Работодателите не търсят висшисти в Русе

В Русе работодателите не търсят хора с висше образование и те най-трудно намират реализация, като проблемът се задълбочава.

Обратно в новината

Коментари - Работодателите не търсят висшисти в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за какъв бизнес в Русе става реч, правилно е да не се търсят висшистите толкова, колкото са очаквали - нямат покритие с дипломите си пито-платено, нямат подготовка, дипломите им са получени по най-комерсиалният начин, такива "образовани кадри" никой не иска, но си е друго, ако "бизнесът" плати за подготовката на кадрите си - плаща образованетио им, храна, джобни, договор за работа - поне 3-4 год. във фирмата, така е в нормалните държави, техният бизнес не е по- прост от нашия

Тоест бизнеса търси само ниско образоани и ниско платени кадри, които да експлоатира на воля при нечовешки условия на труд и нередовно плащане.

Е кви да търси за шивачки примерно, с 3 езика и магистърска степен ли?!?

Честно, не ми се коментира дори. Вместо общинска администрация да се занимава с бизнес климата в града, разрастване, стратегии ... то малоумните комплексирани идиоти забрани раздават. Не се къпи в Дунава, не спирай на Борисова да заредиш магазин, че паяците сноват ... в тази община освен алкохолици боядисващи си косата и дребни душици /че и по ръст/ има ли друго ? А, да .. има бе. Крис Груп ... повръща ми се.

Не търсят, щот всички там са прости!!!

Почнете да плащате както трябва и ще имате кадри.Например как да има шивачки като заплатите в бранша са малки и се дават със закъснение.

Мнението на директора на Бюрото по труда не е обективно - никой, уважаващ себе си специалист, не се регистрира там, освен за периода на обезщетение, ако е изгубил работата си. Защото е ясно, че Бюрото не предлага атрактивни позиции за висококвалифицирани кадри - те се набират по друг начин, а не от чиновниците на бюрото, които са толкова дабеч от понятието "посредник на трудова борса".

То и работници не трябват а роби. А и ако си плащат, че ходят на работа, ще е най добре. Малко са свестните работодатели. Чета и за програмисти и какво допринасят за БВП - нищо. До кога, ще Ви храним бе хаймани -шефове и работодатели, чорбаджии и изедници.

Ами вярно е - при ок. 70 хил. абитуриенти, почти толкова места и във ВУЗ-вете. После - за мен няма работа, защото съм завършил висше, а ми предлагат магазинер или оператор на поточна линия. Така е - и той си е прав. Трябва да направим като в Англия - да се ограничат ВУ и да остане спрямо % от завършващите средно. Така и образованието ще е по-качествено, а ще има и вишисти, ще има и специалисти със колеж, ще има и средно с квалификация. И това с университетите тръгна от 10-на год. като хукнаха да правят факултети и филиали във почти всеки град в Б-я. Затова сега вишист се вика на някой, който е с поне 2, знае 2 езика или тези с докторантура.

То пък едно образование половината не могат да пишат като хората само си развяват дипломата.

абе Баки, абе Солак аман от такива шефове като теб, що не си мълчиш ами се изказваш неподготвен.

Човекът казва едни банални истини, които всеки знае...Това, че е турчин ли ти пречи?!

Какво животно е това ВИСШИСТ!По рано ВИМЕСС бълваше само инджинери,сега хиляди прависти,еколози,теляци- пардон рехабилитатори,европеисти и др.геополицистии т.н. Искат от току завършил висшист! поне 3-5 трудов стаж по специалноста! а този солак от бивш учител в турските села стана ШЕФ. Ректора на РУ раздава дипломи и хонорари и д-р хон-кауза без кауза, нашите младежи бягат в странство на запад да станат о-пер т.е. домашни слуги или стр.работници,кухн.персонал с дипломи на ВИСШИСТ.

Кой качествен специалист ще тръгне да си търси работа в това бюро по труда? А не в джобс.бг и т.н.

Аз съм програмист в Русе и даже не го знам къде е това Бюро по труда. Но знам за link, link... Това бюро да не е от онези държавните дето намират работа само на чистачки и заварчици?

То па едни юристи и едни счетоводители мааа,видяхме до къде докараха държавата.Всеки чел недочел правист или финансист банкер,глупости,глупости.

Доста елементарни коментари! Навсякъде икономика базирана на производство изисква основно ниско средноквалифицирана работна ръка и е нормално работодателите да търсят хора със средно образование за тези професии. Отделно бизнесът в Рс има нужда и от висококвалифицирани мениджъри/висшисти/ с опит /и там заплащането е сравнително адекватно / с някои изкрючения/ на пазара на труда в БГ

Средно образование не означава ниска квалификация.

Какво откритие само! Проблемът в БГ е на национално ниво, и единствената причина за това е "бълването" на висшисти, голяма част от които са без знания и умения, и далеч надвишаващи нуждите от хора с такъв образователен ценз. Висшите кадри, било то управленски или инженерни, трябва да имат какво да управляват или инженерстват. Тук ръководните кадри се назначават не по кадърност, а по роднинска и шуро-баджанашка линия, а производство, което да има нужда от кадри, реално няма. Малкото, което има (Монтюпе, Витте, и др.) плащат на инженерните кадри толкова, колкото да не умрат. 1000-1200 лв., при аналогична заплата в техен завод 6-7000 евро. Докато "бизнесът" не разбере, че няма как квалифициран работник да работи за 500 лв., оправия няма.

Монтюпе и подобните не търсят инженери. Търсят пъдари да им наглеждат работниците.

За Монтюпе и Витте не знам, но 1000 лв -1200 лв са мираж в другите от бранша.

Какви вишисти? Та то има ли нещо да работи в Русе? Та да трябват вишисти? С тази "демокрация" мамито ни се такова,заприличахме на село! Особено по времето на ГЕРБ!? А какъв град беше само Русе? Алсъна сега демокрация. Вишистите ще мрат гладни или ще бегат на терминал 2!

Русе затъна с двата крака по времето на Калчев. После приятели от Русе ме бъзикаха, че и в София ще стане тъмно без една крушка на улицата, когато онзи мазник и крадец го направиха на министър

В Русе проблема е изключително голям и става все по-голям. Работодателите искат само ниско образовани хора с цел лесна манипулация. Види ли се, че си чел дори трудовия кодекс и си без работа. Осигуряват се на ниски суми и се карат да подписват молба за напускане още преди да си постъпил на работа. За по квалифицирани кадри да не говорим, такива на бизнеса не му трябват. Изхода е един - беж от Русе.

Що ли от снимката само вишисти си личат. За такива дейности какви кадри искате господа работодатели? Слабо орентирани в дебрите на законите са добре дошли при вас за да ги манипулирате.

Ъъъ, квалифицирани кадри нямало. Пред седмица някой изквича. После пък, те не били нужни :)

Глупава статистика, първо висшистите не остават там, второ работодателите си ги взимат директно от университета, преди да са завършили, трето шефа на бюрото да си ходи !

нисто не разбира този юнак, ама нисто. скоро сте си ходи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Коато дойдат ГЕРБ, ще се изпосменят всички директори на бюра по труда - както става при всяка врътка на правителствата....Скапана държава!