Мини ферма за отглеждане на канабисови растения в централната градска част на Бургас е неутрализирана от полицаи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Фермата e изградена в специално пригодено за целта помещение в частен апартамент в кооперация на улица "Гладстон" 34 А, обитаван от 31-годишен бургазлия. Той е задържан за срок от 24 часа, а намерените в помещението канабисови растения са иззети и предадени за експертизи в сектор "Базова научно-техническа лаборатория" - Бургас.

Задържаният мъж е познат на полицията, занимава се от години с разпространение на наркотични вещества, съобщи говорителят на ОД на МВР Цветелина Рандева.

В резултат на процесуално-следствените действия са намерени и иззети вещи, използвани за отглеждане на канабисовите растения - две палатки, оборудвани с кварцови лампи и светлоотразителни панели, вентилатори, филтри и въздуховоди за отвеждане на въздуха. Открити са и 20 канабисови растения с височина между 80 см. и 140 см. В същото помещение са намерени и множество течни торове и стимуланти за отглеждане на растения. В друга стая от апартамента е открит разсад от канабис.

Работата по случая продължава от служители на отдел "Криминална полиция" при ОД на МВР - Бургас и Първо Районно управление - Бургас.