Коментари - Следователка обвинена по скандала ”Р. Овч.” | Днес.dir.bg

Следователка обвинена по скандала ”Р. Овч.”

Прокуратурата повдигна обвинение на следователката Татяна Шарланджиева, затова че е прикрила бизнесмена Красимир Георгиев-Фронтиера.

Обратно в новината

Коментари - Следователка обвинена по скандала ”Р. Овч.” | Днес.dir.bg

Коментари

Другари, възмущавате ли се от това, че Р.Овч. е оказвал натиск и отправял заплахи към прокуратурата или вие се възмущавате само на подслушани телефонни разговори?

Най - лошото проклятие от соца си остава верно и днес ... ,, да ти умрат всичките връзки !!! ,,

Най- после се открехна кутията на Пандора!!! БСП ТРЯБВА да си понесе последствията за кражбите от началото на Прехода до ден днешен!!! Дано стане най-после!??!

Спомнете си кой управляваше по това време!!!! БСП ... Пак гласувайте за тях, "за по-добро бъдеще". Тази партия управлява "славно" 45 години, но не и стигат. "Бъдещият Премиер Орешарски- спомнете си беше кандидат за кмет на СДС - сега пак ни обещава само че като кандидат на БСП. Безсрамници!!!!

тази винаги е предпочитала поза коза

Направо е гнусно като си представи човек как функционира държавата. Изглежда че наистина функционира(ла) като мафия. Което ми напомя за един виц от преди 10-ти ноември. "Идва един чужденец в България и първия съвет който му дават за да се оправи в непознатата за него страна е винаги да казва: - Този е мой човек! Та тръгнал чужденеца по държавните институции да се оправя и винаги казвал че съответния началник е негов човек. И така живота му бил много лесен." Та живяхме много лесно, но се научихме и на тарикътлъци, който никой не иска да остане ви миналото. Същото се случи и по времето на Костов, когато го обвиниха че назначава на високи постове по роднинка линия и той каза "В България всички сме роднини". Същото се случи и при БСП където държавата ръботеше по схемата "Батко и братко". Същото се получи и при ГЕРБ с репликата за Мишо Бирата. Просто примерите от последните 69 години са безбройни. Така че нека се сърдим на себе си. Това е начина по който сме израстнали, възпитани и продължаваме да живеем. Ако искме да променим нещо трябва да започнем от себе си. Но навиците най-трудно се променят.

ЗА ТЕЗИ, КОИТО не знаят как функционира прокуратурата - НЯМА СИЛА НА СВЕТА, КОЯТО ДА НАКАРА ПРОКУРОР ДА РАБОТИ ПО НЯКОЕ ДЕЛО. Както и НЯМА СИЛА НА СВЕТА, КОЯТО ДА ГО НАКАРА ДА ИЗВАДИ ЕДНО ДЕЛО ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО, В КОЕТО ГО Е ЗАКЛЮЧИЛ. Това ЗАКЛЮЧВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА ДОТОГАВА, ДОКАТО ИЗТЕЧЕ ДАВНОСТТА! И след това ПРЕСТЪПНИЦИТЕ стават като с МАГИЧЕСКА ПРЪЧКА НЕВИННИ!!! така работи НЕЗАВИСИМАТА БЪЛГАРСКА ПРОКУРАТУРА! В състояние ли е Цацаров ДА ПРОМЕНИ НЕЩО???

трябва да ни успокои ли? Или искаш да кажеш примирете се ?

Не, Цацаров трябва да завърши образователен курс при италианските прокурори!!!!

Лека полека и до Костов стигнете като преминете през шайката комунисти: Р.Овч, Станишев, Петков, Нинова и т.н.

Значи, лека-полека!?А, защо не веднага!?А!?Или мозъчната ти мътилка няма изчистване, ни полека, ни всякак!?

Много тъжна държава е България!

Не само с обвинение Яне, да се сдобият с ефективна присъда. Абе я кажете, не е ли по-добре тези 13 блока до Белене шестетажни, да се пригодят за съвременен кауш.Там да бъдат въдворени всякакви партийни величия от изтеклите 20 години, или пък да се оформи едно академично градче.Кое ще е най-правилното, само питам, бих желал да знам.

С разследване на Прокуратурата за тая долнопробна негодница и отявлена грозотия, добре!?Ами разследване за другата, още по-голяма престъпница и разпрана джофра Нинова, кога!?

Шарлатанджиева ли, Шафрантаджиева ли...???!!

Dragan

Спрете се малко казах Ви - Аз владея минимум 20%. те са мои, никой не може да ги вземе даже и с пари. А пробвайте да купите гласа на един червен пенсионер да ви видя - те на са като циганите, те са верни кучета.

А за СРС-та с гласа на К. Нинова, защо не кажете нещо. И есемесчета имаше. Обвиняемия, еж изчезнал в чужбина, пък праща есемес на К.Нинова "Приятелката те е разкошна" , за следователката демек. Как го е зарадвала тази кръшна следователка, те си знаят.

ето това са обвинения не някакви хвърчащи флашки бсп на бунището на историята заедно с дпс и сдс и кунева и дсб и атака

Dragan

Сигурно се питате - защо хората гласувата за мен. Е ще ви кажа. Аз владея силата и контролирам по слабите мозъци (всъщност баща ми беше джедай)

Миризливото БСП започва да се разлага. Стани шеф спази принципа- с твоите камъни по твоита глава.

"А, говори си, не ми пречиш" = на ме пука. И прокуратурата да си повдига, на никого не пречи.

Dragan

Три пъти ура за мен. АЗ ЩЕ СПЕЧЕЛЯ - УРАААААА АЗ УСПЯХ ДА ИЗГОНЯ СПОСОБНИТЕ И ДА ОСТАВЯ САМО УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛИТЕ ХОРА. УРАААААА

Очевидно се считаш за един от "останалите" :)))

Dragan

Е на толкова маймуни, трябва да има един свестен пастир който да ги манипулира и управлява Ха-ха

Dragan

Виждам, че може да разсъждаваш - значи още не съм успял да те изгоня. ако искаш присъедини се към мен, пък може и министър да те направя

Dragan

,,,

Върнете България на хората, не се стискайте... Да видите хората след това какво ще направят с нея.

ПОДАВАЛ СЪМ ЖАЛБИ ДО ПРОКУРАТУРАТА / НЕБЕЗИСВЕСТНИЯ ГРАЦКИ ПРОКУРОР И БИВШИЯТ ГЛ. ПРОК./ СРЕЩУ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ В БГ /ТОПЛОФИКАЦИЯ И Т.Н./ НЕ САМО ЧЕ НЕ МИ ОБЪРНАХА ВНИМАНИЕ, НО ЗАПОЧНАХА КОНТРА ОФАНЗИВА. ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА БГ. НО НАЛИ СЪМ СИ "НАИВЕН ГЛУПАКОВ", А ВИЕ ЧАКАЙТЕ СТРАНАТА ДА СЕ ПРОМЕНИ??????!!!!!!!!!

Няма да плащам сметката за парното, докато след издадена осъдителна присъда, влязла в законна сила, не започне и не завърши процедура по отнемане на имуществото на г-жата, придобито чрез престъпление! Впрочем- пеевски за това ли реши да си остане политик- бил е наясно, че в следствието към сгп ще има чистка на политическите бушони?

Какво ще ни дадеш, историйо, от пожълтелите си страници? Ний бяхме неизвестни хора от фабрики и канцеларии, ний бяхме селяни, които миришеха на лук и вкиснало, и под мустаците увиснали живота псувахме сърдито. Ще бъдеш ли поне признателна, че те нахранихме с събития и те напоихме богато с кръвта на хиляди убити. Ще хванеш контурите само, а вътре, знам, ще бъде празно и няма никой да разказва за простата човешка драма. Поетите ще са улисани във темпове и във агитки и нашта мъка ненаписана сама в пространството ще скита. Живот ли бе да го опишеш? Живот ли бе да го разровиш? Разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова. По синорите сме се раждали, на завет някъде до тръните, а майките лежали влажни и гризли сухите си бърни. Като мухи сме мрели есен, жените вили по задушница, изкарвали плача на песен, но само бурена ги слушал. Онез, които сме оставали, се потехме и под езика, работехме къде що хванем, работехме като добитък. Мъдруваха бащите в къщи: "Така било е и ще бъде..." А ние плюехме намръщено на оглупялата им мъдрост. Зарязвахме софрите троснато и търтвахме навън, където една надежда ни докосваше със нещо хубаво и светло. О, как сме чакали напрегнато в задръстените кафенета! И късно през нощта си легахме с последните комюникета. О, как се люшкахме в надеждите!... А тегнеше небето ниско, свистеше въздуха нажежен... Не мога повече! Не искам!... Но в многотомните писания, под буквите и редовете ще вика нашето страдание и ще се зъби неприветно защото би ни безпощадно живота с тежките си лапи направо по устата гладни, затуй езика ни е грапав. И стиховете, дето пишем, когато краднем от съня си, парфюмен аромат не дишат, а са навъсени и къси. За мъката не щем награди, не ще дотегнем и с клишета на томовете ти грамади, натрупани през вековете. Но разкажи със думи прости на тях на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили.

Че Смирненски и Вапцаров са по-актуални днес, отколкото тогава!

Много актуално в момента. Нека всички млади го прочетат, понеже едва ли са го изучавали.

Вапцаров, История... Както винаги актуален! ... "Животът тежък, скучен, живот без маска и без грим, озъбено свирепо куче!..."

Тъй де, ама се питам, ако беше оцелял поета във месомелачката на световните и български събития през Втората световна война, би ли харесал пътя на развитие на комунизма, на българската територия и докъде достигнаха накрая, самите комунисти!?Например, днес!?От друга страна, във "фрогнюз" се появи материал от А. Тодоров, че председателя на съда, осъдил Вапцаров на смърт, е бил агент на НКВД!?Ще се намерят ли изследователи, наистина да достигнат вярната същност на нещата, в живота на поета!?

Не го барайте Овчаров той е милионер. Те за това ги е страх и се борят с всикчи сили ГЕРБ втори мандат да не вземат - тогава ще им излезнат всички далавери искат не искат!

А какво попречи това да стане през изминалите три и половина години?!

Комунстическия съд и комунистическата прокуратура. Там като заемеш поста е почти доживот. Трябва да утрепеш някого, че да те свалят и евентуално съдят. Съда и прокуратурата все още са около 80% приближени на БСП.

"Услужливите" прокурори и съдии! Защо е спряно делото преди 7 години, а сега почва пак? Кой "услужлив" прокурор е местил папките по сейфове ?

Борис Велчев внучето на другарчето

не забравяй, че гл прокурор беше друг

На лицето и е изписано "комунистическа благост" и отдаденост,всеотдайност и лоялност към ценностите ОБЩОЧОВЕШКИ така както ги разбират ТЕ!

Нещата лека полека ще излезнат на яве и престъпленията на комунистическата мафия, която докара държавата до тук!

Господи,моля те дай на България самоотвержени,знаещи,ангажирани към народа,честни родолюбци,които да избавят от това дълбоко блато униженият ни народ ! Дай разум,сили и борбен дух на всички честни хора в тоя съсипана държавица! Ще ли доживеем по-спокен и сигурен жвот?

Само че тези неща не се случват с пожелание и молби!...

Да живее Цацаров! Всички политагенти и олигархоагенти на меверейската мафия - на калъп!

Шарлатанджиева

Аиде отново ни пратиха във "лева глуха"Кой са "олигарсите" и кой спонсорират-мен и вас? Направо са "света вода не-напита" затова тънат във лукс със па 10 апартамента и офшорни сметки из света а за нас ДЪЛГОВЕ,КРЕДИТИ и ред простотии дето са вършили зад гърбът ни! НАРОДЕ????

Гласувайте за БСП - ниска безработица, високи доходи и пенсии, високи нива на здравеопазване, образувание и екология, усвояване на еврофондове. БСП вече доказа, че го може!

Доказателствата са от 1996 г.

96 г - една пенсия - 5 долара. Всички училище и детски градини без отопление. Доказано от БСП.

Не бяхте ли комунисти

Особено усвояването на еврофондовете и всякакви други фондове доказа че го може. Така добре и хубаво ги усвояваха (техните хора) че хората се уплашиха да не усвоим всичко и ни ги спряха.

Тя няма име, не трябва да има нито цвят, нито партия. Приветствам г-н Цацаров, защото поне досега той не показа пристрастие, работи неуморно и това, което виждаме, сигурно се одобрява от по-голямата част от българите, независимо коя партия подкрепят. Ако прокуратурата действа независимо и непримиримо към всяко нарушение на законите, имаме шанс да се измъкнем от последното място в ЕС. Народът ни може, стига да му се създадат нормални условия да работи.

Трябва силна съдебна система, по-действена, а не граждански дела да се точат по 7 години на първа инстанция. За наказателните също. Повече колективни искове срещу злоупотреба с монополно положение и нарушаване права на потребители! Не протести, а колективни искове! Само така ще ги обвиним, че търговските им практики са корупционни и са във вреда на клиентите! Само така можем нещо да променим!

Къде да подам сигнал срещу прокурорите, от около час хич не ме слушат

"Империята отвръща на удара" Серия 12 Епизод 365. Е-еех кога ли най-после ще свърши този цирк? Извинете-сериал.

приключва още тази вечер- 24.00 h:) В неделя е 12-часовият финален епизод. След това ще има пресконференции и честитки. Интересно Яне дали ще участва? Само това не е ясно?

Преди няколко години писаха: " Прием без Жорж Ганчев може, но Жорж без прием-не." :-) Същото ще кажа и за Яне"войвода". Как ще се откаже от "кьор софрата"?

На 08.05.2007 г. е образувано досъдебно производство срещу Татяна Шарланджиева и Корнелия Нинова за престъпление по чл. 288 .

Алоо става въпрос за 500 000 евро????? Егаси мошениците, комуняги проклети!! Затова пищят като на умряло - ако загубят властта - жална им майка - всички са за затвор!

Преди четири години я загубиха. И какво направихте вие - закопахте се в същите далавери така както комунистите не бяха и сънували....

Какво казваш ,че са загубили преди 4 г ? Коя власт? И за далаверите, в които обвиняваш РЕРБ да беше казал нещо конкретно. А мнението на ЕК, относно управленския ресурс и корупционното нива на правителството на Борисов, поне в сравнение с това на Станишев, НЕ съвпада с твоето. Доказателството се измерва в милиарди. И е налице , вижда се, ако си покажеш носа.

Между другото тази следовател преди няколко години се разрови във далаверите на фирмите, в които бившият президент Георги Първанов беше прикрит поддръжник със съответните сериозни дялове. Фирмите работят в масларския бранш, фуражи и птицевъдство !!! Все среда характерна с огромни ДДС далавери и кражби !!!

И какво изрови? Може би помогна на Станишевото крило в БСП в преговорите с другата част от червената глутница, но гарван гарвану око не вади.

БСП е най-гнусната сбирщина...

ПИПНЕШ ЛИ НЯКОЙ ОТ БСП ТРЯБВА ПРОТИВОГАЗ!

Пълни глупости и провокации! Р.Овч. е невинен, както Масларова и всички останали министри на БСП, ДПС и НДСВ! Корупцията е с име ГЕРБ и като Партията спечели изборите ще видите, че Прокуратурата и Съда ще го потвърдят!

искрено ще се радвам ако спечели БСП. Станишев ще е..б..е майката на цялата държава - и тогава всички маймуни които гласуват за него, що го получат отттз . ад лично от станишев. Най добре е тъй. Да живее Станишеф, само той и само той ще Ви оппправи

Нееее... Би трябвало да кажеш: Р.Овч. е най-невинният и чист човек във властта вече толкова години, и се е превърнал в пример за младото поколение. А както е казано - личният пример е най-доброто средство за възпитание на подрастващите!

Г-н гл. прокурор, не искаме да чуваме за никакви обвинения за хора от БСП - те са чисти като сълзица. Виж за ГЕРБ може, те носят на бой.

Ето, гласувате за БСП и получавате Р.Овч. и енергийна мафия; Гласувате за ГЕРП - получавате милиционерски режим в стил "див запад". Най-добре спестете пари и се махнете от тая местност, известна в миналото като България.....

Гласувате за герб и получавате фидосова на трапезата си :)))

Коментари - Следователка обвинена по скандала ”Р. Овч.” | Днес.dir.bg

Следователка обвинена по скандала ”Р. Овч.”

Прокуратурата повдигна обвинение на следователката Татяна Шарланджиева, затова че е прикрила бизнесмена Красимир Георгиев-Фронтиера.

Обратно в новината

Коментари - Следователка обвинена по скандала ”Р. Овч.” | Днес.dir.bg

Коментари

Другари, възмущавате ли се от това, че Р.Овч. е оказвал натиск и отправял заплахи към прокуратурата или вие се възмущавате само на подслушани телефонни разговори?

Най - лошото проклятие от соца си остава верно и днес ... ,, да ти умрат всичките връзки !!! ,,

Най- после се открехна кутията на Пандора!!! БСП ТРЯБВА да си понесе последствията за кражбите от началото на Прехода до ден днешен!!! Дано стане най-после!??!

Спомнете си кой управляваше по това време!!!! БСП ... Пак гласувайте за тях, "за по-добро бъдеще". Тази партия управлява "славно" 45 години, но не и стигат. "Бъдещият Премиер Орешарски- спомнете си беше кандидат за кмет на СДС - сега пак ни обещава само че като кандидат на БСП. Безсрамници!!!!

тази винаги е предпочитала поза коза

Направо е гнусно като си представи човек как функционира държавата. Изглежда че наистина функционира(ла) като мафия. Което ми напомя за един виц от преди 10-ти ноември. "Идва един чужденец в България и първия съвет който му дават за да се оправи в непознатата за него страна е винаги да казва: - Този е мой човек! Та тръгнал чужденеца по държавните институции да се оправя и винаги казвал че съответния началник е негов човек. И така живота му бил много лесен." Та живяхме много лесно, но се научихме и на тарикътлъци, който никой не иска да остане ви миналото. Същото се случи и по времето на Костов, когато го обвиниха че назначава на високи постове по роднинка линия и той каза "В България всички сме роднини". Същото се случи и при БСП където държавата ръботеше по схемата "Батко и братко". Същото се получи и при ГЕРБ с репликата за Мишо Бирата. Просто примерите от последните 69 години са безбройни. Така че нека се сърдим на себе си. Това е начина по който сме израстнали, възпитани и продължаваме да живеем. Ако искме да променим нещо трябва да започнем от себе си. Но навиците най-трудно се променят.

ЗА ТЕЗИ, КОИТО не знаят как функционира прокуратурата - НЯМА СИЛА НА СВЕТА, КОЯТО ДА НАКАРА ПРОКУРОР ДА РАБОТИ ПО НЯКОЕ ДЕЛО. Както и НЯМА СИЛА НА СВЕТА, КОЯТО ДА ГО НАКАРА ДА ИЗВАДИ ЕДНО ДЕЛО ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО, В КОЕТО ГО Е ЗАКЛЮЧИЛ. Това ЗАКЛЮЧВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА ДОТОГАВА, ДОКАТО ИЗТЕЧЕ ДАВНОСТТА! И след това ПРЕСТЪПНИЦИТЕ стават като с МАГИЧЕСКА ПРЪЧКА НЕВИННИ!!! така работи НЕЗАВИСИМАТА БЪЛГАРСКА ПРОКУРАТУРА! В състояние ли е Цацаров ДА ПРОМЕНИ НЕЩО???

трябва да ни успокои ли? Или искаш да кажеш примирете се ?

Не, Цацаров трябва да завърши образователен курс при италианските прокурори!!!!

Лека полека и до Костов стигнете като преминете през шайката комунисти: Р.Овч, Станишев, Петков, Нинова и т.н.

Значи, лека-полека!?А, защо не веднага!?А!?Или мозъчната ти мътилка няма изчистване, ни полека, ни всякак!?

Много тъжна държава е България!

Не само с обвинение Яне, да се сдобият с ефективна присъда. Абе я кажете, не е ли по-добре тези 13 блока до Белене шестетажни, да се пригодят за съвременен кауш.Там да бъдат въдворени всякакви партийни величия от изтеклите 20 години, или пък да се оформи едно академично градче.Кое ще е най-правилното, само питам, бих желал да знам.

С разследване на Прокуратурата за тая долнопробна негодница и отявлена грозотия, добре!?Ами разследване за другата, още по-голяма престъпница и разпрана джофра Нинова, кога!?

Шарлатанджиева ли, Шафрантаджиева ли...???!!

Dragan

Спрете се малко казах Ви - Аз владея минимум 20%. те са мои, никой не може да ги вземе даже и с пари. А пробвайте да купите гласа на един червен пенсионер да ви видя - те на са като циганите, те са верни кучета.

А за СРС-та с гласа на К. Нинова, защо не кажете нещо. И есемесчета имаше. Обвиняемия, еж изчезнал в чужбина, пък праща есемес на К.Нинова "Приятелката те е разкошна" , за следователката демек. Как го е зарадвала тази кръшна следователка, те си знаят.

ето това са обвинения не някакви хвърчащи флашки бсп на бунището на историята заедно с дпс и сдс и кунева и дсб и атака

Dragan

Сигурно се питате - защо хората гласувата за мен. Е ще ви кажа. Аз владея силата и контролирам по слабите мозъци (всъщност баща ми беше джедай)

Миризливото БСП започва да се разлага. Стани шеф спази принципа- с твоите камъни по твоита глава.

"А, говори си, не ми пречиш" = на ме пука. И прокуратурата да си повдига, на никого не пречи.

Dragan

Три пъти ура за мен. АЗ ЩЕ СПЕЧЕЛЯ - УРАААААА АЗ УСПЯХ ДА ИЗГОНЯ СПОСОБНИТЕ И ДА ОСТАВЯ САМО УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛИТЕ ХОРА. УРАААААА

Очевидно се считаш за един от "останалите" :)))

Dragan

Е на толкова маймуни, трябва да има един свестен пастир който да ги манипулира и управлява Ха-ха

Dragan

Виждам, че може да разсъждаваш - значи още не съм успял да те изгоня. ако искаш присъедини се към мен, пък може и министър да те направя

Dragan

,,,

Върнете България на хората, не се стискайте... Да видите хората след това какво ще направят с нея.

ПОДАВАЛ СЪМ ЖАЛБИ ДО ПРОКУРАТУРАТА / НЕБЕЗИСВЕСТНИЯ ГРАЦКИ ПРОКУРОР И БИВШИЯТ ГЛ. ПРОК./ СРЕЩУ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ В БГ /ТОПЛОФИКАЦИЯ И Т.Н./ НЕ САМО ЧЕ НЕ МИ ОБЪРНАХА ВНИМАНИЕ, НО ЗАПОЧНАХА КОНТРА ОФАНЗИВА. ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА БГ. НО НАЛИ СЪМ СИ "НАИВЕН ГЛУПАКОВ", А ВИЕ ЧАКАЙТЕ СТРАНАТА ДА СЕ ПРОМЕНИ??????!!!!!!!!!

Няма да плащам сметката за парното, докато след издадена осъдителна присъда, влязла в законна сила, не започне и не завърши процедура по отнемане на имуществото на г-жата, придобито чрез престъпление! Впрочем- пеевски за това ли реши да си остане политик- бил е наясно, че в следствието към сгп ще има чистка на политическите бушони?

Какво ще ни дадеш, историйо, от пожълтелите си страници? Ний бяхме неизвестни хора от фабрики и канцеларии, ний бяхме селяни, които миришеха на лук и вкиснало, и под мустаците увиснали живота псувахме сърдито. Ще бъдеш ли поне признателна, че те нахранихме с събития и те напоихме богато с кръвта на хиляди убити. Ще хванеш контурите само, а вътре, знам, ще бъде празно и няма никой да разказва за простата човешка драма. Поетите ще са улисани във темпове и във агитки и нашта мъка ненаписана сама в пространството ще скита. Живот ли бе да го опишеш? Живот ли бе да го разровиш? Разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова. По синорите сме се раждали, на завет някъде до тръните, а майките лежали влажни и гризли сухите си бърни. Като мухи сме мрели есен, жените вили по задушница, изкарвали плача на песен, но само бурена ги слушал. Онез, които сме оставали, се потехме и под езика, работехме къде що хванем, работехме като добитък. Мъдруваха бащите в къщи: "Така било е и ще бъде..." А ние плюехме намръщено на оглупялата им мъдрост. Зарязвахме софрите троснато и търтвахме навън, където една надежда ни докосваше със нещо хубаво и светло. О, как сме чакали напрегнато в задръстените кафенета! И късно през нощта си легахме с последните комюникета. О, как се люшкахме в надеждите!... А тегнеше небето ниско, свистеше въздуха нажежен... Не мога повече! Не искам!... Но в многотомните писания, под буквите и редовете ще вика нашето страдание и ще се зъби неприветно защото би ни безпощадно живота с тежките си лапи направо по устата гладни, затуй езика ни е грапав. И стиховете, дето пишем, когато краднем от съня си, парфюмен аромат не дишат, а са навъсени и къси. За мъката не щем награди, не ще дотегнем и с клишета на томовете ти грамади, натрупани през вековете. Но разкажи със думи прости на тях на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили.

Че Смирненски и Вапцаров са по-актуални днес, отколкото тогава!

Много актуално в момента. Нека всички млади го прочетат, понеже едва ли са го изучавали.

Вапцаров, История... Както винаги актуален! ... "Животът тежък, скучен, живот без маска и без грим, озъбено свирепо куче!..."

Тъй де, ама се питам, ако беше оцелял поета във месомелачката на световните и български събития през Втората световна война, би ли харесал пътя на развитие на комунизма, на българската територия и докъде достигнаха накрая, самите комунисти!?Например, днес!?От друга страна, във "фрогнюз" се появи материал от А. Тодоров, че председателя на съда, осъдил Вапцаров на смърт, е бил агент на НКВД!?Ще се намерят ли изследователи, наистина да достигнат вярната същност на нещата, в живота на поета!?

Не го барайте Овчаров той е милионер. Те за това ги е страх и се борят с всикчи сили ГЕРБ втори мандат да не вземат - тогава ще им излезнат всички далавери искат не искат!

А какво попречи това да стане през изминалите три и половина години?!

Комунстическия съд и комунистическата прокуратура. Там като заемеш поста е почти доживот. Трябва да утрепеш някого, че да те свалят и евентуално съдят. Съда и прокуратурата все още са около 80% приближени на БСП.

"Услужливите" прокурори и съдии! Защо е спряно делото преди 7 години, а сега почва пак? Кой "услужлив" прокурор е местил папките по сейфове ?

Борис Велчев внучето на другарчето

не забравяй, че гл прокурор беше друг

На лицето и е изписано "комунистическа благост" и отдаденост,всеотдайност и лоялност към ценностите ОБЩОЧОВЕШКИ така както ги разбират ТЕ!

Нещата лека полека ще излезнат на яве и престъпленията на комунистическата мафия, която докара държавата до тук!

Господи,моля те дай на България самоотвержени,знаещи,ангажирани към народа,честни родолюбци,които да избавят от това дълбоко блато униженият ни народ ! Дай разум,сили и борбен дух на всички честни хора в тоя съсипана държавица! Ще ли доживеем по-спокен и сигурен жвот?

Само че тези неща не се случват с пожелание и молби!...

Да живее Цацаров! Всички политагенти и олигархоагенти на меверейската мафия - на калъп!

Шарлатанджиева

Аиде отново ни пратиха във "лева глуха"Кой са "олигарсите" и кой спонсорират-мен и вас? Направо са "света вода не-напита" затова тънат във лукс със па 10 апартамента и офшорни сметки из света а за нас ДЪЛГОВЕ,КРЕДИТИ и ред простотии дето са вършили зад гърбът ни! НАРОДЕ????

Гласувайте за БСП - ниска безработица, високи доходи и пенсии, високи нива на здравеопазване, образувание и екология, усвояване на еврофондове. БСП вече доказа, че го може!

Доказателствата са от 1996 г.

96 г - една пенсия - 5 долара. Всички училище и детски градини без отопление. Доказано от БСП.

Не бяхте ли комунисти

Особено усвояването на еврофондовете и всякакви други фондове доказа че го може. Така добре и хубаво ги усвояваха (техните хора) че хората се уплашиха да не усвоим всичко и ни ги спряха.

Тя няма име, не трябва да има нито цвят, нито партия. Приветствам г-н Цацаров, защото поне досега той не показа пристрастие, работи неуморно и това, което виждаме, сигурно се одобрява от по-голямата част от българите, независимо коя партия подкрепят. Ако прокуратурата действа независимо и непримиримо към всяко нарушение на законите, имаме шанс да се измъкнем от последното място в ЕС. Народът ни може, стига да му се създадат нормални условия да работи.

Трябва силна съдебна система, по-действена, а не граждански дела да се точат по 7 години на първа инстанция. За наказателните също. Повече колективни искове срещу злоупотреба с монополно положение и нарушаване права на потребители! Не протести, а колективни искове! Само така ще ги обвиним, че търговските им практики са корупционни и са във вреда на клиентите! Само така можем нещо да променим!

Къде да подам сигнал срещу прокурорите, от около час хич не ме слушат

"Империята отвръща на удара" Серия 12 Епизод 365. Е-еех кога ли най-после ще свърши този цирк? Извинете-сериал.

приключва още тази вечер- 24.00 h:) В неделя е 12-часовият финален епизод. След това ще има пресконференции и честитки. Интересно Яне дали ще участва? Само това не е ясно?

Преди няколко години писаха: " Прием без Жорж Ганчев може, но Жорж без прием-не." :-) Същото ще кажа и за Яне"войвода". Как ще се откаже от "кьор софрата"?

На 08.05.2007 г. е образувано досъдебно производство срещу Татяна Шарланджиева и Корнелия Нинова за престъпление по чл. 288 .

Алоо става въпрос за 500 000 евро????? Егаси мошениците, комуняги проклети!! Затова пищят като на умряло - ако загубят властта - жална им майка - всички са за затвор!

Преди четири години я загубиха. И какво направихте вие - закопахте се в същите далавери така както комунистите не бяха и сънували....

Какво казваш ,че са загубили преди 4 г ? Коя власт? И за далаверите, в които обвиняваш РЕРБ да беше казал нещо конкретно. А мнението на ЕК, относно управленския ресурс и корупционното нива на правителството на Борисов, поне в сравнение с това на Станишев, НЕ съвпада с твоето. Доказателството се измерва в милиарди. И е налице , вижда се, ако си покажеш носа.

Между другото тази следовател преди няколко години се разрови във далаверите на фирмите, в които бившият президент Георги Първанов беше прикрит поддръжник със съответните сериозни дялове. Фирмите работят в масларския бранш, фуражи и птицевъдство !!! Все среда характерна с огромни ДДС далавери и кражби !!!

И какво изрови? Може би помогна на Станишевото крило в БСП в преговорите с другата част от червената глутница, но гарван гарвану око не вади.

БСП е най-гнусната сбирщина...

ПИПНЕШ ЛИ НЯКОЙ ОТ БСП ТРЯБВА ПРОТИВОГАЗ!

Пълни глупости и провокации! Р.Овч. е невинен, както Масларова и всички останали министри на БСП, ДПС и НДСВ! Корупцията е с име ГЕРБ и като Партията спечели изборите ще видите, че Прокуратурата и Съда ще го потвърдят!

искрено ще се радвам ако спечели БСП. Станишев ще е..б..е майката на цялата държава - и тогава всички маймуни които гласуват за него, що го получат отттз . ад лично от станишев. Най добре е тъй. Да живее Станишеф, само той и само той ще Ви оппправи

Нееее... Би трябвало да кажеш: Р.Овч. е най-невинният и чист човек във властта вече толкова години, и се е превърнал в пример за младото поколение. А както е казано - личният пример е най-доброто средство за възпитание на подрастващите!

Г-н гл. прокурор, не искаме да чуваме за никакви обвинения за хора от БСП - те са чисти като сълзица. Виж за ГЕРБ може, те носят на бой.

Ето, гласувате за БСП и получавате Р.Овч. и енергийна мафия; Гласувате за ГЕРП - получавате милиционерски режим в стил "див запад". Най-добре спестете пари и се махнете от тая местност, известна в миналото като България.....

Гласувате за герб и получавате фидосова на трапезата си :)))