По-малко жалби от софиянци за бездомни кучета

Сигналите срещу бездомни кучета в столицата значително са намалели. Над 3500 животни са заловени от "Екоравновесие" за първите 9 месеца на годината.

Обратно в новината

Коментари - По-малко жалби от софиянци за бездомни кучета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази измислена фирма Екоравновесие се грижи единсвено помиярите в София да не намаляват. Хората отдавна рзбраха, че и да се жалват , няма кой да ги чуе. Иначе бездомните кучета и котки са на всяка крачка.

Проблем с бездомни кучета ако въобще може да се нарече проблем е създаден от нас хората, защото тези кучета са пуснати от нас хората, а и те са като всяко друго живо същество включително и нас! Живеят, размножават се и оцеляват! Не търсете вината само в тези кучета! Ето Ви и друга случка от онази вечер. Имам скутер, карах си по широк път и пред мен изскочи в тъмното куче, което явно искаше да пресича, нямаше как да спра и нтиснах здраво спирачките и се наклоних на страни за да падна така че да не го ударя! Лично мой избор, но мисля, че е правилния избор! Не мразя кучето не се чудя защо е навън само, защото знам за същия случай, но с жена на години, да мразим и жените ли, после и мъжете и децата ?! Всяко живо същество има принос в еко системата и има право на живот!

Лелее Данчоо ... Човеко, явно си от ония шашавите кучкари - как може да сравняваш човек с куче?? Добре, че като си се наклонил настрани не си ударил пък човек да утрепеш, за да спасиш горкичкото кученце! Чучетата се изхождат навсякъде - хората не; кучетата хапят, а хората не /поне като нищо не си им направил/. Кучетата вият и лаят и не може да се спи от тях, хората не! Явно според теб просто Бог не съществува или съществува и той е куче.

Хората убиват без причина! Хората цапат, рушат и унищожават!!!!!

тения дебне всички ни. Какво като ги кастрират, никой не им раздава противопаразитни хапчета. Екоравновесие няма елементарна грамотност. Тенията поразява мозъка, черния и белия дроб.

А злобата и простотията се загнездват директно в мозъка, ако разбира се има такъв.

Ограмотете се малко и спазвайте хигиена, вместо да пишете. Чули, недочули...................

Щом подадените жалби са основно за кастрация, значи те не са подадени от наистина застрашените хора. А може би, от активисти на някоя фондация. Какво го интересува човека, който не може да спи от лай или не може да се прибере спокойно, или е ухапан, кастрирани ли са животните или не.

Жалбите намаляват, бездомните кучета - не !

То и полицията отчитат по-ниско ниво на сигналите за домови кражби поради абсолютно същата причина с тия от "Екоравновесие". Хората просто не се надяват нещо да се случи с или без сигнал. Та вместо да цитират безумната статистика да вземат най-накрая да приберат мастиите от улиците. Не съм виждал друга европейска столица с толкова помияри по улиците, а съм бил в почти цяла Европа.

Не може ли "Екоравновесие", вместо да ни отчита броя на жалбите, да отговори публично какво е направено конкретно по някои от тях. Струва ми се, че отговорът в най-добрия случай ще е примерно глутницата е заловена, обезпаразитена, кастрирана и върната обратно. А срещу какво е била жалбата? Има ли нещо общо между жалбата и отговора? Aко има, да отчетат това.

Ако няма много общо между жалбата и действието по нея, значи или има виновни за това, или законът не е адекватен. Да предприемат действия по тези пунктове.

Kalin

Не знам колко са жалбите но последната седмица имам двама познати дето са им изръфани калници брони от бездомни кучета в София.В Слатина и в Яворов.Звъняли са на тия от Екоравновеси е и.....нищо.

Няма ли кой да ги санкционира тези бе? Намалели са обажданията, защото на хората им писна да подават сигнали и никой да не идва. Освен в Дружба, елате и в Горубляне да се разходите сред кучетата, пък тогава ще си приказваме. Така че: Ай сиктир с подобни статистики!

Понятието бездомно животно в урбанизираните територии трябва да изчезне. Така е навсякъде , където разумът все още съществува.

В квартал Дружба наистина положението е ужасно, защо не се вземат мерки. На спирка"бл.3" е пълно с помияри, там има и каравана с кафе и понякога налягалите пред нея кучета са повече от клиентите и чакащите автобуси. До кого да пиша,за да ги вземат в приют?

е как на кой дa пишеш? на poparmenia. com

Този квартал Дружба в София и е?

ПАК СЕ ПИШАТ НЕЩА ЕЙ ТАКА ЗА ИМА КАКВО ДА СЕ ПИШЕ КУЧЕТА ИМА В ИЗОБИ.ИЕ И НИКОЙ НЕ СЕ Г,ИЖИ ЗА ТОВА ПАК НЯКОЙ ДА НЕ БУДЕ НАХАПАН ДО СМЪ,Т

Присъединявам се към мнението, че хората не пишат жалби, защото няма полза от това. В квартал Дружба вилнеят глутници помияри.През нощта изваждат боклука от контейнерите и сутринта те са недостъпни.Парк"Витоша" има юбилейна програма, знаят колко са мечките, но никой не споменава колко са бездомните кучета там и нормално ли е да ги има. Като чета в похвалните доклади колко милиони са похарчени за помияри, при това без да има резултат, си мисля за мизерния живот на възрастните, болните, инвалидите,безработните и др.ХОРА.

Стига сте се излагали, аз вярвам на видяното, а то е, че нищо не се случва, нито бездомните кучета са намалели, нито домашните са вързани.

Помирите не са намалели просто хората вече си знаят, че и да пишат жалби все тая. Така, че не са решили проблема!

Взехте ми думите от устата.

Аман от помияри, аман тъпи кучкари и лицемерни общинари в този пропаднал град, в който да си отгледаш децата е истински Сървайвър.

Това са пълни лъжи!Умишлено се развъждат кучета и се пускат из кварталите.

Предполагам, че омръзва да пишеш безмислени жалби. Не знам дали изобщо писателите получават накакъв отговор. Знам само, че броят на бездомните псета не само не намалява, а расте, а и оформят глутници. Поне в нашия квартал е така. За съжаление има много "природолюбители", които ги хранят. Аз често задавам въпрос към тях - "Като толкова ги обичате, защо не си ги вземете у дома и да си ги водите на каишка?". Така даже и ще секнат далаверите на общината - поне от части.

Има и доста в кмплекс Бел вали вият много силно вечер,сутрин около кофите до бариерата.

Ама тоя е много нагъл. Вече никой не пише жалби, а се оправя сам. Носи камъни и пръти да се пази от псетата и да ги прогонва. Нека се припомни кога беше крайния срок да няма вече нито едно куче!!! И какво ще прави Нейков тогава!? Търси ли си вече работа? Или си развъжжда кученца за после?

По-малко са, щото измират в приюта

А не ви ли направи впечатление, че хората са се отказали да подават жалби, защото няма смисъл от това?

Свекрав ми вчера я е ухапало куче. което живее под балконите на блока. Без нищо да му прави. Уж се "познават". Мамка им.. не мога да ги понасям. Макар да са живи твари.

Не ми направи впечатление!

Софиянци не се обаждат за бездомни кучета,не,че няма,а защото не виждат смисъл в това.

Да се праща сигнал до вас е все едно да се жалваш на арменския поп. Та просто не си губим времето.

Просто вече няма смисъл да се пишат мамка ви

хахахх, само за 1 седмица и 5 нови изрода... Но хайваните не са виновни! Отидете на ВИТОША, станция на лифта Голи връх, има 3 пар4ета, все гладни и жадни, кой каквото може им дава, но как са попаднали там??? Явно тия дето секат боровете са ди изхвърлили,,,

Бездомните кучета идват от техните "любители", кои ги изхвърлят на улицата.

to4no tova e problemyt, trqbva 4iposvane i posle "stopanina" da otnese edna solena globa, dostaty4na za prestoq na ku4eto v normalen priut

Хората изтровиха кучетата и сега общинат аси рпеписва заслуги!

Де да ги бяха изтровили наистина! :(