След 3 години София ще има ”златни павета”

Висшият административен съд (ВАС) спря окончателно обжалването на конкурса за благоустройството на част от центъра на София, съобщи в. "Преса".

Обратно в новината

Коментари - След 3 години София ще има ”златни павета” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Super

C това целят да гледаме само в краката си ,а не нагоре олущените и грозновато боядисани сгради

Kalin

То бая неща станаха златни в София;-)Кръгово за 16 милиона като същото кръгова излезе на друго място 6 милиона примери бол....позлатиха се някои хора и обръчи ама...що да не позлатят и някое паве;-)

Питам умниците, които ще слагат "златните павета", колко време след като ги сложат ще са още на мястото си? Циганите сигурно с нетърпение чакат този звезден миг.Но какво ги е грижа тези от общината - парите,които ще харчат няма да са техни, но пък част от тях ще влязат в джобовете им.Има достатъчно примери за малоумни общински решения в София.Спомнете си само за бул.Витоша колко народна пара е изхарчена за недомислици - днес правят едно, утре го развалят и т.н.

Много смело! До три години се очаква изселване или превъзпитание на циганите. В противен случай "златни" павета няма да има.

АЗ ПЪК СЛЕД ТРИ ГОДИНИ КАТО ИЗПЪЛНИМ ПЕТИЛЕТКАТА ЗА ТРИ ГОДИНИ В КОМУНИЗЪМЪТ ЩЕ ИМАМ ЗЛАТЕН ЧАСОВНИК

вместо да се осветлява храм паметника не е ли по- добре да се ремонтира.

Като повдигнат коритото на Перловската река при всеки дъжд мазетата на Е. Георгиев ще се пълнят с вода. Освен това римляните, които и сега я използват като WC ще бъдат облекчени, както и пияниците от околните кръчми. Хубаво поне, че и тъпата идея за плаж отгоре не е минала.

ТИ СРАМ ОТ БОГА НЯМАШ ЛИ .КРАДИ СЕГА ТИ Е ПАДНАЛО

СЛЕД 3 ГОДИНИ АЗ ЩЕ СЕ КАЧА НА ЛУНАТА

Това е най-доброто място за усамотение-засега!

80% от далаверата идва направо при доган и сие , а после да имаме тарпимост кам етносите

Фъдъкмакова се възползува от батака и с обръчите си прибира яко. По ул. Соф. Герой прави ремонт на 100 м. павирана улица от два месеца, по най циганската технология, квартала е потънал в прах, движението не е спряно и колите разнасят прах на километри. През ноща започва играта с кофите за боклук, по тъмни доби през час някакви потрошени камиони дрънколят едни и същи празни кофи, и при затворени прозорци влудяването е пълно.

нали бяхте против паветата, а сега ги позлатявате ако знаете какво изкате?????????????Япочнете да ремонтирате Витошкаче е много зле. НЕ МИСЛЕТЕ ЗА КПАИНИНЕ КВАРТАЛИ.

Очаква ни страшен кич. Не знам какъв е този бг похват - стари неща да се доработват, надграждат, променят. Къде го плеснаха и този смотан квадратен фонтан на Витошка и човек да се чуди как да го заобикаля. Посетила съм много забележителност из България. Ами повръща ми се като видя над автентичен зид плеснат бетон, замазки, съвременни бет.блокчета и тухли, дограми. Тотално оакани забележителности. Поне да ги дострояваха по-автентично или въобще да не ги пипат, защото в крайна сметка това са автентични неща. Но бай Ганьо не ги гледа тези неща.

Аз като чета какво се канят да направят, лошо ми става.

Ами то ромите ще ги окрадат за няма и два дена..

Дир-ци, казва се ВЪРХОВЕН, а не висш административен съд. Малко прецизност няма да навреди дори и на измислени "журналисти" като вас.

деер

На кого му пука въобще?

То защото на скапания мат`рял за нищо не му пука - затова сме на тоя хал. пфу!

Вместо да вдигат коритото, да се свали още и да го затворят и пуснат две платна които на не спират движението при пресечните мостове. Така от ф. Нансен до Орлов мост може да се стига с нормална скорост без трафик, газове и т.н.

Точно така-даже и само автобусите да се движат двупосочно на такова платно,ще се облекчи трафика по "Евлоги Георгиев"от "Орлов мост"до НДК.

Браво! София ще стане най-накрая европейска столица!

ХАААААААААААААААААААААААААААААА

Държавата е пред фалит,а те искат да позлатяват улиците.Всички настилки в България се правят некачествено и веднага след полагането им се нуждаят от ремонт.За тротоарите се използват плочи с недостатачен цимент,които се разпадат още при нареждането им.По цивилизованите страни тротоарите са от асфалт или стоманобетон и на практика са "вечни".У нас всичко се изгражда с цел да се краде максимално.

Хейтър. Гледай по-позитивно на нещата. България върви нагоре и напред!

Заслужаваш си никнейма.

Ти много ги знаеш нещата, да не си вътре в играта?

Абсолютна кражба! При Софийския Университет махнаха големи гранитни плочи, които са практически вечни. И ги замениха с бетонни плочки, които едва ли ще издържат година. Басирам се, че старите плочи са вече у нечия вила. Най тъжното е, че толкова много се краде около нас, че вече дори не ни прави впечатление, и го смятаме за нормално.

Дотогава се надявам проектите да са потънали в нечий архив. центърът на София /или каквото е останало от него/трябва да бъде максимилно съхранен в автентичния си исторически вид, а не разни набедени архитектчета да го променят по свое желание и виждане. Може би трябва да дам за пример бившия булевард "Витоша"..

Много си прав за Витошка. Не бях ходил с години. Страхотен кич.

Коритото на Перловската река ще бъде повдигнато с метър, за да се доближи до носовете ни. Това ще ни накара да ядем по-малко чесън и да се изхождаме по-малко. Не! Няма!

Има неяснота в статия. Надявам се че няма такива инженери и гл. архитект на София е достътачно умен да не повдига корито с 1м на Перловската река.Тя и на сегашното ниво при проливен дъжд изпълва коритото си, какво остава ако се вдигне с метър. Надявамсе че това е грешка на автора на статията!