам този българин, той и сега си е президент. Имаме и резервни варианти - Ж. Желев, все марксисти от класа. Духа на Т. Живков витае над нашата страна. Ядна им майка на европейците, дето ни приеха в съюза, без да сме ги избесили комунистите. Но това ще стане в обозримото бъдеще. Иначе трябва да разчитаме на биологичните закони. А тези са като хлебарките - трябва им силно ДДТ.

Нека бъде другарят Путин, моля!!!

Рано е да се говори за федерална държава.Аз се сещам поне за няколко държави,които ще се изправят на нокти само при изричането на тези думи.Това са най-вече Великобритания и Чехия,както и скандинавските държави.Всъщност е много трудно да се даде отговор какво е точно ЕС от правна гледна точка.Наднационална конфедерация,междуна организация,голям икономически съюз ли е?Но все повече заприличва на една съюзна държава(разбира се федерална).

bravo,nakraq stanahte republika v ne4ii sauz:))

Това е пълна победа на САЩ в борбата им срещу ЕС.Толкова ли не се разбра,че Полша е Троянския кон на САЩ в ЕС и защо трябваше да и отстъпват.По-добре конфронтация за да се разбере кой какъв е и на кого служи.Прецедентът е опасен защото освен Полша има и други като нея,които няма да позволят укрепване силата на ЕС.

Значи на практика ще има конституция на ЕС,макар и под друго име.Нещо повече,нещата вървят и към президент и външен министър.От полза за съюза е да има този договор,който ще замести текущите няколко и ще улесни работата на Евросъюза.От юридическа гледна точка очевидно може да се приеме тази нова конституция,но смятам че не е демократично новия договор да минава по този начин,след като видяхме всички,че евроконституцията беше отхвърлена от народите на Франция и Холандия.Хубаво,ще я приемат и какво от това.Нещата трябваше да минат по своя естествен път.Оставаха няколко парламентарни ратификация и проблематични разбира се референдуми във Великобритания и Ирландия.А със законовата вратичка договора можеше да мине при 2 отрицателни референдуми.Общо взете ЕС нагажда нещата,а трябва да се питат хората.

po-dobre da jiveem zaedno vse pak na vsi4ki ni e dobre da nqma voini.obedinena evropa pravi to4no tova, no za sujalenie o6te ne e dorasla da stane federalna durjava, no i tova vreme 6te doide.

то до 2017г е далеч-може и ЕС да няма,особено щом ние сме вътре.

Ako Evropa ima svoi president, tova prosto shte oznachava, che svutut shte ima veche dvama gospodari!

Независими държави скоро няма да има, ако сега изобщо съществува такова нещо.

Това е стъпка напред. Браво.

Каква стана тя? Нали щеше да има равнопоставеност и право на вето? А резултатите от референдумите нищо ли не означават? А защо нямаше референдуми във всички страни? А за този така наречен договор вместо конституция референдуми ще има ли? Какво стана с приказките за демокрация?

След като има единен пазар, единна валута, единна вътрешна и външна политика, Европол, остава само Евроармия и Щатите губят голяма част от влиянието си в Европа (а и сета) - такава е дългосрочната цел. Затова и нас ни приеха толкова рано - по геополитически причини.

Ето това ще е новия Антихрист ! който има очи нека види.

Dobre, 4e ima strani kato Niederlandia i VK, i Polen da pazjt interesite i na nedorasli politici ot bulgarski tip- YES politici..., koito izob6to, dopuskam ne saznavat kakvo to4no se slu4va v momenta..., nali vzimat u4astie v nego, t.e veliki sa! Stiga im da lapat /bukvalno razbirai!/ na masata na GOLEMITE...

направете някой българин президент на EU та да разсипе съюза и да го закрият

браво а сега и ако започнете самостоятелна политика без сащ и цена няма да имате

Новият световен ред е вече близо!

Европа никога няма да се обедини като САЩ. Пречи ни историята.

Това, което е прието, трябва да бъде одобрено от националните парламенти за да влезе в сила. Може и да стане . Очевидно до конституция е още много далеч, но явно е възприета другата линия да се работи на парче. Та ако се приложат решенията, ще има президент и вънщен министър на Европейския съюз. Някои казват , че те ще имат повече представителни функции, но това не е така , понеже при отнощенията Европа САЩ, Европа - Русия , Европа - Китай често пъти изискват оперативност при взимане на решения и рещения взимани от президента и външния министър ще бъдат одобрявани или не от Европейската комисия, където пък за да има квалифицирана мнозинство ще се постига от не по - малко от 15 държави с население 315 милиона души (при сегашните 27 и 490 милиона). Това ще доведе до по - голяма оперативност. Ако този механизъм се окаже удачен, той очевидно ще бъде разщирен до първоначалния проект за конституция. Това би могло да се очаква примерно най - рано след 20 години. Сегашната структура на Европейския съюз е такава , че има 5 големи и развити държави Герамания, Англия, Франция, Италия и Испания , които имат население малко над 300 милиона и формират брутен вътрешен продукт от 10.2 трилиона долара. 8 Държави Холандия, Белгия , Люксембург, Ирландия, Дания, Швеция, Финландия и Австрия са относително най богатите в съюза. След това следват 5 страни от златната среда Гърция, Португалия, Словения,Кипър и Малта. След тяхидват 7 страни от бившия соц. лагер Полша, Чехия , Словакия , Унгария, Литва , Латвия и Естония и най -накрая България и Румъния. След 20 години страни като Чехия, Естония , Унгария вероятно Полша и можеби други от източна Европа ще се са придвижили до златната среда и тогава ще има по - голямо единство в съюза. Тогава може да се очаква , че в енергийната област Европа ще има ясна алтернатива на невта и газа и по - малко ще зависи от Русия. Ще бъдат минали 80 години от края на втората световна война и 40 от падането на комунизма и това няма да обременява тогавашните лидери. Дали тогава ще почне да се работи за по - тясна интеграция не е ясно, но може да се предполага. Ако всичко тръгне добре това би бил един процес от още 20 , 30 или 50 години. Та за нас Българите е важно, че можем да пътуваме в страните от Европейския съюз без виза, да си търсим свободно работа там , най -късно след 7 години, да рзчитаме на финансова подкрепа от Европа, да се отворим за Европейски инвестиции и технологии и да ускорим Европеизацията на България. Следователно колкото по - интегрирана и просперираща е Европа тлкова п - добре е за нас.Страни като Норвегия и Швейцария могат да се развиват съвсем успешно и извън съюза и даже им е по - изгодно, но за нас Европейското ни членство е много важно.

za6to be bulgari iskate tolkova mnogo evropeiskiq suiuz da se razru6i razru6enieto vi e v prirodata-6to puk da ne se izgradi i 6to e po lo6o ot suvetskiq suiuz ne vi razbrah

samo taka kym obedinena i silna Evropa, Evropa kakto me4ta Napolion i Hitler :)

Европейският съюз е като Съветския съюз, но по лошо.

Много се надявам нашето присъствие в ЕС скоро да доведе до неговото разпадане!

Дано да не е Георги Седефчов Първанов

Имаш в предвид Хитлер, нали! И това го броиш като негов втори опит. Примитивни хора е имало винаги. Убийствата и разрушенията не са симвон на цивилизация..... колкото до Европа. Искренно се надявам нещо хубаво да стане. Но има много история, много езици и много национализъм в Европа. За сега това сформирование го виждам по-нестабилно и от СССР. Боко.

Абе До ИЦО... вие демоНОкратите къде сте се засилили да бесите комунисти, вие сте щъщите като тях, само дето името на идеологията е резлично, ама същността е една. Ето интернационализъм от класа, вече си имаме ново СеСеСеРе, само дето се казва Евр(е)/опе/йски Съюз, а не Съветски, ама освен в името други разлики няма, или поне не съществени. Явно не си запознат с трудовете на чифутите Марск и Ленин, които говорят за заличаване на националностите, на националните граници и държави. Ей за това ти и другарите ти демоНОкрати сте комунисти, защото следвате линията на развитие начертана от учителите Маркс и Ленин. Така че, ако ние десните екстремисти успеем да стигнем до момента в който по въжетата ще висят комунистите, то и ти ще висиш на едно от тях, щото както вече поясних, демоНОкратите сте просто едни дълбоко законспирирани комунисти.

are antixrist idva ve4e

Като цяло ЕС е нещо добе замислено,но в Европа има много история,която пречи на границите.Сложно се разбират лидерите Франция,Германия,Анг а за другите не знам. Русия вербува всяка страна,има дъх на газ,така че скоро не виждам силен ЕС.

SPODELQM MNENIETO NA DA DA I NA EDIN.TOVA E ANTIHRISTA.TOVA OZNA4AVA VRA6TANETO NA RIMSKATA IMPERIQ KOQTO SE SPOMENAVA V BIBILIQTA. TOVA E TO HORA!SVAR6I SE NA6ETO VREME!DOIDE VREMETO GOSPOD DA IZQVI VOLQTA SI I DA IZLEE QDA SI NAD TOZI SVQT

Ицо, аз го познавам този българин, той и сега си е президент. Имаме и резервни варианти - Ж. Желев, все марксисти от класа. Духа на Т. Живков витае над нашата страна. Ядна им майка на европейците, дето ни приеха в съюза, без да сме ги избесили комунистите. Но това ще стане в обозримото бъдеще. Иначе трябва да разчитаме на биологичните закони. А тези са като хлебарките - трябва им силно ДДТ.

Нека бъде другарят Путин, моля!!!

Рано е да се говори за федерална държава.Аз се сещам поне за няколко държави,които ще се изправят на нокти само при изричането на тези думи.Това са най-вече Великобритания и Чехия,както и скандинавските държави.Всъщност е много трудно да се даде отговор какво е точно ЕС от правна гледна точка.Наднационална конфедерация,междуна организация,голям икономически съюз ли е?Но все повече заприличва на една съюзна държава(разбира се федерална).

bravo,nakraq stanahte republika v ne4ii sauz:))

Това е пълна победа на САЩ в борбата им срещу ЕС.Толкова ли не се разбра,че Полша е Троянския кон на САЩ в ЕС и защо трябваше да и отстъпват.По-добре конфронтация за да се разбере кой какъв е и на кого служи.Прецедентът е опасен защото освен Полша има и други като нея,които няма да позволят укрепване силата на ЕС.

Значи на практика ще има конституция на ЕС,макар и под друго име.Нещо повече,нещата вървят и към президент и външен министър.От полза за съюза е да има този договор,който ще замести текущите няколко и ще улесни работата на Евросъюза.От юридическа гледна точка очевидно може да се приеме тази нова конституция,но смятам че не е демократично новия договор да минава по този начин,след като видяхме всички,че евроконституцията беше отхвърлена от народите на Франция и Холандия.Хубаво,ще я приемат и какво от това.Нещата трябваше да минат по своя естествен път.Оставаха няколко парламентарни ратификация и проблематични разбира се референдуми във Великобритания и Ирландия.А със законовата вратичка договора можеше да мине при 2 отрицателни референдуми.Общо взете ЕС нагажда нещата,а трябва да се питат хората.

po-dobre da jiveem zaedno vse pak na vsi4ki ni e dobre da nqma voini.obedinena evropa pravi to4no tova, no za sujalenie o6te ne e dorasla da stane federalna durjava, no i tova vreme 6te doide.

то до 2017г е далеч-може и ЕС да няма,особено щом ние сме вътре.

Ako Evropa ima svoi president, tova prosto shte oznachava, che svutut shte ima veche dvama gospodari!