София тех парк ще се строи напролет

Очаква се строителството на първия научно-технологичен парк да започне през май-юни, съобщиха от "София тех парк" АД.

Обратно в новината

Коментари - София тех парк ще се строи напролет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо положително след 24 години демокрация. Изграждането на технопарка ще задържи мозъците на България в страната и може би ще върне част от младите хора, работещи в чужбина. Нужна е генерална стратегия за икономическото развитие на България, която да се изпълнява от всяко следващо правителство, независимо от партийния цвят на управляващите!!!

Що дрънкаш откровени глупости? Кога това е било идея на сегашното правителство, като за този парк се говори от 2 г - тогава Орешарски още беше на село.

Някой знае ли дали НАП Младост ще се премести? Мястото му е абсурдно - труднодостъпно, високо, лиш транспорт, далече от Младост и се пресичат натоварени булеварди без светофари. Често го посещавам, но е супер неудобно

Има и по-лесно достъпно място за НАП Младост. Казва се интернет ?

Отесня веке БАН от толкова наука и 5000 новоизлюпени професори през последните няколко години. Затуй нов терен трябва - да се вихрят и наука веке да създават. Че науката назе чака ние да я създадем, не някакви Самсудзи и Епъли, които когат наший Правец 82 създадохме, те още под масата прави ходеха. Иначе - на печелившите честито! Ясно че става дума за усвояване на едни много пари.

В предния коментар написах и името на печелившия, или по-точно печелившата, ама нещо го изтриха.

Най-важната част на проекта ще е т.н. "пешеходен мост"! Той ще свързва "пусто" с "празно"...

Нямаме армия и бутат казармите само за да усвоят хубавия терен,а какво ще построят не се знае.Лошото е че и залата на школата на ЦСКА по ВОЛЕЙБОЛ май ще отиде зян също,значи и спрот няма да имаме.Волейбола в ЛЕВСКИ е като ....да ходим да се скитаме немили, клети, недраги! ....едни в зала Хр.Ботев,други в училище в Драгалевци,трети в зала Люлин(Сиконко) и четвърти на ст.Раковски ...хъшове от класа,това чака и ЦСКА. МНОГО ЖАЛКО ЗА ВОЛЕЙБОЛА в БЪЛГАРИЯ

Аве, в тоя гювеч, архитектура куче влачи диря няма, нап. данс. разкатават семкаджии и бозажии яко, но в тоя бранш всичко е ок. няма конфликт на интереси няма картел няма монопол, две три фамилийки си поддържат проектирането и контрола, разпределят постъпленията и всичко е ок. ега ти наглите архитекти и заспалите им колеги.

Пак ще дойда да Ви излъжа ,че ще открия работни места Ще купя имотите и земята за 5 лева ,като корумпирав Вашите продажни управляващи,общинари и архитекти,После ще ги препродам за стотици милиони.и дим да ме няма.После пак ще доида...Нали българите сте овце .....

Моля информирайте ни, не ни будалкайте! Насушахме се на приказаки за иделни инвеститори. Резултата е безработица, абсурдно ниски доходи, емиграция и загуба на 2 000 000 българи в мирния преход. Та колко държани пари ще похарчта? Кави опити и експерименти ще се правят? Защо не се използват съществуващите загради и лаболаторий на БАН? Ще се правят ли експерименти с хора и животни? Кави замърсявания ще се причинвт? Ще се изполват ли опасни химикали и изотопи?

Май по-лесно ще бъде Плевнелиев да се изнесе в Америка, отколкото американските компании, които кани, да дойдат тука!

Плевнелиев е прав... Вместо да изнасяме "мозъци", нека те дойдат ТУК и да инвестират... "ТЕ", да похарчат наистина пари, за да вземат! И да си платят парите у нас... данъци, такси, патент, и прочие... Така че, аз го подкрепям в това му начинание!

Че то доста терени си смениха собственността и се прехвърлиха насам-натам /особено от Министерство на отбраната/ по време на гербаджийското управление - сега тепърва ще гледаме сеир кой как ги усвоява!

За мен си бе добра идеята, там да се създаде правителствен център. Повечето министерства нямат работа в центъра. Ама чиновниците това май не им изнасяше... Ама аз съм от провинцията, задръстванията ме засягат не повече от веднъж в месеца и то за да се добера до някое учреждение в пъпа на София, дето да му се чудиш що не е в покрайнините. Та вие драги Софиянци му мислете.

Въпросът сега по-скоро да се добута метрото до бизнес парка на чехльо в Младост 4, после нов парк на 4-ти км и после се бута третия метро диаметър до него. Познато нали?!

Подхода е както при София Ленд Парк .....

Това платена публикация на Walltopia ли е?

Интересно дали ще се получи София тех парк или София смех парк?

Това ми звучи истински идеалистично! Там щели да идват едни фирми и да работят с едно оборудване, да ползват едни лаборатории и т.н.?!?!? Аз представлявам частна фирма, която разработва високотехнологични продукти. За да се създаде един такъв готов продукт, най-малкото което се изисква е да използваш материална база под пълния контрол на някой друг - това означава меко казано да разкриеш всичко, до което си достигнал със собствни средства, усилия и мозък. Това дори няма да е кражба, а ти сам си го даваш... Представяте ли си, как там ще се събират бизнес и студенти и ще правят какво?!?! ... опити ли, беседи ли, или нещо друго. Никаква мисъл в това начинание. Незнам чия идея е това, но ако някой може да ми разясни като на глупак, с какво точно и как точно, ама наистина точно ще се даде тласък на високотехнологичните производства /стоки и услуги/ в България?

да измисли Плевела - най-голямата герберастка калинка? Естествено че нищо свястно и полезно. Всичко е замислено с цел да се откраднат едни пари и едни хубави терени - типични герберастки номера.

Е да комунистическите номера са да държи изкуфели старчета в БАН, които не са реализирали нищо полезно освен някое книжле непрочетено от никой.

Питайте Чехльо, той обясни, че това е идея на правителството?!!!?

Имаше един диспансер на ул."Бистрица", та той се занимаваше с катара.

въпреки такива като теб, Плевела, герберастите и другите българомразци. А пък ако знаеш какво още е предсказала Ванга, най-добре е да се гръмнете!

Хубаво е че катарците инвестират, ама защо не се пише и за ислямския център който ще е там. А в последствие всичко там ще е под неговата шапка. Та идеята е, това да стане най-големия ислямски център в Европа. Пишете истината, не ми пробутвайте че е за технологии и бизнес.

И какъв е този ислямски център?

valerianski@yahoo.com

Каквито са всички подобни по света. Не ти се разрешава религиозна свобода, затова правиш културен център, университет, фондация и подобни камуфлажи. И като му дойде времето, оле-ле какво стана. Какъв Хай-Тех, какви 5 лв??? Ние не произвеждаме нищо!!! Ходи в бизнес-центъра в Младост-4, да видиш бъдещите ръководни кадри на България какви са, полу идиоти до пълни идиоти, ама всички с образование. А за ислямистите какво по хубаво от безмозъчна бедна маса(народ), за обработка и манипулация.

valerianski@yahoo.com

Да не забравяме, че ще има и жилищни сгради. Интересното, е че те няма да се продават или отдават под наем, т.е. ще останат на разположение на "КАТАР"-холдинг. Кой ли ще спинка там, за сметка на катарците??? Превръщаме се в гара разпределителна, за исляма към Европа.

абе ние в някакъв катарски съюз ли сме или в европейски? като била толкова хубава 'идеята' защо никой от европа не я подкрепя, а трябва моля ви се чак от катар?? е наистина е супер съмнителна постановката. аз бих казал едно голямо 'благодаря и чао' на такива.

То хубаво се строи, но с какви хора ще се напълни този тех парк, като всички кадърни се изнасят навън или работят на високи заплати в частни фирми.

Е това вече е проблем. Прав си

ЕТО ВИ ЕДНА ПРИЧИНА ДА СЕ ЗАВЪРНЕ ЧАСТ ОТ НАУЧНИЯТ КАПАЦИТЕТ ОТ ЧУЖБИНА В БГ. КАКВО ПО ХУБАВО ОТ ТОВА ДА СИ СИ ВКЪЩИ И ДА ИМАШ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА. АДМИРАЦИИ, АКО СЕ УСЪЩЕСТВИ ТОЗИ ,А И ДРУГИ ПОДОБНИ ПРОЕКТИ.

еееее намери се един да вярва, ако се намери и втори си направете култ към Плевнелиев

ТЕХНОПАРКА нще има нулев за БСП=ДПС, ЗАЩОТО: 1. Те немат нищо общо с модерните технологии- справка Мая Кюстендилската Череша и изборния кодекс по темата електронно гласуване. 2. Проекта не минава през техни партийни мафиотски организации и нема да могат да откраднат парите. ДОСТОВЕРНИ ФАКТИ

хубавия терен, също както софийския Дисниленд. Ще бъдат изпотрошени много пари, ефект ще има нулев, приходи няма да има, ще принудят фирмите да плащат за издръжка на някакви клатикурници, или ще се отделя от бюджета. Накрая под претекст че ни спасяват от огромни разходи, ще бъде продадено всичко на някой стратегически инвеститор от САЩ или Израел за жълти стотинки, там ще си правят каквото си искат чужди служби, и така ще приключи сагата на Офшоркото и герберастите за ограбване на поредния имот от софиянци и българите.

Комунисите мразат да строят щото нема да има пари за крадене

Не са комунистите, а президента роско.

ми тя президентша си е комунист! Секретарка на комсомола на Благоевград!

Уринарски нема да позволи. щото тепърва ще раздава пари на ромите заради изборите и няма да остане и лев неоткраднат

Абсолютна безмислица! В ТУ и другите университети има огромен брой лаборатории, в които от години не се прави нищо. Да не говорим за БАН. Сгради и инфраструктура има предостатъчно. В някои даже има оборудване, което с известен апгрейд ще бъде приемливо за добри научни изследвания. Въпросът е, че няма УЧЕНИ. Те се изнесоха отдавна. В университете преобладават хора в пенсионна възраст, а по-младите или са некадърни или бързат да поемат в чужбина където заплащането е в десетки пъти по-добро.

От цяла България, всички към София /в.т. число и бежанците/ !!!!!

И кои са тези личности от снимата ? Или така е по добре- да не се знае кого ще търсим, като не стане нищо.

Да-да, ще го построите веднага след завода за боклука

То за наука няма пари, тия ненормалници ще правят музей. Е, може да има логика - да вкарат науката в музея. В научните институти, работят вече само изкукуригали, напикаващи се "учени" има пари само за заплати -пардон за помощи, но не и за работа. Роско явно пак върти далавера с американците, за която пак ще плащаме ние.

Щом ДАНЧЕТО е казала ще се строи, това да не е Уринарски, само лъже и краде и нищо не строи. Ако някой има инфо за започнати работи по някакъв проект да пише. Не по спряни работи, щото са спряни всичките проекти, заради изкрадване на финансовите средства от страна на Уринарското правителство и раздаването им на Ромски фамилии

Какви сложни думички. Какъв изказ завъртян. Нов БАН ли ще правим?