Свидетели на челната катастрофа с жертва в Бургаско в събота твърдят, че шофьорът, обвинен за инцидента, е криволичел по пътя. Това заяви мъжът на загиналата жена Иван Дошев пред bTV и NOVA.

Той е полицай, а загиналата му съпруга - учителка по професия.

33-годишната Янита седи на предната седалка, когато двете коли се блъскат челно на прав участък на пътя и то през деня. Тя умира на място. Зад волана е била Зад волана е била 53-годишната майка, която е в болница с наранявания. В колата са били и двете деца на загиналата жена - на 5 и 8 години, които са съответно с черепно-мозъчна травма и комоцио.

"Децата към момента са извън опасност за живота. Състоянието им е стабилно. Лечението им продължава, но психиката им е разбита", разказва опечаленият баща.

Челната катастрофа стана малко преди 15 часа на 9 март в пътната отсечка Бургас-Средец - в района на разклона за Черни връх, а причината - внезапно навлизане на автомобил БМВ в насрещната на лента, който удря автомобила с младото семейство.

В деня на инцидента семейството се подготвяло да празнува рождения ден на малката дъщеря. На следващият ден обаче Иван Дошев организирал погребението на съпругата си.

"След това трябваше да превъзмогна болката и да се кача в болничната стая с усмивка на лицето и торта в ръцете. Но тя ме попита къде е майка ѝ и защо я няма. Аз обаче нямах сила да ѝ кажа, макар че рано или късно и това трябва да стане - да съобщя, че е починала", сподели още бащата.

Той споделя, че е виждал какво ли не в професията си, но не е бил подготвен за това, което е сполетяло семейството им. Разказва, че съпругата му била невероятен човек и професионалист.

"Очевидци разказват, че виновникът за инцидента е криволичил по пътя. Малко преди да се блъсне в автомобила на съпругата ми този човек е щял да предизвика друго пътно-транспортно произшествие", разказва полицаят.

Съпругът на Янита настоява за справедлива присъда.

"Шофьорът, блъснал колата им, дори не ме е потърсил. Дойде на крака в спешния кабинет, нямаше наранявания. Потърсих ви, защото искам да има широк обществен отзвук, достатъчно инцидента станаха в държавата ни. Погуби се един млад живот, настоявам за справедлив процес и този човек да поеме отговорност за смъртта на съпругата ми", коментира Иван Дошев.