”Топлофикация” пуска поетапно парното

Заради предстоящото застудяване през следващите дни "Топлофикация София" има готовност да започне поетапното пускане на отоплението в столицата.

Обратно в новината

Коментари - ”Топлофикация” пуска поетапно парното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аЗ Съм благодарна,че има парно и навсякъде е топло.Стига сте мрънкали,защо пускат парното.Студено е,ще го пускат,това е.

Нямам абсолютно нищо против парното, да удобно е и е ефиктивно, против съм мътните схеми по които то се заплаща!

да се чете - ефЕктивно

Вън учителката от Московска. Да я върнем в класната стая!

А майка ти на магистралата!!!!!

Тоя пост ма кара да се страхувам.

Трябва да има парно още в началото на есента, защото възрастните хора не издържат на влажно и студено време. Да не забравяме, че има и новородени деца, които също се нуждаят от топлина, особено през нощта и в сутрешните часове. Питам аз защо тогава ни наложиха да слагаме топломери. Нали целта беше всяко домакинство да контролира потреблението си. Е, като ми е студено, защо трябва да страдам и да завися от топлофикация като монополист с неговите смешни условия кога ще пусне топлина към нашите домове?

ще им предложа за теб специално да ти го пускат АВГУСТ

По принцип, ако това беше една читава услуга, всеки индивидуално трябваше да може да я пуска когато пожелае, но останалите да не зависят от него и да не трябва да плащат нещо. Всъщност, парното в този му вид е замислено социално и максимално ефективно /според законите на физиката/, когато работи навсякъде в цялата сграда, без спрени радиатори и прочие.

Август не е началото на есента!

humfry

А щом е "пазарна икономика", защо клиента няма възможност самостоятелно да избере коя услуга да използва, а е задължен по рождение? Не знам в някоя държава да те карат да си сменяш жилището, защото не искаш да използваш интернет услуга примерно. Как в България можеш да си смениш ЕРП-то, как можеш да се откажеш по цивилизован начин от услугата на Топлофикация, за която дори нямаш договор? Отговора на въпросите ти се крие във всички тия бози и неуредици, дето само се забатачват.

humfry

Става въпрос за индивидуалност, така че не споменавайте етажна собственост и подобни колективи и колхози.

Абсолютно съм съгласна с Вас. Преди години парното се пускаше около 10 октомври, сега да се благодарим, че беше топло. Наистина трябва всеки да си прецени кога да си врътне кранчето, на мен ми беше добре, но наистина има хора, които включваха печки вечер. Има и други, които са свикнали да живеят на 14-16 градуса и не пускат парно, но това не означава, че трябва всички да мръзнем.

Чух нещо че Бойко Борисов получавал подкупи от Топлофикация, за да ги остави да рекетират наред. Ако това е вярно, да си подава оставката, да прави коалиция с БСП, ДПС и Атака и да напуска политиката. Писна ми от мутри и мошеници.

Фалит, одит, съд !!!

Съд и ЕФЕКТИВНО Изпълнение на смъртните присъди!

ТОПЛОФИКАЦИЯ, ЛЪЖЕ, МАМИ, КРАДЕ.

Прогнозата не е верна. Тя е поръчкова. Тец-а да не пуска по прогнози а по реално застудяване. Пак ще окрадат народа при топло време и пуснато парно.

еми тръгни утре на работа леко облечен и си повтаряй зъзнейки, че ти е топло и се опитват да те манипулират :)...

А ако стане пак +20 другата седмица ще спират ли парното поетапно или ще си ни таксуват потривайки ръчички?

как може да съществува такъв примат като този монстер

Ко речи ???

humfry

"От "Топлофикация София" напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите" И портфейлите, и портфейлите. Това важи и за тези, които не са формално клиенти, но отново ги водят такива на принципа "Няма не искам, няма не ползва, няма не съм сключвал договор".

Ми има сгради без парно бе, кой те е карал да си купуваш жилище в сграда с парно?

humfry

Ама, овцо, на бе ще пишеш на майка ти. Има и сгради без телевизия, интернет и ток, ама тях никой не те задължава да плащаш на сила, без наличие на договор.

Осито (да не си в Австралия, хаха), живея в кооперация в идеалния център на София, на която съучредители са били баба ми и дядо ми в далечната 1931 г. Тоест по онова време и докато се прекара парната инсталация всички живущи в тази кооперация са се отоплявали с дърва и въглища. Сега имаме парна инсталация и доста кражби, особено на топла вода от недобросъвестни съседи. Някои съседи дори индивидуално се отказаха от ползването на услугата, а нашите сметки на тези, които все още я ползваме се покачиха съответно. Въпросът ми е по твоята логика следва ли да продам наследствения си имот от баба ми и дядо ми в идеалния център, за да отида да живея в сграда, в която няма парно?! Това е пълно безумие! Хора, мислете и не се оставяйте непрекъснато да Ви манипулират и изнудват различните институции и монополисти!

Осито - ти всъщност си Тъпито. При соца не можеше да се избира жилище - в който блок ти дадат - там. Я се връщай на село и вечер , след като нахраниш кокошките и издоиш кравата почети малко история.

Това, че синоптиците казват нещо не означава, че ще се случи... ТЕЦ-а да не бързат толкова...

Ами да се върнем в каменната ера! Топлофикация ни дерат - да спрем парното; ЧЕЗ ни дерат - да си спрем тока; Софийска вода ни дерат - да си спрем водата .... Да си живеем на тъмно и студено!

по тая логика, всичко ли което ти се предлага го лапаш, щото не трябва да се дърпаш???

А ти явно си от ония вечно мрънкащите, на които все някой друг им е крив, че са неудачници.

излишно.. само дъртаци и идиоти ползват парно! дано Путин спре газта да останете на студено и да фалирате!

Започва "дрането" със сметки! Честито