След скандала с бургаския бизнесмен Бенчо Бенчев, който бе задържан в хотел в Турция заедно с издирвания Димитър Желязков - Очите, а след това обвинен в неговото укривателство, БСП свали подкрепата си от Бенчев. Той беше отлъчен и от групата на социалистите в Общинския съвет, което доведе до разпадането й, защото вече няма нужния минимум от 5 души. БСП отстрани Бенчев и като зам.-председател на Общинския съвет. Решението бе гласувано официално днес, съобщи burgasinfo.com.

Георги Дражев обаче съзря лов на вещици в отстраняването на Бенчев от БСП. "Вие не потърсихте истината от съда, не почакахте да видите дали той е виновен в това, което е обвинен. Ставал съм свидетел на стотици прекратени досъдебни производства от прокуратурата", заяви Дражев.

" Не  подлагаме личностните качества на Бенчо Бенчев под  съмнение  и му желаем да отстои  своята теза в хода на едно наказателно производство. В политиката обаче има принципи, които трябва да отстояваме, дори да боли. Грешките в политиката се санкционират със снемане на политическото доверие и така се прави във всички партии. Това може да се случи на мен и на всеки от нас. Дражев не трябваше да отделя 10 минути, за да се занимава с нашия вътрешнопартиен живот, ако иска може да дойде и да членува при нас", заяви Евгений Мосинов.

Докладната за отстраняването на Бенчо Бенчев като зам.-председател бе приета с 29 гласа за, 2 против и 3 въздържали се.Бенчев остава в Общинския съвет като независим съветник. И днес, както на предходната сесия, той не се яви на заседанието на ОбС.