Рибари искат разрешение да ловят делфини

Рибарите в Царево смятат, че популацията на делфините е твърде голяма и те нанасят вреди, като унищожават мрежите и рибата в Черно море, съобщи Нова ТВ.

Обратно в новината

Коментари - Рибари искат разрешение да ловят делфини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз тази година няма да хода на море на българското Черноморие, а ще ходя в чужбина, познайте защо!

Само да припомня на рибарите от нашето китно Черноморие - през 60-те години на миналия век популацията на делфините бе на ръба на изчезване - преизпълняваха се плановете за улов на делфини и моруни! И какво става заедно с това? - тотално изчезва скумрията, моруната става истинска рядкост, а популациите на лефер и калкан са тотално разстроени от бракониерство (включително дънно тралене), свръх-улов и замърсяване. Повтарям: НЕ СА ВИНОВНИ ДЕЛФИНИТЕ - виновен е човека с лошото си управление на рибните запаси!!! Не може хотелите - мастодонти да заустват отходните води, без да ги пречистват, в заливите пред плажа, и да очакваш цъфтяща популация на ценни черноморски видове риба. Да не говорим за помийния канал (разбирайте река Дунав) и не говоря за другите вливащи се в Черно море реки от север... И още нещо - рибарите от Царево и на юг САМИ СЕ ХВАЛЯТ с това, че избиват делфините! Лично пред мен се хилеха това лято в Ахтопол, че "...и те не им прощават, а делфините са "озверели" и ги мразят на свой ред"! Това е манталитета им - съдете сами.

Кучета не искат ли да ядат? А медузи? Не може всички да серат в морето и после да очакват рибата да идва по много и начесто. Но да си видял рибар на екопротест?

Там населението е тотално сбъркано. Преди години се бяха появили лебеди, които усърдно бяха заловени и изядени. Освен това, всички котки в града са с по едно око - другото е извадено с прашка!!! Защо да не трепат и делфинчета :)

Последното масово избиване на делфини "за прочистване" е направено през 1965 год. След това 40 години популацията на делфините беше нарушена! Е , не може да се каже, че през този период рибата беше в изобилие!

поредните глупаци след ловджиите гадни,искам да се разреши лова на алчни рибари

Да забравят!

делфините не могат да кажат нищо в своя защита! ами ако се предложи да се тепат рибари за това ,че популацията им е нараснала?...

един клип. Едно любопитно куче пада от яхтата и те не го забелязват. Нещастното куче го очакваше след изтощение и УДАВЯНЕ, но един делфин го взима на гърбът си и го закарва до яхтата! Много трогателна случка.

И ти вярваш , че това клипче е истина?! На колко си години? По темата - намалянето на пасажите не се дължи на увеличена популация делфини, а по скоро на свръх улов.

глупаците- рибари се оплакали че делфините гонели рибата през Босфора и с пушки ги избивали мирните животни. ПРОСТОТИТА НЯМА ДА СЕ СВЪРШИ! Да ядът свинско както и аз!

Това, че 2-3 глупака искат нещо не означава, че всички рибари от Мичурин - Царево ги подкрепят! Нека си изчистят отходните води, които директно влизат в Морето и го замърсяват и тровят рибата! Да не говорим за свинефермите и пренаселването с множество "Хотели" без пречествателни станции! Да направят развъдници за миди!

Твърде е вероятно Сахара, преди да се превърне в пустиня, да е била оазис населен с българи.

За съжаление от ден на ден все повече се убеждавам, че ако искаме да предотвратим така наречената "санитарна" сеч и в горите и в морето, е време да я приложим на някои ''човеци". Тогава може би другите кандидат-убийци ще се замислят преди да тръгнат да "разчистват" природата с лека ръка и според келепира.

Да ви кажа само...в Равда има едно кръчме където "извън менюто" може да хапваш делфинско,моля журналистите от дира и потребителите да раздуят информацията и да му се направи проверка колкото се може по-скоро.

еее казваи каде е ,че ми се хапва еи такова нещо от делфин! щото бил мноо умен и не знам кви глупости още! а има потенцял за кухнята не е важно!? щом е риба требва да го има в менуто тва е!!!

леваци! Делфинът да не е риба? Е прилича малко на риба! Ха, ха, ха!

ами даже е много закъсняло искането! от кога искам да седна в един рибен ресторант и да си поръчам една делфинска пържола !

Максимално Лудия, аз като малко невръстно "човекоядче" съм хапвал делфинско -не е много хубаво. Но правеха от него "филе" от типа на "Кайзер пастарма" - рядък деликатес!!!!

оставете ни рибата, само това ни остана

Не мога да повярвам, че разумно човешко същество може да убие животно с такъв интелект като делфина!

Става дума за неразумни човешки същества от Царево

Iva ,извинявай но защо смяташ човека за РАЗУМНО СЪЩЕСТВО!С какво в нашата история сме защитили тази теза.....

"Уловът на делфини у нас обаче е забранен от няколко години със закон" - Ма мноо'ууу сте информирани - 0т близо има няма 50-тина години е забранен! А иначе рибарите са мноо'ууу, рибата мал'ооууу. А, ЛАЙНАТА са най-МНОО'УУУ!

Морските рибари отдавна ловят в метро.... ципура

......От старите рибари още знам , че делфините са пастирите на рибата в морето. Убиеш ли пастира и стадото ще се разпръсне и изчезне

Тия рибари дали си дават сметка,че фелфините са в пъти по-умни от тях! Да не говорим колко документирани случая има на хора и животни, спасявани от делфини.

staato@

РИБАР ТРЕЗВЕН НЕ СЪМ ВИДЯЛ.

В каквото се превърна цялото ни Черноморие,такива ни и "рибарите"."Риба нямало....",ами рибата е явно по-умна от хората,не ходи из клоаката,наречена крайбрежие нашенско.За всичко,в което се превърна Морето,делфините ли са виновни???За изливането на тонове ла-на,ежеминутно?И за това,че рибата,съвсем закономерно,напусна?Дали пък делфините не са си у дома,във водата?Ами да ги избием-хептен нищо живо няма да остане в това и без това,вече полумъртво море.Дайте такава идея в Гърция,да видите какво ще ви се получи набързо.Ненормалници.

AЗ предлагам и да пресушим морето. Така ще има повече пространство за стрежи, и няма да се давят плажуващите!

Victoria

Първо се окрадоха всички фабрики и заводи. После се осякоха горите Сега посягат и към делфините. Накъде вървим ???

Накъде вървим- хората от пустиня правят градина-ние от градина ще направим пустиня, както е тръгнало ще я направим,,

Без пари за хляб и без образование, човекът се превръща в скот. За 25 г. ни превърнаха в скотове, които даже не са стадо, тъй като мислят само за собственото си съществуване.

Абе малоумни гьотферени, при тези темпове на замърсяване и унищожаване на морето и делфините, както и изчезналата риба досега са на път сами да изчезнат, така че не се хабете да ги унищожавате тъпи копелета!!!

:))) Призивът ми по-долу по отношение на делфините, е 1:1 реплика от великолепната пародия "Голо оръжие 3 1/3", ама модераторите май са малко задръстени :)))

Навътре в морето около Поморие-Ахелой (където се излива канализацията на Слънчев бряг, Несебър, Равда, Поморие) има 2 метра лайняна утайка на дъното, в резултат на което там нищо нито вирее, нито живее. Затова няма и няма и да има риба в Черно море.

Такива като тези ликвидираха черноморски тюлен монах, сега искат да посегнат и на делфините. Мисля да започна да раздавм разрешения за обстрел на рибари, може и някоя друга награда да се намери.

Оставете делфините ! Яжте луканка!

Жалко, че нямаме ръце, за да отстрелваме рибарите...иначе акъл имаме повече от тях, затова ги финтираме в морето...

Щом делфините започнаха да пречат работата е дебела. Абе дебели кратуни, огледайте се около себе си. Погледнете кочината наречена българско черноморие. То е мръсотия по плажовете, каналите се изливат до брега, почти няма човек почиващ на морето да не е пипнал някакво стомашно проблемче. А като вземахте кинтите за имотите си на които израснаха мегаломанските хотели делфини нямаше ли?

Доста криворазбрана причина за липсата на риба в Черно море. Ако "стопанисвахме" добре морето щеше да има риба и за хората и за морските обитатели, в частност делфините. Ако късогледите рибари мислят, че с избиването на делфините ще се умножи от самосебе си рибата в морето е, това е все едно да решим да се отървем (разбирайте чрез смърт) от старите хора, за да се увеличат децата и младите, вместо да се стимулира естествения прираст?!!!!

Аз пък искам разрешение да ловя рибари! Много ми пречат тия копелета - пикаят в морето, убиват делфините, изпускат отровни масла от лодките си и т.н и т.н. Разрешете ми да ловя рибари, а след 3-4 години като намалее популацията им ще ми забраните улова!

Много е лошо да си прост

Има доста Гьонове в този сайт ,които си мислят ,че като защитават делфините са ангажирани с благородна кауза .Не, ужажаеми тъпаци ! Каузата ви е жалка.Разбира се ,че трябва да се разреши избиването на делфините защото само така може да се регулира баланс.Ще дойде ден в който в черно море ще има само делфини.Тогава питам -няма ли да ви е жал уважаеми тъпаци и идиоти за рибата.Ще изчезне и това жалко разнообразие на риби в Черно море заради гьотверени като вас.Рибата е велико творение и не позвилявайте некви си делфини да я унищожат."The fish is mute because the fish knows everything"

Не знаех, че има толкова прости хора като авторът на това мнение. Същите тези рибари са нищо повече от шайка бракониери! Вероятно делфините са изяли и дивеча в Странджа, а хората с джипките вардят сърничките от лошите делфини. Същите тези рибари си изливат помията и маслата във водата, хвълят найлони и железа. Тези хора не са натуралните рибари, прогонени от ловните си полета, а са принудително населени хора от селата наоколо. Те не уважават морето, а го приемат като даденост. Рибата изчезва заради мръсотията, браконирството, индустриалния риболов и липсата на регламент и най-вече от безкрайната простотия на такива паразити като автора на горното мнение.

И с кво ще се хранят тези делфини дето само те ще останат ?

Оставете го човека, не само е тъп ами е и прост. За такива лечение няма :( Можем само да го съжаляваме, не го и рода му.

тони лаиняна, лапаи банана!

Гьонове казвате имало....ХМ.Да има,уви има....

Делфините не са причината да няма риба в Черно море! Разговарял съм с рибари от Ахтопол по този повод!!! Причината е замърсяването на водата и свръх-улова. Делфините С НИЩО НЕ СА ВИНОВНИ ! Да се спре бракониерството и да се пречиства водата от огромните комплекси, които и без това НЯМАТ пречиствателни станции - и рибата ще се завърне...

От летните жеги някои наистина са доста откачили!!!!!!!!!! КАК ЩЕ УБИВАТЕ ДЕЛФИНИ?????? НАПЪЛНО ДЕГРАДИРАЛИ И АЛЧНИ МАЛОУМНИЦИ И ТАРИКАТИ!!!!!!!!!!!!!!!

Мръсни бракониери "рибари" искат да посегнат на това велико създание на природата. Затвор за тия изроди, не ''БЕЛЕНЕЕЕ'' ДА СЕ ВУЗСТАНОВИ БЕЛЕНЕ ЗА ТАКИВА ИЗРОДИ...!

Значи за делфините ви е жал ,а за гладните хора не ви е жал.

ЕИЙЙ ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА ПЕНКЕЕЕЕЕ ...!!! ДА ТИ ГО ТУРА У... АМА И ЗА ТВА НЕ СТАВАШ...

Като си толкова гладна ела да те нахраняаа ...

Явно никой от тук коментиращите не е роден и израсъл на морето, имате няква романтична представа за делфините, умни били, интелигентни били. тоя живот е борба за оцеляване.

Пенке, сериозно ли зададе този тъп въпрос?

пено,изруси се,сложи червените прашки и марш! на магистралата!!! колко и да си грозна, нема да останеш гладна...

Не, как' Пенке, не ми е жал. Гладните хора, ако не ги мързи, ще си садят домати, краставици и пипер и ще 'рупат. Ама т'ва копането не е като да седнеш в лодката и да се загубиш за целия ден (далеч от свадливата бабичка) в морето с дамаджанката, а вечер да се върнеш и да пустосваш делфините за това, че нямало риба в морето!

Еми те японците нали избиват делфините и природата си каза какво и е мнението по въпроса! Не е ли по-добре да се учим от грешките на другите, или трябва сами да опитаме дебелия и тогава да се вразумим?

Искам разрешение да ловя тъпи рибари

прости ГЬОТФЕРЕНИ що не измислите как да продавате и медузи слад като изловихте рибата.В тая грешна държавица ловджийте повече от дивеча,"рабари" "рапанджии" повече от рибата, Дървообезлесителни - престъпнокрадячески разбойнически фирми повече от дърветата в гората и всичко това под закрилата на един или друг корумпиран депутат,политик или хищник от високите еткажи на властта.

Предлагам да се нагазва със затвор всеки, дръзнал да убие делфин.

много хубава дума,раине-нагазва= наказва +нагъзва/неминуемо в затвора/.

Не пипайте делфините! И без друго водата е като помия, оставете поне делфините на спокойствие.

Да спрат да изхвърлят феклии и битови отпадъци в морето, и може и да се появи риба след 20-30 години! Ако дъртите "риболовци" са още живи дотогава. Ба си и малоумните хора, слушах "изказванията" им пред някаква телевизия. Вместо да се замислят те какво могат и трябва да направят, за да има отново риба в морето, те търсят вината в... делфините, ама през дебелите им кратуни няма да мине мисълта, че хората сами са си виновни за състоянието на морето ни! Преди години ходих едно лято на Синеморец (което се води еко район). Преди обяд - добре, но следобяд на плажа "Бутамята" течението довличаше остатъци от контейнери за боклук. Българите невъзмутимо (или възмутено) се печахме на плажа. Чужденците станаха и започнаха да вадят боклуците от морето. Че и тези "рибари" така - те не са виновни, делфинити обаче - да!

Абе получовеци. Спрете да ловите риба като изоглавени и природата сама ще се регулира. Като им намалее храната, популацията на делфини също ще намалее. Ама неее, що да не ловим в промишлени количества и после квото ни пречи да унищожим всичко и него го избиваме.

Рибата не е малко, водата е много. Да източим малко Черно море.По този начин: 1. Ще увеличим гъстотата на рибните пасажи. 2. Ще открием място за нови хотели, съответно всички ще бъдат 1 и 2 линия. Ба*си яката идея. Мно'о съм умен. Не мога да се понасям. Заболя ме главата от интелигентност.....

Квота за лов на малоумни рибари предлагам.

Да го духат рибарите.

Риба нямаа, риба. Толкова е намаляла, че делфините си вземат храната от рибарите, които пък са им я уловили. Преди 40 г. имаше 2 пъти повече делфини, ама и риба, и стигаше за всички.