Оправдан блогър за изрисуван паметник пред БСП

Софийският районен съд оправда блогъра Асен Генов и Цветелина Сърбинска по делото за боядисването на скулптурната композиция пред централата на БСП в София.

Обратно в новината

Коментари - Оправдан блогър за изрисуван паметник пред БСП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По логиката на червените да направим и паметник на турските завоеватели, те също са история и следва да излупаме един такъв, до оня шмайзер. На паметника ще се изобрази османлия с чалма и ятагат, а зад него вървят български селяни.

Комунистическите паметници са символ на националното предателство.Така, както фашистките символи са забранени, така и комунистическите (разлика няма) следва да бъдат обявени за противозаконни.

Айде ся влез в гугъл и пиши: "Паметник на Мусолини в Рим"

А къде е паметника на генерал Луков по тая логикаа? Като направи БСП такъв, ще пазя и тача техните "изделия".

България никога нямада стане правова държава, ако ще и в космоса да я приемат, а не в ЕС. Докато "съдиите" ще съдят според конюктурата, а не според закона. А аз мислех, че съседа ми, който отсече зад блока две здрави и прави дървета без разрешение, ей така - че му пречели, ще понесе някакво наказание. А то могло безнаказано в центъра на столицата да "изразяваш политическите си възгледи"!

Тоест, и фашистките свастики изписани по нашия блок, е право на на творците, да променят частна собственост??????? Дано някой и нашари демократично и нейната къща!

Че то има ли разлика между свастиката и петолъчката.И двете са символ на упадъка на насилие и геноцид.

Ако я видя тази госпожа(не смея да кажа съдия) и я заплюя в лицето, моля да не го третира като хулиганска проява, а като свобода на словото ми.

Абе защо на заплюеш тия, дето избиха 35 хилади българи със съд и без съд след 1944?То я ясно защо де, кофата ти е промита.

А рисуването с фекалии по парламента е краен авангардизъм и коледна украса! "Изрисуването на паметника не е хулиганска проява, а израз на политическо мнение с използване на художествени средства. А свободното изразяване на мнение е гарантирано в Европейската конвенция за защита правата на човека и Конституцията" СВОБОДАТА НЕ Е СВОБОДИЯ !!!

В Русия можеха и да ги застрелят, там има ред.Въпросът е да не си против Путин.

Драскайте, мажете на воля. А после ривете, че София е мръсна. Такива като тия малоумници, драскат, цапат и резултата е налица. Не само, че няма наказания, а сме на път паметник да им издигнем. Ега ти простоията

Ти се научи да пиеш, пък после давай акъл, дето го и нямаш май...

Kalin

По тази логика изрисуването на стени,блокове,рейсове,трамваи,метрото,влаковете.....е израз на нашите виждания и не подлежат на санкции или глоби.Хубаво е човек да го знае защото все си мислех че не е така ама от сега нататък рисувайте,драскайте,боядисвайте на воля-разрешено е и не подлежи на санкции или глоби или.....

Значи , ако взема знамето на ЕС от народното събрание и го омажа с фекалии това е изразяване на политическо мнение при плурализъм и все едно нищо не съм направил. То бива простотия , но някои надминават очакванията .

дали ако този идиот му боядисаме бходната врата ще му хареса ? в краихна сметка и това е израз на политическо несъгласия с простотията му, или не ?

Дано обжалват и съда си промени мнението понеже сега знайни и незнайни самозванци ще започнат да си изразяват мнението по всякакви паметници за щяло и нещяло.

израз на политическо мнение с използване на художествени средства - значи ако аз взема едно длето и издълбая на главата на Бойко закачлива украса за Хелоуин, а той умре това няма да е убийство? Олекна ми!

Много готино: 1.Поради невъзможност за доказване на колективна а от там и на персонална отговорност, става масова безотговорност. 2.Вече "хулиганството" не съществува, а има само свободно изразяване на мнение, т.е. - всеки може да прави каквото си иска и съд не го лови. Да живее демокрацията... пардон, свободията!

KaiRen

Да де, ама с това решение на съда, автора на плескавицата може вече съвсем смело да претендира и за хонорар!