Софиянци: Основен проблем е чистотата в града

Софиянци смятат, че най-големите проблеми в столицата са чистотата, пътищата и безработицата. Те по равно предпочитат десни и леви партии, сочи проучване.

Обратно в новината

Коментари - Софиянци: Основен проблем е чистотата в града | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само нещо не разбирам - идват избори за европейски парламент. Наред с въпросите за гласуването се пита и за теми за местни избори?!? То бива червена социология, ама тука вече се оливате другари. Изравняване на леви и десни избиратели в София. Е, тука вече избихте рибата. Това дори и др. Станишев не си позволява да твърди. Колко пъти трябва да ви бием на избори в София та да мирясате? А, иначе са прави хората - проблемите идват от селяндурите в София...

Всички проблеми на столицата идват от пришълците от провинцията.Всички искат да живеят в София ,но затова се изисква култура.Като гледам всяка втора кола с номер от провинцията ,пък били тесни улиците.-навсякъде задръствания.Вечерно време човек не може да се качи в прпълнените автобуси.Като прибавим и цигани с каруците скоро няма да станем европейска столица!!!

Най -големият проблем са циганите , оттам и замърсените зони на София. Като прибавим и тъмно зелените нелегални емигранти..... Овчев , къде спиш , бе лешпер ?!

"30 на сто от участниците са заявили, че няма да гласуват. " Че, за КОГО? Нагушиха се, хареса им да са във върхушката на власта! За КОГО? Да, дадем пари, на някой като Надежда, Костов, Бойко, Станишев, Доган.. Че аз от 25 години само тези имена слушам... Те са или в Парламента, или в Еврокомисията, или в някоя друга жържавна институция и дърпат конците - за пари! Еми, съвсем логично - Няма да гласувам!

"Мисли с ход напред" препоръча преди време Веско Топалов. Като НЕ гласуваш, маргиналите и тарикатите ще си гласуват и изберат техни хора да те управляват. Ако гласуваш - може и други като теб да изберат някой по-малко лош. Трябва да избираме, макар и по-малкото зло.

На първо място! - Дупките и вдлъбнатите канали! Следват - Боклука, който "УЖ РАЗДЕЛЯМЕ" и после всичко останало... Това е Столицата..

Моят най-голям проблем е как да уредя децата си да живеят достойно в правова европейска държава. Тук няма шанс за нормален живот. По улиците само изтерзани хора, като 20% от тях са ненормални. В транспорт вече не можеш да се возиш нормално без да си до някой клошар. Всички пари се държат от малък кръг безскрупулни тъпанари, които си мислят, че ще си ги вземат с тях на другия свят. И тъпите пенсии, неграмотните турци и продажните цигани пак ще гласуват, а бай Ганьовците ще ги домързи да си вдигнат задниците и да си упражнят правото на глас, спечелено с цената на живота на много по-достойни българи преди много години. Срам ме е, че съм българин - безпомощна, крадлива бай-Ганьовска сган.

Prav ste v tova, koeto pisete. Strach idva ot tona, s kojto pisete. Istorijata pomni edin takav podoben nadmenen ot parvata polovinata na minalija vek. Dvizite se po mnogo tanak led

Каква е тази параноя във вас? Казвам, че гласуването не трябва да е право а задължение, тъй като достойни хора са ни извоювали правото да говорим сега на Български, а не на турски, жертвайки живота си. Движа се по единствения останал лед и се надявам да стигна до твърда земя с бели хора. Знам, че в цял свят има несправедливости, измамници, крадливи политици, простаци, не-работещи институции, недостатъчно затвори и т.н. но тук ми идват в повече, тъй като не се вижда светлина наоколо и отпред.

е най-големият проблем - в мозък, бял дроб, черен дроб. И редовно крадящите парите за тези животни също са застрашени, както и децата им, но алчност, крадливост и простотия не им позволяват да го проумеят.

И голяма част мръсотията идва от бездомните кучета

Селяните вън от столицата.

бг, ти един коментар нямаш където да не обиждаш някой... иначе си душа човек, но днес си изнервен, а?

Най, най-големият проблем на софиянци е СОС и поредният кмет.

от една страна много хора-много смет,от друга клошарите само чакат до контейнера някой да хвърли нещо,навират се вътре и почват да ровят и изхвърлят навън,разбира се никой не си прави труда да върне обратно боклуците,вятъра ги подхваща и... не само това е причината за мръсотията,но е една от основните..

Не цапай ! Така по-малко се чисти и по-евтино излиза чистенето и остават повече пари - за детски грагини примерно !

ами като сте прасета кой ви е крив?и не ми излизайте с номера за селяните.

спрете да храчите по улиците и да си хвърляте боклуците през балконите селяни нещастни

ами при такава ПУЙКА-КМЕТ и Сталин и Хитлер заедно да им предложат, и за тях ще гласуват!!!!!!!!!! ТОТАЛНО БЛОКИРА ГРАДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ти какво искаш, шибан крадец от атака-бсп с одобрението на феса доган ага ли?

Проблемът преди всичко е вътре в хората. Докато всеки мисли, че 'другите' са длъжни да се съобразяват с него, а той (тя) може да си позволява всичко - от повсеместно изхвърляне на боклуци до нагло поведение с кола или без кола, няма да има промяна към по-добро. Решението на този проблем е с духовно, нравствено и социално израстване на обществото, но това е в разрез с поставените цели от Новия Световен Ред за пълна деградация на човешкия вид. Господ да ни е на помощ.

Предложение-общината да създаде училище за образоване на населението по битова и обществена хигиена..Боклуци,кучета,мръсни прозорци и пердета и т.н. .София е красива ,но хората са тези които ,унищожават красотата.

Поведение на обществено място трябва да се изучава в училищата - поведение в градски транспорт, по пътя, на спирка, в магазин, в училище, удома, хигиена и чистота. Човек трябва да е малко естет, за да го дразнят мърсотията, счупеното, грозното.

Cтолицата остана без дарвета. през 1985 година това бе наи зелената столица в европа. Hо доидоха свинете на власт след 1991 и я бастисаха. Cвинете станаха много ,искаме зелена столица и цветя,стига сте секли и ограбвали здравето на децата ни.

ами при нас паркчето бе "реституирано"(с фалшиви документи разбира се) срещу рушвет - общинарите горките да си построяли кооперацийка! И тъпаците дори преместиха магистрален водопровод и построиха кооперацийка-чудо - с 50 см тротоар!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Селяните дойдохме при селяните. А ти къде си се учил да пишеш? :)

Това за най-зелената столица, кой те излъга? :))

Безработицата в София е 3.6 процента, като трайно безработните са с основно или по-ниско образование. Тези с професии и висше образование са малко над 17 000 души.

Това не е вярно. И в София безработицата сред висшисти и среднисти е голяма, защото т.н. работодатели искат стаж, а като завършиш университета или училището какъв стаж може да имаш. Освен това много от тези, които работят не могат да намерят работа по специалността си.

Като завършиш висше, защо оставаш в столицата? За да плачеш, че няма работа?

Чистотата е много голям проблем. Също така безобразното шофиране, спиране и паркиране. Т.е. все неща, които ние си ги правим и познавайки манталитета ни трябва да ни контролират с много дебела тояга, за да не е така.

+ Българинът един елементарен мигач не дава, а претенциите му се големи

серем ви у уста милиционерска! Българинът няма никакви проблеми, като кара из европа, само в милиционерска българия има проблеми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А къде да паркират ма, ПУЙКО? това да не ти е самоковско село с 5 коли и 4 от тях седят в плевните за по-сигурно!!! това са над 400 000 коли, с НИТО ЕДИН НОВ ПАРКИНГ!!!!!!!!!!!! скоро ще започнат екзекуции, ще видите

Фъндъкова да хваща метлата лично. Тя за друго и не става - некомпетентността и е безгранична! ВЪН от Московска!

Я по-спокойно. Ако имаш желание ти се кандидатирай за кмет да те видиме колко можеш. Всички са силни да пишат във форумите иначе масово са си кръгли нули. Града ако е мръсен, това е заради просташката ни култура. Да ти припомния, че не кмета си хвърля боклука през прозореца и строителните отпадъци по поляните. Отделно от това се плащат смешно ниски данъци. Къща в борово плаща данаък от 100 ле. на година. За тия пари какво точно очакваш да видиш. Нали едно ходене в магазина да напазаруваш ти е поне 50 лв. , а ние искаме с тези ниски данъци чудеса. Вместо тък да се говорият празни приказаки е добре да се получат конструктивни предложеня. Само глупаци и хейтъри по форумите, един човек не каза нещо смислено и градивно...

Тя е учителка и да ходи да обучава децата. И без това има недостиг на учители. Няма подготовка и данни за кмет. Нито има икономическа подготовка, нито юридическа, нито е дипломат. Но понеже каквото й наредят прави и не възразява е много удобна и ще я държат до последно!

А къде е общинската полиция? Или ще съобщят по всички вестници и сайтове, че ще работят 2 дни еди кой си месец, за да глобяват нарушенията?

мълчи бе, тарикат. всички знаят защо софия е такава - ЗАРАДИ КРАДЛИВАТА УПРАВА!!!!!!!!!!!!!!

София е пълна с боклуци защото "софиянци" хвърлят все едно още са си на село, а и данъците си плащат по родните места а в столицата цапат

Ний селото, провинсията си я принесъхми у Софията и шъ си връляме дето сварим ко да праим, на друго ни сми свикнали

Чистотата на столицата - капка по капка вир става - една от вратичките за източване на пари от общината от наследилите "Титан" фирмички (те са все на подбрани хора - наследници на Красимир Арсов и др. подобни-тук случайни хора не се допускат ...), е т.нар. "ръчно метене". Дори в селата около София (и задължително в събота и неделя) има служители на тези фирмички, които уж метат улиците, а хората след тях почистват недовършеното ... Например тази есен една жена излиза и започва да мете пред къщата си листата паднали от дърветата, а на 15 метра от нея "метящите" от фирмите изведнъж сядат и я чакат да помете, като след това разбира се отчитат "свършената" работа и им се плаща от общината ...

Статията ми стои повече политическа отколкото реално допитване до обикновените хора. А София реално е по-хубава. Има още много да се работи по града, но определено има развитие.

не са само изброените, а и задъстванията, тоталната мизерия, подтискащия облик на града, грозни фасади и сгради, грозни хора, мизерен градски транспорт, разбити пътища и улици, тормоз от общината чрез центъра за градска мобилност върху жителите, лошо административно обслужване на гражданите, свръхнаселеност на центъра, в който са и почти всички административни центрове на държавата и общината и т.н. Все по зле става София с годините и енденцията няма да се обърне докато не се смеи начина на мислене на градоначалниците и не се изберат читави хора с мисъл в главата, а не тъпи чиновници от село

да се събуди гражданското общество...

А има ли такова? Защото просто не се вижда - само мърморещи хора, очакващи всичко да го свърши някой друг!

Основните проблеми са толкова много че безкрайността ни изглежда малка.

За кмета София е центъра и по-престижните квартали. Крайните квартали са мръсни е непочистени. В км. левски, където живея, улиците не са мити от години. Стоят напластени боклуци и стара шума, прахоляк навсякъде, а данъци плащаме!

А в Овча Купел и улици няма :)

Да,София някога беше чиста и измита,зелена и павирана,а "Овча купел" беше курорт,като "Горна баня".Но, надойдоха колибарите да строят "Кремиковци" и .....

е нали трябва да се започне от някъде, и логично е това да стане от центъра..Аз съм приятно изненадана как се е променил града след като 5 години не бях го виждала...Разбирам, че хората са нетърпеливи, и когато живееш там ти се струва че нищо не се променя, но истината е, че има промяна и то огромна...А и не е вярно, че кмета може да промени манталитета на хората, така че това с мърсотията има да стои още дълго...

Това не е вярно. И в София безработицата сред висшисти и среднисти е голяма, защото т.н. работодатели искат стаж, а като завършиш университета или училището какъв стаж може да имаш. Освен това много от тези, които работят не могат да намерят работа по специалността си.