Берлин връчва Орден за заслуги на Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще бъде удостоена с Орден за заслуги първа степен на Германия, съобщиха от посолството на Германия.

Обратно в новината

Коментари - Берлин връчва Орден за заслуги на Фандъкова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Улотсън, от кога и Берлин се побърка ,незнам че награждава политически к...... и за какво се питам

Браво на жената. Ех, как ми се иска дир-а да показва ip-тата на всички коментатори. Между другото всички лелки от бсп-ту винаги ползват random никчета, по това ще ги познаете.

бати циганката гадна оди у самоков не те търпим, циганската махала ти е близо там и апартамент построи до автогара юг да ти е близо реисо като те изгоним с павета , още малко ти остава 76 у-ще

ВОЛЕНчо да гледа и да се учи.....а не като неговите измислени ордени-дрънкулки в Русия дето са тотално измислени и несъществуващи :)))) Ама защо си хабя времето с този кретен Сидер-ага

Пак сте се хванали за гушите за едното нищо. Факт е, че тази жена прави най-много за столицата, от всички предишни кметове на София, е безпорен факт. Колкото и да я мразите и плюете, тя преобразява постепенно града. Да, има още много работа, дай боже в същия дух да върви напред.

Едни медали,едни чудесии. Стана зеде от комунизъм вече. :) А Метрото в Младост 4 го пускат от миналата зима. Или може би някой чака изборите!? Да се режат ленти, медали да се раздават пак... :)

Строежът на този лъч е от миналата година. През зимата пуснаха другия лъч /за Дружба/. До Младост 4 срокът е 2015. По-важно е довършването на кръстовището при Шел, което е почти готово. По-голямата част от работата е свършена, така че ще ни трябва още малко търпение.

Първо да кажа за себе си-роден съм в София,и не съм комунист-мразя еднакво всички партии. Да не се обясняват после платените слагачи с редовното изтъркано клише за комунистите. Много я хвалят-но никой не споменава за какво-понеже чисто и просто НЯМА какво...От 30 години наблюдавам живота в София-и сега е по-зле от всякога!Бездомни помияри ръмжат зад всеки ъгъл-маркират ги като кастрирани,а те не са ;така фирмите продължават да събират субсидии,а кучетата си се размножават,и така винаги има работа за тях.Днес например,докато стигна до работа,съм подгизнал целият,заради чудесните европейски дупки по улицата. А къде минавам,дами и господа платени подмазвачи? Покрай НДК-сърцето на София!!!Пет години,откакто е тя,там настилката е разбита до неузнаваемост! Ремонт не е правен от 28 години и повече!Да-тя смени 3-4 трамвайни коли,които бяха на по 60 години и отгоре...нима не беше крайно време това,нима трябва да се брои като заслуга? Сега тя въведе,ако няма човек билет да го сезират с полиция и...съдия изпълнител!Браво,Данче! А тлъстите мутри с мерцедесите-те са чисти и святи,тях никой не ги пипа,нали?Метрото беше замислено преди нея-НЕ Е НЕЙНА ЗАСЛУГАТА.Какво тогава направи тя,питам аз? Ето-аз съм роден софиянец,живея тук и наблюдавам;Да,Софиянски беше разбойник и крадеше-но поне направи едни гащи и едни хали! Тя? Направи ремонт на ВХОДОВЕТЕ на Южният парк-но който се разходи вътре,ще види как няма една здрава пейка! Аз имам и репортаж със състоянието на целият парк,но малко хора обръщат внимание...Колите паркират по тротоарите,които са разбити и заринати в боклук;пълно е с просяци и бездомни кучета -наскоро край моят блок едно ухапа едно дете. Градският транспорт е най-мръсен и най- скъп в цяла Европа-съобразено със заплатите!Зимно време тротоарите са заринати в кален сняг и дори човек да стъпва като балерина,става в кални пръски до кръста.Последната зима от общината ни призоваха сами да си чистим снега!Нали плащаме данъци?! Това европейско ли е?Целият център е с разбита настилка,дупки,кошмарно е! Не мислите ли,че като има хвалби,трябва да има и основание?!Всички съседни държави ни се смеят,че преизбираме такива креатури!Първото нещо,което един чужденец вижда на централна гара е вонята и помиярите там, просяците,липсата на осветление...Козметичните корекции на паркът,които тя предизборно ,,ремонтира,, 2011 година вече се рушат-хвалби за въздух-до кога?!

Глупости. Винаги е било много по-зле от сега. Тези неща, които описваш да не са се появили в последните години. Софиянец бил. Тъпанар.

ancient_wisdom@mail.bg

Уважаеми господин Маркуч,родом от Маркучево,аз съм роден тук-колкото и да не ми се харесва,понеже трябва да живея с такива ,,интелектуалци,, като теб-моля,благодаря.Аз визирах, че госпожа Данче не e направила нищо съществено а не че преди е било цвете.Не-не е било. Но в задачката се пита какво е направила,за да заслужи ордени и похвали? Центъра е разкопан цяло лято,а на Орлов Мост се минава с мъчение-само подлези ,кал,мизерия.Изпрала е няколко милиончета госпожа Данче,то е ясно за всеки който си използва главата освен да си слага шапката на нея.Много искам да ми каже господин Маркуч,или някой друг данчелюбец кои са точно тези междугалактически преимущества,които въпросната госпожа донесе за града,понеже аз се мъча вече няколко десетилетия в тази претъпкана с коли кочина,а чудните изградени постижения си остават мистерия за мен.И моля,този път без релативни конформистки реплики от рода на ,,Ама то сега е много хубаво в София бе,от Германия я награждават лелката,виж...,,Без такива! Сухи факти-Тя направи това,това и онова-затова я дундуркат сега! Но то си е нормално...когато няма какво да изложи като контрааргумент,примитивът минава в настъпление( в случая-обиди)...доказаната най-силна самозащита на средновековният селянин,пардон-агрогражданин.

ancient_wisdom@mail.bg

Извинявам се-Лъвов Mост-Орлов Mост не е разкопан засега...но винаги може да се започне-за има няма 20-30-50 години и ще ги ремонтират,колко му е.

Ха ха , даже идея си нямате как се усвояват общински милиони, ако имахте и бегла представа , нямаше да я величаете Фандъкова

Нали Меркел беше казала : ти спечели (купи) изборите и ела да си говориме . Та по този случеи малко да лъснат данчето . До края на месеца ще потупат и президентчето та да няма грам съмнение кои трябва да спечели другата седмица

КОЛКО ЖЛЪЧ И ЗЛОБА ИМА В КОМУНОХИЕНИТЕ, СЪСИПАЛИ БЪЛГАРИЯ, И ВНУШИЛИ НА НЯКОИ МАЛОУМНИЦИ, ЧЕ НЕЩО ВЪРШАТ. ЗА ГОДИНИТЕ СЛЕД КРАДЕЦА СОФИЯНСКИ, СОФИЯ СЕ РАЗВИ ТОЛКОВА МНОГО, КОЛКОТО НЕЕ ОТКАКТО Е ГРАД. ЗАТОВА ПОЖЕЛАВАМ НА ЗЛОБАРИТЕ, ДА ПИЯТ ПОВЕЧЕ УСПОКОИТЕЛНИ!!

До всички пришълци от дълбоката провинция в "гадната София": уважавайте града в който сте довели цялата рода да живее! Всеки софиянец знае тази жена колко много постигна за кратко време, защото можем да си припомним и г-н Софиянски, г-н Янчулев какви "чудеса" сътвориха в нашия град. Имайте уважение и респект към хората, които имат желание за промяна!!!

Учителка по руски?! Когато премахнаха задължителното изучаване на омразния руски от училищата Партията я направи директор. След това същата тази престъпна Партия я направи кмет на столицата, не на Белчин, а на столицата! Но рано или късно ще си плати за престъпленията!Вижте "КЪЩА ДРАГАЛЕВЦИ"! Там има потресаващи факти за герберите и кметицата!

Е, щом тя е върха на сладоледа , ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩТ!

БЦ ли си,ВС ли си?Научи се първо да пишеш грамотно,после коментирай за върха на сладоледа .Работата е ,че София и България ,като цяло са изостанали със 70 години.Кмета на Бургас и Йорданка Фандъкова показват,как се работи,ама наистина с европейски средства за които кандидатстват и печелят проекти.Друг е въпроса,че спряха и кражбите ,извършвани по шумкарски начин.

Кметице, Данче, за теб гласувах. Но моля те, отпуши тези шахти, 1,70 съм, разкрака ми не е толкова голям, е да прескачакам локви от по 2 метра... Разбери ме, влез ми в положението, нямам излишни пари за кола ... движа се с твойте коли, т.е. градски транспорт.

Браво! Заслужава. Направи много за столицата. Страшно искам да е Министър Председател.Справя се като Кмет отлично и съм убеден,че Държавата би тръгнала успешно под нейно ръководство. Тя се доказа че може. Нека е жива,здрава и още дълго да ни радва с успехи. Благодаря и от сърце за всичко направено с грижа и любов.

Или си й роднина,или си от Белчин,но не се пиши столичанин

asat, ти пък най-вероятно вчера си пристигнал на централна жп гара София с два издрани сака с доматИту и буркани с туршия....

Логично.....София от години не е имала толкова добър кмет.

На гол тумбак чифте пищови ... но щом ви харесва тоя пир по време на чума... Аз живея в германия мен не ме мислете.

Какъв пир? Хората ордени не ядат!

Евтин ПР ход преди изборите, и Цветан Василев много го защитатваха от Дер Щандарт ама се видя как се обръщат картите.. Не се ГЪБАРКАЙТЕ положението в България много сериозно и ще става още по зле за хората извън столицата, а накрая и там ще ви удари !!!

Обещавам никога да не я нападам!!!Тя е наш човек!

....свидетели на фаворизирането на г-жа Фандъкова, но и желая по християнски здраве и успехи! Нека положи повече усилия с колегите си за пропагандиране и спазване от гражданите на правилата,наредбите и законите,почти ги няма никакви в тази насока. Естествено,че не е възможно всички нарушители да бъдат глобени,но е възможно ежедневно да се налагат глоби поне на 10-20 нарушители и да бъдат обявявани на публично място.

..които не спазвате законите да слагате минуси! Вие затова гласувате за Фандъкова,зашото тя блее в това отношение за да си правите каквото искате.Осеяли сте целия град с фасове и кучешки изпражнения!

Мисля,че ако г-жа Фандъкова стане премиер на БГ ще успеем да излезем от,,блатото,, в което сме затънали!

Тя е най-добрия кмет на София за последните 3040 години !

Бе много дълголетна бе!

30 (три точки) 40 години питай дир.бг защо махат някои символи при публикуване ...

Тя е най-добрия кмет на София за последните 3040 години

Наистина има хора от провинцията,които не заслужават да живеят в София,но истина е ,че местното население ШОПИТЕ са доста отвратителни,стиснати и неуслужливи хора и не обичат да спазват наредбите и законите.Грешно е била избрана София за столица преди стотина година.Ако беше избран друг град,вероятно България щеше да има по-добро развитие,тъй като във висшата власт може би нямаше да има шопи.

Погледни по-далеч от обора, за да си разшириш поне малко кръгозора! Иначе ще затънеш чак до шия от злост и дивотия.

"Преди да си разследвал, не хули. Преди да си узнал, не кори" - библейска мъдрост. Падна ми се като късметче към кафето, но е много подходяща за тия, дето пишат "ква е таа кметица".

Добрата служба на банкянския феодал носи ордени и медали.

Съвсем го закъсахме. Щом пипалата на комуняго-ченгесарите стигнаха до Германия - жалко за България, жалко и за Германия. Това е знак, че в Германия нещата отиват на зле, което означава, че Европейският съюз отива на зле. То ние и не трябваше да ствамае члевнове, ама се га врмете да го напуснем. но за да го напуснем са необходими национално отговорни политици, или - държавници, които да поставят интересите на българското общество, дори и на българската държава над страстта си към парите и към властта /не че пилитгическата власт не е функция на икономическата власт/.

А требеше да турат некое ламаринено орденче на Муляка Варадеровица. Ква е таа кметица и за кво и дават медалче

дала някоя поръчка на правилната немска фирма и си получава потупването по рамото.

Честито !!! Поздравления !! Дано само това да не е сценарий. И Бойко го канеха по Виена и Париж. Ходи във Ватикана и до мощите на св. Петър го допуснаха. Голям ПиАр, дъндании и лакардии да спечели изборите. После реформи ЙОК. Ни здравна, ни образователна. По офъка армията, на турската магистрала Люлин наля 40 милиона допълнително и вече ремонтират тунелите. Направи фотоволтации за един милиард и сега ще ни бърка в джобовете за 13 милиарда. Бръкна в здравната каса за 1 милиард. Блокира пенсиите и за 4 години им спести поне 800 милиона. Та мисълта ми е: "Дали не искат да избутат за премиер" (подобно на Орешарски). Бойко и Местан да кроят политиката и си пият кафето, а Фандъкова да опира пешкира.

Заради новогодишния немски базар на пъпа на София ще да е. За всяко друго време ще се съглася, но по Коледа поне да празнуваме по български! Че сме по-европейци и от европейците, да му се не види.

Добре усвоените ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ промениха София. Затова и германците я награждават. Те никога не се лъжат.

София се промени до неузнаваемост и вече е един приятен и уреден град. Огледайте се червени отрепки и не пишете глупости по адрес на един прекрасен кмет и човек.

чак пък до неузнаваемост. не ставай смешен, толково има за дооправяне, че 10 мандата няма да стигнат.

ами няма- до сега крадяха безобразно и съсипаха де що можеха, но поне сега се вижда пове4е==за софиянци- тя е мноого по-добра от всеки преди нея- в последните 30 години.. поне..

Ами носете си на рамо този прекрасен "кмет", който стана такъв, защото бе назначен от Цветан Цветанов след тотална фалшификация на изборите. Целта беше да се отклоняват пари от обществените поръчки към черната касичка на ГЕРБ.

Първият срещнат глупак може да критикува, да хули и да осъжда. Точно това и правят глупците. Не се напъвайте, г-да псевдосоциалисти. София никога няма да бъде управлявана от червен боклук.

За съжаление нашата любима София е събрала лай.ата на цяла България.

за добри дела - добра награда.София наистина се преобрази след два мандата на софянски и заприлича на добре огрижван и оютен град.радвам с за наградата и наградената.

От нейна страна - няколко сделки за автобуси и трамваи, всяка за по десетки милиони. От тяхна страна - медалче. И потупване по рамото. Скръндзи са тези немци. Парите развалят хората.

Е, Сидеров нали си получи руския орден, какво се оплакваш? :)

Данче,какво толкова си направила,че ще те удостояват с орден,много близки станахте с Германия.Боко тиквата ходи често там.

Данче, я кажи защо прибра в кметството видния отвсякъде "генерал" Тонев източил чрез свои фирми огромна структура като ВМА?

Очаквам кметицата на София Йорданка Фандъкова да възобнови членството си при нас до юли 2013 г. Както знаете, тя е била член на БКП и е от семейство на активни борци антифашисти и антикапиталисти", направи прогноза червеният общински съветник Тодор Кръстев.

Е и? Тук става въпрос за постижения и труд!!! Аман от идиоти!!!!

Браво на тази достойна и неуморна жена. Направихме отличен избор за кмет.

Голям шанс за София .

Браво,г-жо кмет !

От времето на инж. Иван Иванов, не сме имали такъв кмет Може и Петър Междуречки да е направил нещо за София, но Данчето е находище и то най-ценно след началото на "демокрацията" П.П. не съм Трол апропо

браво! много свестен човек!