Патриархът дари лични пари за ”Ал. Невски”

Българският патриарх Неофит направи своето първо дарение в набирателната сметка на катедралния храм "Александър Невски" за реставрацията му.

Обратно в новината

Коментари - Патриархът дари лични пари за ”Ал. Невски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки може да дари колкото пожелае и може да отдели - на дядо Добри. Той седи на столче вътре във входа на храма и като влиза някой - стява покланясе и протяга ръка със съд за парички. Ние със съпруга ми вече дадохме скромна сума при последното ни влизане в храма. Всеки може да го направи ако има желание, а храма че е за реставрация - е крещящо видно.

И аз бих дарил ама да сменят най-после името на храма. Защо патриаршеската ни катедрала трябва да носи името на татаро-монголския слуга и разорител на руските градове, както и развратник и пияница - невски. Това да не е бардак. Вместо да носи името на покровителя на България - Св. Йоан Рилски

Абсолютно подкрепям човека по-долу! Първо да видим как т. нар. БГ-елит дарява вече откраднатите от нас пари, а после да искат пари от хората!!!!! Храмът е построен с пари, дарени от целия беден, български народ преди повече от 100 години! Ха да видим сега скъпите ни политици и управници, дали ще могат да се погрижат за него, без да хленчат и просят от и без това мизерстващия народ!Охранените свещеници също трябва да се отчетат и чак след това да искат пари от хората!

ПАРТИИТЕ ДА ДАРЯТ ОТ СУБСИДИИТЕ НЕОБХОДИМАТА ЗА РЕМОНТА СУМА.

Не е сега моментът за подобни глупости! Ако все пак, чак толкова са решили точно сега да реставрират храм-паметника, тогава да "изтръскат" джобовете на всички попове - сигурен съм ще съберат далеч на 10.000.000 лв.

Храма ще бъде реставриран, но кой ще възстанови благочестието на БПЦ, избавяйки я от инфилтрираните от Партията недостойни люде и протежетата им ?! Едва ли светиня му . . .

Дано да даде пример на всички политици и те да се бръкнат!! А не само да да парадират по релегиозни празници с посещението си във светите храмове! И без това получават по 20 (двадесет) пъти повече от средно статистическия гладуващ и страдащ българин!! Хайде и вие да дадете по 3-4 хиляди---бълха ви ухапала!

Патриарха е монах и като всеки монах е дал обед за нестяжание, или отказ от всяко земно притежание, и най-вече от парите. Така, че какви пари е дарил само той си знае. Но, Слава Богу, че Негово Светейшество прави, макар и плахи опити да бъде съпричастен към злободневните проблеми и е по-диалогичен.

Нестяжение значи да не се стремиш към земно притежание и да не тъжиш, когато ти отнемат нещо, а не да нямаш нищо. Защото, ако нямаш нищо, трябва да не си в този свят.

Давайте пари за нов Офис на Църквата!

Жалко, тук няма ни един коментар, докато в стаиите за Биг Брадърите стотици. Загубили сме всякакви ценности, заслужаваме да сме най-зле. Дано поне Господ се смили над нас!