4 годишните се разминаха със забавачката

ГЕРБ се отказва от задължителната градина за четиригодишните, но не и от държавната помощ за частните училища и детски градини от началото на 2018 г.

Обратно в новината

Коментари - 4 годишните се разминаха със забавачката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Калки, такива като тебе надъхани празноглави бивши заводски секретари на БКП не се умориха да измислят идиотизми, за да се харесат на ГЕРБ и на десните - твоите авери от едно време. Как можеш да лъжеш, че децата на работниците - на комунисти - са учили в чужбина на държавни разноски? Знаете ли, десните просто губят всякакви чувство на реалност, не са грамотни и не знаят как се прави дясна пропаганда. Те са като слон в стъкларски магазин. Псуват, зъбят се, заканват се и са смешни като пиян безделник. Нямат куража да се явят на открит спор, диспут, пререкание, защото са неуки, лениви и тъпи. Десните са се поверили на ограничени типове от задните дворове на предградията. А така демокрация не се прави - така ще ви пратят по дяволите и ще си върнат социализма.

Тази е или перманентно дрогирана, или е луда за връзване...

Нека кажат после,че комунизма бил мъртъв.Това не ви ли напомня за едни отминали времена,когато децата на комунистите учеха в чужбина с данъците на обикновените хора.Измисляха се разни фондации (като на Людмила Живкова) и с данъците на хората се облажиха определени групи хора.Сега с парите на бедните ще учим децата на богатите.Затова има една приказка,че богатият е такъв,защото не плаща :))).

Не съм съгласен с моите пари да се дотират частните училища.Те за това частни.Родителите в повечето случаи задоволяват собственото си его.Освен това оценките там не са адекватни на знанията.Просто е една търговия.Някои от децата смятат ,че щом се плаща може да правят всичко.

Тия от гроб нямат ли по-важни неща да решават, та до глупости са опряли ?????

герб пак ли ще бутаме ромчетата да взимат помощи без знания. следващата стъпка на. Българите ще бъде майдана не се Й съмнявайте

Сатанизмът на ГРОБ се отлага за следващото лето.

А би трябвало да се започва обучението рано, защото за много деца е трудно да говорят български език и после ще им е трудно и да пишат. Освен това да се прецени дали някои деца не трябва да имат и занятия с логопед. Има смисъл ранното обучение, обаче в групи с малко деца - до 10 деца!

Ами ако не искам типове като Тиквата,Рашидов или тая да оформят съзнанието на детето?Ако искам да е овца или криминален престъпник мога и сам да го обуча,нали?

Здравейте, С риск а бъда прокълната от много хора в този форум изказвам мнението си, че забавачката е нещо много полезно за детето.То се социализира и научава много неща. Не говоря за детска градина, а предучилищна забавачка, в която децата се учат по програми и т.н. Дадох детето си на 2.5 години (дори не на четири) на такава английска забавачка и то обожаваше да ходи там. Сега вече е в 7 клас и е отличен ученик - смятам, че ранното детско образование има положителна роля за развитието на детето.

Имала си и пари обаче, или връзки. А ако няма места, ще има ли глоби за непосещаващите ?

Да - забавачката беше частна. Не бяха необходими връзка, а се плащае.

Не се хабете, няма да ви разберат, повечето родители в България смятат че те и децата им са 100 нива над всички останали и заслужават някакви извънземни привилегии, но ако може безплатно...

Всичко е много хубаво, но частните училища и градини са си частни и нямат нищо общо с бюджета. Всеки си плаща допълнително ако иска нещо различно от държавното. Разбирайте, че ще се дотират частни организации, в които достъпа ще е ограничен.

Тази Дамянова изглежда ненормална. Какъв ужас - май повечето депутати от гЕРБ са такива!

ауеуууу верно ли това е най -важното нещо или какво се прави спрямо хората

Аз не живея в България и мога да ви кажа как се справят хората тук с недостатъчните места по детските градини (които никога не са безплатни). Организират се по домовете на хората - който има повече място в къщи приема няколко деца. По един възрастен на 4 деца, толкова родители трябват. В България има хиляди майки, който като родят никога вече не работят, защо не се организират подобни "детски градини"?

Вие явно нямате собствени деца :))) Да, има такива гост-родители, но никой интелигентен човек не си оставя децата на кой да е... Преди да станат гост-родители, тези минават специални курсове, освен това родителите трябва да ги оценят и одобрят преди да им поверят децата си. Аз напр. ползвах само частните или общински детски градини, не успях да се доверя на никой гост-родител достатъчно забда си оставя децата ...

siaamst@abv.bg

Някой да е казал, че ги оставяте на който и да е, кой ви пречи да си проучвате нещата?! Тук тези гост родители, както ги наричате, се проверяват и докладите от проверката са публични! Можете да прочетете в интернет. Не казвам, че го има в България, казвам, че може да се помисли за подобна отганизация.

Ами не е законно. Освен това си стойте където сте и не давайте акъл, моля! Ние не даваме също акъл на никого, освен на Русия напоследък.

siaamst@abv.bg

Защото не приемате нови идеи, затова сте на това дередже. И вече нападателно "стойте си където сте и не давайте акъл"...Кой изобщо ви напада, че така се защитавате?!

Toni

Как деликатно се измъкват- ние ще отстъпим и няма да я правим задължителна. Ха-ха! Абе смешковци как ще я направите задължителна като няма места и за половината деца особено в София. То за родителите ще е по-добре така. Ама пари за детски градини няма, има само за молове.

Моловете са частна инвестиция и нямат нищо общо с детските градини,големи глупости плещиш!!!!

Но земята върху която са построени е общинска. А не е евтина.

Пиша ти 200 плюса. :)

Не ти е пълна информацията. За големите деца има места. За малките обаче е голям проблем. Също така винаги могат да решат проблема на едните за сметка на другите. Това е само едно решение, за което се сетих за 2 минути. Сигурно и други има, стига да помислиш малко повече.

Toni

Къде са тези много места за 4 годишните бе мушмул?

" Европейската комисия отправя препоръки"............мдааааа

Естествено, че не могат да направят задължителна - как ще осигурят места.То сега с връзки едва си уреждаш детето, а колко си ги гледат в къщи от баби, дядовци и роднини на смени, точно защото не могат да влезат в детска градина. Не са го направили от мисъл за децата а просто са поставени в абсурдната ситуация да задължиш хората, а да не осигуриш места. Отвсякъде се вижда какво ще стане ако бяха направили задължителна забавачка от 4 г. и за да си спестят главоболията не я правят. Спонсорирането на частни градини звучи абсурдно, по тази логика всички частници може да поискат да се подпомогнат от държавата. По-удачно е да се подпомогнат, родители, чиито доходи отговарят на определени социални критерии и децата им не са класирани в държавни градини, да се запишат в частни.

Кошмарът се завърна! Казва се Дамянова. Молим ви, вържете тази безумна с вид на дрогирана личност, вижте разширените й превъзбудени очи, трескавия поглед на наркоманка! Идеите й са плод на възпален мозък, тя е опасна за децата. ГЕРБ е пълен с идиоти, защитници на крупните крадци на нацията, на буклука , взет от Мъгурата, на цялото котило реакционери, тровещи живота ни. ОСТАВКА!

и пари и учители, скоро ще обединят детската градина с висшето училище. може и в килийки.

Eдин от кометарите е :"Голям плач, а не разбирам за какво. Идеята е децата да говорят български език. Защото след 10 години вашите ще излязат на улицата в чужда държава " А как ще говорят български език, след като по проект на УНИЦЕФ се откриват центрове, а за кандидатите за работните места пише: " Владеенето на турски и цигански език е предимство." Поне при нас, в обявата за обявения конкурс имаше посочено такова предимство. В тези центрове бяха назначени само цигани, няма значение образователният им ценз. Децата, които се водят там, са само циганчета. Питам, в български училища ли ще учат като тръгнат в 1 клас или в цигански и турски? На български ли ще бъдат обучавани или на цигански и турски?

Как ще са научат ромските деца да говорят български? Всичко, което си прави е за печелене на пари, но не и да ги научат на български език, на поведение и отговорност. Много от тях са стигнали в седми или осми клас, на не знаят да четат, не познават по-големите числа и още много, много други неща. За това обаче са виновни на първо място господата, които искат да разкриват центрове - за харчене на пари и доказване на неразумни мозъци. какво ще се случи с децата със СОП. направили си ти г-жо Дамянова труда да провериш как се извършва обучението, посещаемост на учебни занятия от тези деца, но без предварително да се предупреждават училищата. Да, по света има такава интеграция, но в час работят трима учители. Не си мислете, че ние не следим как тази интеграция се слечва в Европа. При нас никога няма да има резултат с такива като тази неразумница. Да, за нея закона Мушанов от 1929 год. е много приложим за днешните условия. А дали не е попреписала нещичко.

Държавна помощ за частни учебни заведения няма в нормалните страни. Има данъчни облекчения за родителите, които си плащат за обучението на децата им в частни училища. Изобщо, тази държавна помощ вероятно е противозаконна по законодателството на ЕС... Ама, с такива малоумници като герб на власт, толкова :)))

А трябва четиригодишните да ходят задължително на градина,особено тези от малцинствата, защото след това гледат и не разбират и дума от това, което им казваш.В движение усвояването на езика става много по-трудно- кое по-напред да се прави, учебната програма ли да спазваш или да наваксваш пропуските в езиковите им знания. Важи за всички учебни дисциплини, защото невладеенето на БГ език пречи на всичко.

Трябва да има възможност, а да е задължителна само за децата от семейства, получаващи социални помощи. Нещо повече, децата от семейства, получаващи соц.помощи, трябва да са под специален надзор от Агенцията за закрила на детето. Ако тези деца се отглеждат неадекватно, децата да се дават в приемни семейства (S.O.S и т.н.) като приемните семейства да получават предвидените за детето социални помощи.

Боже, Божкее, тази жена отново ли ще се занимава с българското образование?!? Нали вече видяхме на какво е способна?! Дано спре да се инати и осъзнае, че препоръките на ЕС нямат задължителен характер и ПО-ВАЖНО е МНЕНИЕТО на БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО по въпроса, както и българската ТРАДИЦИЯ.

Едва ли някой, го задява, и го збива на звращения Радул

Тая като я видиш на живо и...всичко се ,,разминава".

бОКО на власт ,претоплени идеи и стари повлекани.

Вие само гледайте какво ще стане като закрият помощните училище - 70% от децата там ще отпаднат от образователната система, а останалите 30% ще се влеят в масовите училище... И ще стане една-майка плаче, грамофон свири!

Кажете моля, КОЙ взе това безумно и меркантилно устройващо както пише Станой само техните частни училища. защо данъците ни да са за тях Обяснете. А частните са вашите и печелите от нашият труд. Стига. А кой да гледа 4 годишните когато трябва да общуват , да учат стихчета и песни, а родителите им да работят. Или е по-добре бедни, гладни, голи и прости. дали на тези блондини и блондинки по рождение с по няколко хиляди заплата ще им бъде по-удобно. Със сигурност Да. ЗАТОВА НЯМА ДА ИМА МЛАДИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ

Четиригодишните, които не са в училище или детска градина са цигани, нормалните деца са в подготвителна група. Защо се поддавате на влиянието на ДПС?

Г-не, достатъчно е циг.анските деца да бъдат задължавани да ходят в 1-ви клас на 7 г., както е задължително за българските деца. Това със задължителната градина на 4 г. деца прилича на опит някои да вземат оформянето на невръстното дете в свои ръце. До 7 г. е по-добре то е по-добре да е със семейството си, ако родителите искат - да го пращат на градина, но това не може да е задължително!!

Голям плач, а не разбирам за какво. Идеята е децата да говорят български език. Защото след 10 години вашите ще излязат на улицата в чужда държава

Целта на еврейството е да прави роби! От малки в среда с ненормални правила от 4 до 19 години! Така ни приучват да се подчиняваме на "руководителите". Трябват им малоумни, немислещи роби...

Госпожата : Деца, нема да се плашите, ето виждате И, госпожицата Е, брой-леер ? Следващия урок, утрее, ще ви обясняваам, как се случваа, на кокошката, мензисаа...

Интересно, ако бяха приели това предложение, къде ще ги събирате тези деца. И сега местата са недостатъчни, групи по 28-35 деца и лелките зорлем се чудят кой да го разболеят, та да се "облекчи" положението.

отварят психиатричните градини? Това сладурче изглежда на повече от 4, значи, може да го приемат, с предимство ?

Вие не искате реформи...но ГЕРБ ще ги направи защото са обещали на избирателите си ГЕРБ си изпълнява обещанията

. До седем години децата трябва да бъдат плътно с родителите си , за да могат те да им изградят правилен светоглед към света, а не да ги правят удобни зомбита поддръжници на системата в държавните институции. Държавата на трябва да се меси във възпитанието на децата. Иначе започва да намирисва на диктатура.

А за тези деца, на които родителите не могат да им изградят "правилен светоглед" до 7 години? Отиват в училище с изграден "непрвилен такъв", без да могат да комуникират на "правилния език" и си го откарват ей така в училище все "неправилно", щото даскалите са некадърни, не за друго. И един ден тези "неправилните' излизат в обществото и ти ще искаш да ти плащат пенсията - поздравления, за "правилния светоглед", на който ще си учиш децата.

Настъпва да отнеме слатките бонбончета на мама тате и баба , да ги прати да сърват фасул чорба! А Кутретата на Шефа Й, да продължават да възмъжават с телеЖките прЖолки ? Слет фашизъма и кумонизъма, дойде ни до главите, И, най-лошото: Герберизъма !

Ааа, на Депутатката бих и направил едно, направо четиригодишно, да не се мае и колебае.

Мен ме харесват предложенията предлагани от ГЕРБ Смятам, че младото поколение ще има добро образователно бъдеще

неграмотник-"МЕН ме харесват". Такива като теб тъпанари да не се изказват по темата.

Сега ще се размерише ! Не си е сменил нощния памперс, мани го! баба Тодорка

НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО,ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО НИ ИДВА ДО ГЛАВИТЕ Е ПОРЪЧКОВО,НО -БОГ ВИСОКО ЦАР ДАЛЕКО.ЩЕ СИ ИЗМИРАМЕ КАТО КУЧЕТА -ТЪПИ,КУХИ И БЕЗДАРНИ.

Пълно недоразумение беше и си остана. Какво я бутат само, и хал- хабер си няма какво става "долу", на място. Ни практика, ни акъл, ни визия - нищо. Частита риформъ!

ГОСПОЖАТА ОТ СНИМКАТА СЕ Е БОРИЛА ЗА ТОВА МЯСТО,ЗАТОВА ТРЯБВА ДА Я СЛУШАМЕ И ПОДРАЖАВАМЕ-ХВАЛА!А НИЕ КВО ПРАВИМ-САМО МРЪНКАМЕ.

ИСКАМ ГОСПОЖАТА ОТ СНИМКАТА ДА МИ Е ДРУГАРКА-ВЪЗПИТАТЕЛКА . ИСКАМ ДА СЕ ИЗГРАДЯ И САМОУСЪВЪРШЕНСТВАМ ПО ПОВЕЛЯТА НА ПАРТИЯ И ЛЮБИМИЯ ВОЖД , РЪКОВОДИТЕЛ И УЧИТЕЛ !!! ПАТРОНИ СА МИ : ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ , ДРУГАРКАТА ЦАЧЕВА,ЛЪЧО МОЗЪКА И ПЛЕЯДА ОТ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ДЕЯТЕЛИ И РАДЕТЕЛИ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА !!! УРА , ДА ЖИВЕЙ И НАПРЕД ПОД ЗНАМЕТО НА ГЕРБ ....

Тази от снимката,защо нея не я пратят на забавачка и да престане да досажда и имитира някаква дейност?

....едно недоразумение,нищо че се казва Милена.

Бойко разпродаде градините, после хукна да строи и реже ленти и обещава "още". Накрая видя, че само с празни приказки не става работата и давай - няма да трябват градини. След 2 месеца гарантирано ще измислят нещо в обратната посока. Важното да има "динамика". Чудя се само след 1 или след 2 години ще го изритваме пак - тоя път той няма да се дава ама шутът ще бъде по-мощен.

щом искат тъпи кретени за да има само кой да им бачка, требе от 4 месечни да ги земат... ма тогзи въпросе че е - а кой бунак че им ги ражда...

Не мога да повярвам, че хора, които искат да минат за демократи , ще използват толкова често понятието "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО". Другари, главното благо на демокрацията е правото на избор. До ден днешен вие в нито една област все още не сте ни осигурили това свещено право на избор. Замислете се, защото взе да ми писва от вас.

убаво, ама те нема да могат... за да съ замислат, требе да имат с какво...

Какви демократи?Нали всички са бивши комунисти! Начело с Бойко Борисов и оня там...Президента.

Значи ваксините вече няма да имат значение?

Дойде им акъла най-накрая! Разбира се че не трябва да има задължителни концлагери за децата!