ЧЕЗ: Потреблението на ток скочи до 29%

Рязкото застудяване, настъпило на 24 октомври, е довело до нарастване на консумацията на ток в Западна България в събота и неделя средно с 24%, съобщиха от ЧЕЗ.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ: Потреблението на ток скочи до 29% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лятото същите тези "крупни инвеститори " плачеха че понеже няма индустрия , а домакинствата са бедни , потреблението е толкова свито че не могат да си покрият разходите и работят на загуба . Сега при ръст от 30% им се топят кабелите и не смогват да оправят авариите свързани с нарасналото потребление . Което при не-много задълбочен анализ ме навежда на мисълта че: така нареченият "инвеститор" не е имал и идея за някаква инвестиция или модернизация на досега съществуващата електропреностна мрежа . Иначе де си обяснявам факта при които един бизнесмен няма да е доволен от положителният ръст на продажбите във фирмата му .

Животът е прекрасен, столичани! Е, не за всички от вас, които очаквате Топлофикация да ви стопли в панелките..... В къщата ми е монтирано котле, което се захранва от дървесина и ми осигурява подово и стенно отопление. Не ме коригирайте, моля, в терминологията! Не се хваля, просто споделям..... алтернатива....

Да изгоним чез дружно и сега

ИзЧЕЗвайте!

естествено.... сега е момента, за да вдигнат цената на тока

БATKO

Според сайта на ЕСО през последните дни общият върхов товар (вътрешен и износ) е стигнал до 7800 МВт. при разполагаем товар 8800 МВт. Това означава, че вече нарушаваме изискванията на Европейската организация на операторите на мрежи (ENTSO-E) за студен резерв от 14%. А тепърва идва зима и товарите ще растат. Особено ако спрат газа. Освен това от 1 януари спира ТЕЦ Варна, защото собствениците ЧЕЗ не са монтирали сероочистки. Сега те рекетират държавата да им плати монтажа на сероочистки, защото иначе няма да работят и ще има режим на тока. Къде са сега Костов, Хиновски, Трайков, Делянчо Добрев, Красен Станчев, Георги Ангелов и т.н. некадърни експерти, които твърдяха, че до 2030 година не ни трябват нови мощности. Особено АЕЦ Белене, за което им платено да оплюват.

Думам ти сестро, сети се снахо!

Уведомявам ЧЕЗ , да не ми завишават сметката с 29 % , защото съм на газ и съм увеличила протреблението си на газ , а не на ток!!!!

Едва ли ще те чуят. Преди две години, след подобна новина, ми бяха надули сметката на апартамент, в който по това време нямаше никаква консумация. След жалба ми върнаха парите, обаче така и не изясниха, как се получи този феномен. Така че, тактиката им е, "ако мине номера".

"Моите приключения с ЧЕЗтър" пресъздадени в картинки и с порценти.

Добре де, за първи път ли идва зима, че този факт ги притеснява?

Нали не ни трябваше АЕЦ имахме мощности в повече и какво става на практика! Режим ;) Мрежата е слаба защото не се подържа 25 години. А парите ни се изнасят от чуждите преносни дружества. Роби в собствената си държава сме.

И сега какво да очакваме с тази статия- употребил, неупотребил ел енергия - на всеки с по 29% увеличение в сметката ли?

ама че то е от ясно по-ясно

Нарича се "подготовка на почвата". Първо настройваме потребителите психически, после им надписваме сметките и всички са доволни.

- Алооо, топлофикация ли е? - Не, ЧЕЗ сме. - И на вас.....

Днес сутринта се събудихме без парно - Подуяне! Защо? Защо ни накараха да монтираме вентилите тогава. Измамници! Айде сега Топлофикация да вземе да плати на ЧЕЗ тези пари, които ние ще дадем отново след като пуснем духалките.

KaiRen

Да намалим потреблението на електричество с отоплителни уреди, за да смутим уюта си... А да вземете отново да пуснете парното там, където вчера го спряхте? Не забелязвам нощем да грее слънце и да става 30 градуса.