Откриват художествена галерия на Женския пазар

Галерия „Сердика” в столицата ще бъде официално открита в 17.30 часа на ул. „Цар Самуил” 90 Б ет 2.

Обратно в новината

Коментари - Откриват художествена галерия на Женския пазар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Площта на зеленчуковия пазар е абсолютно достатъчна. Който иска по-големи площи може да отиде на борсата. И без това 80% от сергиите продават полуразвалената стока от борсата. И до кога полицаите на пазара ще си затварят очите за продавачите на цигари. Всички ги чуват и виждат, само полицията не ги вижда и не знае, че продават цигари. Даже съм виждала как приятелски си говорят с тях! До кога??!! Поздравления за г-жа Фандъкова! Единственият кмет, който разбута това бунище и дано и циганското гето да изчезне.

Браво!

Площта на зеленчуковата част от пазара е напълно достатъчна. А на който не му харесва новата търговско-развлекателна част, да е изва. Ние, живущите около пазара, сме доволни. Единствено, което остава е да се изгонят циганите-рушители.

Пазарът действително стана по привлекателен, но ми се струва че намаляха площите за продажба на плодове и зеленчуци, а има доста кафенета дрехи буклучаа ци ,пици

Преди ремонта ползвах пазара, но все по-рядко, тъй като винаги си тръгвах отвратена от мръсотията и огорчена от отношението на търговците. Сега съм доволна, защото мръсотията беше изрината, там може да се диша, а както наблюдавам постепенно се запълва и с търговци. Освен това забелязах, че се ремонтират и сградите по улицата, което също е стъпка към съживяване на мястото.

Като стар софиянец искам да споделя,че в този си вид женският пазар ни харесва много.Сега ако успеят да изчистят и циганските тумби,ще бъде супер.Действайте дами и господа общинари!

Женския пазар може и опера да стане, но вече няма да е пазар. Велики архитекти и умни членове на експертния съвет към общината унищожиха едно централно място в София вместо да го оформят като модерен пазар. Все по-малко хор ходят там на пазар. Скоро ще стане самохуд.галерия и кафенетата с местата за отдих.

Добре е да се мисли и за околността на Пазаря. Да се съчетава полезното с приятно. Но не съм съгласна, да се унищожава това място като пазар. Признавам си, не съм проявила предварителен интерес към т.н. "автори" на проекта и към самият проект, тъй като това място имаше нужда от обновяване, но след наскорошното ми посещение и последвало разочарование, смятам да потърся повече информация и да изразя активно несъгласие за съсипията на това място като пазар.

Съвършено прави сте - пари на вятъра в голямата си част. направиха се някакви кутийки, които трябва според европейски изисквания при продажба нахрани - склад, място за събличане на персонал, почти при всички случаи 2 мивки и тн - при тези 7-8кв м магазини как да се получи? имаше нужда безспорно от ремонт, но ..... трябваше да се направят хубави удобни магазини, да се направят хубави кафенета заведения итн, но да им се даде насока да запазяттрадицията - за софийска поничка примерно, имаше някога софийски бюрек и баничка и тн и тн