ДНК-анализът потвърди: Изхвърленото от морето тяло е на Валя

Тялото, което морето изхвърли край бургаското пристанище преди дни, е на 24-годишната Валентина Иванова от Бургас, показа приключилият ДНК анализ.

Обратно в новината

Коментари - ДНК-анализът потвърди: Изхвърленото от морето тяло е на Валя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много съмнително това самоубийство...няма нито едно читаво доказателство, че в случая не става въпрос за убийство!

Ако се е самоубила защо точно на любимото крайморско място на приятелят и?! Той има доста снимки на този мост на профила си, може сниман от нея? Кой и се е обадил толкова късно и защо е отишла, а не е отишла на работа същия ден поради болки?! Защо ще вземе стария си телефон, нали за да телефонира? Никой не отива внезапно да се самоубива и то весел, с такси. Гримирала ли се е? Все въпроси без отговор.

Мъча се да си представя как се самоубива с давене човек ,който може добре да плува.Нещо не се получава. Може би все пак полицията продължава да търси?

Хм. Във фейсбук има профил момичето. Рядко срещана красота. Не съм виждал човек да излъчва толкова много щастие. Приятеля и също изглежда много щастлив. Изобщо някак абсурдно идва тук самоубийството. Момичето има снимки с джетове без жилетка значи плува. Аз не виждам как ще реши да се мята в морето за да сложи край на живота си ако може да плува. Изобщо нещо не се връзва.

и аз не мога да разбера. изглеждат много щастливи и по всичко личи, че валентин я обича и се е грижил за нея добре. дори и да е имала някакви здравословни проблеми, тя е имала подкрепата на страхотен мъж до себе си, защо ще трябва да се самоубива. единствено валентин би могул да се сети каква може да е причината да го направи, тои е бил наи-много до нея. много суялявам особено за него, защото не заслуява да изгуби любимата си. сулзите ми капят, защото знам, че тази страхотна двоика се раздели завинаги. дано тои намери добро момиче, което малко или много запулни пустотата му. кураж, валио! за родителите е сущо много тежко, отгледали са я ит бебе, вълнували се при всеки един успех и накрая се оказватбез рожбата си. много, много суялявам! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Странно е и че морето е изхвърлило тялото едва сега. По принцип телата на удавници изплуват много по-рано а не след цял месец.

Водата не се движи винаги от вътрешността на морето (океана) към брега, защото има т.нар. течения. Ако застанеш в края на моста в Бургас и хвърлиш нещо ( например венец по Цветница), ще видиш, че може да се запъти и към Поморие. Освен това тялото не е "изплувало" , а е било заклещено в бетонните съоръжения на кея, което е напълно възможно с оглед тяхната форма.

Защо,продължавате да търсите конспирация в една такава трагедия?Не мога да разбера,полицията не е малоумна за да не проследи ,позвъняването посред нощ.Приятелят и родителите,просто са отказвали да повярват,че тя сама е сложила край на живота си.Това не е лесно,защото всеки първо в тях ще потърси вината.А в такава ситуация никак не им е лесно.Предпочитаха версията с отвличането пред грозната и тежка истина.НЯМА Я.Това е нейният избор,дано вече е намерила покой.Хората станахме жестоки и нямаме милост към човешката болка...нека да покажем малко човещина.

Не може да бъде изключено самоубийство, но не знам дали на някого му направи впечатление, как в началото на масовите протести в България се "самозапалиха" за една седмица 6 човека (при това в най-големите градове на страната). Аз добре познавах Пламен Горанов и нямам никакво съмнение, че "самозапалването" му е резултат на нечии болни политически амбиции. Действията на "разследващите" органи, както и това, че укриха записите на камерите на общината само потвърждават това мое убеждение. След случващото се в Украина и грозното манипулиране на истината все повече се убеждавам, че и останалите пет "самозапалвания" (от които май никой не остана жив) бяха добре планиран политически ход за да се разпали масова протестна активност. А това, че нито старата, нито новата власт не проведоха разследване на тези "самозапалвания" говори само за симбиозата и общата им престъпна същност. Не буди ли съмнение това, че за цялата ни хилядолетна история не е имало толкова самозапалвания, колкото за една-две седмици в началото на протестите.

Ако с мое дете се беше случило и всички факти и доказателства водиха до това, че се е самоубило, щях да помоля полицията просто да не дава подробна информация в момента на обществото. Почивай в мир

Много смърт и нещастия има в Бургъс. Това е проклет град, един град на злото.

Навсякъде има смърт и нещастия, не само в БургАс, но не се съобщава от медиите. Може би и не трябва да се набляга толкова на негативните събития, но пък и не съм съгласен в 30-40 % от времето да ме занимават с това коя холивудска актриса родила или какви дрехи носи бебето на Кейт Мидълтън.

Човешко тяло, престояло 33 дни във водата знаете ли как изглежда? А те в първите 30 минути вече дадоха заявление, че няма следи от насилие. За тях така е най-лесно - самоубийство и край, няма да се занимават, дъ се пънат да мислят, твърде сложно става - трябва да се търси убиец или подстрекател. А така - няма следи, самоубийство - айде готово. Дайте им по една пържола на тези полицаи! И ги прекръстете, че и те имат деца предполагам.

Българинът е известен с това, че разбира от чуждата работа но не и от това което той работи. А ти как разбра че става дума не за самоубийство ами за насилие? Явно момичето е имало своите си причини да напусне този шибан свят. Уважавайте решенията на другите независимо какви са. На никой не е навредила освен на себе си.

може да е чакала шефът си, който като женен не може да се измъкне от вкъщи веднага. затова е стояла сама на плажа да чака. гаджето и разбира, намира я и от ревност я бута във водата.

Жалко, че Вал се е самоубила. Не е трябвало.

Тази новина вече не е интересна, коментарите са също малко.

Четете бургаския сайт Флагман. Там е написано много ясно че баба и се е обесила ,че брат на бабата и той се е самоубил,че баща и е лежал в психото ,че Валя още като ученичка е правила опит да се самоубие с хапчета.Тук има сбъркан генетичен материал.Няма загадка има самоубийство

Ти си чети бургаския сайт, колкото си искаш! Щом ти е хубаво да те манипулират лесно. Самоубийството не се предава по наследство. Може да имаш напълно здрави родственици и нито едно самоубийство в рода си и да се самоубиеш. Както и обратното - да си от род, пълен с психично болни и самоубийци, а ти да си здрав и да си умреш от старост.

Не знам дали на някого му направи впечатление, но в началото на масовите протести в България се "самозапалиха" за една седмица 6 човека (при това във всеки голям град на страната). Аз лично нямам никакво съмнение, че "самозапалването" на Пламен Горанов е резултат от действие на нечии болни политически амбиции. Действията на "разследващите" органи, както и това, че укриха записите на камерите на общината само потвърждават това мое убеждение. След случващото се в Украина и грозното манипулиране на истината все повече се убеждавам, че и останалите "самозапалвания" бяха добре планиран политически ход за да се разпали масова протестна активност. А това, че нито старата, нито новата власт не проведоха никакво разследване на тези "самозапалвания" говори само за симбиозата и общата им престъпна същност.

Май доста от коментиращите гледат много американски ( а вече и български) криминални сериали и съзират някаква световна конспирация в този случай. Толкова ли е трудно да повярвате, че човек може да вземе решение да се самоубие. Знаем за хората, с които общуваме това, което те допуснат да узнаем. Освен това няма нужда инерционно да хулите държавните органи. Фактът на извършено престъпление се разкрива чрез следите, които са оставени в действителността. Като няма следи какво може да се направи? Да си измислят и да започнат да преследват някого произволно, за да задоволят нежелаещото да прояви разум общество ли?

Да, самоубиват се хора, ама изведнъж след телефонно обаждане.. сещаш ли се,поставя някои въпроси за подтик и прочие. Така и не казаха установено ли е с кого е розговаряла, защото е излязла именно след въпросното обаждане.

Първо, легалният термин е "склоняване". Второ, никой не е длъжен да разкрива материалите по делото. Изключително лесно е разследващите да получат разпечатка на разговорите, да установят с кого е говорила и да го разпитат. Това,че на теб не ти е съобщено, не значи, че не се е случило. Дори и да е имало разговор и той да е бил от значение за вземането на решението, то мисля, че е пределно ясно, че няма как да бъде установено съдържанието на разговора. Убеден съм, че има и много други факти, който не са съобщени, защото дори за най-явните самоубийства задължително се образува досъдебно производство и се събират материали по 30-40 листа. И трето- как разбра, че "изведнъж" след разговора е решила да се самоубие? Да, хубаво е човек да се съмнява във всичко, но когато има достатъчно факти в една посока и липса на факти в друга е най-добре да спрем с догадките.

Момичето се е самоубило, мир на праха й. А вие вместо да се смирите, търсите под вола теле. Отивайте да работите, жалки сеирджии.

И все пак - кой е звънял на телефона преди да излезе? Това е много ключов момент. Има нещо гнило...

Аз звънях! Е,и?

Баща и я е видял вечерта вкъщи, била по нощница, спокойна, приготвяла се да си ляга. около час и нещо по-късно някой и звъни по телефона. Явно е важно, защото тя става, преоблича се и излиза с такси. По официални данни на МВР престоява на плажа повече от 2 часа, нервно пушейки и оглеждайки се. Кого е чакала? Кой се е обадил? Това са ключови въпроси, по които липсва информация. И докато няма яснота - теории ще има всякакви. Освен това поведението на нейния приятел беше през цялото време неадекватно и странно. Цялото и семейство като че ли знаеше нещо, което направи всичко възможно да скрие, като умишлено сами си създаваха теории и пращаха полицията за зелен хайвер. Суперстранна история.

Има нещо странно в цялата тази работа ....

няма да стане посред нощ, да се среща с приятеля си, с когото живеят заедно...срещала се е с друг , с когото вероятно е имала топла връзка...дали не е шефа и..., който обаче е женен, с бебе и уплашен...

Oали полицаят не е разбрал за тази връзка и не се е побъркал? Държанието му беше странно, нелогично, сякаш се опитваше да се презастрахова да не му лепнат обвинение. Но колегите му от МВР го покриха. Той даде интервю във всяко едно списание и вестник.Отделно пишеше във фейсбук едни любовни обяснения. Направо си правеше алиби. Въпросът е защо родителите на момичето са на страната на полицая.Как не го заподозряха.

Нещо ала "Туин пийкс"

Във всяко зло има и по нещо добро. Поне момичето се е отървало рано от скапания живот. В крайна сметка, човек се ражда да страда и си отива нещастен от този грешен свят.

Толкова мила и лъчезарна........ Дано да е в един по-добър свят, Бог да я прости!

Педов,ведро го даваш,за кога си планирал твоя скок...

ако можеше и живота, и хората около теб да се отърват от такива като теб... Истината все някога ще излезе. Стига сте се филмирали! Мир на праха му и жалко за момичето!

Каква е истината, някаква световна конспирация? Едно момиче се е самоубило, самоубийци има много.

Ами ако просто е бутната във водата, какви следи ще има, силно се съмнявам, че е самоубийство!

и аз така мисля

Много са ми съмнителни тези от МВР! Как за 1 час установиха, че няма убийство, няма насилие и няма нужда от разследване?! Като са толкова пъргави защо и по други случаи не постъпват така?

Жалко за момичето,лека и пръст.Но,коментарите на ,някой са безумни.Момичето е правило опит за самоубийство и преди.Нейни близки,са сложили край на живота си също.Явно,нещо не е било наред ,затова е предприела тази драстична крачка.Това е нейно решение.Защо,само тя си е знаела.Бог да помага на родителите.

бабата и е сложила краи на жовота си, когато съпругът и е починал. но това си има причина, а валя изглежда толкова щастлива и съм сигурна, че с такъв мъж е била такава.

В ДИСКУСИИТЕ НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ , ЧЕ КОГАТО КОМЕНТАРЪТ Е СРЕЩУ БСП ПАРОЛАТА Е С 4,5 И 6 ЦИФРИ . КОГАТО Е ЗА БСП Е С 2 ЦИФРИ.ТОВА МЕ ЛАСКАЕ ЗАЩОТО ТЕЗИ КОИТО СА ПРОТИВ БСП ТРЯБВА ДА СА ПО ИНТЕЛИГЕНТНИ А ТЕЗИ ЗА БСП НЕ МОЖЕ И 1 ЦИФРА !БЛАГОДАРЯ ВИ Д И Рчета !

Някакъв изкуствен интелект ли предвижда какво ще напишеш, че да ти изкара код? Или ти си пълен идиот? Мисля, че е второто.

Жалко за момичето и свтла му памет. Четейки коментарите по темата можем само да се замислим доколко голяма част от българите са загубили качествата съчуствие и човещина. Всеки комплексар развива идиотски тези, обвързвайки една чисто човешка трагедия с политическите,сексуалните и всякакви други свои комплекси. Само извънземните не бяха намесени в опитите за оригиналничене,но и за тях още не е късно. Никой май не се и замисля как всичко това се отразява на и без друго смачканите от трагедията близки и приятели на момичето. Сензациите продават медиите,но все пак трябва да има и някакви чисто човешки граници,които не бива да се прекрачват.

Има една песен на Доктор Дре и Еминем, в която Еминем казва : "Днес всички искат да говорят, но нищо не излиза от устата им - само несвързани простотии....."

може да е била забременяла, а тогава паниката е голяма, може всичко да се случи, дори и самоубийство или убийство - възможните варианти са много, твърде жалко за момичето, но било е просто предопределено да се случи, старите хора казват: така е писано

В други сайтове писаха, че в последните месеци е била повлияна от секта, проповядваща саможертвата. Въпросът е кой е звънял на момичето непосредствено преди да излезе от дома си- това може би е ключово.Дано почива в мир.

... ама явно никой не ще да излезе истината! лесно се проследяват телефонните обаждания 3 дни назад! Или ако попритиснат таксиметраджията да изпее пъклената си постъпка ... все пак супер маце да се изтърси през ноща в градската градина - значи е знаела за какво отива там! безстрашни са днешните мадамуняци! ей! феминизирани са мъжественяците .... ама некой отиват зян! се ла ви!

Сега остава да открият:КОГА, ЗАЩО и КОЙ !

"От МВР коментираха още през април, че случаят е изяснен в детайли и не се касае за умишлено престъпление, вътрешен или външен трафик на хора." И по-точно? Защо се скрива информацията?

Нищо не се крие, просто опечалените родители и приятеля й не са искали да повярват, че е способна да посегне на живота си!

никой не слага край на живота си просто ей така, за всичко си има причина, за жалост истината няма да се разбере, морално е да не ровим повече кокалите на това момиче и дано незнанието ни за онзи свят да е причина всички, които умират да отиват някъде, където да не ги намерим, за да им навредим...

За умрелите или добро или нищо - така го изисква християнската традиция. МВР дори я спазва, но не и журналистите...

Какви примитивни коментари, не е истина. Полицията изясни случая преди месец, но нашите"дедективи" винаги ще търсят под вола теле. Момичето е било вкъщи с баща си. Изчаква го да си легне и вика такси, но не пред дома и, за да не я усетят. Слиза от таксито в морската градина и камерите я засичат на моста сама. След ден и намират телефона. Какво има да умувате. Моя позната бог да я прости, направи подобно нещо, изчака родителите си за заспят и се самоуби, но по различен начин.

Дано душата на момичето намери покой. Има нещо съмнително в случая. Защо едно влюбено момиче посред нощ ще бърза да се срещне с някой , който и е позвънил? Не са ли установили с кой е говорила? Защо и какво кара майката и приятелят и да се съмняват , че е била отвлечена да проституира? Ако е имала здравословни, психически проблеми, ако е била в религиозна секта , защо НИКОЙ от близките хора не са разбрали или усетили промяната в нея и поведението? Много въпроси на които отговори май никога няма да има.

хм.....тя....ченге.. и шеф

Боже, язък за хубавото дете. Надявах се да я открият жива. Мир на праха и.

Много съмнителен е фактът,че в 23,30 часа,т.е. почти в полунощ това момиче е оставено САМО да се разхожда в градината!ЗАЩО? Какво и кого е търсило в това време? И защо приятелят й полицай е оставил това да се случи???

Поаро, ами ако искам да се удавя(да се самоубия) нима ще се обадя на някой къде отивам и в колко часа?? Освен това тя е на 24 год. - не е длъжна да взима разрешение от никой за да излезе дори в полунощ.

Не е длъжна да взема разрешение, но е нормално приятелят й,почти съпруг(!), да е озадачен от това нейно решение и да е с нея в тоя час или поне някъде наблизо!Ако пък той не е знаел за това нейно решение, какъв полусъпруг й е тогава?!т.е.какви и до колко близки са им били отношенията?Аз лично не мога да си представя жена ми да тръгне в полунощ към вълнолома сама!

Мама ме е учила никога да не се занимавам с ченгета!

няма да е зле да разследват приятеля й полицай. даже може да се окаже много полезно

Защо реши, че приятелят й е виновен? Или проста логика - щом е полицай значи е убиец?

Много Хорейшо гледаш. Мир на праха й.

на никой да не дава Господ да загуби дете, другото са празни приказки, няма го момичето, какво ли се е разкрило, като хората в тази държава и тук няма да стане ясно, резултата е още един млад живот се пренесе в отвъдното, чувал съм, че млад, когато умира, ако е насила дълго време не се примирява с това, да му мисли този, който е отнел живота и ако е убита, младите си връщат и от онзи свят, децата на България загиват като на война...

Какво значи "случаят е изяснен в детайли"? Самоубила ли се е?

Значи убита е от наши хора-потулваме работата с олигофренска манипулация и омаймуняване на населението.Това значи.

Жалко за момичето! Такова слънчево дете изглежда, жалко! Съболезнования на близките...

приятелките на българските милиционери никога не са щастливи не знам изобщо как някоя жена се решава да ходи или да се жени за милиционер тия са психопати до един, патологично ревниви и комплексирани. Виж ние адвокатите сме друго нещо ама ченгетата пази боже...

вие адвокатите станахне толкова много, че не знам какво ще адвокатствате през следващото десетилетие да не говорим какви батаци, на всеки човек се падат по двама от вас

Е, и? Конкуренцията ще доведе до по -качествена и достъпна услуга. Да му мислят некадърните сред тях.

Милата !!!

Човешката душа е много сложно нещо. Това, че има работа изобщо не е причина човек да не се депресира. Била обичана - понякога любовта е като окови - може би всички са имали огромни очаквания за нея - да се ожени, да има деца, а тя е искала да бъде свободна. Човек може да е в депресия без останалите да разберат. А когато едно самоубийство е планирано, точно преди него еуфорията е изключително голяма - човек се чувства все едно му е паднал камък от душата, изгражда една бариера между реалността и еуфорията, затова вероятно е била в толкова повдигнато настроение. Но.... ние никога няма да разберем. Почивай в мир, момиче.

Много точен коментар. Дори е доказано, че човек колкото е по-образован, интелигентен и всичко му е наред, толкова повече е склонен да изпадне в депресия, която е много страшно състояние. Обществото гледа само външната страна на нещата - работа, приятел, млада, красива, повярвайте ми понякога зад това стои много мъка и тъга.

...... Дори е доказано, че човек колкото е по-образован, интелигентен и всичко му е наред, толкова повече е склонен да изпадне в депресия........ И вие точно сте го описали,а аз да поясня,защо е така.Защото колкото по-малко знае човек е по-добре.Тъй като познанията отключват много съмнения.Например,боли те глава,но ти си мислиш,че е безобидно.Обаче,ако знаеш,че болката може да е от много причини ,то започваш да си внушаваш,дали не си болен от това или онова.Една моя приятелка,като започна да следва медицина,ми каза като ни описваха симптомите за дадена болка и ние започнахме да си мислим,че сме болни от всичко.Така ,че много хубаво,не е на хубаво както се казва.

Явно става въпрос за САМОУБИЙСТВО. Четох, че Приятелят и казал че уж щели да се женят. Това обаче не са го написали. Та щях да попитам- Щом се е самоубила, точно преди да се ожени, "" Да не би да са искали насила да я женят"" ???

Ти пък не си ли чувал за подмяна на записи от камери с предишен запис? Щото вашта теория и увереност, прибързаните ви полицейски констатации се базират само на някаква си камера. И против вдякаква логика. Момичето е убито.

Абе защо ви се въртят само филми в главата? Защо трябва да е убита? Вие за депресия не сте ли чували? Говоря за истинско заболяване не за моментно емоционално състояние. Няма значение че си млад , че си хубав и т. н. Явно си има нещо генетично , но в нащата държава не се обръща внимание и няма качествено лечение.

И без това сме останали малко, защо е трябвало да се убие момичето?

Отдавна не вярвам, че има БОГ. Не ща и да коментирам поредната безумна нелепа смърт на млад човек. Системата ни е отровена. Да ревеш веднъж, два пъти , три пъти, но това е ежедневие. Освен гняв, друго чувство честно ви казвам, не ме обзема. Посегнала си е на живота, но никой ли не е видял, че има проблеми?! Баси хората, баси системата ... Почивай в мир

На тетраподите са намерени чАСТИ ОТ ЛИЦЕ НА ЖЕНА И РЪЦЕ! Части! Трупът не се показва на близките, но полицията е сигурна, че НЯМА НАСИЛИЕ, чЕ НЯМА ТРЕТО ЛИЦЕ. Ма как ще им вярвам!

АЗ на полициятя не вярвам. А вие?

Не знам... питай Веселин Маринов. Той знае.

Зашо едно младо, много красиво, с професия и обичано от семейството и приятеля си момиче ... може да реши да сложи край на живота си ??? За мен е необяснимо - как така, дори да е имала здравословни проблеми, никои от близките и не е доловил, никаква промяна в поведението и ... това просто е невъзможно!!!

Това е твоето мнение - човек може да има всичко, което теб те прави щастлива, и да не е щастлив, защото щастието е индивидуално усещане. Може да живееш в бедност, в някое село на края на света, но свободата да излезеш и да видиш прекрасната природа, родилото се агънце или дори цъфналите зеленчуци може да те направи безкрайно щастлив.

В пространството се прокрадна една версия за една "забранена" връзка между нея и шефа и - зъболекаря...?!Той - женен с бебе, съвсем скоро родено и тя-влюбено младо момиче...

А и поведението на зъболекаря е доста съмнително, не иска да се покаже по телевизията, а само смънка нещо неразбираемо, казаха, че съпругата му била родила преди 2 седмици и от тогава момичето започнало да търси специализирана помощ при психиатър, а и с баща си момичето имало същата вечер.. С една дума нещо не е било наред в личния и живоот. Жалко за постъпката и!Мир на душата и!