Пловдив в топ 6 на най-древните градове в света

Пловдив е шестият най-стар град в света, определи класация на британския в. „Телеграф", цитирана от в. "Марица".

Обратно в новината

Коментари - Пловдив в топ 6 на най-древните градове в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами като е най-стария ще е добре да се разкопаят повече неща... и да се изложат и да има табели, които добре обясняват за всяко място какво е точно и т.н на по няколко езика.

Абе, нали нещо около Варна ровеха - най-старо злато дрън дрън .. от както историята и археологията се политизираха тури му пепел ...

Големият грях на социализма е, че научи хората да четат без да разбират какво четат. Пич, говори се за град, чието съществуване не е прекъсвало от създаването му до сега. Изкарай 2-3 клас още веднъж, там се учи да разбираш какво четеш в четива, по-дълги от няколко реда.

Следователно Пловдив е най-старият град в Европа.

Е най-старата съвременна държава в Европа. (Не бъркайте днешна Гърция с древността. Държавата Гърция е съвременно образувание.)

Тогава в британия не е имало заселници поради ледниковият период,те няма как да знаят.

Това са пълни глупости. Пловдив е създаден от Филип Македонски през ІV в. преди н.е., но до идването на римляните си е общо взето една мизерна паланка. Мине немине време и изпълзи тази партенка. Голям праз класация на някакъв си английски вестник. Все едно в Англия да ползват в. Марица като източник на информация за историята на келтите в Британия да речем.

Вземи се образовай малко преди да ръсиш глупости. Тракийската Евмолпия е поне хиляда години преди Филип и то като град с масивни крепостни стени, ако още не си ходил иди на Небет тепе да видиш какво е останало.

Да именно стените на Небет тепе са от времето на Филип Македонски. Това поне показнат археологическите проучвания, а не звездите, които явно говорят на някои които бръщолевят глупости.

В Пловдив се намира религиозен храм ,по стар от този в Йерихон.ИСТОРИЯ. Попитайте архиелозите.Те знаят.Но официално се води втори след онзи който е открит в старите земи.А иначе го пишат че е втори.Пълен бул шит.Повечето архиолози от европа казват че Пловдив е най старият град ,който е открит до сега,по-стар от УР.А щях да забравя,бил е МАКЕДОНСКИ, ама макетата не си знаят историята,та за това не са се обадили още.

Да, въпросният храм се намира в подножието на Джендем тепе, в двора на ВМИ-то и е боядисан е в червено.

Лилито ли ти го подшушна?