4 начина за изчисляване на сметки за парно

Преди началото на новия отоплителен сезон клиентите на "Топлофикация" могат да избират различни възможности за плащане на енергията.

Обратно в новината

Коментари - 4 начина за изчисляване на сметки за парно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОГА, КОГА ВЪВ ФАКТУРАТА ЩЕ БЪДАТ ОТРАЗЕНИ ПОКАЗАТЕЛИТЕ НА ТОПЛОМЕРИТЕ ЗА КОИТО ТЕЗИ КРАДЦИ МИ ВЗЕХА ДОСТАТЪЧНО ОТ ПЕНСИЯТА.

има една наука физика преминало количество флуид , температурна разлика м/у входа и изхода, топлинен капацитет и се смята количеството топлина умножаваш по цената и плащаш колкото си ползвал .... уредите с дистанционно отчитане могат да бъдат отчетени автоматично от автомобил , който кротичко си обикаля по улиците И НЯМА НУЖДА ДА ПЛАЩАМЕ НА ПАРАЗИТИ - ТОПЛИННИ ТОПЛИННИ СЧЕТОВОДИТЕЛИ

Проблема с Топломистификация се изостри, когато в края на управлението на Станишев/БСП цената на газа от Русия скочи поне 6 пъти. Такива цени на газа няма никъде по белия свят. С подобни проблеми западнюгите са се сблъскали от 80 години, затова сега те са по-напред в решаването им. За България и конкретно за София се изричат две основни заблуди. Първо, че парното е най-ефтиното средство за отопление и второ, че електроразпределението няма да издържи ако всички започнат да ползват климатици. Жалко също, че напрактика, държавата е абдикирала от въпросите за финансовото подпомагане при санирането. Това я прави съучастник и основна пречка за справянето с проблема. А самото саниране, съчетано с нови начини за отопление би намалило консумацията с над 90 процента.

Смърт за тази терористична организация! Докато не бъдат изцяло премахнати Данък Сградна инсталация, учреден в полза на търговско дружество, докато не върнат откраднатите пари и докато не започнат да фактурират единствено и само по истински индивидуални топломери! И за нищо на света не се връзвайте на престъплението-Равни месечни надписани вноски! А Директорите на Топлофикация на съд и за разстрел!

По сметките на Топлофикация България смело се придвижва към ледниковата епоха с всяка изминала година, макар че цял свят смята, че има глобално затопляне.

Това, топлинни счетоводители, топлофикация- престъпни организации в престъпна държава!

Топлофикация и община кандидатстват с проекти за европейските финансирания за подмяна на тръбите по метода с вертикално разпределение да се подменят на такива с хоризонтално отклонение и всеки ще знае колко е ползвал или дали да ползва. Голямата измама с топломерите преди 10 години беше, че ще намалеят сметките на хората, но се скри факта, че само се преразпределя на някакъв си отчетен принцип цялата подадена в абонатната топлина и тя се плаща па от кого за Топлото няма значение -важно е, че насъскват хората помежду им и си искат парите.

Имам 2 апартамента. В единия парното е прокарвано по соц.начин с вертикални тръби. Там и да спра парното все тая, щото минават тръбите и ти начисляват едни суми тури му пепел. В другия ми апартамент парното е хоризонтално. Спрял съм го на входа на апартамента, не преча на съседите си. Плащам годишно, повтарям ГОДИШНО към 15-тина лева за общи части (вход, стълбища и т.н.).

Точно същото съм написал, но по малко по-различен начин. Тези дето взимат парите нямат интерес да си изгубят дойната крава и затова не правят реално нищо.

Те са най-добър вариант за всички битови услуги в цяла Европа, но ние не сме от там, а си караме по балкански-зиме се гърчим с всички сметки и ядем храна от "бурканите", дето си правим лятото и затова не искаме да плащаме равни сметкин.е повече през летните месеци-да има за чушки, домати, захар, олио, лютеница и т.н

бърз фалит за тези нагли крадци

Фалит, одит, съд !!!

От къде извадихте тези четири начина . ? Като от край време знаем само за един и той е : през отоплителният сезон получаваш сметки между 200 и 300 лева - прогнозно и през есента ти връщат 25/20 лева или доплащаш 120/240 в зависимост каква е дупката в теца и колко пъти си е сменил джакузито тюфлека начело на институцията .

Сопол, вземи да се информираш, че ме е срам дори да те избърша, толкова си ...неграмотен.

Цяла година си в неведение какво ще ти струва отоплението. Цяла зима правиш икономия и мръзнеш, цяло лято доплащаш. Топлофикация създава СТРЕС на клиентите си, а стреса води до рак, както казват професорите. Трябва колективно да ги дадем под съд.

един начин за изчисляване ! - уред който измерва количеството топлина и показва мерната единица - цена на единица количество топлина - количеството топлина(показанието на уреда) се умножава по цената така всеки човек може да умножи изразходваното количество топлина за деня , седмицата , месеца по сената и да разбере колко трябва да плати и да си управлява разхода според бюджета ако вчера е "прекалил" с отоплението днес ще го компенсира

Да, така е именно съгласно европейските закони. Директива 32 от 2006 г. Плащане само по точно Измерени от индивидуалните уреди количества. Без прогнозни сметки с лихви и без общи части. Камо ли пък данък сградна инсталация - този РЕКЕТ в ЕС е абсолютно недопустим.

Трябва незабавно да фалира или да се закрие тази мафиотска пирамида - "топлофекация". Държавата обаче вместо това краде и фалира банки.

Ще ти го напомня, когато Путин ти затвори кранчето на газа, а заплатицата ти няма да ти стигне за ток-ако го има, душицо!

xakepxakep

А дали увеличението на тока не е свързано с очакваното спиране на газта?

Напишете как да си закрием абонатния номер към Топлофикация. Днес 18 септември 2014 г. разбрах, че съм им абонат-били писали във весника през 2002 г., че са ме направили абонат и ми дали номер. Начислявали ми сметки от по 2000 лв. на апартамента, в който се отоплявам с климатици и екобрикети, осъдили ме, ЧСИ Халаджова и Димоларова ми запорирали заплата, банкови сметки и апартамента-всичко това от 2010 г.-съд, ЧСИ-та, адвокати-без аз да разбера-не можели да ме намерят, за да ми съобщят.

НАЙ НЕ ОБИЧАМ НЯКОЙ ДА МЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ПЛАЩАМ ЗА УСЛУГИ КОИТО МОЖЕ И ДА НЕ ПОЛЗВАМ МОЖЕ И ДА ПОЛЗВАМ ДА НЯМАТ ФИКСИРАНА ЦЕНА МИ КАКТО ДОЙДО ВАЖНО Е ДА СИ ДЛЪЖНИК.......... АКО НЕ ПОЛЗВАШ НЕ ПЛАЩАШ ПРОСТО Е :)

Държава-мафия. Нали щяха да ги махат топлинните счетоводители, за да не ни крадат? Ей, заспал български народ, събуди се. Такова ограбване няма никъде по света. Събудете се хора. Или трябва да измрем всички, за да се надигнем. Нетърпимо е да те ограбват отвсякъде, ти да живееш като скот, дори и по-лошо, и да си мълчим. Нетърпимо е!

Това е да си изберем по кой от четирите начина ще ни крадат съседите, топлинните счетоводители и самите топлофикации. Що не дадат 5ти по-прост начин, практикуван в други градове на България. Няма топлинни счетоводители. На радиатор ползваш/не ползваш се начислява твърда сума. В началото на сезона казваш кои радиатори ще ползваш и ако те хване топлофикацията чрез топлинни камери, че ползваш повече те съдят до дупка за кражба. То бива-бива малоумщина ама като тази с топлото в София никъде няма.

Благодаря ти Господи, че в миг на просветление не си прекарах парно в апартамента! Нещо повече и топла вода не си прекарах...Резултат - нямам никакви грижи с тези мошенници и също така съседите не ме крадат!

Благородно Ви завиждам :)

Има и още един начин. Да поканим всички нобелови лауреати по физика през последните 20 години, като комисия. След това резултатите да се разгледат от специална комисия на ЕС и най-накрая президента на републиката да разпише дали всичко е наред или не. Абе малоумници това е просто едно парно, по сложно не можахте ли да го направите. Толкова ли не можете да измислите начин всеки един апартамент да бъде отчитан а не цял блок да разглеждате като клиент. То в едно семейство не могат да се разберат вие искате 200 души да се разберат.

Има такъв начин и е много проЗД! 1. Къртиш блока и си прекарваш ИНДИВИДУАЛНА тръба от абонатната до апартамента. И така всеки един от блока. 2. Къртиш всички стаи в апартамента и захранваш радиаторите в стаите с тази тръба. 3. Къртиш всички стаи в апартамента и събираш в една тръба изходящите води от радиаторите в отделните стаи. 4. Къртиш блока и връщаш тръбата с изходящата вода обратно в абонатната станция. 5. Като се изпълни това условие за ВСЕКИ ЕДИН АПАРТАМЕНТ от блока, тогава топлофикация трябва да поставят индивидуален топломер на всеки един от апартаментите ДОЛУ, в абонатната станция, и още оттам ще виждат разликата в потребената от всеки идиот, пардон, клиент, топлинна енергия. Всички загуби по трасето от абонатната до апартамента ти си ги поемаш, без да те краде никой, защото тръбата ще си идва само до теб. Ако искаш я прекарай от външната стена на блока и отоплявай атмосферата. Само че тогава Емо Чолаков ще те съди, защото ще му разваляш прогнозата за времето.

В Германия има такива блокчета, всичко се отчита долу в абонатната като електромерите за всяко жилище.

Тъпанар! Колко му е да се сложи индивидуален топломер на входа и изхода на всеки радиатор? Защото именно тръбата, влизаща в стената дефакто е границата на собствеността, където именно трябва да се доставя топлината. Иначе по твойта идиотска логика, дай да изкъртим цяла София и всяка улица, та от всеки радиатор да сме си били пускали отделни тръби до ТЕЦа!!! Аман от тъпаци! За такива идиоти като теб, трябва освен данък сградна инсталация, да се въведе и данък градска инсталация!

за тоя дето предлага къртене - изкъртен ти е мозъка БЕ ! има една наука физика преминало количество флуид , температурна разлика м/у входа и изхода, топлинен капацитет и се смята количеството топлина умножаваш по цената и плащаш колкото си ползвал .... уредите с дистанционно отчитане могат да бъдат отчетени автоматично от автомобил , който кротичко си обикаля по улиците И НЯМА НУЖДА ДА ПЛАЩАМЕ НА ПАРАЗИТИ - ТОПЛИННИ ТОПЛИННИ СЧЕТОВОДИТЕЛИ

Интересно защо в другите страни с парно хората в блоковете се разбират. И не ми казвай, че в бившето ГДР, в Полша, Литва, в Дания и Финландия, в Прага и Виена няма такива големи блокове. Там хората просто са възпитани и културни, почитат си законите и през ум не им минава нито да си свалят радиаторите и после да си правят подово от топлата вода, нито да вдигат протести, защо като не ползват парно, а само топла вода трябва да плащат сградна инсталация. Живях доста време и във Виена, и в Полща и знам на практика как се случват нещата. В Полша всеки блок получава една сметка по общия топломер и се разпределят сумите според същите уреди на същите топлинни счетоводители и това го правят всеки месец. Или плащат на равни вноски и след 12 месеца си изравняват. Само при нас е такъв хаос и то само защото 10-ина "велики" специалисти и 2-3 вехти мъдреци пълнят главите на хората с глупости и за да угодят на някоя партия, срещу 20-50 лв. карат хората да излизат на улицата. Не видяхте ли и меналата година-на улицата бяха само неангажирани хора. Товореха само определени велики "експерти" и вече нещата станаха цирк.

Там законите са писани за хората, а у нас са писани за крадците!

Хъм,....не мога да разбера защо сравнявате нашето общество с Германското, полското, чешкото, унгарското, британското, скандинавското, американското, френското .... а не го сравнявате с иранското, сирийското, обществата и държавите от средна Африка и повече от 2/3 от света където се опитват да оцелеят. Защо си въобразявате че ние Българите сме в онези 10% от света които са с векове напред с материала наречен "човешка цивилизация" и наистина са всъщност повече като хора отколкото останалия свят. Я се погледнете, та вие по нищо не сте по различни от заирците, суданците и т.н. Това че цвета на кожата ви е малко по бяла не значи че в отношенията ви помежду ви също сте по бели. Даже според мен сте още по изостанали. И на края понеже и аз съм от това "българско общество" не съм никак ама никак по-различен от вас. Точно за това ни трябва простички правила за да можем да ги разбираме и най-важното да можем без усилия да ги спазваме. А като минат векове може и по-сложни неща да създаваме.

Правилата са същите, простички, навсякъде, където има парно-можеш да ги провериш в сайтовете на ЕС и на топлофикациите, и на топлинните счетоводители. Ми и аз съм от бългярското общество и не се чувствам по- лошо качество от всички други общества. Просто е крайно време да приемем, че ние сме като останалите европейци и да си спазваме правилата, а не сега за откриваме топлата вода.