НЕК също поиска поскъпване на тока

НЕК иска 150% увеличение за доставната цена на електроенергията. Според компанията цената трябва да се повиши от 1 юли от 1.32 лв. на 3.31 лв. за мегаватчас.

Обратно в новината

Коментари - НЕК също поиска поскъпване на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цари повсеместна подготовка за приватизация на държавни активи. Нали щяха да искат преразглеждане и на договорите с AES и Контур?

Това е , просто няма такава друга ДЪРЖАВА!!!! Толкова да мрази народа си , че да се опитва системно , брутално и нагло да унищогава народа си. Сигурно се е намерил купувач, за земята ни , но явно хората не вървят с покупката. Дано разума надделее , за да не стане като във Украйна???????

До изборите мафиотите от тройната коалиция в Парламента "ще удържат" положението-- но после ТЕЖКО на този , който ги смени!!!ЗА това ПОМНЕТЕ!!- като дойде време ДА ГИ СЪДИМ, никаква прошка!!!!!Отвратени сме от червената клика и турчеещите се помаци!!

Ако вдигнат тока не със 150% ами дори и с 2-3% правителството пада ! ТВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ! НЯМА КВО ДА ГУБИМ ВЕЧЕ !!!

ерпетата в албаня там ги чакат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И в Украйна..............

Най много НЕК се източва от под изпълнителни фирми със железни договори направени за десетки години напред Това са фирми или взети пари чрез комисиони от всички управлявали правителства след малоумния преход ,включително и с депутатски проститутки в парламента . В банковата система е същото , на всякъде е същото .

Я тоз как пристяга вратовръзката, предвкусвайки едни 15000лв. премийки за тримесечието.

С висше образование, 38 години трудов стаж, пенсията ми е 335 лева. Сега електромошенниците искат да плащам по 400 лева месечно за ток. Заплатата на директора на ЧЕЗ и 330 000 лева месечно. Пита се - това капитализъм ли е? Или точно това е капитализъм? Затова ли с пяна на устата идиотите вНС 25 години реват, че страната ни е обречена на мизерия и бедност? Толкова антинародна,антеивропейска, мутренска, перверзна антинационална политика не се поддава дори на коментар. Десните, вместо да се зъбят на несъществуващи комунисти, да насочат омразата си към аверите си, за които трябва да има само един лек - тоягата.

Да, в България точно това е капитализмът - връщаме се 60 год. назад.

Ей откога ги чакам да фалират тези монополи,то много драма много сълзи ,как да не ги съжалиш.Много просто решение държавата им откупува дяловете и кой от където е.Следва намаляване на цената по ниски разходи за производство и ето ти по конкурентна икономика

НЕК също поиска поскъпване на тока. Чакайте бе хора, още не са направили минималната заплата 700 евро!

Спокойно Господа! В парламента е избран Депутата БАТ САЛИ!!!Той е специалист в тази област!Щом е избран от Народа-Народа ще мълчи!

Кратко и много ясно: ОСТАВКА ИЛИ МАЙДАН

Не искам да влизам в политически спорове с теб.Но какво ще се промени като никоя партия няма ясна програма как да промени това.Единствено атака предложи тези дружества да се премахнат ,а колкото и да им симпатизирам ,ми е ясно че няма да съберат достатъчно гласове да управляват

Наистина ли смятате, че държавният монопол ще Ви продава евтин ток? И че има смисъл от изкуствено поддържане на ниска цена на тока - нали някой винаги плаща разликата между изкуствената и истинската цена, кой ще да е този някой - станишев и борисопв, може би, или това адово изчадие бареков? Проблемът е в унищожителната корупция, с ковето ни управляват производните на бкп и в ниските доходи, дължащи се на нея. Ако това не Ви е ясно, всичко друго е ала бала портокола:)

Откакто се появиха тези ЕРП-та, токът почна да спира по няколко пъти на ден, а лампите едва мъждукат. Микровелето не работи. Ами тогава да го спрат въобще. Поне ще остане да плащаме само такса достъп и пренос.

Ще ги свалиме от власт, ще дойдат другите, няколко месеца затишие и отново...... И така до края на света.

"... от 1.32 лв. на 3.31 лв. ..." - по каква аритметика това прави 150%??? В светлината на следващите изречения се числата стават от 100,43 лв сега до 102,42 след увеличението Или дирника са учили аритметика при Венету?

Увеличението е 1.32 150% или 1.32 + 1.32 150% = 3.30

Боко, ти не се обаждай!

Комунист,а?

Аз предлагам ВЕИ-тата да работят без печалба. Така ще има справедливост и ще се подкрепят усилията на АЕЦ Козллодуй и Марица изток - 2 да трупат загуби. Чрез вътрешно преразпределение НЕК, БЕХ, АЕЦ, ВЕИ и т.н. по веригата ще се хванат на едно пияно голо хоро и ще издържат до следващите избори. До тогава Ореха черпи с милиардни заеми, Стойнев говори сладки приказки за лека нощ и разбира се потребителя си бърка в джоба за да плати масрафа. Честито и Наздраве

скоро пак ще имаме нов шеф на нек

Кикимето ще е първият бушон който ще изгърми. Той хабер си няма с какво се е захванал. Енергетиката не е лъжица за всяка уста.

Защо само 150% увеличение ? Нека бъдат 200% по-лесно се смята. Само че преди това нека ЕРП-тата да заплатят на Българската държава всички разходи по играждане на електропреносната мрежа - материали, стълбове, кабели, човекочасове изразходени за всичките години строеж, амортизация на машини, гориво и т.н. Когато оня мазен австриец от ЕВН заплати до стотинка тези разходи на държават аи Българския народ тогава може да има право на глас по въпроса за цената на тока ! АКО НЕ МУ Е ИЗГОДНО ТОВА УСЛОВИЕ, ДА СИ ХОДИ !!!

Аз се чудя защо не взимаме наем от ЕРП-тата за ползване на електропреносната мрежа изградена не от тях а от Българската държава ??? След като я ползват те трябва да плащат наем, а не ние да им плащаме такса пренос !!! Ако не им изнася да си построят собствена мрежа ! СТИГА ВЕЧЕ СТЕ ОГРАБВАЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ! БЪЛГАРИНА Е ТЪРПЕЛИВ, НО НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ТЪРПЕНИЕТО МУ ДА СЕ ИЗЧЕРПА ! ЩЕ СТАНЕ КАТО ПРЕЗ 1944-та ! Хората ще разстрелват по улиците ей такива като шефовете на ЕРП-тата, които трупат милиарди на гърба на честните хора !

ако си транспортна фирма,да не би да строиш нови пътища за да извършваш услугата? не,но плащаш пътен данък за това,ала в същият момент "пътното" се грижи за пътищата!!! договорът е такъв(в енергетиката),че не плащаш данък или наем за мрежата,но се грижиш за нея и имаш съответните разходи. съсвсем друг е въпросът дали се злоупотребява с надписване на фактури за подръжката! според мен авариите и ремонтите са поне 90% реални,като се има в предвид участието на команчите в краденето на жици!!! до сега не съм чул червенокожите да крадът асфалт,но в кабелният бизнес еша си нямат!!!

1989г. - 45г. СТИГАТ ! от ЕС: много бързат тия Българи с промяната.....нави още 30г. комунистическа демокрация ..... от която естествено ние ще имаме най-голям интерес

поскъпване на тока или повече аварии-това е рекет. Цацаров да се сезира веднага.

Тези от НЕК пак си вдигнаха заплатите. Там има доста заплати над 20 000 лева. Затова не им излизат сметките.

СЛУЖИТЕЛИТЕ НА НЕК С ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ, А ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПЛАЩАТ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ, НО С БЪЛГАРСКИ ЗАПЛАТИ.

Абе на вас като ви доставят интернет или кабелна да сте виждали да ви искат такса за пренос? Ползваш това за което си плащаш, а мрежата и проблемите по нея са си проблем на доставчика!

70% съкращение на персонала в НЕК и тогава ще говорим.

вечен позор за биесиепие

фалирала компания дето все иска? Или партията и шушне на ушенце какво да иска...

Благодарете на червената мафия и другаря Овчарски! Винаги гласувайте само за БСП!

Командно -административната социалистическа енергетика отпътува към дяволите. От Бузлуджа се чуват социални аплаузи за изпращането й. Не се знае единствено в кой момент, управляващия кръг Станишев най-сетне ще слезе от потъващия кораб на командно -административната социалистическа енергетика, рожба на блъгаро-съветскта дружба.

Още един пример как журналЯта поднасят информацията, с цел максимален тормоз на читателя и още едно основание, че трябва контрол върху тях свързан с максимална репресия при подобни случаи.

Гнойната коалиция ще направи тока непродаваем в най-скоро време, защото ако не постъпне, НЕК ще фалира. Лъгаха ни, че тока е станал поевтинял, в същото време сметките ни за ток станаха по-големи!? Стягайте коланите, тока ще стане СКЪП, макар, че червените хмери за сега задържат цената до колкото могат. и така ще докарат държавата до фалит тези продажници. ОСТАВКА!!!

Държавния монополист също иска увеличение на цената, както частните монополисти! Ето че няма разлика между държавен и частен монопол! Монопола си е монопол, няма значение дали е частен или държавен! Тези които искаха да национализират разпределителните дружества разбират ли сега че това нямаше да има никакъв ефект? Само процентите на исканото увеличение можеше вместо 7-8% да бъдат 150%!

нек поискаха някой да им натроши прозорците ... и тиквите

Тия така ще напънат системата, че да изгърми точно за следващите :) Големи хитреци са рубладжиите, не ги съжалявайте, че рублата се срива :)

Единствения смислен коментар до момента!

А бой искат ли?

Баба ми казваше " На който не му понася да се изнася". Така, че ЕРП които отиват към фалит да си ходят!!!

Тук се говори за НЕК,бе,ТИКВИНИК.Аман от Лумпени,полуграмотни.

Правилно. На циганите кой ще им покрива разходите за ток? те са данъкоплатци. Работещите булгарани, които бяха така възторжени на 3 март, колко много сме дали на света. По-лошо ще става по- хубаво не. И дира да не ме изтрива.

Ами ще фалират. Времето е топло и консумацията на електроенергия е по-слаба. И затова надават вой, защото в джоба им не влизат големи суми. А пък те са свикнали да крадат. Мизерници.