Улица "Пробуда" - в частта й между улица "Цар Симеон" и булевард "Стефан Стамболов" - става синя зона, а улица "Поморийска" и разположеният в края й паркинг до северния плаж вече ще е зелена зона. Това реши Общинският съвет в Бургас с подкрепата на 40 съветници. Един се въздържа.

Мотивите на вносителите от Община Бургас са, че в района на улица "Пробуда" има струпване на автомобили и това затруднява движението заради намиращите се наблизо две училища - Природо-математическата гимназия и Основно училище "Александър Георгиев - Коджакафалията". Стоян Царев от "Средна европейска класа" отправи запитване за обособяването на служебни места за нуждите на пътуващите извън Бургас учители от двете учебни заведения.

На заседанието днес бяха приети и правила за прилагане на програмата "Моят град, моят квартал, моята улица" за облагородяване на пространства в кварталите и съставните селища в общината, допълва БНР. Гласувани бяха също и правила за проекти за вътрешноквартални пространства в Бургас. И двете докладни бяха приети с пълно единодушие от съветниците.