Коментари - Бивш здравен министър възхитен от мина Челопеч | dnes.dir.bg
назад

Бивш здравен министър възхитен от мина Челопеч

„Уникален комплекс! Ето това му е майката – да не се правят компромиси“, коментира д-р Мирослав Ненков.

Обратно в новината

Коментари - Бивш здравен министър възхитен от мина Челопеч | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важният въпрос е защо Волен Сидеров сега си мълчи??! Преди да влезе във властта тази концесия му беше любимата тема. Къде са медиите и журналистите да го попитат какво мисли сега по темата и защо не прави нищо??? Дарик Радио, където работят тези тримцата дървени философи са взели едни пари от концесионера да му направят хубав ПР. Всичко е прогнило в тази територия..!

Миро Слона е апологет на шуро-баджанащината в медицината. Сега се пробва и в друго поприще.

Навремето и в "Работническо дело" имаше подобни очерци за добрия другар-началник на предприятието Х. Предприятието беше българско и народно, а не частно и чуждо, обаче.

мен и 7 милиона българи какво ме грее уникалността на тази мина Ако заплатите на българите там са добри-ОК но останалите получаваме 1 п от добитото злато и цветни метали 1п да се чете пенис или процент по избор Дори една африканска държава се разбунтува и поиска 60-40 за държавата си а ние 1-99 за Дънди и после ревем че нямало пари за всичко

Като доктор май трябва да коментира и да се интересува от условията на труд, от замърсяването на околната среда и най-вече от здравето на хората от мината и от целия район!!! Защо не попита колко са заболяванията от рак в района? Защо "уникалния" Гърков не го заведе на хвостохранилището в Чавдар, защо не направи нещо за болницата в Пирдоп? Защо не изнесе данни за заболяванията , защо, защо .... Само хората от района знаят как живеят... Парите не са всички, нали така беше...

Д-р Ненков е рушветчия с поведение и самочувствие на селски тарикат, но този път е отишъл доста напред, като орално е обслужил местния инженер,

Защо не споменават в чии ръце отива печалбата от златото, а ни баламосват с туристически пътеписи?

Понеже 80-те% от населението се връзват.

Отива в ръцете на тези,които го работят! Да не искаш в твоите да иде?

Преди твърдяха, че средното плащане на печалба е 1%. Те били платили 70 милиона лева или са спечелили 7 милиарда лева. Това е изпуснатата печалба за България от тази концесия, която я прибира канадската фирма.

Това е ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ.

Баните и тоалетните за работниците отговарят на 4 звезден хотел, а столовата е уникална - чистота, изключително разнообразно и вкусно меню, на сравнително евтини цени. Супа, салата, основно, безалкохолно и десерт - около 6-8 лева.

Като се вземе предвид същината на това производство попринцип(тежко и мръсно) бих казал, че Дънди все пак са най полагащите грижи за работната среда. Няма как да го направят аптека все пак да сме реалисти, но че определено като фирма са на светлинни години от всички в бранша на тежката индустрията. Било то като условия, било то като заплащане. От личен опит споделям.

Същественият въпрос е друг, а тези, които се опитва да поставя и "доктора", и ти са само замазване на л.йната. Не знам гадове ли сте, или просто мнооого прости.

Коментирам конкртната тема, за други въпроси не съм казал нищо. Всеки е дошъл да прави пари в България, никой не е дошъл за сините ни очи. Как можем ние да се възползваме от това за съжаление решават правителствата. Но това мен не ме интересува, защото не е тема на тази статия. Така че някой си казва че фирмата е много добра и аз съм съгласен, много добра е. Останалото си го нищете Вие.

Вероятно е така. Наскоро гледах клипчета от гр. Норилск и резултата от дейноста на компанията Норникел (доскоро Норилск никел) в/у околната среда е направо ужасен, но руснаците могат да си го позволят, защото града се намира в северен Сибир в дълбока изолация и се тровят единствено работещите и живеещи там хора. В България разстоянията са малки и такива изолирани места няма.

Напълно си прав, но всяко добивно предприятие цапа, няма как, единственото което може да се направи е да се ограничи замърсяването максимално. Другата алтернатива е да не добиваме нищо, ще ни е по-чисто, но това са хиляди работни места, заплати, данъци, поминък. А да неговорим за парите в бюджета на държавата и това, че ако не добиваме ние, ще трябва да внасяме. В този район съм израснал и знам колко е мръсно, ама и виждам как градчетата са живи. Панагюрище например цъфти покрай Асарел, иначе нямаше да го има това красиво градче.

СТАТИЯ ВЪВ ВЕСТНИК АТАКА ОТ 2012 ГОДИНА ..... "Челопеч най-голямата кражба в историята ни" ... Канадците от Дънди печелят $ 1,154 млрд. от златодобива, България 6,6 млн. лв. Заприн КАРАМИНОВ ...... ВОЛЕНЕ , КЪДЕ СИ УРУСПИЙО МУТРЕНСКА ????

тия "умници" знаят ли колко получава България от това че изнасят златото й? Почти НИЩО! Гъзолизци!

Защо, ти да не би да знаеш? Я сподели и с нас, да не си бил на подписването на концесионния договор ?

Абе, тоя "доктор" тъп до лудост ли е, или необичайно мръсна гад, която се опитва да се гаври с българския народ!?

Не бе - просто са го ентусиазирали човека с някой лев.

Възхитен от работните условия. Направо припаднал ако ме питате. То бива платена реклама, ама... Като си толкова възрадван, що не изкараш една Коледна смяна под земята, хем и някой лев ще изкараш.

да ходи да бачка в нея тогава!

Друго освен Уникално, казал ли е, че не разбрах.

Защо няма Визи за Канада, ...за да ни откраднат и най-скъппото децата на България. Тъпо племе сме .......

Трудно може да се намери по-смешна фигура от т. нар. доктор Ненков. И физически, и духовно.

За това хвалебствено писание?

Много елементарен коментар. Като че ли този доктор е живял в гората и мисли за народа като за деца от детската градина. Какво целите с този коментар, докторе?

Левон Хампурцумян е 2ри след ИванКостов който подписва ПАГУБНИЯ за България договор за ЗЛАТОдобив .КО Йе Левон Хампурцумян инжинер по соца работи в Кремиковци но НЕ МИНЬОР (Арменски горски евреи МИНЬОР НЯМА) а в Изчислителния Център.оТ 1990-1995 Левон бачка в КАНАДА за консултантските фирми Прайсуотърхаус и Ернст енд Янг където пере пари -руски капитали като ГРУагент под прикритие През1992 основова Бълг.Одиторска к-я с Мартин ЗАИМОВ-Голдсмит( внук на СССР КГБгенерал от еврейски произход Владимир Заим на иврит ЗАИМ-ИНИЦИАТОР лансиращ основател).След 1995 Левон става КОНСУЛ заКанада след него консул става ИВО ПРОКОПИЕВ (син на офицер от УБО)човек на Иван . Костов.2001 Костов иХампарцумян ДАРЯВАТ ЗЛАТНИте находища за смешната1.5 % комисиона такса .2001 Мартин Заим-Голдсмит изнася 1.2 тона от БНБрезерва за Лондонското Сити-Канари Враф и ЕБВР (щаб квартира на Изрелската Служба за Външни Операции ЦОМЕТ )В.2003 внучката на главния турски РАВИН хакимян баши (1920-1931)Моше Хайм-Биджерано министърката НДСВ Лидия Шулева-Биджерано НАМАЛЯ двойно с цялата си наглост комисионата такса от1.5% на 0.75%.За сведение 1от Гигантите вМинната Промишленост BHP Billiton (Гленкор корпорация) ПЛАЩА комисиона ТАКСА от 30% за добив на МЕД ЗЛАТО СРЕБРО на Австрлалия и Чили 30% не 0.75 .За 15 години ДЪНДИ са спечелили от БългарскатаЗемя 6.698 МИЛИАРДА $ от примесите в концентрата неотчетени за още6.8 МИЛИАРДА от германия цинка оловото сярата като прибавим селена телура галия антимона никела кадмия печалбата наДЪНДИ за15 години БГексплотазия е 19 .867 МИЛИАРДА ДОЛАРА .

Подписалия договор с ДЪНДИ Иван Костов е щатен руски ГРУагент кодово име САНКИН(на иврит САН-зъб остър рог на вилица набучкване захапване состри зъби КИН-на иврит НАГРАДИ облаги печалби ) водещи офицери югославския професор Миодраг Китович и полоковник от ГРУ нагорнокарабахски горски евреи Армен Кириястиджиян .(КИРИЯ на вавилонски иракски мизрахи иврит БЕЗплатен БАНКЕТ смного ядене пиене ижени за който НЯКОЙ друг ПЛАЩА).Още поинтересни са имената ЛЕВОН -на еврейски иврит КУКА крива тип рибарски ченгел .ХАМПАРЦУМян сбор от от2еврейски вавилонски талмудски думи ХАМПАР- УДАР бързо ОТМЪКВАНЕ страйк ЦУМ-на иврит скоростно светкавично(случая с футболиста екс бг национал М.П и 3 МИЛИОНА отмъкнати от банката на Хитрия Ченгел Бързо.отмъкващо.скорстникян е повече от показателен

Българите-евреи-престъпници дано Господ ги накаже!

Интересно, ти какъв си, та ги знаеш всичките тези неща? Май и на теб не ти е чист косъма! Бих ти повярвал за всичко, ако имаше и писмена култура, което по принцип говори за ерудиция, но .... Явно говориш и на диалект, без да се заяждам, справка - "НАМАЛЯ". Така, че наблегни първо на правописа и правоговора, за да ти имат доверие хората и тогава пиши! Успех!

Дънди добиват 7% от златото в България, останалите 92% се добиват от Асарел Медет. Първите са Канадци, вторите са руснаци. А сега се сетете що се плюе по Дънди и що не се чува нищо за Асарел медет. И кой колко злато изнася от България. Слепи сте и сте глухи, нали?

Първо златото ние го даваме за жълти стотинки на америкаската фирма.Никъде по света няма такава комисионна.А за нас остава мръсотията и комисионни за няои хора.Сега същото ще стане край Крумовград.А ние търпим ли,търпим...

вадете си го сами, но като сте некадърници!

А бе това троловете сте страшно племе, абе поне се запознайте с темата преди да пишете глупости бе. Всеки един човек от онзи край, ще Ви хване елемнтарните номера, не всички са Софианци, да не знаят къде е Асарел Медет: 1. В асарел златото е толкова малко, че не си заслужава да го делят от медта. 2. Асарел е с АВСТИЙСКА собственост, защо намеси Русия не знам 3. Ако не е Асарел, там половината пазарджишка облас щеше да е заминала на кино. Малките градчета съществуват заради това предприятие.

Айде стига с ПЛАТЕНИТЕ РЕПОРТАЖИ! "Уникален", "страхотен", "така трябвало", "черешката на тортата"...бла-бла-бла!!!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Много ми е интересно защо тези толкова добри в занаята "канадци" единственото което имат в Канада е адресна регистрация. Канадската минна индустрия действително е на голяма висота, но защо Дънди не работят там. Това е по скоро риторичен въпрос, но ако някой има информация ще бъда благодарен ако я сподели

ЗЛАТОТО(концентрата) отива с влакове до Порт Бургас от там с кораби до порт Виндхук-НАМИБИЯ от там за нумибийската пустиня където има флотациона фабрика в малкото градче ЦОМЕТ(на иврит Кръстопът Свързване Обвързване)ЦОМЕТ е име на малка еврейска партия от Изрелския Кнесет(парламент) ЦОМЕТ и ТЕВЕЛ са НАЙ-секретни отдели на Изрелските Служби хМосад .Щаб квартирите на Цомет се намират 1 в Канари Враф -Лондонското сити а другата е в центъра на РИМ-Италия . В Намибийския Цомет са извлича златото на кюлчета и със малки бизнес самолетчета модел Super King 200 носещи по 2тона полезен товар лети до трезори в Цюрих Цуг -ШВЕЙЦАРИЯ и Виена- Аустрия.Супер Кинг самолетите се използват за ПРЕНОС на ПАРИ и ЗЛАТО за офшорни острови дестинаци като ГрандКайман и тихи швейцарски градчета забулени в мъгли и тайни .Бизнеса със ЗЛАТОто се върти от най-големия бизнесмен в Световната Минна Индустрия унгарския еврейн с канадски паспорт пръв приятел на ФИЛИП РОТШИЛД -Питър МУНК .За да придобиете престава за КАКЪВ "човек " става въпрос ще ви разкажа какво разказва Мунк .Като малък Питър и баща му са хванати от нацистите в Австроунгария и под заплаха да ги ВКАРАТ в Концлагер. За щастие семейството на МУНК е мнооого богато и има купища пари с които ПОДКУПВА висши SS офицери но това НЕ едостатъчно и Вермахта иЕСЕСовците искат от младия МУНК информация за УКРИВАЩИ се евреи сред които еи МАЙКАТА наМунк .Младия Мунк не се поколебава и като истински бизнесмен ПРЕДАВА голяма група евреи сред които е и родната му МАЙКА му дава подкупа на немските офицери а МАЙКА му и стотици невини евреи умират вгазовите камери по Концлагерите неуспели да се ОТКУПЯТ като младия Мунки баща му и така НЕобозпокоявано се добира до кораб с който емигрира в Канада .

Даже на патриота Волен му е направило силно и ГОЛЯМО впечатление че 2001 точно преди Коледа Иван Костов СДС и тогавшния министър Мартин Займов -ГОЛДСМИТ (по баща евреин случайно ) ЗАЙМОВ-ГОЛДСМИТ НАРЕЖДА да се товари самолет с БГ ЗЛАТО кюлчета близо 1.2 ТОНА ЗЛАТО под ултра тъпия дебилски предлог че ние НЯМАМЕ условия да го съхраняваме и трябва да го занесем на СИГУРНО да го охраняват поданиците(пирати) на Английската Кралица от летището Враждебна за Лондон ЛОНДОНСКОТО СИТИ -Канари Враф.14 години по късно Мартин Займов-Голдсмит СЛУЧАЙНО оглавява Кохезионите Банкови Финансови Еврофондове по програмите JEREMIAH и JESSICA които се отпускат на БГ фирми от ЕБВР банк Лондон то само на 2 "за наши хора" банки ПИБ банка и БАКБ банк

А дали Челопеч не правиха много бройни опити да инвестират в България и построят флотационна фабрика с внедряване на най-високи технологии?!? Да? Не? А? Как мислите? Тогавашното "НЕ Корупционно" БСП+ДПС+НДСВ правителство с отговорник Джевджет Чакъров за околната среда направиха всичко възможно това да не се случи. Челопеч ревяха по всички медии за изнудването, което им се налага от най-високо ДПС място като не ставаше дума за обикновена корупция, а за придобиване 50% от новата фабрика. Та след многократни опити и кандърми вдигнаха безпомощно ръце и ... си купиха готова фабрика в Намибия. Не знам кои са тия, които трябва да бъдат съдени за дълготрайно нанасяне на вреди на Р България. Оказва се, че чуждестранните инвеститори и концесионери допринасят в пъти повече за развитието на икономиката в стараната ни, отколкото комунистическо - депесарската пасмината, управлявала Държавата по онова време.

Пак PR кампаниии на мините - колко са хубави, колко са красиви.... Този доктор защо не се разходи на няколко километра от там да види хвостохранилищата - виждат се и от космоса - килеметри българска земя прилиза на лунна гледка! Праха е смъртоносен, а химията няма да се почисти и хилядолетия! Ама на кого му дреме, те мината отдавна ще е изчерпана, а парите изхарчени от красивите и умни Дънди прешъс и и разните там.

Що никой не казва с цифри, колко злато се измъква извън България от там и какви са постъпленията в хазната от тази дейност. Толкова ли е трудно някой да го каже?!

НЕ е само злато в ИЗНЕСЕНИЯ концентрат за Намибия е фрашкано с ПЛАТИНА паладиий литий торий германий сребро и още 1 куп супер р е д к и и скъпи елементи нужни за така модерните нови технологи за ТЯХ НИЩО НЕсе заплаща теса БОНУС пращаш 0.1 % комисиона .Нещо като даваш мравка а получаваш СЛОН и цяло стадо расови арабски жребци

По детски наивен коментар. Защо не се публикуват данни за годишен добив, за печалбата, за това какво постъпва в хазната. След колко гадини находището ще се изчерпи? И после? Какви са заплатите на миньорите.

кво казва този. друго си е похвали приватизаторката костова корнела.

къде отива златото от тази мина. Сигурно НЕ и в Родината ни....

ПРЕДИ ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СМЕ ГОРДИ И ДА БЛАГОДАРИМЕ НА НАШИЯТ ПРЕМИЕР ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ ВСИЧКО ТОВА БЕЗ КОГОТО НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ!!! ТАКА ДРАГИ КОМУНИСТИ КОЛКОТО И ДА СЕ НАПИНЯТЕ БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧЕ СИЛЕН ФАКТОР И ДОРИ В ИКОНОМИКАТА ПРОХОЖДА А СЛЕД 20 ГОДИНИ ЩЕ СМЕ НА ЧЕЛНО МЯСТО!!! НО ПОДЛИТЕ КОМУНИСТИ ДЕЙСТВАТ ПОДМОЛНО И ИСКАТ ДА РАЗКЛАТЯТ ГЕРБ В НАЧАЛОТО НА ЕВРОПРЕЦЕДАТЕСТВОТО ОБАЧЕ НЯМА ДА ИМ ПОЗВОЛИМ!!! ВСИЧКИ СМЕ ЗАД ВАС И ВИ ПОДКРЕПЯМЕ ГОСПОДИН БОРИСОВ!!!

Ти сега, сериозно ли, или се бъзикаш!?

Важното е Филчев какво мисли по въпроса с Дънди.

Ето за това ни е зле държавата. Какво му разбира на доктора главата от минно дело, че прави изводи и хвалебствия. Почерпили, дали му да натисне копчето и... "оооо голяма работа е комплекса." Цялата ни работа е такава, аман от разбирачи.

Какъв е този нескопосан коментар с бивш министър?Да не би тази фирма да е Българска и да печели на "ползу роду" , че се публикуват простоватите коментари на този човечец, който може да сподели "каква му е майката"..В какво качество?Я да престанете ей!