Топготвачи и сладкари на състезание в Панаира

Топготвачи ще се състезават за Националната кулинарна купа на България в Международния панаир в Пловдив, като приготвят ястия с български продукти.

Обратно в новината

Коментари - Топготвачи и сладкари на състезание в Панаира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато нашите готвачи се състезават в приготвянето на "национални" ястия с манатарки, бонфилета и езици от чучулиги...., с всяка година българските ресторантьори се изместват от пазара на наистина традиционните балкански ястия - скара, баница, боб чорба, качамак, кебапи, кавърми, салати от пресни зеленцуци, лютеници и пикантни разядки и много, много други... На този пазар трайно се настаняват нашите балкански съседи - сърби, турци, гърци. Не че тези ястия не са традиционни и за тях - напротив, това е общата ни балканска кухня, но защо трябва в България да се налага марката "сръбска скара", например??? Нямаме ли ние наша, традиционна, сочна, истинска балканска скара???