Коментари - Стачните комитети: Оставяме София без транспорт на 15 май | dnes.dir.bg
назад

Стачните комитети: Оставяме София без транспорт на 15 май

Стачните комитети на двете общински дружества в транспорта са решили категорично, че ще стачкуват на 15 май.

Обратно в новината

Коментари - Стачните комитети: Оставяме София без транспорт на 15 май | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всеки трябва да си търси пари за свършената работа, не само от градския транспорт Всеки който работи. Ако ти си глупав и ти дават повече пари от колкото работиш искати се да не стачкуват другите но ако работиш търси си парите. А за селяните без тях неможе, в другите столици си имат имигранти тук им казваме селяни както и да е, няма как да имате всичко без някои да свърши работата китайците немогат да свършат всичко

Нека да стачкуват, ако питате мен не 1 ден а до края на дните си. Тогава ще се освободят софийските улици от този скраб, който се нарича градски транспорт. Пойелавам и на шофжорите на маршрутки да ги последват. А софианци могат да си ползват колите и да се радват на нормално движение, без задръствания и кошмарни ситуации, които в 90% от случаите се предизвикват точно от тези шофьори. А онези, които намат коли да се привижват пеша или с велосипеди - поне е по-приятно и здравословно!

До Рени Не мрънкам! Само ти се чудя на акъла защо Тренчев не е управляващ а синдикалист и като стане евродепутат какъв ще е. Не ми е ясен термина управляващ, а и аз си имам кожен салон. Не ме месли!

Тези дебили и селяци - шофьорите , са си овце. Не могат ли да се усетят , че ги използват за политическите игри най - вече на синдикалните им лидери.Защо някой ( от овцете ) не се поинтересува колко пари взимат тези , които ги организират да стачкуват? Не разбират ли защо го правят точно сега ? Какво са направили синдикатите за шофьорите ? НИЩО . Тъй като шофьорите са най-зле образовани и наивни са най-лесни за употреба . Защо никоя друга гилдия не организира стачка ? Може би лекари , учители и другите по-образовани съсловия не заслужават увеличение ? А и кой им дава право на тези от градският транспорт да извиват пръстите на софианци ? Заради шепа идиоти ще страда София . Всички които ще стачкуват да ги уволнят , пък тогава ще ги питам къде ще си намерят работа с тяхното образование и квалификация ? Кой ще им даде повече пари и после и на него да му стачкуват ? Накрая както и след другите стачки овцете ще го оближат , а организаторите и провокаторите ще потриват доволно ръце . НЕ БЪДЕТЕ ОВЦЕТЕ ! ! !

Моля ви хора не бъдете овци.Защо тук непрекъснато повтаряте думите на Вълчев.Та той използва древното правило разделяй за да владееш.Противопоста учители срещу шофьори.Но помислете двете страни не воюват и няма за какво.Врагът е обш и се опитва да ни разедини.Помните ли същите тези управници как обиждаха и учителите докато стачкуваха и пак подценяваха труда им,като казваха,че не правели нищо.Много бързо забравихте.Смазаха стачките на учители,на лекари,сега искат да смачкат и тази.Не им се връзвайте за пореден път.Шофьорите имат права и ако са единни и успеят да извоюват дори нищожните си искания,всички ще сме направили крачка напред.

От 30 г. живея в Люлин - комплексът на изгонените софиянци - гигантската спалня на София.Пътувам всеки ден в най- добрия случай по 60 мин. на отиване и толкова на връщане от работа в най-остарелите и гадни транспортни средства на градския транспорт / само не ми споменавайте метрото ! /.Винаги съм съчуствала на горките шофьори и ватмани и то не само за строшените превозни средства , с които ни возят , но и за всички безумни промени в маршрутите, които измислят болните мозъцип на разни общинари,които седейки в удобните си шефски кресла и возейки се в топлите си автомобили измислят .Шофьорите и ватманите са потърпевшите отн нашия гняв.Отделно са задръстванията и всички други неудобзтва на движението по улиците на София!Но , да винаги има и едно но.. С какво съм виновна аз за ниските им заплати , за лошите им условия на труд че да бъда наказана на 15 май дй ходя пеша 11 км до работата си по разбитите, задръстени от коли и разрушени тротоари ? Ами ако някой си счупи някой крайник или човек със здравословни проблеми пострада движейки се пеша?Защо лекарите по закон нямат право да стачкуват ефективно ? Защото има риск за живота и здравето на много хора , нали ? А в случая , според вас как е ? Подкрепям исканията им и то най- вече в частта за условията им на труд. За заплащането считам , че всички в България , препитаващи се с честен труд са ощетени !Възразявам срещу формата - спиране на транспорта! Така се наказват хора ,които нямат никаква вина и благодарение , на които шофьорите и ватманите се изхранват

Неразбиращ,който никага нищо няма да разбереш.Първо Тренчев не е работодател,а синдиколист.Второ имаш грешни предстови за живота.Трето не обиждай хората,които не разбираш.И четвърто ако ти е някакъв проблем транспорта само кажи и по време на стачката ще те возя безплатно с моята кола до където кажеш.Колата ми е хубава с кожен салон и вс. екстри,така,че ще си доволен.Само спри да мрънкаш.

КВ,и аз мразя селянията и простотията,но тук не става въпрос за това.Погледнато така обаче и сред шофьорите сигурно има софианци,а останалите са дошли да ни вършат мръсната работа.Що не станеш и ти шофьор,като толкова им завиждаш.Но това са глупости и въобще не е там въпросът.Преди да си някакъв там пътник,ти си човек и гражданин,а не роб.Затова трябва да подкрепиш тази силна гражданска позиция.Нека не мачкаме този опит хората да си извоюва правата,само за да не ни се наруши удобството.Ще минем за известно враме без транспорт.Дори съм сигурна,че и ти имаш кола,пътувай с нея известно време,нищо няма да ти стане.Е ще платиш на общината половин дневна заплат,за до паркираш на улицата,но кой е виновен и за това?

Неразбиращ (10.05.2007 г. 21:21ч.): Наистин не разбираш. Тренчев няма с кола със син буркан. нещата са стигнали до там, че и той самия няма глас в стачката. .

За бога братя не дупчете .............. и пред общината в тоз час идете, за накърнените права компенсация потърсете........

Много добре казано, напълно съм съгласен: Гадно и мързеливо племе са шофьорите от градския транспорт, ватманите и др. отрепки. Това че слушат чалга и миришат е техен проблем. Това че ни натрапват селския си манталитет е кофти. А вместо да мрънкат да хванат да се стегнат! Това е пазарна икономика - като не им изнасят условията на труд, като са им малки заплатите да напускат - ще дойдат на тяхно място други селяни/роми - общежития, храна и др. екстри... А не забравяйте че през 1990 г. те развързаха инфлацията с първата стачка!

Чета,чета и за пореден път се убеждавам,че не сме народ. Стачкуваха учителите-плюехте, стачкуваха и лекарите -плюехте, сега отново. ТОЛКОВА ЛИ НЕ ВИЖДАТЕ ИСТИНАТА БЕ ХОРАААААААА ОКРАДОХА НИ , ЗАРОБИХА НИ ТИЯ ИЗРОДИ УПРАВНИЦИ....

Аз също предлагам ДА ИМА СТАЧКА ,но от ползващите градския транспорт,защото по-голяма част от тях получават 1/4 ОТ ТЕХНИТЕ ЗАПЛАТИ ,но въпреки всичко са редовни пътници.Да стачкуваме и ние като не перфорираме билети и не купуваме карти да ги питам тогава какво ще папкат недоволните шофьорчета и темподобни тъмни субекти дошли от дълбоката провинция...За съжаление ние всекидневно сме принудени да търпим селянията и простотията им .СЕГА Е МОМЕНТА И НИЕ ДА ИЗРАЗИМ НЕДОВОЛСТВОТО СИ КЪМ ТЯХ :)))))))

КАВО ЩЕ СПИРАШ ТИ БЕ ВНОСА НА ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ЛИ

скапана държава.

Още един отрасъл с ниски заплати... ама и те не работят чак толкова качествено че да си позволят такива изисквания, сори! А пък ако става въпрос за заплатите, идете в която и да е болница и питайте един млад лекар кво прави 300 лв. след 10 години учене, да не би на хирурзите да им е по лесна работата?!

Това, пий по-малко бе, Брато! И, ако пак си пийнеш повече-не пиши, а се закрий с някоя мацка! Ако не си пил, а пиян си се родил-закрий се по на дълбоко, преди още веднаж да плюеш България! Защото, ако го направиш-ще ти отвинтя яката на ризата на обратно!

Тъпотия! Какви са тия стачки? Майка ми взима по-малко пари като учител и какво някакъв с основно образование ще ми се звери, че иска пари. Хайде няма нужда, че и на работа не мога да ида като хората. Само глупости, дано нищо не им дадат!

ако това е държава...- бах ти и държават е това!!!! Дето не има понятие съвест... добро, прошка, човечност???? Бах ти и простотията... Защо така, бре??? Закрийте България!!!! Закрийте я мизерната държавица, спрете и мъките!!!

magat mi e shofor i vzima chisto 400 lv.Njama shofor ot gradski transport koito da vzima 1000lv!Edin profesor vav VUZ vzima chisto 600lv.Az rabotja v Sofiiskija universitet i znam tova.Vsichko drugo koeto se pishe tuk s SILNO PREUVELICHENO.

тук си ми е супер,не съм се тъпкал в автобус неэнам от кога,живея с 450 лв. и ми е супер споко.

Nadqvam se stachkata da bade masova i da prodylji nqkolko dena. i dano NDSV si spomni 4e ima otgovornosti i 4e tova mu e posledniq mandat. Ministyr Vyl4ev da nameri dostaty4no pari za u4itelite ili da si otiva!!!

Тук се говори, че трябва да покажем на управляващите...(??? Кой стачкува и кой е управляващ? Какъв е Тренчев, каращ кола със син буркан - угнетен трудещ се? Що за дивотия от ББ който подкрепя стачниците - че нали той им е работодател. Да не гласуваме на изборите - че не гласувайте! Царят е добур - ура за царя! Царят е лош долу царя да живее ББ. Като се вдигне страната - и какво ще ядем? Готов съм да се обзаложа, че го предлага нископлатен чиновник, който е никому ненужен. И какво ще стане ако се вдигнат всички заплати - май трябва да пиете хапчета за опресняване на паметта - Жан Виденов ги вдигаше ВСЯКА седмица.(

Анализа показва следното по всички линии на автобусите, трамвайте и тролейте се движат прекалено много коли, които са със зает капацитет не повече от 80-120 минути. По основните линий на всички видове наземен транспорт трябва да се прецизира графика и вън от гасовете 7-9 и 17-19 автобуси, трамваи и тролей да се движат на 15мин. Болшинството от обслужващите районите Младост, Люлин, Дружба и Надежда се движат по еднакви маршрути. Тази стъпка ще облекчи трафика по Сливница, Цариградско Шосе, Оълченска и други важни артерии. Когато комисия анализира ситуацита, ще види километрични опашки и струпване на огромно количество тролей,трамвай и автобуси на всички кръстовища, по всяко време от 7 до 21ч. по горепосочените булеварди и ще констатира не повече от 10-15 пътници. Така освен всичко ще се реализира значителна енергийна икономия. Така че, по-малко шофьори с по-високи заплати

Тука е най-голямата сбирка на дървени философи!

Пука ми!Га идваха за жителство не стачкуваха!Хайде на село при воловете!Ако върнат София на кореняците/тези на които и дедите и прадедите са живяли в града/ няма да имаме нужда от селтаците ватмани и шофьори!

Днес някой поясни, че водачите от градския транспорт получават месечно около 1000 лв! Е, какво повече искат! Да бъдат уволнени всички, които стачкуват, за да се научат-по Света няма такава какафония! Да отидат да работят на частно, па ще ги питам дали ще смърдят с часове по последните спирки и дали ще искат заплащане за седенето и дали ще пушат в колите.

браво стачкуваите авсички които казват че са софианци и заплатата е добра нека да пробват

За да се постигне нешто трябва сапротива и именно тази сапротва е стчката , на никои няма да му стане ништо ако походи пеша или един ден отдели 1,50 за марширътка .И шофиорите има своите права и задалзения те искат но и дават всеки трябва да заслузи това което иска и смятам че те са го заслужили.И учителите и лекарите трябва да взимат повече но да показат по някакав начин че го искат .......и то по правилния начик като всички европеици.

AIDE,STE POXODITE MALKO PE6A,I BEZ DRUGO POVE4ETO STE ZATLUSTELI!

Казват,че на ден превозвали около 800 хиляди пътници.Да допуснем,че от тях 100 хиляди се возят с привилегии или гратис.Остават 700 хиляди.Ако те плащат примерно по 1 лв,макар,че тази сума е крайно занижена,в касата на ГТ биха постъпвали около 700 хиляди .Къде потъват тези пари?Не са ли достатъчни те за издръжката на компанията и за определяне на заплати,съобразени с условията на труд.Аз мисля,че в Софийския градски транспорт злоупотребите и корупцията не са по-малко,отколкото в другите общински предприятия.Преди да пристъпят към стачни действия работещите в тази компания трябва да си отговорят сами защо въпреки нарастващите приходи от увеличените цени на билети и субсидиите ,компанията отчита загуби

защо градския транспорт не се самоиздържа та да видим какви заплати ще вземат. не станаха ли твърде много тези дето искат да ги издържа държавата:лекари,учи и общинска администрации,култур май много са тези дето искат да живеят в демократично общество на социалистически начала. а истината е много проста, който не му харесва държавната работа да напуска, да запретва ръкави и да види как се вадят пари без да чакаш някое число на месеца вали или гърми. и да ви видя тогава господа или може би другари стачкуващи. защото с тези стачки няма да докарате нищо друго освен инфлация и отново всички да станем милионери и така до безкрай.

Започвамеги!!!!!!!!!

Ако искат да ги третираме като човекоподобни да се позамият, да се обличат по-спретнато - едно време барем имаха униформи. Те са селяни мръсни и ако не ги унифицират - униформи, шапки, т.н. ще продължат да ни срамят! Нека да стачкуват, да пуснат на тяхно място войничета и за една седмица ще се върнат с подвити опашки!

До Хей Джо: Как да не пушат лоши цигари и да се къпят често с тези заплати???

Драйвърите или да карат без да мрънкат, и всяка сутрин да целуват софийската земя че ги е приютила и са се измъкнали от копторите/оборите и др. дупки! Гадни и безочливи селяни - получават незаслужено високи заплати, бонуси, осигуровки. Да бачкат или да се връщат на село да си пасат себеподобните! Направиха общежитията на кочини....

Добре, ама като карат все едно са натоварили картофи, ми не заслужават високи заплати. Тежък им бил труда, на много хора им е тежък труда, не само на тях! Много хора умират от преумора, не само те! Да вземат да се държат към хората като към хора и тогава да очакват обществена подкрепа! Такива екземпляри съм виждал, че и 10 лева заплата не заслужават.

Гадно и мързеливо племе са шофьорите от градския транспорт, ватманите и др. отрепки. Това че слушат чалга и миришат е техен проблем. Това че ни натрапват селския си манталитет е кофти. А вместо да мрънкат да хванат да се стегнат! Това е пазарна икономика - като не им изнасят условията на труд, като са им малки заплатите да напускат - ще дойдат на тяхно място други селяни/роми - общежития, храна и др. екстри... А не забравяйте че през 1990 г. те развързаха инфлацията с първата стачка!

кво се случва...продулжават да си плащат!70 ст. за билет?! Как пък не!НЯМА ДА ДУПЧА!Ще си купя колело!екологично и практично! ;)

Според мен синдикатите винаги се намесват там където имат някаква изгода.Със сигурност са ндушили накава далавера и за това организират стачката.Нека да има стачка,но защо по този начин,защо не организират цялата страна.Където и да погледнеш никъде нищо не е както трябва в тази държава.Вижте какво правят хората в Италия,Гърция,Франци и др.- всички стачкуват т.е. взаимно се подкрепят.парализира цялата страна и наистина резултати има от тези стачки.А тук само се плюем,всички негодуваме за едно или друго ,но в същото време нищо не правим за да променим положението,защото всеки дърпа чергата към себе си ,а синдикатите са синдикати проформа,само да се колкото да се каже,че ги има.Ето за това политиците ще си ни яздят както искат.

Пак до учителка.Не ме разбирайте погрешно.Уважавам Ви заради избраната от вас професия.Така съм възпитала и сина си.Защото е истина,че вие носите духовността на нацията и сте помогнали на не един човек да стане личност,а в бъдеще и добър професионалист.А ако някй си позволи да ви оплюе,нека това си е за негова сметка.

ДО УЧИТЕЛКАТА.Нека и аз ви попитам тогава,след като смятате всичко това за несптаведливо,включи и липсата на подкрепа,заща сега допускате същата грешка и лишавате от подкрепа други,който макар,че не са ви колеги се борят за същото.Те не са роби и те като вас имат права.Аз подкрепям всеки справедлив протест за човешки права,независимо кой го осъществява.А който иска нека омаловажава нещата и се занимава със сравнения.

Добре шоферчетата били прости! Но те карат хора. А ние сме животни. Второ я се зинтересовайте колко шоферчета са получили инсулти през тази година. Защо сравнявате учителите с шоферите. Няма нищо общо труда е различен. На шоферите е по тежък в пъти! А защо не се огледахте мили съселяни в заплатите на депутатите и екстрите им. Значи все пак успяха да ни обърнат един срещу друг! Майната ви Българи! Ще се махна от тази държава завинаги!

НЕ САМО ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ДА СТАЧКУВА АМИ ДА СЕ ВДИГНЕ ЦЯЛАТА СТРАНА НА СТАЧКА - АМАН ОТ ТЕЗИ ИЗЕДНИЦИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИТЕ,КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ АГИТИРАТ И НА 20 МАЙ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ЕВРОДЕПОТАТИ. ТЕЗИ ОТ ПАРЛАМЕНТА СЕ САМОЗАБРАВИХА, А ДНЕС ЩЕ СЪОБЩЯВАТ ЧЕ ОБЯВЯВАТ И ТРИ ДНЕВЕН ТРАУР В НЕСЕБЪР ЗА ПОРЕДНАТА МУТРА - АМА ЗАЩО НЕ ГО БЯХА КАЗАЛИ, КОГАТО Е БИЛ ИЗДИГНАТ НА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ КАКВО МУ Е БИЛО ИСТИНСКОТО МУ ЛИЦЕ, А СА ГО ВКАРАЛИ ТИХОМЪЛКОМ ТА ДА МОГАТ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ И ЛЪЖАТ БЕДНИТЕ ХОРИЦА. МАЙНАТА МУ НА ВСИЧКО........ДА СТАЧКУВА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ В ЦЯЛАТА СТРАНА. ТО С НЕГО И БЕЗ НЕГО ВСЕ ТАЯ, ТАКА ЧЕ ЩЕ ПОГЛЕДАМЕ ПОНЕ МАЛКО СЕИР КАТО НА ФУТБУЛНИТЕ МАЧОВЕ, ЩЕ СЕ ПОРАЗХОДИМ ПЕША, ТА БЕЛКЕМ НИ ПОУМНЕЯТ ГЛАВИЦИТЕ ДАЛИ НО 20 МАЙ ДА ХОДИМ ДА ГЛАСУВАМЕ. ДЕЙСТВАЙТЕ БРАТЯ. НИЕ СМЕ С ВАС.................

ХАРЕСА МИ ИЗКАЗВАНЕТО НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪЛЧЕВ:НЕ МОЖЕ ЕДИН ВАТМАН ДА ВЗИМА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН УЧИТЕЛ!

закво са тия предизборни реклами? някой пере пари чрез тях??? лелееееееее... а, те са скъпи реклами... да ги бяха дали парите на нуждаещите се, не на оня дето ДУХА.. дето го духа... пак грешен ход, да!!!!!

всички са за бой!!!!!!!!!!!!!!!!! така не по европейски- братя и сестри!!!! израгаме се и то как, нищо, че сме ПО- ЕВРОПЕЙЦИ И ОТ повечето европески граждани, но сме едно побъркано и объркано балканско племе, което затъва... и то как... защо не стачкуват и шофьорите на автомобили, гледаш, изведнъж, и въздуха и столицата станали по- чисти, красиви и хората по- спокойни... мечти, мечти...

селяни без никакво образование, не ги е срам!не им ли стигат 600лв.?много хора с висше не взимат такива заплати.да си ходят на село,там може да изкарат повече!

Шофьорите на автобуси крадат нафта, а ватманите как да крадат ток ще ви попитам?

Не е вярно,че стачката на учителите имаше подкрепа сред обществото!Напротив- блоговете само се плюеше,че видите ли,не им стигат 200лв,за да си клатят краката,та и нахални.И с тези големи ваканции...А че не бяхме единни-това е вярно!Пусто овчедушие!?!Но не разбирам защо се отклонява въпроса от стачката на транспортните работници?То е ясно,че като стачкуват лекари и учители повечето хора са настроени негативно.Но като гледам,че транспортната стачка среща такава голяма подкрепа,направо съм изумена!?!Нередовен транспорт/да не говорим какво става след 21 часа/,агресивни контрольори-но само към пенсионери,ученици и майки с деца;към цигани/това роми е нечия измислица/-съвсем различно поведение,сякаш ги няма в автобуса или трамвая...И все пак това са хора/работниците в градския транспорт/,голяма част от които са със средно образование.Не че образованието е гаранция за интелект и култура де,но все пак...Наистина е срамота-професор в университет да взема 300-400,а ватман-800-900лв.Тов е моето скромно мнение,и понеже съм учителка очаквам да бъде оплюто,но все пак,Благодаря,че мога да го изразя!:)