Тигрови комари нападнаха Бургаско

Десетки огнища на тигров комар в област Бургас са открили експерти от Регионалната здравна инспекция.

Обратно в новината

Коментари - Тигрови комари нападнаха Бургаско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така ще е като се опитвате да вкарате зад решетките гранични полицаи. Кой ще ни пази границите сега от едни тигри па ако ще и комари да са?

ще ги разчисти също като бездомните котки-помен няма да остане от тяхХАХАХА!

Аз лично виках екип на РИЗ 3 пъти в офис до пристанището.Пръскаха , но ефект няма.Ефект няма и от репелентите, така че не е коректно да се спекулира относно действието им . Голяма напаст са. Сутрин са особено гладни и не се търпи.

Преди няколко седмици ходих до гробищният парк в жк Изгрев, и там посред бял ден и горещина, под палещото слънце си нападаха тигрови комари... Нищо не ги спираше... Направо на рояк си летяха и нападаха дружно! Рядко неприятно изживяване!

Това е откровена лъжа! Потърсете малко в интернет. Тези комари са по-различни, защото хапят и през деня за разлика от нормалните. Освен това пренасят треската денге. Истина е, че трябва първо да са ухапали болен човек, но с мигрантите от Африка това не е трудно.

Значи ще станем износители на тигрови кожи! :)

По умни са от другите. Влизат във вкъщи през,пространството за веика инсталацията вав банята!

деер

Да не сме в годината на тигъра?!

kikuno

То и Ебола още си нямаме но както са се втурна африканци насам ...

има и в Поморие!

Общината какви мерки ще вземе? Ясно е ,че тези гадини са плъзнали в целият град ! Почват дъждове и времето продължава да е топло!

Общината си избира девиз, няма време да се занимава с комари.

Не знам дали за специалистите, тигровият комар е нов вид у нас, но нас- неспециалистите тези комари си ни хапят отдавна. Има устойчива популация на този вид в морската градина, точно зад хотел Приморец. Това лято метео условията- топло, много влажно, с обилни валежи и много наводнени площи, обрастли с растителност, благоприятстваха размножаването на комарите. Комарите в България са най-малко 21 вида. No panic:-)

А тигрите в България колко вида са?

Досега обаче у нас опасните болести, пренасяни от тигровия комар, не са засечени....е това не може автоматично да изключи..СПИН и всякакви гадни други болести.