Променят визията на центъра на Русе

Сух фонтан и фигура на уличен музикант, от който ще звучи класическа музика, ще има в Русе като част от проект на обща стойност 5,4 млн. лева.

Обратно в новината

Коментари - Променят визията на центъра на Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това добре, ама Борисова е улицата по която тръгват по-голямата час от хората, които посещават града на идване и на тръгване-плочките изкъртени от гарата до центъра, нама места за паркиране а има как да се реши въпроса за живущите и с боклука е така-ако се поучим от Истамбул може на самата Борисова да се сложат големи подземни бункери за поклук, които не са забележими особено и не миришат

Името на Славянска трябва да си остане. Или това е част от договорката за европарите?

По-принцип съм положително настроен към всякъкви такива новини, но ... Смятам, че нов ремонт на центъра и нови сухи фонтани са последното нещо, от което се нуждае града.

Ако изборът е бил европроект свързан с централната градска част или нищо, не виждам кой нормален русенец би избрал второто.

Е тия европроекти само за центъра ли са бе, мама му стара. Нали, за да се спечели даден европроект първо трябва да кандидатстваме. Да иготвим план и да го защитим. Еми стига сме кандидатствали само за фонтани на центъра. Русе има спешна нужда от доста други неща

Достатъчна е само реставрация на старите сгради, защото центъра няма нужда от промяна на визията. Парите трябва да отидат за благоустройство на кварталите.

Какви квартали, улици и осветления бълнувате, това не е ли финансирано по европроект, т.е по някакъв начин е свързано с туризма и не касае кварталите? Както и частните сгради по главната, както някой беше писал

Ние русенците докога ще мълчим и ще мърморим тук? Не може ли да покажем, че сме недоволни? Ще го довършат нашия град.

Преди няколко години заровихте милионите в градската градина не видяхме да е нещо по добро само някой хора се облагородиха-сега са следващите........ Защо като има пари които честно да се ползват не направите ОСВЕТЛЕНИЕТО в кварталлите в междублоковите пространства е тъмно и страшно само кучетата не се страхуват и се разхождат. спокойно.Там също живеят данъкоплатци. ОСВЕТЛЕНИЕТО.... колко малко искаме.

Визия? Български журналисти се правят на циливилизовани!

НАПИКАНОТО В СТАТИЯТА ПРИЛИЧА НА РЕФЕРАТ НА НОВОИЗБРАН КОМСОМОЛЕЦ, ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ И ПРАХ В ОЧИТЕ, НАКРАЯ ЩЕ ВИДИМ КАКВО СЕ Е КРИЛО ЗАД ВИСОКОПАРНИТЕ ПРОЕКТИ И БЕЗМИСЛИЦИ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ НА КАКВО ПРИЛИЧА ГЛАВНАТА УЛИЦА - НАГЪНАТ РЕЛЕФ, ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА, ПЛОЩАДЪТ ОКОЛО Х-Л ДУНАВ Е БЕЗОБРАЗЕН, СУТРИН ПРИЛИЧА НА КУЧКАРНИК И НА СМЕТИЩЕ,КАКВА ЗЕЛЕНИНА БЪЛНУВАТ ОБЩИНАРИТЕ НЕ Е ЯСНО...., А БОНУСИТЕ В ПРОЕКТА СА ВАЖНАТА ЧАСТ ОТ ЦЯЛАТА ФУКОТЕВИЦА - В ХИЛЯДИ ЛЕВА В РАБОТНО ВРЕМЕ НА ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОРИ - РАВНОСТОЙНОСТ НА ГОДИШНАТА ЗАПЛАТА НА ОБЩИНАРИТЕ, ЧЕСТИТО ДА НИ Е.....

Ейй, почнаха пак дуднеците и тролерите да раздават хейт и опорни точки. Темата е благодатна,нормалните вадете пуканките и се забавлявайте - действието ще се развива в обезлюдяващ се град, ще има гномове, просяци, бездомни кучета, крадливи но тъпи общинари, ще има битка между добрите русчуклии и лошите русенци-селяци и всичко това на фона на всеобща разруха, свиреп песимизъм и мощен нихилизъм. Ще е яко, но дори и да пропуснете баталията, спокойно, ще има повторение в друга тема по нататък. ВИНАГИ ИМА ПОВТОРЕНИЕ! :-)

не мога да разбера щом има хора, които пишат смислени нещта по-долу, кои точно избира управниците в русе?

Ами сигурно мнозинството,както каза лидера на кмета- "лош материал", докараха хората да мислят само за супермаркета като пени и лидъл и за гориво за 15-20г. коли-те нали са мнозинството! Нещо ме прецакаха с репликата.

Реставрирайте рушащите се сгради!!! Искаме зелени площи и поддържани сгради! Не щем винкели и падащи балкони по главната улица!!!

Алоо, сменете заглавието! Трябва да бъде оформено така: "Краденето на 5 милиона лева под формата на сухи фонтани и др. безсмислени неща започва в Русе" А първото изречение трябва да е: "ГЕРБ в Русе, под вещото ръководство на собственика на "преместваемото" заведение, се кани да крадне едни милиончета от това проектче, което "случайно" пак е спечелено от един кръг фирми, които винаги и само те печелят търговете. В други държави на това му се вика конфликт на интереси и корупция, а в Булгаристан-здраве да има.

Отидоха и последните зелени площи пред музея...И защо кичории-сухи фонтани и тем подобни,когато Русе прилича на грохнал старец;да се стегнат старите сгради,които са архитектурно наследство,да се оправят улиците,а не махнеш плочка-сложиш плочка и далаверата е ясна....НЯМАШЕ РУСЕНЦИ НА ПЪРВАТА КОПКА.......а кучетата все пак не са избиратели,нали?

Кой "умник" (кои "умници") ще сменя (ще сменят) името на ул. Славянска!? Ужас! И защо? Тази улица е един от символите на Русе. Създайте работни места, оживете града - но не сменяйте повече имената на улиците! Съвсем обезличавате града! Грехота е....

Ох мамо, Нунов и Дакев пок ще опапат половината пари !!!!

А бе управници смотани, оправете събарящите се сгради- Паметници на културата- по Александровска /и не само там/, оправете пътищата/ че не можем да си извадим колите от сервизите/, изчистете боклуците, измийте улиците, изчистете бездомните кучета, озеленете още където може, отворете парковете и градините... А вие шадравани, фонтани и скапани плочки по площада... Егати чукундурите сте всички, начело с малкия гном...

абе глупако мързелив - излез и почисти ти бе! в нормалните държави хората сами си чистят кварталите от боклуци, гледат си зелените площи и т.н. аман от мързелици, чакат други да им направят града чист и красив...

Знаеш ли как ми е писнало от търтеи на общинска служба ? Я точно ми кажи къде хората си плащат за почистване и озеленяване, ама махат с ръка и вършат работата на когото са платили ??? Просто селяндурите в Русе са страхливи и не им стиска да гепят сопите и да пребият всякакви общински паразити.

2015г ! подготовка за местните избори- той и БЙотов "реновира" централният площад,но загуби избирите,колко прибраха аверите му друга тема. Защо сух фонтан и то 2-3, предлагам фонтани и водоскоци с вино и бира,нещо като мед и масло поне до изборите. Вместо паметник на Канети по-добре на Обама или Размусен,не пипайте "Славянска" име от поне 100 години. Канети нито е българин нито русенец освен че по стечение на обстоятелствата случайно е роден в Русчук!

Спрете да крадете ! То бива - бива, ама вие просто сте нагли за бога !

Тия наши градоначалници срама нямат. Не стига ,че махнаха здравите плочи по площада и сложиха уникални боклуци които вече се люлеят като вървиш върху тях ,ами сега и сухи фонтани ще си слагаме .Вярно ,че има пари за усвояване ,но толкова много ли не им достига мисъл до главите да се дават милиони за неща които наистина са нужни на града ,а не за фонтанчета с музичка за 5 милиона в които ще се къпят най - вероятно уличните кучета и някой друг бездомник ще си препира дрехите вечер и то на фона на класика това не е новина хора - това е несериозно на фона на цялата картинка гр. Русе