Още едно щастливо семейство с 10 деца

Ивелина и Красимир отглеждат своите 10 деца в собствено жилище от 60 кв. м в Русе и разчитат на бюджет от малко под 1000 лв., съобщи Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Още едно щастливо семейство с 10 деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Струва ми се, че не е наша работа да раздаваме оценки на тяхното решение да имат 10 деца, щом си ги отглеждат без да искат нещо специално от държавата като циганите, които вечно мрънкат и искат...Обаче, нашето кметче, вместо да кани мамолетни мис Русе, да ги дарява с букети и да се снима с тях, не може ли да осигури някаква общинска подкрепа на тези достойни родители - с един безплатен ремонт на жилището им, да речем. Или да им предостави достатъчно голяма общинско жилище, според нуждите?!

не биха се съгласили . Преди да въведат закона за едно дете на семейство ,и в Китай е имало ЕКСПЛОИЗВНО РАЗМНОЖАВАНЕ И НИСОКА СМЪРТНОСТ . СЕГА китайците казват,че са здрави и щастливи ,и не умират както когато са имали много деца ,много мизерия и висока смъртност.Сега имат много по-добър стандарт на живот ,икономически растеж и даже право на 2 деца за онези,които са израснали като 1 дете. След 60-те години и масовата културна революция в Китай РАЖДАЕМОСТТА Е СЪОБРАЗЕНА С ИКОНОМИЧЕСКИЯ ПОТЕНЦИАЛ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЖИВОТ . ПРЕДИ не са имали образование,нито дори телевизор,нито здравеопазване за всеки. Сега ,след програмите за масово образование за всеки ,всяко семейство плаща ТАКСА ЗА УЧИЛИЩЕТО . СТАНДЪРТЪТ НА ЖИВОТ Е ВИСОК,ДОРИ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА Е ПО-ВИСОКА ОТ БГ МИН РАБОТНА ЗАПЛАТА. ДОРИ ИМАШЕ СЕЛЦЕ ,КОЕТО СИ БЕ ПОСТРОИЛО НЕБОСТЪРГАЧ . ИМАТ И СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ,ИЗВЪРШИЛИ ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КАТО ОБИР И УБИЙСТВО И ДР

дали на новината да се радвам или не. По-скоро недоумявам,защо раждаш 10, като не можеш да осигуриш нормални условия за развитието им, роди например 5 или 7 - трябва да са достатъчно за задоволяване на родителския копнеж за "много" деца. Не мисля, че е въпрос на смелост да не взимаш предпазни мерки и каквото се захване да го пръкваш, защото нямаш идея колко искаш да са децата ти - важното е да са повече от 2, пък ще ядат ли, ще има ли дрехи за всички - после ще му мислим, важното е да сме щастливи. Ами може и да става така - въпрос на интерпретация.

Завиждам им! За смелостта и решителността да отглеждат много деца! Благородно им завиждам!

Безконтролното раждане трябва да се контролира! Независимо от етноса!

Скоро се коментираше, че ще преместят мечки от един в друг зоопарк, зощото площа на клетките не отговаряла на европейските стандарти...Е, къде са сега господата Европейци и администрацията на "европейска" България...60 кв.м. за 12 човека...Дано Господ да Ви помага..

Нали се сещаш. че мечките не са отишли сами в зоопарка, а човек може да прецени последствията от своите действия. Имам 2 деца и НИКОГА не съм получавал детски. Живея в жилище с ипотека. Да така - това е моя работа и сам се оправям!

Браво на такива хора. Прекланям се пред смелостта им да отгледат толкова деца. Браво!

Чакай малко, те още не са ги отгледали. Само са ги родили.

Здравейте, бихте ли ми дали някъкви контакти на тези хора, много бих искала да се свържа с тех и да помогна с каквото бих могла! Благодаря Ви!

Само най-богатите и най-бедните могат да си позволят повече от 2 деца. Майката малко мургавичка изглежда,но сигурно е с прабългарски ген! Интересно след 10ина години да се повтори репортажа- да са живи и здрави,Господ да им помага и да станат достойни българи, общината да им даде безплатно по-голямо жилище и да им плати кръщенията в православната църква- поне това могат да направят.

нищо ново за циганите. Те (циганите) всички са щастливи щото са многодетни.Дано тези хора да намерят начин всички тези деца да им дадат образование и квалификации а не да отгледат бъдещо нещастници. Успех

Егати простаците!Решили и те като мангалите- да стават богати от несретните си деца. Абе, безотговорници, това да имаш много деца е за богати хора, а не за прошляци, но явно ги готвят за просяци и проститутки! Сган!

Е, то в Бг има изискване за минимална жилищна площ за куче, кокошка, крава, и т.н. Но явно за хора няма, щом 60 кв.м, обитавани от 12 човека, е похвална новина и никоя институция не се впечатлява или самосезира.

тези хора са щастливи!

АМИ ТЕЗИ ХОРА НЕ МИСЛЯТ ЛИ ЧЕ ДЕЦАТА ОСВЕН ДА ГИ РОДИШ ТРЯБВА И ДА ГИ ВЪЗПИТАШ И ДА ГИ ОСИГУРИШ.............НАЛИ НЕ Е САМО ВЪПРОС НА СМЕЛОСТ ДА СЕ РОДЯТ ТОЛКОВА ДЕЦА.......