Коментари - Симеонов: Държавата да поема издръжката на трето дете | Днес.dir.bg

Симеонов: Държавата да поема издръжката на трето дете

Решаването на демографската криза у нас ще бъде преодоляна с т. нар. тридетен модел, при който всяко трето дете ще бъде поето изцяло от държавата.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов: Държавата да поема издръжката на трето дете | Днес.dir.bg

Коментари

Не трябва да има детски, защото така се множи население, което паразитира. Не надгражда а изсмуква ресурс. Който работи и е със средно и висше би трябвало да бъде подпомогнат. В Унгария вече са взели мерки, просто трябва да ги погледнем.

Тези с трудови договори до пет хиляди лева (не договори за управление) ги освободете от вноски към бюджета ДОО, социални, здравни... За първо дете една трета 1/3 За второ дете две трети 2/3 За трето дете три трети 1. Това да важи за родители, осиновители и настойници на деца до 18 години! И никакви деЦки! И сивата икономика ще избелее...

Трябва да се въведат две нови категории в българското гражданство, а именно - "Пълноправен български гражданин" и "Не пълноправен български гражданин". Пълноправни граждани са всички етнически българи живеещи в страната и тези от малцинствата, които са покрили критериите за пълноправен български гражданин. Непълноправни са български граждани от етническите малцинства, които не покриват критериите за пълноправен български гражданин. Пълноправните получават детски помощи, социални помощи, право да гласуват и др. а пребиваващите не ги получават. За получаване статут на Пълноправен български гражданин, кандидатстващия трябва отлично да владее български език, Да се самоопределя като българин. Да защитава българските интереси. Да има българско име, На външен вид да не се различава от българите. Етническите българи не могат да бъдат лишавани от статут на Пълноправен български гражданин.

Неможе да разграничаваш по етнос. Какво означава трябва да изглежда като етнически Българин? Да ти кажа има българи на които трябва да им се отнемат правата и цигани които са по добри от българите. Да не забравяме, че циганите крадат но не те ограбиха държавата в последните 30 години.

Тоя тъппчо обръща проблема с краката нагоре.

Симеонов радетел за циганско общество. Да го пуснем да живее в някое от многобройните гета.

А, бе кyрe сплескан как ще поема издръжката, бе винкел тъп. Нали ще разплодиш създателите на некачествено човешко месо, бе глупако. И без това имаме зелени и землисто-кафени човечета , които вършат престъпления и ни избиват. Глупако, първо решете проблема с циганската престъпност, развийте промишленост, разследвайте убийствата, направете некорумпирана съдебна система, за да вкара циганите престъпници в затвора. Останалото само ще дойде. Демографска циганизация не се решава му даваш храна, а като го караш да си я заработи. А помощите ограничете само и единствено до трето, че дори и до второто дете и то само за родители, които са работили и са си плащали осигуровки. Децата, които не ходят на училище не следва да получават пари за издръжка. И рестриктивни мерки по отношение на циганската раждаемост. Как искаш да се раждат качествени хора, когато стимулирате създаването на некачествен матрял, бе винкеле. Как се излъгах да гласувам за "обединени". Само Сидеров остана на позициите си от преди изборите. Ти и каракачанката се насрахте от постове, лакомия и забравихте какво сте обещали.

Абе като се каже Държава и все едно сме в Соца и говорим за някакво такова явление, което не е част от нас. Симеонов се е объркал нещо. Държавата е съставена от данъкопладци и се финансира и от тях. Държавата да плаща за трето дете значи, че аз и другите които имат по две деца трябва с нашите данъци да платим на някой да има трето дете. Не мисля, че съм съгласен с това да издържам други.

Ясно е, че ще издържаш циганите и ще спомогнеш за техния разплод. Те не знаят за какво им служат пишкитe, защото винаги свързват ходенето по малка нужда с необходимост от секс.

Ако е подпомагане, то да бъде по унгарския модел!

Ама то и в момента всички чавета , от първото до десетото , са на издръжка на Българите ! Че и майките им / бащите по правило са неизвестни / , всички катуни висят като камък на гърлото на данъкоплатеца ! И ни струват три милиарда годишно . Тази мярка е резонна , ако важи само за Българите ! На коняците - спиране на всякакви кинти след първо чаве и кастрация . Справка - Швеция !

Човекът от следния коментар го е казал много ясно, точно и правилно. Защо не го вземете него за министър, ами това посмешище. И да помисли премиера да го сменя овреме, защото вече за смях ставаме с Валериевите изцепки. Да не говорим че всичко, което казва, на практика иреално стимулира циганизацията, вместо да е обратното. Коментарът е следния: 789 ( нерегистриран ) 06.07.2017 11:54 Проблема ще се реши ако всеки циганин забременил непълнолетна влиза задължително в затвора, на всяка циганка след раждане на второ дете се поставя задължителна безплатна спирала,на непълнолетните майки се спират детските. И вместо безвъзмездни помощи всички "социално слаби" чистят улици, озеленяват,залесяват, поправят третокласни и четвъртокласни пътища, почистват коритата на реките и още безброй други полезни неща. А вместо да живеят в бараки биха могли и да строят типови жилища за себе си. И това не по желание,а по принуда. Никакви пари без положен труд! Тогава ще има и за по-високи детски и за пенсии, и те ще се научат на труд.

Хайде първо дайте т. нар. детски на нас, работещите хора с едно и две деца, защото взимате от нас, за да давате на циганите и на осигуряващите се на минималната заплата

Този нормален ли е, бе?!?! Так ще издържаме всичките 10-15 изрода на мангалите.

Държавата да поема разходите за абортите на непълнолетни лица. Ако държавата не може, да направим фондация, която да ги плаща. И да ги стимулира с някаква сума, да речем 200лв. на месец, ако не раждат. По-добре да малолетните циганки да "печелят" от това, че не раждат, отколкото да "печелят" от детски. Защото гетото се възпроизвежда, тия майки не могат да осигурят на едно дете нито любовта, нито образованието от което децата се нуждаят. Няма значение, че са циганчета. Ако бъдат отглеждани в една сигурна среда по правилен начин, те ще се реализират в обществото. В гетото нямат шанс.

симеонов да работи за това българите да виждат смисъл в правенето и гледането на деца , а не да ми измисля схемички за едни пари

Няма проблем не 3 ,а пето даже ,само че г-н Смехурко за всяко Етническо Българче от 800- 1000 лв в банкова сметка ! Аз имам две и съм на 45 год ,ако дадеш по 1000 лв . На всяко следващо ,аз лично за 5 години ще направя с жена ми още 3 деца ! Дай парата и почваме всички семейства ! Защото ако си мислиш че с някакви миризливи 100 лв ще ти правя деца в България иди се гръмни !

Стимула за 3-то дете трябва да е само за тези които могат да отглеждат другите 2 и не ги пращат по сфетофарите да просят. Също така родителите им трябва да са плащали данъци поне последните 5 години иначе пак ще дондуркаме само манлите ....

А що плюехте Тодор Живков бе миндили такива!!! ...........

То е модерно сега новите да плюят старите.

Тъй ли са си чалнати тези хора?!Марешки ли ги друса!? Съвсем изтрещяха тези ненормалници.

Валерко не спира да излива "мъдрости". Но помощите наистина трябва да се заработват

Където и да "изведе" гетата те ще си останат гета. Бай Тошо в жилищни блокове ги настаняване и те ги превръщаха в кочини.

самият той беше от това племе...

е сега вече мангалите ще почнат да правят и по 20деца,хубав стимул ще им дадете глупаци

Важно е да се дават пари само на образовани родители- ако ще да е дискриминация

ПОЛИТИКА включват стимулиращи,репресивни мерки за намаляване феномена на висока раждаемост сред малолетни и непълнолетни,които не са били част от работната сила ,и най-често никога не стават работна сила,а причиняват загуби за милиарди на държавите и на тях самите/ООН доклад/,наред с бедност,невежество,престъпност,агресия и т.н.,или ...ООН- КАКВО ЩЕ ПОСТИГНАТ ДЕЦАТА ПРЯКО ЗАВИСИ ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО НА МАЙКАТА. В САЩ, вече високо образованието имат повече деца 2-3,защото имат първо развитие в кариера/професия ,което им осигурява добри приходи за стандарт на живот,има детски заведения към работни места, а раждаемостта сред ниско квалифицираните е намаляла,не се стимулира от държавата,няма отпуск по майчинство ,с оглед да имат толкова деца,колкото могат да издържат ,възпитават и образоват ,без да крадат,без да просят ,без да убиват други,за да обират,без да живеят на гърба на работещите данъкоплатци..

видове демографска политика -1-стимулираща, 2-репресивна/вкл глоби ,отнемане или ограничаване привилегии и др. 3-.....това го има в теорията и практиката ...Добрата демографска политика е равносилна на безкръвна революция за добър живот ,а ключът към по-добър живот е образованието ,квалификациите за икономика и т.н.

Опазил ме Бог тази ''държава ''да ми гледа децата ! Вместо да плещиш ГЛУПОСТИ , си вършете работата за която сте там ! Малко ли са ти другите проблеми на България ??? Сега какво - Пак ли ''комисия'' за ''тридетен модел '' , пак поръчки и пак лапачка за вас !!!

робите ли намалеха? и решихте, че нема да ги карате да ви работът и робуват? говориси, непречиш.

относно видове ДЕМОГРАФСКА ПОЛИТИКА ,ЦЕЛИ -ПОДДЪРЖАНЕ ЖИВОТА В МИР,БЕЗ ПРЕСТЪПНОСТ И ПРОСИЯ ЗА ХРНЕНЕ И КЪЩИ С КОЛИ НА ЧУЖД ГРЪБ, а чрез принципите на човешко поведение с учение,труд,и данъци да се осигури стандарт на живот без лишения, без свръх-смъртност,да има баланс раждаемост:смъртност ,като нашата държава е няколко пъти по-гъсто населена от Афганистан,но пък там,ако родят 10,то 9 умират заради липса на здравеопазване,образование и реализация ,на фона на конфликти за доминиране с насилие. Тук за възрастта под 10г възраст,мнозинството деца нямат за майчин език българския,те са от многодетни фамилии ,които са били непрекъснато на помощи,дори и да поработват в черния сектор,и не може да се разчита на чудеса техните родители и те да станат квалифицирани данъкоплатци,които да внасят високи данъци и осигуровки,та да имало помощи за 3-то дете....НАВСЯКЪДЕ НАМАЛЯВАТ ПОМОЩИТЕ ,ЗАЩОТО ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ,КОИТО ГИ ОСИГУРЯВАТ С КВАЛИФИЦИРАН ТРУД НЕ СА СЕ УТРОИЛИ ПО БРОЙ КАКТО СА СЕ УТРОИЛИ ЕКСПЛОЗИВНО РАЗМНОЖАВАЩИТЕ СЕ С 3-25 ДЕЦА,КОИТО СА ИЗТОЧНИК НА КОНФЛИКТИ,НЯМАТ РАБОТА И КВАЛИФИКАЦИИ,А И С ФИЗИЧЕСКИ ТРУД ПРОИЗВЕЖДАТ ПРЕКАЛЕНО МАЛКО,ДЕФЕКТНО И БАВНО ПРОИЗВОДСТВО,от което се губи много ,следва глад,мизерия,болести,терор,войни...ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ТРЯБВА ДА СА КЪМ РАБОТНИТЕ МЕСТА,ЗА ДА МОЖЕ И ДВАМАТА РОДИТЕЛИ ДА РАБОТЯТ,И ТАКА ДА ОСИГУРЯТ ПО-ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ,КАКТО Е В РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ

Пълни глупости говори този дърдорко.България се обезлюдява от алчноста и глупоста на нашите политици.С ликвидирането на дребния и средния бизнес младите избягаха и продължават да бягат на вън.Това е основния проблем,от него произтичат бедите ни като нация.Някой в тази държава знае ли колко българчета годишно се раждат в чужбина и никога няма да се върнат тук.Кой да ражда бе Симеонов баба ти ли?Съветвам нашите политици ако не вярват на БАН поне да се запознават с годишните доклади на ЦРУ,там ясно е посочено истинското положение в БГ.

работещите данъкоплатци ,които поддържат живота ,имат около 2 деца в семейство. Съвременници на бейби бум,които са израсли в семейство с по-малко от 3 деца,или са имали 2 и по-малко,и не са имали данъчни преференции за деца,а са плащали чужди разходи,или е трябвало да плащат редовни такси обучениене ,за да са на чужд гръб децата от многодетните фамилии, не мислят ,че другите някога са били равни,и мислят,че израсналите в многодетни семейства са егоистични,свикнали наготово или по-лесно,с по-нисък успех на чужд гръб да побучават всичко без да връщат по-късно под някаква форма

ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ.НАЛИ ЗА НУЛА ВРЕМЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ С ЦИГАНИ.

Постройте детски градини и ясли по-добре. Като има условия за отглеждане на деца българите може и да се замислят да правят повече деца. Инак само циганета ще се въдят, а те не плащат данъци.

Две деца в семейство не може да поддържа раждаемостта в една страна. Статистиката показва, че някакъв брой от поколението остават стерилни, други катастрофират, трети емигрират и прочие. За да има възпроизвоедство на нацията, е задължително да има по 3 деца на семейство. Всичко по-малко от три на семейство води до обезлюдяване на територията, доказано е статистически. Три деца на семейство САМО ПОДДЪРЖА НАЛИЧНАТА БРОЙКА ГРАЖДАНИ, НИЩО ПОВЕЧЕ. Ако искаш нарастване на нацията, са необходими по 4-5-6-7-8- и нагоре брой деца на семейство. Иначе нарастване на нацията йок! Под 1.8 деца на семейство, нацията влиза в спирала на обезлюдяване. Никоя нация, статистически доказано, не се е възстановила от демофрафски срив, ако е паднала под 1.3 деца на семейство. en dot wikipedia dot org/wiki/Totalfertilityrate youtube dot com/watch?v=w6hESQ1-ZVo

Само да ми обясниш как го правят в Китай.

Китай има огромни международни диаспори. освен това, те намалиха КОНТРОЛИРАНО!!! раждаемостта, и от 2 години върнаха модела на 2 деца в семейство. Приложиха модела на едно дете за ограничен период от време и това беше. Имаше и масово разправи по различни поводи, при които беха избивани с десетки мелиони китайци несъгласни с политиките на правителствата. Аз знам за поне две геноцидни атаки над населението, с жертви над 50 мелиона китайци. Разбииш ли, влиза войската и опустошава и избива масово цели области. Демек хората не си поплюват да прилагат насилствени методи. Нека ги плюят, като страна и култура, Китай руллЗ! А вие едни меки китки, толерантни,....спазвате закона.....и ви се качиха на главата.

нима демографски модели не сте учили и анализирали,както това се прави на световни конференции по населението ,и преведено на всички езици. Високата раждаемост ,без съответен икономически потенциал води до още по-висока обща смъртност ,и се иска отказ от този модел,който е бил в Китай преди да въведат Закон за 1 дете в семейство,и са имали средно по 4 деца,но са умирали около 50г възраст,а след Закона за 1 дете ,заедно с културна революция за масово образование и труд,НАЙ-БЪРЗО НАРАСТВАЩО КАТО БРОЙ НАСЕЛЕНИЕ Е КИТАЙ С 1 ДЕТЕ НА СЕМЕЙСТВО,НО ВЕЧЕ ЗДРАВИ,НЕ УМИРАТ РАНО,А ЖИВЕЯТ НАД 80Г СРЕДНО,колкото американци и швейцарци,имат и най-бързо растяща икономика ,и вече имат право на 2 деца в семейство,но пък е проблем със някои ресурс -земя за производство на храни и др

Ето една фалшива дирска Роксана се е появила, с руски правопис и акцент, и сички знаеме кой е това, горкия Вълк, нема друк толко нещастен убитак. Затова си направих уникалния стил, за да не може никой да ме имитира. Вижда се творческа завиЗ тука :))))) Не обръщайте фнимание на горкия дирски нещасник, стигнал до дъното да имитира Роксана за да се огрее на моята слава.....:))))))

Продължавам да давам минуси на фалшивата Роксана от дира, дето ме трие и особено обяснението, че това не съм аС. Какво падение, ебаси, да немат начин да се справът с мени!

Както винаги от цялата работа нищо няма да излезе. Краен резултат - още пари за циганите.

Ако може да го въведете само за българи. Циганите са ни достатъчно! Как ще ограничите циганската раждаемост? Аз имам 2 деца, и за двете не съм получавала детски надбавки, защото, видите ли, съм богата. Моите две деца, отличници, образовани и реализирани в България, не са деца на тази държава. За всички цигани- прости , тъпи, неграмотни - може. Те са на пълна държавна издръжка, че и на наша. Изумена съм, как държавата не може да се справи с циганската напаст. Вземете мерки, защото проблема е много голям. Как по времето на Тодор Живков го нямаше този проблем? Всички цигани работеха и нямаше неграмотни?

Ционизма масово вкара и то насила, проституция, разврат, безбрачие, содомия, геюфщина, .... регистрирани съжителства ...алоу! какво регистрираш, хуя си ли? Докато хората не се върнат обратно в морала, нема да има прокопсия! деца не се гледат и стават преестъпници и психично болни, извън брак! Дете се гледа от ДВАМА РОДИТЕЛИ! ИНАЧЕ БИВА ОСАКАТЕНО ПСИХИЧНО! Разберете, че проблема идва от липсата на морал! Деца от неморално родители остават на дъното на социума, тежест за всички останали, неспособни и ненаучени да бъдат съвестни граждани! Нищо нема да помогне, ако не се поправи морала и не се върне вярата в Бога! Неверници и безверници не могат да отгледат деца в здраво семейство, със здрав морал! Сичко друго е протиоестествено, каква гейфщина, какви лезбийки, какви съжителства? КОЗАТА СИ САКА ПРЪЧ, А ДЕТЕТО - СЕМЕЙСТВО И нормален дом с нормални родители! Без да върнете на мода брака и семейсните отговорности, ше получите поредната изкилифещена пародия на законче .........и най-вероятно, точно обратния ефект! И не подбегвайте, защото мнозинството от вас са бездетни и ноо скоро ше усетат старини без деца и подкрепа! Вола рие, на главата си рие! Върнете се към вярата вБога и морала - сичкото другото е от дявола и нема да ви помогне!

100+++

Ейй, много оригинална идея на демографа, скоро България ще пращи по шевовете от народ. Такива програми от доста години се прилагат в Русия, дават им земя, строят им жилища, ползват матерински капитал, но ефектът е нулев. България може да се спаси единствено, ако българите масово до един приемат исляма.

Какво общо има исляма куха лейчице ?

Няма начин да има тъп Премиер с умен вице Премиер. Тая глупост с ТРЕТОТО дете доказва истинността на твърдението

/браво , така Франция след 1966г. реши дем. проблем

Аман от селяндури и простаци !!

Подхода на Симеонов е тъп. Българките раждат по 1 дете, в редки случаи по 2 и изключително рядко по 3. Та искам да кажа че първо трябва да се роди 1, а после и второ дете и чак тогава трето. Т.е. трябва да накараме жените да раждат първо и второ дете преди изобщо да мислим за 3-то. Подхода трябва да е точно обратен първо трябва да се стимулира брака, ама за това е добре да се смени данъчната система. При сегашната трябва да е прогресивна отстъпки за дете Примерно за първо дете За семейство без доходи 50 лв до 2000 лева БРУТО доход на СЕМЕЙСТВОТО - ДО се намалява с 5% за двамата родители, ако са женени или само на родителя, при който е детето, Над 2000 до 3000 лева Бруто доход на СЕМЕЙСТВОТО - ДО се намалява с 4,5% за двамата родители или минимум 100лв, ако са женени или само на родителя, при който е детето Над 3000 до 4500 лева Бруто доход на СЕМЕЙСТВОТО - ДО се намалява с 4% лв за двамата родители, ако са женени или само на родителя при който е детето Над 4500 до 7000 лева БРУТО доход на СЕМЕЙСТВОТО - ДО се намалява с 3,5% лв за двамата родители, ако са женени или само на родителя, при който е детето, Над 7000 лева БРУТО доход на СЕМЕЙСТВОТО - ДО се намалява с 3% за двамата родители, ако са женени или само на родителя, при който е детето, Във всички случай родителя, при който не е детето се задължава да изплати 20% от заплатата си на детето + пълният % ДО За второ дете ПРОЦЕНТИТЕ се УДВОЯВАТ. Допълнително държавата плаща по 50 лева за всяко дете под 18г или учащо се. За трето пари не се дават. Третото дете е за хора с пари или желание. Всяка майка родила 1 дете има право на БЕЗПЛАТНА кастрация + 10 000 лева Всяка майка родила 2 деца има право на БЕЗПЛАТНА кастрация + 5 000 лева Майка която ражда 3, 4 и т.н. дете очевидно е заможна. Държавата поема половината такса за университет в България за второ дете, 75% от такса за 3 дете и пълната такса всяко следващо дете на семейството НЕЗАВИСИМО ОТ ДОХОДИТЕ МУ

Допълнително за трето и нагоре дете пари не се дават, но майката получава право на пенсиониране 5 години по-рано. За 4 деца 10 години, за 5 деца 15 години и така до полицейска пенсионна възраст 45 г. Не виждам защо полицай трябва да се пенсионира на 45 години, а майка на 3 и повече деца да работи до 65. Нещо повече баща на многодетно семейство, който не е разведен с майката също да може да се пенсионира 5 години по-рано. Тези хора не само ще са отгледали деца, ами и ще са ги възпитали в семейни традиции.

Каква ще е пенсията на майката? Щото за майчинството си тя има САМО ТРУДОВ СТАЖ, но НЯМА ОСИГУРИТЕЛЕН. ИЗЛИЗА, че майката ПРОИЗВЕЖДА БЕЗПЛАТНИ данъколпатци на ДЪРЖАВАТА. ДЪРЖАВАТА трябва да направи ПРИЛИЧНИ и НАВСЯКЪДЕ детски градини за ВСИЧКИ деца. ДЪРЖАВАТА трябва да направи училищата ЕДНАКВИ във ВСЕКИ град. ДЪРЖАВАТА трябва да направи УЛУЦИТЕ БЕЗОПАСНИ, за да ходят децата на училище САМИ. А не по 2 часа дневно РОДИТЕЛИТЕ да РАБОТЯТ разносна търговия на ДЕЦА. Демек, ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА да ЗАРАБОТИ и да ПРЕСТАНЕ да НАРУШАВА СОБСТВЕНИТЕ си закони.

Има нещо разумно в предложението ти. Циганите не плащат данъци, еленергия и вода и няма да бъдат стимулирани. Могат да бъдат стимулирани с пари, ако се кастрират.

като да апнеш трето кюфте. Държавата, демек пак от парите на същите създатели. А вие що не поемете поне първите две?

Ето ви една фалшива новина драги зрители. Фалшива новина, произведена от фалшив политик!

Аз имам повече от 2 деца. Принудих се да напусна държавата по ред причини. Не че в чужбина е по-лесно, пак си плащам като поп за многото деца, но ми дават децки безусловно, данъчна категория имам, приспадат ми данъчната основа за разходите за гледане на деца - всички таски за детегледачка, бавачка, градини, училище ми ги признават (това са директно пари в моя джоб). Честно казано предпочитам руския модел, в който младите семействат получават по-директна помощ като безлихвен кредит или дотация за ново жилище.....Я ако в българия почнат да дават жилища без лихви (и разбира се забрана за препродаване в рамките на 5-10 години или го продаваш но после си плащаш лихвите за този период като неустойка). Тогава, да видиш колко повече деца ще има, особено като имаш предимство за градини и училища. Данъчната тежест също може да се барне при семействат с повече от 2 деца - но да е индиректен доход (% от заплатата върнат) а не директна помощ, че наърсчаваме тогава циганския модел - колкото повеч толкова повече. Единствения келяпир от трите деца в БГ, че не се притеснявах за място в детската градина и училище, защото имаше винаги социален фактор в точкуването.

Изпращане на циганите бързо и поетапно в Манафия,Пакистан и Индия и тогава някакви реформи.

Пълно безсилие! Непознаване напроблема! Тия предвидни от патриота мерки---ще заслят циганската раждаемост още по вече Не можеш да накараш българите дараждат по този начин деца Идиот симеонов--това евъпрос намироглед00кулнура--нещата саизпуснати --други са начините--но вие сте страхливци -продажници и ненужни на българия и нищо нямадастане

Тридетен модел, добре, но само ако семейството е налице!!! Без самотни майки и семейно съжителство и т.н. Че сега всичките циганки са "самотни" майки ........

Много идей но отново за мангалите. Аз не желая държавата да ми дава нищо за двете ми деца то и не ми дава де щот надхвърляме някакъв таван. Но изисквам от тази държава дето се храни от мойте данъци вместо помощи да ми намали данъците като работещо семейство с две деца. Тоест не работиш и не внасяш нищо в тази държава няма помощи. Работиш и се осигуряваш на пълната си заплата получаваш данъчни и други облекчения и проблема е решен. Иначе пак с мойте осигуровки ще плащам детските на мангалите.

Сърди се на тенденциозното писане от страна на журналистите ,ку....номера ,просто "случайно"пропускат ...образование ! !

За третото дете държавата да отпуска една трета от Заплата на трудов договор на родителя, настойника. Която е по-голямата запата на двамата родители. Ако третото дете са близнаци.... съответно... Четвъртото и т.н. без помощи!

Това е ОК за тези на трудов договор, но ако хората са самоосигуряващи се трябва друг механизъм, може би минималната заплата докато детето стане на 18, но само за родители с висше образование, или поне единият да е с висше, а другият поне със средно.

Що пък МРЗ? Не може ли СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА за страната през предходното тримесечие? Или пък заплатата на ПРЕЗИДЕНТА? Що пък с ВИСШЕ? Не може ли с бащата да е електроженист-паспортчик (дето в страната няма повече от 20-ина вече), а майката да е медицинска сестра или продавачка в супера? К'во правим с ФАЛШИВИТЕ дипломи? Не ми отговори. ДЪРЖАВАТА трябва ПЪРВО да ЗАРАБОТИ. Да започне да ПРИЛАГА КАЧЕСТВЕНО ВСИЧКИ налични закони. 1. Да РАЗДЕЛИ ЗАКОНОДАТЕЛНА от ИЗПЪЛНИТЕЛНА и от СЪДЕБНА власт. 2. Да ПРЕСТАНЕ ДА НАРУШАВА САМА СОБСТВЕНИТЕ си закони. След това другото.

Демек, рече, че 'лапетата на Хабсурдцумян със заплата от 100-ина хилки месечно, че бъдат СПОНСОРИРАНИ от ДАНЪЦИТЕ НА РОБИТЕ в БАНКАТА МУ с 1/3 НЕГОВА заплатка, а? Ма, ТИ от ТВОЙТА си камбанария го мери т'ва със заплатката, НАЛИ? Идеи за суми над 1000 лева от хора НЕ ВИЖДАЛИ на ЖИВО повече от 100 000 лева, евро, доларес В БРОЙ, не трябва да се обсъждат. Нивото на НЕКОМПЕТЕНТНОСТ им е МНОГО ВИСОКО.

Хабсурдцумян е с договор за управление и децата му са извън обхвата на подпомагане и стимулиране! А за чудене е кой е по-тъп. .. вицето или премиера! Лика прилика

По думите му проблемът с малцинствата и гетата, в които живеят не е толкова голям. Бачо Валери нещо да не си се объркал или сега вече като си вице няма проблеми с еноса и гетата а ?т

като ги народят какво ще се качват на терминалите .Къде ще са заети канто се народят ?Само разходвате средства за инвитро от които печелбарства съмнителните клиники на поредния търговец на надежди.

Коментари - Симеонов: Държавата да поема издръжката на трето дете | Днес.dir.bg

Симеонов: Държавата да поема издръжката на трето дете

Решаването на демографската криза у нас ще бъде преодоляна с т. нар. тридетен модел, при който всяко трето дете ще бъде поето изцяло от държавата.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов: Държавата да поема издръжката на трето дете | Днес.dir.bg

Коментари

Не трябва да има детски, защото така се множи население, което паразитира. Не надгражда а изсмуква ресурс. Който работи и е със средно и висше би трябвало да бъде подпомогнат. В Унгария вече са взели мерки, просто трябва да ги погледнем.

Тези с трудови договори до пет хиляди лева (не договори за управление) ги освободете от вноски към бюджета ДОО, социални, здравни... За първо дете една трета 1/3 За второ дете две трети 2/3 За трето дете три трети 1. Това да важи за родители, осиновители и настойници на деца до 18 години! И никакви деЦки! И сивата икономика ще избелее...

Трябва да се въведат две нови категории в българското гражданство, а именно - "Пълноправен български гражданин" и "Не пълноправен български гражданин". Пълноправни граждани са всички етнически българи живеещи в страната и тези от малцинствата, които са покрили критериите за пълноправен български гражданин. Непълноправни са български граждани от етническите малцинства, които не покриват критериите за пълноправен български гражданин. Пълноправните получават детски помощи, социални помощи, право да гласуват и др. а пребиваващите не ги получават. За получаване статут на Пълноправен български гражданин, кандидатстващия трябва отлично да владее български език, Да се самоопределя като българин. Да защитава българските интереси. Да има българско име, На външен вид да не се различава от българите. Етническите българи не могат да бъдат лишавани от статут на Пълноправен български гражданин.

Неможе да разграничаваш по етнос. Какво означава трябва да изглежда като етнически Българин? Да ти кажа има българи на които трябва да им се отнемат правата и цигани които са по добри от българите. Да не забравяме, че циганите крадат но не те ограбиха държавата в последните 30 години.

Тоя тъппчо обръща проблема с краката нагоре.

Симеонов радетел за циганско общество. Да го пуснем да живее в някое от многобройните гета.

А, бе кyрe сплескан как ще поема издръжката, бе винкел тъп. Нали ще разплодиш създателите на некачествено човешко месо, бе глупако. И без това имаме зелени и землисто-кафени човечета , които вършат престъпления и ни избиват. Глупако, първо решете проблема с циганската престъпност, развийте промишленост, разследвайте убийствата, направете некорумпирана съдебна система, за да вкара циганите престъпници в затвора. Останалото само ще дойде. Демографска циганизация не се решава му даваш храна, а като го караш да си я заработи. А помощите ограничете само и единствено до трето, че дори и до второто дете и то само за родители, които са работили и са си плащали осигуровки. Децата, които не ходят на училище не следва да получават пари за издръжка. И рестриктивни мерки по отношение на циганската раждаемост. Как искаш да се раждат качествени хора, когато стимулирате създаването на некачествен матрял, бе винкеле. Как се излъгах да гласувам за "обединени". Само Сидеров остана на позициите си от преди изборите. Ти и каракачанката се насрахте от постове, лакомия и забравихте какво сте обещали.

Абе като се каже Държава и все едно сме в Соца и говорим за някакво такова явление, което не е част от нас. Симеонов се е объркал нещо. Държавата е съставена от данъкопладци и се финансира и от тях. Държавата да плаща за трето дете значи, че аз и другите които имат по две деца трябва с нашите данъци да платим на някой да има трето дете. Не мисля, че съм съгласен с това да издържам други.

Ясно е, че ще издържаш циганите и ще спомогнеш за техния разплод. Те не знаят за какво им служат пишкитe, защото винаги свързват ходенето по малка нужда с необходимост от секс.

Ако е подпомагане, то да бъде по унгарския модел!

Ама то и в момента всички чавета , от първото до десетото , са на издръжка на Българите ! Че и майките им / бащите по правило са неизвестни / , всички катуни висят като камък на гърлото на данъкоплатеца ! И ни струват три милиарда годишно . Тази мярка е резонна , ако важи само за Българите ! На коняците - спиране на всякакви кинти след първо чаве и кастрация . Справка - Швеция !

Човекът от следния коментар го е казал много ясно, точно и правилно. Защо не го вземете него за министър, ами това посмешище. И да помисли премиера да го сменя овреме, защото вече за смях ставаме с Валериевите изцепки. Да не говорим че всичко, което казва, на практика иреално стимулира циганизацията, вместо да е обратното. Коментарът е следния: 789 ( нерегистриран ) 06.07.2017 11:54 Проблема ще се реши ако всеки циганин забременил непълнолетна влиза задължително в затвора, на всяка циганка след раждане на второ дете се поставя задължителна безплатна спирала,на непълнолетните майки се спират детските. И вместо безвъзмездни помощи всички "социално слаби" чистят улици, озеленяват,залесяват, поправят третокласни и четвъртокласни пътища, почистват коритата на реките и още безброй други полезни неща. А вместо да живеят в бараки биха могли и да строят типови жилища за себе си. И това не по желание,а по принуда. Никакви пари без положен труд! Тогава ще има и за по-високи детски и за пенсии, и те ще се научат на труд.

Хайде първо дайте т. нар. детски на нас, работещите хора с едно и две деца, защото взимате от нас, за да давате на циганите и на осигуряващите се на минималната заплата

Този нормален ли е, бе?!?! Так ще издържаме всичките 10-15 изрода на мангалите.

Държавата да поема разходите за абортите на непълнолетни лица. Ако държавата не може, да направим фондация, която да ги плаща. И да ги стимулира с някаква сума, да речем 200лв. на месец, ако не раждат. По-добре да малолетните циганки да "печелят" от това, че не раждат, отколкото да "печелят" от детски. Защото гетото се възпроизвежда, тия майки не могат да осигурят на едно дете нито любовта, нито образованието от което децата се нуждаят. Няма значение, че са циганчета. Ако бъдат отглеждани в една сигурна среда по правилен начин, те ще се реализират в обществото. В гетото нямат шанс.

симеонов да работи за това българите да виждат смисъл в правенето и гледането на деца , а не да ми измисля схемички за едни пари

Няма проблем не 3 ,а пето даже ,само че г-н Смехурко за всяко Етническо Българче от 800- 1000 лв в банкова сметка ! Аз имам две и съм на 45 год ,ако дадеш по 1000 лв . На всяко следващо ,аз лично за 5 години ще направя с жена ми още 3 деца ! Дай парата и почваме всички семейства ! Защото ако си мислиш че с някакви миризливи 100 лв ще ти правя деца в България иди се гръмни !

Стимула за 3-то дете трябва да е само за тези които могат да отглеждат другите 2 и не ги пращат по сфетофарите да просят. Също така родителите им трябва да са плащали данъци поне последните 5 години иначе пак ще дондуркаме само манлите ....

А що плюехте Тодор Живков бе миндили такива!!! ...........

То е модерно сега новите да плюят старите.

Тъй ли са си чалнати тези хора?!Марешки ли ги друса!? Съвсем изтрещяха тези ненормалници.

Валерко не спира да излива "мъдрости". Но помощите наистина трябва да се заработват

Където и да "изведе" гетата те ще си останат гета. Бай Тошо в жилищни блокове ги настаняване и те ги превръщаха в кочини.

самият той беше от това племе...

е сега вече мангалите ще почнат да правят и по 20деца,хубав стимул ще им дадете глупаци

Важно е да се дават пари само на образовани родители- ако ще да е дискриминация

ПОЛИТИКА включват стимулиращи,репресивни мерки за намаляване феномена на висока раждаемост сред малолетни и непълнолетни,които не са били част от работната сила ,и най-често никога не стават работна сила,а причиняват загуби за милиарди на държавите и на тях самите/ООН доклад/,наред с бедност,невежество,престъпност,агресия и т.н.,или ...ООН- КАКВО ЩЕ ПОСТИГНАТ ДЕЦАТА ПРЯКО ЗАВИСИ ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО НА МАЙКАТА. В САЩ, вече високо образованието имат повече деца 2-3,защото имат първо развитие в кариера/професия ,което им осигурява добри приходи за стандарт на живот,има детски заведения към работни места, а раждаемостта сред ниско квалифицираните е намаляла,не се стимулира от държавата,няма отпуск по майчинство ,с оглед да имат толкова деца,колкото могат да издържат ,възпитават и образоват ,без да крадат,без да просят ,без да убиват други,за да обират,без да живеят на гърба на работещите данъкоплатци..

видове демографска политика -1-стимулираща, 2-репресивна/вкл глоби ,отнемане или ограничаване привилегии и др. 3-.....това го има в теорията и практиката ...Добрата демографска политика е равносилна на безкръвна революция за добър живот ,а ключът към по-добър живот е образованието ,квалификациите за икономика и т.н.

Опазил ме Бог тази ''държава ''да ми гледа децата ! Вместо да плещиш ГЛУПОСТИ , си вършете работата за която сте там ! Малко ли са ти другите проблеми на България ??? Сега какво - Пак ли ''комисия'' за ''тридетен модел '' , пак поръчки и пак лапачка за вас !!!

робите ли намалеха? и решихте, че нема да ги карате да ви работът и робуват? говориси, непречиш.

относно видове ДЕМОГРАФСКА ПОЛИТИКА ,ЦЕЛИ -ПОДДЪРЖАНЕ ЖИВОТА В МИР,БЕЗ ПРЕСТЪПНОСТ И ПРОСИЯ ЗА ХРНЕНЕ И КЪЩИ С КОЛИ НА ЧУЖД ГРЪБ, а чрез принципите на човешко поведение с учение,труд,и данъци да се осигури стандарт на живот без лишения, без свръх-смъртност,да има баланс раждаемост:смъртност ,като нашата държава е няколко пъти по-гъсто населена от Афганистан,но пък там,ако родят 10,то 9 умират заради липса на здравеопазване,образование и реализация ,на фона на конфликти за доминиране с насилие. Тук за възрастта под 10г възраст,мнозинството деца нямат за майчин език българския,те са от многодетни фамилии ,които са били непрекъснато на помощи,дори и да поработват в черния сектор,и не може да се разчита на чудеса техните родители и те да станат квалифицирани данъкоплатци,които да внасят високи данъци и осигуровки,та да имало помощи за 3-то дете....НАВСЯКЪДЕ НАМАЛЯВАТ ПОМОЩИТЕ ,ЗАЩОТО ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ,КОИТО ГИ ОСИГУРЯВАТ С КВАЛИФИЦИРАН ТРУД НЕ СА СЕ УТРОИЛИ ПО БРОЙ КАКТО СА СЕ УТРОИЛИ ЕКСПЛОЗИВНО РАЗМНОЖАВАЩИТЕ СЕ С 3-25 ДЕЦА,КОИТО СА ИЗТОЧНИК НА КОНФЛИКТИ,НЯМАТ РАБОТА И КВАЛИФИКАЦИИ,А И С ФИЗИЧЕСКИ ТРУД ПРОИЗВЕЖДАТ ПРЕКАЛЕНО МАЛКО,ДЕФЕКТНО И БАВНО ПРОИЗВОДСТВО,от което се губи много ,следва глад,мизерия,болести,терор,войни...ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ТРЯБВА ДА СА КЪМ РАБОТНИТЕ МЕСТА,ЗА ДА МОЖЕ И ДВАМАТА РОДИТЕЛИ ДА РАБОТЯТ,И ТАКА ДА ОСИГУРЯТ ПО-ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ,КАКТО Е В РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ

Пълни глупости говори този дърдорко.България се обезлюдява от алчноста и глупоста на нашите политици.С ликвидирането на дребния и средния бизнес младите избягаха и продължават да бягат на вън.Това е основния проблем,от него произтичат бедите ни като нация.Някой в тази държава знае ли колко българчета годишно се раждат в чужбина и никога няма да се върнат тук.Кой да ражда бе Симеонов баба ти ли?Съветвам нашите политици ако не вярват на БАН поне да се запознават с годишните доклади на ЦРУ,там ясно е посочено истинското положение в БГ.

работещите данъкоплатци ,които поддържат живота ,имат около 2 деца в семейство. Съвременници на бейби бум,които са израсли в семейство с по-малко от 3 деца,или са имали 2 и по-малко,и не са имали данъчни преференции за деца,а са плащали чужди разходи,или е трябвало да плащат редовни такси обучениене ,за да са на чужд гръб децата от многодетните фамилии, не мислят ,че другите някога са били равни,и мислят,че израсналите в многодетни семейства са егоистични,свикнали наготово или по-лесно,с по-нисък успех на чужд гръб да побучават всичко без да връщат по-късно под някаква форма

ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ.НАЛИ ЗА НУЛА ВРЕМЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ С ЦИГАНИ.

Постройте детски градини и ясли по-добре. Като има условия за отглеждане на деца българите може и да се замислят да правят повече деца. Инак само циганета ще се въдят, а те не плащат данъци.

Две деца в семейство не може да поддържа раждаемостта в една страна. Статистиката показва, че някакъв брой от поколението остават стерилни, други катастрофират, трети емигрират и прочие. За да има възпроизвоедство на нацията, е задължително да има по 3 деца на семейство. Всичко по-малко от три на семейство води до обезлюдяване на територията, доказано е статистически. Три деца на семейство САМО ПОДДЪРЖА НАЛИЧНАТА БРОЙКА ГРАЖДАНИ, НИЩО ПОВЕЧЕ. Ако искаш нарастване на нацията, са необходими по 4-5-6-7-8- и нагоре брой деца на семейство. Иначе нарастване на нацията йок! Под 1.8 деца на семейство, нацията влиза в спирала на обезлюдяване. Никоя нация, статистически доказано, не се е възстановила от демофрафски срив, ако е паднала под 1.3 деца на семейство. en dot wikipedia dot org/wiki/Totalfertilityrate youtube dot com/watch?v=w6hESQ1-ZVo

Само да ми обясниш как го правят в Китай.

Китай има огромни международни диаспори. освен това, те намалиха КОНТРОЛИРАНО!!! раждаемостта, и от 2 години върнаха модела на 2 деца в семейство. Приложиха модела на едно дете за ограничен период от време и това беше. Имаше и масово разправи по различни поводи, при които беха избивани с десетки мелиони китайци несъгласни с политиките на правителствата. Аз знам за поне две геноцидни атаки над населението, с жертви над 50 мелиона китайци. Разбииш ли, влиза войската и опустошава и избива масово цели области. Демек хората не си поплюват да прилагат насилствени методи. Нека ги плюят, като страна и култура, Китай руллЗ! А вие едни меки китки, толерантни,....спазвате закона.....и ви се качиха на главата.

нима демографски модели не сте учили и анализирали,както това се прави на световни конференции по населението ,и преведено на всички езици. Високата раждаемост ,без съответен икономически потенциал води до още по-висока обща смъртност ,и се иска отказ от този модел,който е бил в Китай преди да въведат Закон за 1 дете в семейство,и са имали средно по 4 деца,но са умирали около 50г възраст,а след Закона за 1 дете ,заедно с културна революция за масово образование и труд,НАЙ-БЪРЗО НАРАСТВАЩО КАТО БРОЙ НАСЕЛЕНИЕ Е КИТАЙ С 1 ДЕТЕ НА СЕМЕЙСТВО,НО ВЕЧЕ ЗДРАВИ,НЕ УМИРАТ РАНО,А ЖИВЕЯТ НАД 80Г СРЕДНО,колкото американци и швейцарци,имат и най-бързо растяща икономика ,и вече имат право на 2 деца в семейство,но пък е проблем със някои ресурс -земя за производство на храни и др

Ето една фалшива дирска Роксана се е появила, с руски правопис и акцент, и сички знаеме кой е това, горкия Вълк, нема друк толко нещастен убитак. Затова си направих уникалния стил, за да не може никой да ме имитира. Вижда се творческа завиЗ тука :))))) Не обръщайте фнимание на горкия дирски нещасник, стигнал до дъното да имитира Роксана за да се огрее на моята слава.....:))))))

Продължавам да давам минуси на фалшивата Роксана от дира, дето ме трие и особено обяснението, че това не съм аС. Какво падение, ебаси, да немат начин да се справът с мени!

Както винаги от цялата работа нищо няма да излезе. Краен резултат - още пари за циганите.

Ако може да го въведете само за българи. Циганите са ни достатъчно! Как ще ограничите циганската раждаемост? Аз имам 2 деца, и за двете не съм получавала детски надбавки, защото, видите ли, съм богата. Моите две деца, отличници, образовани и реализирани в България, не са деца на тази държава. За всички цигани- прости , тъпи, неграмотни - може. Те са на пълна държавна издръжка, че и на наша. Изумена съм, как държавата не може да се справи с циганската напаст. Вземете мерки, защото проблема е много голям. Как по времето на Тодор Живков го нямаше този проблем? Всички цигани работеха и нямаше неграмотни?

Ционизма масово вкара и то насила, проституция, разврат, безбрачие, содомия, геюфщина, .... регистрирани съжителства ...алоу! какво регистрираш, хуя си ли? Докато хората не се върнат обратно в морала, нема да има прокопсия! деца не се гледат и стават преестъпници и психично болни, извън брак! Дете се гледа от ДВАМА РОДИТЕЛИ! ИНАЧЕ БИВА ОСАКАТЕНО ПСИХИЧНО! Разберете, че проблема идва от липсата на морал! Деца от неморално родители остават на дъното на социума, тежест за всички останали, неспособни и ненаучени да бъдат съвестни граждани! Нищо нема да помогне, ако не се поправи морала и не се върне вярата в Бога! Неверници и безверници не могат да отгледат деца в здраво семейство, със здрав морал! Сичко друго е протиоестествено, каква гейфщина, какви лезбийки, какви съжителства? КОЗАТА СИ САКА ПРЪЧ, А ДЕТЕТО - СЕМЕЙСТВО И нормален дом с нормални родители! Без да върнете на мода брака и семейсните отговорности, ше получите поредната изкилифещена пародия на законче .........и най-вероятно, точно обратния ефект! И не подбегвайте, защото мнозинството от вас са бездетни и ноо скоро ше усетат старини без деца и подкрепа! Вола рие, на главата си рие! Върнете се към вярата вБога и морала - сичкото другото е от дявола и нема да ви помогне!

100+++

Ейй, много оригинална идея на демографа, скоро България ще пращи по шевовете от народ. Такива програми от доста години се прилагат в Русия, дават им земя, строят им жилища, ползват матерински капитал, но ефектът е нулев. България може да се спаси единствено, ако българите масово до един приемат исляма.

Какво общо има исляма куха лейчице ?

Няма начин да има тъп Премиер с умен вице Премиер. Тая глупост с ТРЕТОТО дете доказва истинността на твърдението

/браво , така Франция след 1966г. реши дем. проблем

Аман от селяндури и простаци !!

Подхода на Симеонов е тъп. Българките раждат по 1 дете, в редки случаи по 2 и изключително рядко по 3. Та искам да кажа че първо трябва да се роди 1, а после и второ дете и чак тогава трето. Т.е. трябва да накараме жените да раждат първо и второ дете преди изобщо да мислим за 3-то. Подхода трябва да е точно обратен първо трябва да се стимулира брака, ама за това е добре да се смени данъчната система. При сегашната трябва да е прогресивна отстъпки за дете Примерно за първо дете За семейство без доходи 50 лв до 2000 лева БРУТО доход на СЕМЕЙСТВОТО - ДО се намалява с 5% за двамата родители, ако са женени или само на родителя, при който е детето, Над 2000 до 3000 лева Бруто доход на СЕМЕЙСТВОТО - ДО се намалява с 4,5% за двамата родители или минимум 100лв, ако са женени или само на родителя, при който е детето Над 3000 до 4500 лева Бруто доход на СЕМЕЙСТВОТО - ДО се намалява с 4% лв за двамата родители, ако са женени или само на родителя при който е детето Над 4500 до 7000 лева БРУТО доход на СЕМЕЙСТВОТО - ДО се намалява с 3,5% лв за двамата родители, ако са женени или само на родителя, при който е детето, Над 7000 лева БРУТО доход на СЕМЕЙСТВОТО - ДО се намалява с 3% за двамата родители, ако са женени или само на родителя, при който е детето, Във всички случай родителя, при който не е детето се задължава да изплати 20% от заплатата си на детето + пълният % ДО За второ дете ПРОЦЕНТИТЕ се УДВОЯВАТ. Допълнително държавата плаща по 50 лева за всяко дете под 18г или учащо се. За трето пари не се дават. Третото дете е за хора с пари или желание. Всяка майка родила 1 дете има право на БЕЗПЛАТНА кастрация + 10 000 лева Всяка майка родила 2 деца има право на БЕЗПЛАТНА кастрация + 5 000 лева Майка която ражда 3, 4 и т.н. дете очевидно е заможна. Държавата поема половината такса за университет в България за второ дете, 75% от такса за 3 дете и пълната такса всяко следващо дете на семейството НЕЗАВИСИМО ОТ ДОХОДИТЕ МУ

Допълнително за трето и нагоре дете пари не се дават, но майката получава право на пенсиониране 5 години по-рано. За 4 деца 10 години, за 5 деца 15 години и така до полицейска пенсионна възраст 45 г. Не виждам защо полицай трябва да се пенсионира на 45 години, а майка на 3 и повече деца да работи до 65. Нещо повече баща на многодетно семейство, който не е разведен с майката също да може да се пенсионира 5 години по-рано. Тези хора не само ще са отгледали деца, ами и ще са ги възпитали в семейни традиции.

Каква ще е пенсията на майката? Щото за майчинството си тя има САМО ТРУДОВ СТАЖ, но НЯМА ОСИГУРИТЕЛЕН. ИЗЛИЗА, че майката ПРОИЗВЕЖДА БЕЗПЛАТНИ данъколпатци на ДЪРЖАВАТА. ДЪРЖАВАТА трябва да направи ПРИЛИЧНИ и НАВСЯКЪДЕ детски градини за ВСИЧКИ деца. ДЪРЖАВАТА трябва да направи училищата ЕДНАКВИ във ВСЕКИ град. ДЪРЖАВАТА трябва да направи УЛУЦИТЕ БЕЗОПАСНИ, за да ходят децата на училище САМИ. А не по 2 часа дневно РОДИТЕЛИТЕ да РАБОТЯТ разносна търговия на ДЕЦА. Демек, ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА да ЗАРАБОТИ и да ПРЕСТАНЕ да НАРУШАВА СОБСТВЕНИТЕ си закони.

Има нещо разумно в предложението ти. Циганите не плащат данъци, еленергия и вода и няма да бъдат стимулирани. Могат да бъдат стимулирани с пари, ако се кастрират.

като да апнеш трето кюфте. Държавата, демек пак от парите на същите създатели. А вие що не поемете поне първите две?

Ето ви една фалшива новина драги зрители. Фалшива новина, произведена от фалшив политик!

Аз имам повече от 2 деца. Принудих се да напусна държавата по ред причини. Не че в чужбина е по-лесно, пак си плащам като поп за многото деца, но ми дават децки безусловно, данъчна категория имам, приспадат ми данъчната основа за разходите за гледане на деца - всички таски за детегледачка, бавачка, градини, училище ми ги признават (това са директно пари в моя джоб). Честно казано предпочитам руския модел, в който младите семействат получават по-директна помощ като безлихвен кредит или дотация за ново жилище.....Я ако в българия почнат да дават жилища без лихви (и разбира се забрана за препродаване в рамките на 5-10 години или го продаваш но после си плащаш лихвите за този период като неустойка). Тогава, да видиш колко повече деца ще има, особено като имаш предимство за градини и училища. Данъчната тежест също може да се барне при семействат с повече от 2 деца - но да е индиректен доход (% от заплатата върнат) а не директна помощ, че наърсчаваме тогава циганския модел - колкото повеч толкова повече. Единствения келяпир от трите деца в БГ, че не се притеснявах за място в детската градина и училище, защото имаше винаги социален фактор в точкуването.

Изпращане на циганите бързо и поетапно в Манафия,Пакистан и Индия и тогава някакви реформи.

Пълно безсилие! Непознаване напроблема! Тия предвидни от патриота мерки---ще заслят циганската раждаемост още по вече Не можеш да накараш българите дараждат по този начин деца Идиот симеонов--това евъпрос намироглед00кулнура--нещата саизпуснати --други са начините--но вие сте страхливци -продажници и ненужни на българия и нищо нямадастане

Тридетен модел, добре, но само ако семейството е налице!!! Без самотни майки и семейно съжителство и т.н. Че сега всичките циганки са "самотни" майки ........

Много идей но отново за мангалите. Аз не желая държавата да ми дава нищо за двете ми деца то и не ми дава де щот надхвърляме някакъв таван. Но изисквам от тази държава дето се храни от мойте данъци вместо помощи да ми намали данъците като работещо семейство с две деца. Тоест не работиш и не внасяш нищо в тази държава няма помощи. Работиш и се осигуряваш на пълната си заплата получаваш данъчни и други облекчения и проблема е решен. Иначе пак с мойте осигуровки ще плащам детските на мангалите.

Сърди се на тенденциозното писане от страна на журналистите ,ку....номера ,просто "случайно"пропускат ...образование ! !

За третото дете държавата да отпуска една трета от Заплата на трудов договор на родителя, настойника. Която е по-голямата запата на двамата родители. Ако третото дете са близнаци.... съответно... Четвъртото и т.н. без помощи!

Това е ОК за тези на трудов договор, но ако хората са самоосигуряващи се трябва друг механизъм, може би минималната заплата докато детето стане на 18, но само за родители с висше образование, или поне единият да е с висше, а другият поне със средно.

Що пък МРЗ? Не може ли СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА за страната през предходното тримесечие? Или пък заплатата на ПРЕЗИДЕНТА? Що пък с ВИСШЕ? Не може ли с бащата да е електроженист-паспортчик (дето в страната няма повече от 20-ина вече), а майката да е медицинска сестра или продавачка в супера? К'во правим с ФАЛШИВИТЕ дипломи? Не ми отговори. ДЪРЖАВАТА трябва ПЪРВО да ЗАРАБОТИ. Да започне да ПРИЛАГА КАЧЕСТВЕНО ВСИЧКИ налични закони. 1. Да РАЗДЕЛИ ЗАКОНОДАТЕЛНА от ИЗПЪЛНИТЕЛНА и от СЪДЕБНА власт. 2. Да ПРЕСТАНЕ ДА НАРУШАВА САМА СОБСТВЕНИТЕ си закони. След това другото.

Демек, рече, че 'лапетата на Хабсурдцумян със заплата от 100-ина хилки месечно, че бъдат СПОНСОРИРАНИ от ДАНЪЦИТЕ НА РОБИТЕ в БАНКАТА МУ с 1/3 НЕГОВА заплатка, а? Ма, ТИ от ТВОЙТА си камбанария го мери т'ва със заплатката, НАЛИ? Идеи за суми над 1000 лева от хора НЕ ВИЖДАЛИ на ЖИВО повече от 100 000 лева, евро, доларес В БРОЙ, не трябва да се обсъждат. Нивото на НЕКОМПЕТЕНТНОСТ им е МНОГО ВИСОКО.

Хабсурдцумян е с договор за управление и децата му са извън обхвата на подпомагане и стимулиране! А за чудене е кой е по-тъп. .. вицето или премиера! Лика прилика

По думите му проблемът с малцинствата и гетата, в които живеят не е толкова голям. Бачо Валери нещо да не си се объркал или сега вече като си вице няма проблеми с еноса и гетата а ?т

като ги народят какво ще се качват на терминалите .Къде ще са заети канто се народят ?Само разходвате средства за инвитро от които печелбарства съмнителните клиники на поредния търговец на надежди.