Отиде си композиторът Тончо Русев

След кратко боледуване, дни преди рождения си ден, днес ни напусна композиторът Тончо Русев, съобщи семейството му във фейсбук.

Обратно в новината

Коментари - Отиде си композиторът Тончо Русев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон, България пред Великия композитор, човек и българин! Огромна благодарност на Маестро Тончо Русев за прекрасната, незабравима музика! Най-красивите български песни, най-вълнуващите музикални послания чрез стиховете на едни от най-големите български поети! Завинаги ще останеш в сърцата ни, Маестро! Огромнa e болката ни! Искрени съболезнования на семейството! Дълбок поклон, вечна памет и слава!

Отиде си композиторът на най- запеваемите, мелодични и прекрасни песни в българската поп музика.Нисък поклон и светла му памет!Неговите песни ще пребъдат!

Светла му памет. Отиде си един голям талант.

Вечна памет на Човека-Музика! Но песните му остават да живеят завинаги...защото са прекрасни!

Боби

Вечна, памет! И извинявам се за коментара извън темата, но редактора може ли да аргументира какво в коментара на REX малко по-надолу е "СПАМ или извън темата", може би аз съм тъп, но не виждам нищо, което да отговаря на тези критерии. Или вече ако напишеш 2 думи на руски и те блокират?

Светла памет! Беше велик и истински!

Поклон пред светлата му памет

Поклон и последно сбогом!Човек творил,в най-добрите години на България.Радвал милиони с своите произведения.Тъжно....

Почивай в мир! Твоите песни направиха света по-хубав, нас ни направиха по-добри! Поклон!

допринесе за създаването на такива звезди на българската естрада катоЛили Иванова, Васил Найденов, Веселин Маринов и др. И песните му докосват душите на хората,защото в тях има полет на човешкия дух,за разлика от музикалната помия и която ни залива масовата култура.Бог да го прости и вечна му памет.

Поклон !

Харесвах песните му!

Отиде си още един магьосник на българското изкуство. Прекрасна музика + красиви стихове = хит! Ето това са песните на ВЕЛИКИЯ МАЕСТРО. Поклон пред човека и твореца! Нека да почива в мир!

Бог да го прости! Tой ЩЕ живеe в нас!!

Признавам само "Аз съм Сънчо, ида от горица...." на другия велик композитор, но в изпълнение на актрисата Лина Бояджиева в оригинал, а тя беше съпруга на покойния също велик композитор Атанас Бояджиев. Жив е само синът им Кристиян Бояджиев. За Бай Тончо - или нищо, или само хубаво. Вече е късно за анализи и упреци. Все пак беше и творец, тогава нямаше как, за да пробиеш, трябваше и да се снишиш. Надявам се, че Лили ще излезе от одаята поне този път и ще му поднесе поне една китка лично.

Най-добрият, всяка негова песен правеше изпълнителите звезди. Да е светла паметта му!

Един Великан!!Поклон!!!Ще остане безсмъртен в сърцата ни с гениалното си творчество!!

Ми от Бургас е естествено! Големите музиканти и големите българи никога не са от София! Дано си е живял там, при морето и чистият въздух! Вечна памет!

Поклон пред човека и твореца за такива като него няма забрава

Един комунистически творец по-малко. Може да е бил гениален за времето си, но днешните стилове са далеч по-сложни и съвременни от това, което той си представя така, че всяко нещо с времето си!

НАЙ-НЕПРЕХОДНА е простотията...Сигурно не съзнаваш колко си жалък... БОГ ДА ПРОСТИ ГОЛЕМИЯ ТВОРЕЦ!

Бог да му прости всички волни и неволни прегрешения и да упокои душата му!

Слаб 2!

бираджиницата да знае че когато почине велик българин да не отваря форум за изява и писане защото някои малумници граждани които търкалят български език от кривите си езици започват да ругаят по памета на човека ......? така че какво да им казваш те никога не се получават ааааа ти много си убав ганиовцииииииии невежи ............................. почести за тончо и дано когато се прероди отново да е българин

Научи се да пишеш, преди да даваш акъл. Неграмотник!

Голям талант, оставил най-хубавите песни от българската естрада! Сбогом, маестро! Благодарим за прекрасната музика!

Дълбок поклон . Такива хора ще останат в сърцата ни завинаги. Почивай в мир творецо.

Колко жалко, за този великолепен, неповторим творец, коментират само тридесетина души...Ако бе Криско или Жана, щяха да леят сълзи стотици, ако не хиляди. Това не може да е България, страната, която някога обикнах. Ужас.

Чудно ми е дали суперзвездата дриско, Гери Никол и Сузанита знаят кой е Тончо Русев? И какво ли е мислил за тях човек като него..сигурно много му е било тъжно за случващото се в булгаристан

И точно на Великден... Вечна памет за човека и музикалното величие Тончо Русев! Благодарим за всичко, Маестро! Почивай в мир!

Поклон пред паметта и таланта му отиде си един класик на музиката ще помня музиката му до края си!

Kакви са, тия яки песни, в които, силно се квичи, Hашата полюцiя ме пази!

Светла му памет. Остави след себе си златно музикално наследство. За съжаление,сега се слуша чалга. Има все още българи,които не обичаме посредствена музика....ПОЧИВАЙ В МИР!!!!!!

Огромен! Останаха единици, големите ще са само спомен!

ПОСЛЕДНИТЕ ОСТАНКИ ОТ БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА БИВАТ ПОГРЕБВАНИ ПОД ЗАПАДНИЯ КУЛТУРЕН ИМПЕРИАЛИЗЪМ .... ДА АКО СЕ ЗАМИСЛИТЕ ПОНЯТИЕТО "КУЛТУРЕН ИМПЕРИАЛИЗЪМ" Е МНОГО ТОЧНО ! .. СБОГОМ НА ТОНЧО РУСЕВ , ЗАСЕГА ..

имам в хола. три гоблена, бродирани, от моята мила, и това я прави, безсмртна! Ho Tончо, е голяма работа!

Кой е тоз човйек? Ни го познавам!

пред човека и твореца. Наистина израснахме и остаряхме с неговата музика. Неусетно почти ... А на тъпанарите, които не могат да се сдържат и пак словоблудстват мога да кажа едно - жалки сте. Не заслужавате повече думи. Поклон пред паметта на творца!

ВЕЛИК КОМПОЗИТОР. ГОЛЯМ, ГОЛЯМ, ГОЛЯМ. ВЕЧНА МУ ПАМЕТ. УНИКАЛЕН ТВОРЕЦ. ЖАЛКО. ЕДИН ПО ЕДИН ИСТИНСКИТЕ НИ НАПУСКАТ.

Tулибу дибу дауч ю вгжa, почна да отнася, наш Tончо, в забрава!

По броя на минусите, безспорно се отчита процентът на чака -рака културата. Превеждам за некреативните - от класна музика пари не се правят! Или предпочитате в още по пряк текст? Ето: Валентина Хасан изпапка на закуска Тончо Русев. Жалка картинка е българската култура. Изправена на война с държавно закриляния кич, е обречена на превземане.

Българската култура ??? Каква култура ? Какви 5 лв. ...Много шум за нищо.Култура се прави за тези, които имат нужда от култура

Tенк ю, боис, доживях, някои да разбира. че сам мислила да кажа! O, мнного сам ругана, но аз сама сам си виновна, бес Bишо, с една незавршена Cорбона! бб Tюдора.

Вечна ти памет, велики творецо! Поклон пред теб и творчеството ти!

смятам за напълно излишно да оповестявам дългия списък от музика за песни, които сме си тананикали без да искаме или подсвирквали по улиците небрежно бръкнали с ръце в джобовете си. песни и музика, които и днес са неразделна част от нас. или поне на поколението, което остаряваме бавно. разделяме се с един безспорен талант, чиито житейски път остави следи не само по белите нотни листове, а и в душите на хората. разделяме се без никакво желание, както се разделяме с младостта си. ти почивай в мир, а музиката ти нека продължи да ни движи. R.I.P.

ЗАВИНАГИ ЩЕ Е В НАСОЯЩЕТО И В БЪДЕЩЕТО , УНИКАЛЕН ТВОРЕЦ , ТОЙ СИ ОСТАВА ПРИ НАС.

Бог да го прости и упокои душата му!!!

ЗАВИНАГИ ЩЕ ЖИВЕЕЕ С ТВОРЧЕСТВОТО СИ , ТОЙ Е ВЕЧЕН ...

Творецът на недостижими по красота и емоционалност български песни, които изградиха Златния фонд на българския евъргрийн! Беше целунат от Бог и от българската душевност. Песните му и паметта за него ще пребъдат! Вечна му памет!

ГОЛЯМ, ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ В СЪРЦАТА И ДУШИТЕ НИ , ПЕСНИТЕ МУ ЩЕ ПРЕБЪДАТ...