Щети на ”Св. Анастасия” след 7-метрови вълни

Островът "Света Анастасия" е устоял на 7-метрови вълни по време на бурите преди няколко дни, но има нанесени поражения, съобщиха от община Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Щети на ”Св. Анастасия” след 7-метрови вълни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде отидоха парите по европрограмите!

Колко пъти проверявам за грешно изписване, а като натиснаизплати, пак лапссуси

А`е, Макси! Запри се, че много лапсусиш в извиненията ;)

И на малките деца е известно , че се преви и защитен вълнолом точно поради тази причина. Ама те на ли са все велики всички герберестки проектанти та така........

Ти да не си Николай Пенев Тасков (поразяващата ръка)! Дето строеше канал от Бургас до Кремиковци (с отклонение за Македония но това е дрег въпрос), а с камъните щеше да строиш защитен вълнолом, хем да пази плажовете, хем чеждите подводници да не могат да стигнат до брега. Помниш ли онова желязо (новата цилиндрова втелка за главен двигател) дето с терфара хвърли в морето....

Кажи на незнаещите, че се касае за Старши помощника Тасков, дето в Морско училище е извадил щифта на ръчна бомба за да види какво ще стане като я държи на дланта си! Е станало е .....

Кой,бе -оня дето искаше наместо баласт в танковете да кара за Жданов Кока -кола ли! А какво стана с тетрадката с предложения до ЦК на БКП!?

Той островът е устоял хиляди години, баш тая буря ли ще го уплаши?

деер

Ами публикувайте имената на архитектите. Нека разберем , кои са тези умници предложили съответните съоръжения. Ако само до губимите - АЗ плащам, но все си мисля, че не са само гуми и кал по пейките........

Ако е било много хубаво комунягите щели да го направят курорт,а не затвор.

Комунистите не са го направили затвор, а са били затваряни там от фашисткия режим, властвал в България в периода 1923-1944г.

Цунами!Кога?

Цуна те! Къде?

Седем метрови вълни? Посмали, манго:-) Много ви е къс метъра. Хайде сега, джурналята и общинските гении да отворят учебника по Физика за седми клас и да прочетат характеристиките на вълната: амплитуда, дължина и честота. После да се обадят в метео службата и да попитат: кога в Бургаският залив е имало 7-метрови вълни. Калинки.

Burg, вълните в залива не са били 7м но са били според станция Бургас 5 бала при което при разбиването в брега на острова са прави, че има ефекти заради брега му, които са довели наистина до отделни 7м вълни до острова.

Раптор, при вълнение 5 бала по скалата на Бофорт (която се използва и от метео службите, и моряците), височината на вълните е 2 метра до максимум 2.5 метра. Губят се едни 4.5-5 метра:-). При среща с брега, вълната може да създаде пръски на голяма височина, но това е нещо съвсем различно и има значително по-малка разрушителна сила.