УМБАЛ-Бургас откри кабинет за бърз достъп до кардиолог, като в него пациентите могат да получат преглед и консултация със специалист без предварително записан час и без дълго чакане. Кабинетът се намира в сградата на инвазивната кардиология, която е до Инфекциозно отделение. Работи всеки делничен ден от 8:00 до 14:00 часа, съобщиха от пресцентъра на болницата.

В кабинета преглеждат по график специалистите от Отделението по кардиология.

"Практиката ни показва, че хората имат нужда от кардиолог, до който да получат бърз достъп, особено ако считат, че ситуацията им е спешна. В кабинета може да бъде направен преглед, образно изследване на сърцето - ехокардиография, проследяват се и пациенти с пейсмейкъри, дефибрилатори и ресинсхронизиращи устройства", каза началникът на Отделението по кардиология д-р Светослав Гогов.

Кабинетът по кардиология работи без направление.

В края на миналата 2022 година УМБАЛ-Бургас получи разрешение за разкриване на инвазивна кардиология и обезпечи денонощен график за инвазивна помощ на пациенти с инфаркти и други сърдечно-съдови инциденти.

От старта на разрешителното до момента са направени над 200 процедури. За разлика от други лечебни заведения, тук хоспитализираните пациенти не доплащат нищо извън потребителската такса, защото всичко се поема от Здравната каса, посочиха от пресцентъра на болницата.