Безработицата в Русенско нараства

За последните три месеца в областта броят на регистрираните безработни е бил малко над 11 хиляди.

Обратно в новината

Коментари - Безработицата в Русенско нараства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

безработицата у нас е поне 20+%,просто не се регистрират след като им спрат парите за временна! безработица. Иначе искам да стана държавен служител но нямам вуйчо владика или поне кмет. Като гледам колко мацета са назначили на държавната и общинска софра ще падне процента поне с 5. Останалите им плащаме всички застраховки и осигуровки,дори и здравни.

За да се научи българина да работи, трябва задължително да се позавърти на запад, и тогава ще му увре главата. Например в Китай съм виждал на доста места един лозунг: "If you don't work hard today, you will look hard for work tomorrow" Ето това е истината.

Българина го мързи. Иска само фейсбук и еврофутбол...

Новината е грешна. Правилното заглавие е: "Мързеливите в Русе се увеличиха" Къде е нормалното в ситуация, където има 10000 безработни и 7000 незаети раб. места? Само че истината е, че всеки иска 1000 лв. заплата, без да прави нищо. Не съм чул кадърен работник да не може да си намери работа. А пък който каже, че заплатите са малки, нека сам да започне бизнес, и да плаща ако иска и по 2000 лв. Тогава да говори. Останалото са празни приказки.

Изказването ти е малко крайно но съм съгласени и ще се опитам ако позволиш да те перефразирам. "Безработицата в голяма степен състои от нискоквалифицирани специалисти с високи пожелания или висококвалифицирани специалисти от които няма потребность, но и готовност за работят друга работа". И в първия и във втория случай държавата не е виновна колкото и срамно е да си признаят самите безработни!

Ами да ги таковам управляващите, дето щяха да открият 300 000 работни места. Предишните съсипаха бизнес. Тия го доразсипват и търсят от къде да идтеглят кредити, а здраната министърка иска да се плащат здравни осигуровки за цялото време назад. Безработен съм, нямам пари за хляб, болен съм и не мога да отида на лекар защото нямам тридесет лева за преглед. Откъде да взема пари. ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ, СПЕТЕ ДА КРАДЕТЕ.

Търси си по-упорито работа, сега е един от пиковете при търсене на работна ръка, политиканстването в нета е последното, което ще ти помогне, още по-малко с глупави призиви към политици. Всъщност троленето е един от малкото варианти за политиканстване срещу кеш, но не знам към кого трябва да се обърнеш

Така е, тролене е. Даже, що не му препоръча да отиде в Монтюпе - там нон-стоп търсят хора. Дето Стоилов се хвалише с работните места, които открива. Да де, ще умре от рак до три години, но ще има работа все пак.

ади таковай ги де то всеки приказва ама като стане дума за таковане никой няма стойте си увас и чакайте